Ristorante Trattoria Il Calcio (Clucerului)

Vizualizari 19.219 Vizualizari 
Comentarii 9 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Italiana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Sep-10)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 25 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt28297

Il Calcio de pe Clucerului are si un "Ristorante" in coada ca sa se diferentieze de celelalte "trattoria" din grup. Initial a fost proiectat sa fie un restaurant de lux cu un meniu de top, poate chiar de "haute gastronomie". Insa cred ca si-au dat seama repede de "pericol" si au facun un downgrade discret, coborand preturile si "democratizandu-l". O idee foarte buna, dupa parerea mea, si ca dovada ca am vazut destui clienti de fiecare data cand am fost acolo. Vila impozanta din apropierea Pietei 1 Mai e foarte bine renovata, lucrarile au durat destul de mult. Amenajarea interioara e de calitate, facuta cu materiale scumpe. Terasa - care atrage cei mai multi clienti, de altfel - e facuta mai la repezeala, cred ca nu fusese in planurile initiale in aceasta forma. Insa, proprietarii Il Calcio Ristorante dau dovada de mare adaptabilitate, dupa cum am scris mai sus, asa ca a iesit un lucru bun. Mancarea (bucatarie italiana, evident) e destul de buna, insa nu e de cine stie ce rafinament. E putin probabil sa gasesti unul sau mai multe feluri cu totul deosebite, pentru care sa vrei sa vii neaparat la Il Calcio Ristorante din alt colt al orasului. E de mers cel putin o data, ca sa va faceti propria parere. (GB)

Pe larg

Eu nu tin minte sa fi auzit pe cineva spunand despre un restaurant: « Uite, bai, aicea se manca prost inainte, dar ai observat ca mancarea a devenit din ce in ce mai buna in ultima vreme ? ». Insa, intors pe dos, poti auzi aproape in fiecare zi, si asta de la tot felul de oameni: si de la cei care par sa stie bine despre ce vorbesc, si de la cei care o spun cu o obida funciara, pentru care, oricum, « nimic nu mai e ca inainte » (subintelegandu-se ca inspre mai rau, evident). Sigur, e greu de crezut ca orice restaurant are cea mai buna mancare doar in primele luni de la deschidere, dupa care, inevitabil, incepe sa se prosteasca pana devine total nefrecventabil si trebuie sa-si schimbe si numele daca vrea sa mai schimbe ceva, sau isi da obstescul faliment. Probabil ca aici intra in joc si niste mecanisme psihologice subconstiente, pe care doar specialistii stiu sa le explice asa cum se cuvine. Asa si cu trattoriile (nu e in DOOM nici macar la singular; totusi...) acestea cu trimiteri la lumea fotbalului. Prima data am fost la cea din Piata Amzei, cu foarte multi ani in urma, la scurt timp dupa ce s-a deschis. Tin minte ca mancarea mi s-a parut foarte buna, si acum imi aduc aminte de ea. Nu am mancat de multe ori acolo pentru ca era greu sa gasesti un loc liber. Nu-mi placea sa stau in picioare la usa si cate o jumatate de ceas, pana se elibera un loc, asa cum faceau atatia. Nici macar pentru o mancare buna. Asa ca m-am bucurat cand am vazut ca s-a deschis un nou Il Calcio, pe Calea Floreasca, vizavi de Spring Time. Meniul era identic cu cel din Amzei, asa ca am cerut ce stiam ca mi-a placut foarte mult dincolo, cu cativa ani in urma. Am fost profund surprins sa constat ca nu mai... citeste tot
Localizare Ristorante Trattoria Il Calcio (Clucerului)

Clucerului 7, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Domnule Butunoiu,mi se pare mie sau mi-ati sters comentariul in care il intrebam pe dottore daca i-a placut ce-a mancat in seara cu accidentul aviatic?

Reply

Astept cu interes un review facut de dottore ponta, in urma vizitei facute inseara in care avionul cu medici era dat disparut.
Sunt curios daca i-au cazut binele spaghetele domnului plagiator si daca in momentul in care tanara stagiara isi dadea sufletul, a simtit cumva intepaturi la lingurica.

