Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   730 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   442 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   851 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.266 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   464 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   446 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   507 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.260 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   695 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.957 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   382 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.344 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   927 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   622 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   458 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   310 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   674 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.210 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.699 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.523 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   631 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.636 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.393 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   608 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   730 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Rare Foods – exceptionalul gustului pentru produse de zi cu zi



Restograf  (May 2015)
2.295 Vizualizarivizualizari
4 Comentariicomentarii
1 placut 
5 displacut 

 

Rare Foods e un serviciu de livrare produse de exceptie. Se autointituleaza treasure finders pentru ca fix asta fac: de doi ani cauta cele mai bune produse, le testeaza, le retesteaza si, dupa aceasta verificare minutioasa, le pun spre vanzare.

Totul a pornit din dorinta de a regasi produse cu GUST. Atentie, nu produse traditionale sau din marea minciuna bio-eco, ci chiar ingrediente care sa aiba gustul cu care au fost ele proiecte in natura. Si desi eram inclinati sa credem ca filozofia lor e doar o strategie de marketing, dupa ce am fost la o degustare Rare Foods, ne-am convins rapid ca mancarea chiar are gustul pe care trebuie sa-l aiba. Ce e amuzant e ca preparate de zi cu zi, precum cascavalul sau untul, nu au nicio treaba cu produsele din comert. Ne-am convins de un lucru dupa degustare: trebuie sa dam uitarii tot ce stim noi acum despre preparate si sa-i atribuim noi calitati. Cum ar fi cele gasite la produsele Rare Foods.

Inceputurile Rare Foods

Proiectul Rare Foods a pornit din dorinta unuia dintre parteneri, Florin Cojocaru, de a gasi cea mai buna mancare. Alaturi de el au fost Florin Petrescu, partenerul care a fost suficient de curajos, a crezut in idee si a investit in ea, si Eli Rachmut, fost director general Elite Romania, care a venit din Israel sa construiască echipa si sa conduca afacerea. Misiunea nu a fost deloc una usoara pentru ca a trebuit sa construiasca totul de la zero. Nu mai exista un proiect asemanator in Romania, unul de la care sa se inspire sau de la care sa afle care sunt obstacolele. Le-au aflat pe cont propriu. De exemplu, au avut diverse episoade cu mici producatori de la care gasise preparate de top. Problema era ca “taranii” nu urmareau mereu aceeasi metoda de preparare, calitatea nefiind astfel constanta. Asa au invatat ca nu e suficient sa gasesti cele mai bune produse, trebuie sa te asiguri ca asa vor fi la fiecare livrare. Timp de doi ani au tot cautat, au stabilit un mecanism al verificarii si acum pot spune ca la Rare Foods chiar sunt etalate cele mai bune carnuri, lactate, legume si fructe.

Produsele Rare Foods calatoresc mult pana la depozit: unele vin din diverse zone ale Romaniei (branza, cascavalul, untul, legumele, puiul, ouale), unele vin din Noua Zeelanda (vita, mielul si mielul de lapte), mango si avocado vin din Peru. Aici intra pe mana unora dintre cei mai talentati chefi ai momentului: Nico Lontras si Johnny Șușală.

Degustarea Rare Foods

Tot ce gatesc cei doi mari bucatari gasiti pe site-ul Rare Foods, mai bine sa va spunem ce am degustat noi:

– spuma de avocado cu pistachio si ulei cu usturoi alaturi de rata afumata marinata in dulceata de ardei iuti.

Am stropit cu pipeta uleiul aromat peste spuma de avocado, am gustat acest preparat bogat in arome dupa care am introdus noi note degustarii prin rata afumata cu tonalitati dulci iuti.

– pesto cu frunze de mustar si branza Sambrunia alaturi de apa de rosii.

Tartina cu acest pesto special a avut un gust un pic intepator, parfumat si intens. Pentru degustarea urmatorului aperitiv, am clatit cu apa de rosii si am declarat ca e cea mai buna si cea mai racoritoare bautura, perfecta pentru zilele alea insuportabil de calde.

– rata afumata pe pat de sfecla cu chefir cu trufe si chefir cu sfecla

Trufele declanseaza umami, al cincilea gust disponibil oamenilor pe langa cele de baza. Iar in acest aperitiv, mixul de savori a fost si mai intens. Trufa era pregnanta, dar si gustul afumat al ratei alaturi de cel dulceag al sfeclei au contribuit la acest festin pentru papilele gustative.

