O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   261 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   689 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   8.691 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   446 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   629 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   399 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   569 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   578 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   337 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   505 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   443 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   834 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.064 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   1.956 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   3.208 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   445 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.074 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   486 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   899 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   403 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   879 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   467 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   264 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   322 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   826 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Promotie la The Gang cu David Contant



(Nov 2012)
6.604 Vizualizarivizualizari
4 Comentariicomentarii

 

Promotie culinara: De la ferma, in farfuria dumneavoastra

Carne de la fermieri romani, Legume de la gradinari romani, Peste din rauri romanesti

Perioada: 12 noiembrie – 12 decembrie, orele 12:00 – 16:00

Locatia: Restaurantul The Gang, Calea Floreasca 111-113

Scopul: Promovarea patrimoniului culinar romanesc, a originii geografice specifice, a taranilor, micilor producatori, prin punerea in valoare a produselor, cu ajutorul retetelor inspirate de traditia terroir si cu tehnicile bucatariei franceze.

Meniuri: 3 feluri – 49 lei; 2 feluri (starter si felul principal / felul principal si desert) – 35 lei

Table d’hote: 6-8 persoane, meniuri a cate 5 feluri – 95 lei/meniu

Timp de servire: Maxim 30 de minute. In caz contrar, mancarea este gratuita.

Meniul va fi schimbat zilnic, pentru a mentine viu dinamismul si intersul pentru mancarea gatita.

Aceasta campanie este un omagiu adus naturii, vietatilor, taranilor, gradinarilor, ciobanilor si tuturor locurilor in care natura inca mai controleaza mediul.

Echipa David Contant, este compusa din chef-i de exceptie, adevarati artisti culinari, care vor gati cu produse selectate, fara aditivi si conservanti chimici, caroten, sau potentiatori artificiali de gust. Se va simti gustul alimentelor proaspete si naturale, al legumelor si fructelor de sezon, al puilor crescuti in patru luni, nu in sase saptamani.

Producatorii vor fi invitati sa interactioneze cu publicul si sa deguste din preparate.

Romania este o tara frumoasa cu mare potential, ca si Franta, dar din nefericire, este greu sa gasesti in farfurie ceea ce ea are de oferit.

Farfuria este un mediu de comunicare, un mijloc de interactiune a diferitelor categorii sociale.

Publicul va fi invitat sa manance bine, preparate traditionale specifice bucatariei franceze ,la preturi atragatoare.

Ce imi place: Respect fata de natura, repartizarea bogatiei, impartasirea cunostiintelor, apararea cauzelor perdute, atuurile Romaniei, deoarece ea a fost binecuvantata cu un sol foarte fertil. Costumele si traditiile unei tari, carta drepturilor omului, libertatea de exprimare si cea a presei, frumusetea fiecarui anotimp, frumusetea taranilor.

Stim noi cu adevarat ce mancam? Datorita meseriei mele, urmaresc aceasta evolutie a continutului culinar. In amintirile mele din copilarie, vacile rumegau iarba manoasa a pajistilor. In zilele nostre, ele sunt hranite cu porumb, ceea ce este impotriva metabolismului lor. Gainile sunt crescute in patru saptamani, in uzine cu gaz, modificandu-se genetic, pentru a fi mult mai mari. În mod normal, este nevoie de minim trei luni. Asta inseamna profituri mai mari in detrimentul sanatatatii noastre. Puteti sa vizitati aceste lagare de concentrare, precum eu am facut: sute de pui de gaina mor pe zi, avand in vedere spatiul redus in care sunt crescuti. Este ingrozitor. Chiar si pestii sunt hraniti cu porumb in aqua-cultura. Industria alimentara din ziua de astazi, se joaca cu sanatatea noastra si distruge eco-sistemul nostru. Din aceste motive, eu o denunt pentru a determina consumatorii, sa constientizeze si sa se protejeze. Noi trebuie sa actionam si inca repede.

Constatarea mea, este ca ar fi timpul sa tragem un semnal de alarma. Sa incercam sa ne facem auziti si intelesi, pentru nobila cauza a salvarii naturii mame.

As dori sa multumesc restaurantului The Gang pentru disponibilitatea de a participa la acest eveniment, prin punerea la dispozitie a acestui spatiu minunat intr-o zona atat de frumoasa a orasului, dar si incarcat de natura, cu o atmosfera zen, in plin echilibru.

Culinary regards,

David Contant


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Minunata idee, insa ma bucur ca am sunat inainte si am intrebat daca se mai face acest proiect cu David Contant pentru meniul de pranz cu produse locale – nu, nu se mai face. Desi a fost anuntat pana pe 12 decembrie si azi e 6.

Reply

Extraordinar ceea ce faceti – ceea ce se intampla si puritatea si frumuseata articolului si actiunilor!
Exceptional!

Reply

Scuze pentru greseli, sunt la serviciu, am scris in fuga! La buna vedere!

Reply

Faceti o treaba exceptionala! Eu cercetez de ani buni bucataria veche din Ardeal (romanhipa niste easca, ungureasca, evreiasca, slovaca) si am descoperit lucruri deosebite, am sute de retete vechi, le experimentez, le fac cu batranii din sate, le fotografiez, le filmez, le fisez. Am o asociatie culturala de promovare a traditiilor populare – “NISTE TARANI”. Am fost cu echipa NISTE TARANI la concursuri, festivaluri (in tara, in Ungaria, Franta, Spania). Am prezentat peste tot numai produse taranesti cu ingrediente de ffoarte buna calitate, din zona, am avut peste tot mare succes. Ca sa produci alimente sanatoase trebuie in primul rand sa verifici calitatea solului. Asta facem acum in zona Ardeal cu specialistii de la Facultatea de agronomie din Cluj-Napoca (prof. Avram Fitiu lanseaza maine cartea SALVAREA FERMEI TARANESTI. O sa va trimit un exemplar. Mult succes, mai vorbim!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five + 4 =