Reply

Buna ziua catre conducerea lantului de restaurante il calcio . Firma cu renume in toata europa care nu este in stare sa dea salariile intregi personalului in preajma anului nou . Credeti ca o persoana poate trece anul nou cu 400-500 ron? Domnilor Valentin Salagean , Gini Iorgulesc si Olaroiu Cosmin , cu respect va intreb : dumneavoastra cu ce buget va organizati sarbatorile si trecerea in noul am ? Nu cred caci cu suna de 400-500 ron . Domnule Gino Iorgulesc la LPF tot lumatate din salariu incasati luna aceasta? Domnul Valentin dumneavoastra va faceti anul nou acas cu un buget de 500 ron? Nu cred . Penibil sa va bateti joc de angajatii dumneavoastra in felul acesta .

Reply

se mananca foarte bine si mancarea este foarte gustoasa servirea ireprosabila tot respectul pentru toata echipa

v-oi revenii in restaurantul dvs

Reply

Problema acestui restaurant este urmatoarea: in afara de “ristorante”le adaugat la titlu, alta vesela& locatie, meniul nu-i foarte diferit de trattoria.diferenta est ca, in timp ce la trattoriile din bucuresti acelasi fel are alt aspect si gust in functie de locatie, aici cam seamana chiar de la o zi la alta.
acel Coperto nu-i rau, dar daca ma intrebati pe mine,le cam scade incasarile. daca vii la pranz, asa cum fac eu, comanzi doar un fel ca pana il aduc ei te saturi de masline si salam:)
In concluzie, un restaurant decent pentru pranz si cina – doar vara.

Reply
    restaurant....wanna be March 28, 2012 at 4:17 am

    hmmm..pe zi ce trece si ma uit pe site-ul asta ma bucur si ma intristez in acelasi timp.
    Ma bucur pt ca Domnul GB isi cheltuie banii ( defapt costa o mica avere ce face dansul) ca sa manance in altfele de bombe( carciumi, bodegi orice dar nu putem sa le numim restaurantele ca am jigni anumiti propietari de restaurante) si posteaza aici pe site poze cu preparate.
    Di pozele astea se observa dezinteresul bucatarilor , staff-ului , managerilor, patronului . Si aci ca sa dau un exemplu marunt, in afara faptului ca mancare nu arata apetisant deloc Sparanghelul nu este curatat cum trebuie si este “over cooked”.
    Si ma intristez sa vad ca noi nu avem decat maxim 10 restaurante in Bucuresti. Si nu vorbesc din carti spun o parere de om avizat( lucrez ca bucatar )
    De aceea Domnule Butunoiu vreau sa va zic ca apreciez faptul ca postati aceste poze si ca pierdeti o avere prin bodegi/carciumi si rar prin restaurante

    Reply

(..)
Totul a fost bun, dar fara sa ne uimeasca. Uimiti am fost de timpul pe care l-am asteptat pana sa ne aduca nota de plata (mai mult de 20 min). Desi personalul care se invartea pe terasa era aproape egal cu numarul clientilor si dupa ce am terminat de mancat au venit vreo 3 chelneri sa ne intrebe daca dorim desert sau cafea, cand incercam sa-i abordam se faceau ca ploua. Am vrut chiar sa ne ridicam si sa plecam pentru a intra cumva in raza lor de focus.
Nota de plata 97 Ron. Pe bon aparea si Coperto 14 Ron. Coperto este o taxa aplicabila fiecarui client, care se adauga la nota finala de plata. Fie ca bea doar o cafea, fie ca are o nota incarcata, fiecare client plateste o taxa fixa, mai mare sau mai mica, functie de ceea ce ofera restaurantul respectiv.“

http://infoinsider.ro/2011/07/10/aerosol-restaurantele-se-pregatesc-pentru-criza-alimentara-taxa-pe-respirat-14-lei/

Reply

pozele sint foarte proaste ,nu ar trebui puse unele mai bune?macar la fel ca si la celelalte postari.va multumesc.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 − = one



Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,