– antricot de vita, miel de lapte, miel si pui de Mihailesti.

Vrem doar sa va spunem ca ne-am amintit ce gust trebuia sa aiba puiul inainte de injectii, hormoni de crestere si alte modalitati industriale de a aduce puiul la raft. Puiul chiar are gust, carnea lui alba e moale, delicata si gustoasa. Exact ca-n copilarie. Iar de celelalte fripturi nici nu are sens sa vorbim – fara condimente si modalitati complexe de pregatire, si mielul si vita au fost suculente, savuroase.

– mango

Acum am gustat pentru prima oara mango. Bine, mai mancaseram si variantele din supermarket, dar asta banuim ca e adevaratul mango. Parfumat, cu note de piersica, miere si penene galben, acest mango dulce e delicios. Am aflat si de ce: spre deosebire de cei importati in Romania, acesta este cules deja copt, nu verde si lasat la copt in drumul cu vaporul.

Am mai degustat si sosurile special gandite de chefi: pesto din diverse verdeturi, dulceturi si mixuri iuti si aromate.

Rare Foods in restaurante sau restaurantul Rare Foods?

Am intrebat echipa Rare Foods daca livreaza produsele lor exceptionale si catre restaurante sau daca au fost abordati de diversi propritari sa le aduca preparatele Rare Foods pentru retele pregatite in localuri. Au spus cu cea mai mare sinceritate ca restaurantele nu-si permit sa foloseasca aceste produse in retete. Din motive financiare, pentru ca produsele Rare Foods sunt scumpe. Direct proportional cu nivelul calitatii, dar clar nu sunt niste produse de uz la scara mare. Partea buna e ca vor improviza un fel de restaurant chiar la ei la sediu. Vor face niste degustari de genul celeia la care am participat si noi: un meniu fix, un pret fix, fara decoruri si alte artificii, doar mancare buna. Si, asa cum a spus chef Nico Lontras, aici vom gasi mancare cum nu exista la niciun restaurant din Bucuresti.

Rezervati un chef la voi acasa

Rare Foods e clar o alternativa pentru cei care nu se simt multumiti de produsele gasite in comert. Bonus, un alt serviciu disponibil pe platforma Rare Foods e de a aduce un restaurant de top la voi acasa. Mai exact, puteti sa rezervati unul din cei 2 mari chefi Rare Foods, Nico Lontras sau Johnny Șușală, si sa-i chemati la un eveniment privat. Cu iscusinta vor gati meniul pe care il stabiliti impreuna si care poate sa contina produsele de top de la Rare Foods.

 

Ce e cel mai frumos la Rare Foods e ca totul e facut cu sinceritate. Cu sinceritatea gustului si cu onestitatea aromelor. Astfel, fiecare produs are povestea expusa pe site, fiecare ingredient are mentionat locul de unde provine, metoda de preparare, maturare si tot ce trebuie sa stiti despre produsul respectiv.

Abia asteptam sa va anuntam cand incept degustarile publice la Rare Foods, pana atunci va invitam sa incercati o comoara culinara de la ei. A se consuma cu responsabilitate pentru ca, asa cum spune initiatorul acestui proiect: odata ce vezi ce gust ar trebui sa aiba mancarea, cu greu te intorci la cele pe care le gasesti in comert.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Nu comparati talentul si priceperea unui chef cu performantele financiare ale unui restaurant…

Reply
Nico si mai cum May 8, 2015 at 10:29 am

Nico lontras a dat rateu in toate restaurantele in care a muncit. a fost dat afara pt ca nu a fost in stare de nimic. mai lasati-ne cu marketingul asta idiot ca nu va mai suportam. doar minciuni minciuni minciuni

Reply

    Nineto` lasa vrajala si mars in cotet! Ai facut praf toate restaurantele pe unde ai fost, asa cum o sa-l faci si pe asta unde esti acum! Nico are 10 clase peste tine si nu ai cum sa schimbi asta!

    Reply

    Dacă tot știi tu așa de bine, enumera restaurantele alea TOATE în care Nico Lontras a dat rateu.
    Când vulpea nu ajunge la struguri, zice că sunt acri. Mulți frustrați mai sunt pe lumea asta.

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


4 + seven =