Toate articolele (763 articole)

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   526 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   323 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   1.572 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   210 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.000 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   490 vizite  0 comentarii   5 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   344 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   277 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   172 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   500 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.046 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.094 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.752 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   313 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.217 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.503 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   363 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   472 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   758 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   328 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   342 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   2.104 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   980 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.303 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   426 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Recomandari de sezon de la mari Chefi din Bucuresti



Restograf  (Apr 2016)
1.498 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
3 placut 
0 displacut 

 

Ingredientele de primavara sunt ideale pentru preparate proaspete, aromate, gustoase. Acum se scot la tarabe cele mai bune verdeturi de la leurda la salata verde, ceapa si spanac. Tot acum ridichile adauga iuteala usoara unei salate sau culoare si aroma unui preparat. Avem si fructele de primavara care nu-s de ignorat. Dar pe langa cele evidente – dovada o aveti in pietele bucurestene, am vrut sa aflam si care sunt recomandarile unor mari Chefi de la cateva dintre restaurantele din Bucuresti.

Asadar, mai jos aveti recomandari directe de la cativa mari bucatari pe care i-am rugat sa ne spuna care sunt preparatele care compun un meniu perfect de primavara.

 

Chef Sami Corodianu (La Samuelle)

 

Milanese Zucchini Rolls – zucchini, baby spanac, rosii cherry, sos de iaurt

Colosseum Chicken Risotto – orez carnarolo, piept de pui, sparanghel verde, salata verde mixta, crispy parmezan

Pharaons tartelette – coaja de Tarta, merisoare, crema de nuci, crumble cu zahar si nuci

pharaons

Credit foto: Teodora Țeican pentru YumStops.com

 

Chef Silviu Furdui (Muse Bistro)

 

Sunt Silviu Furdui, Chef&Managing Partner la Muse Bistro&Wine Bar. M-am nascut in martie si, probabil de asta, ingredientele mele preferate sunt verdeturile de primavara. Nu ezit niciodata sa folosesc, in pregatirea preparatelor, loboda, leurda sau spanacul proaspat. Frunzele verzi de sezon sunt extrem de consistente in vitamine si foarte gustoase.

Pentru sezonul acesta va propun un meniu compus din 4 feluri, cu influente mediteranene:

STARTER – Tartar de rosii cu crema de branza si salata de castraveti

tartar rosii

SUPA – Gazpacho de rosii cu capsuni, menta, chilli si piper roz

FEL PRINCIPAL – Calamar umplut cu crema de branza si leurda

calamari doi

DESERT – Nougat Glacé cu fructe confiate&nuci

Nougat Glacee

Sa fiti sanatosi!

 

Chef Iulian Susala (Chefs Experience)

 

Un super meniu de primavara:

Gaspacho de castraveti, racoros, numai bun pentru zilele calduroase ce se anunta. Acesta contine castraveti suculenti, un strop de usturoi, putina ceapa, aromatul ulei de masline, sare, un pic de patrunjel si multa pasiune pentru bucatarie.

2v7a8682

Ca fel principal va propunem niste scoici delicioase in sos Prosseco. Contin midii carnoase, ceapa alba, rosii cherry savuroase, patrunjel fresh si Prosecco.

food1

Iar ca desert, sunteti invitati sa serviti un mousse light si racoros, cu ananas, cocos, fructe proaspete de sezon si exoticul sos de mango.

2v7a8163

 

Chef Irina Hristu (PopUp Dinner)

 

Meniu de primavara:

Gazpacho de capsuni si rosii cu branza de capra/ Supa rece de ridichi cu iaurt si marar

supa ridichi

Tarta cu dovlecel, praz caramelizat si branza cheddar alaturi de salata creata cu ceapa verde, ridichi si castravete

tarta

Tarta cu curd de lime si zmeura proaspata

 

Chef Michele Mingozzi (The Beef Club)

 

Tuna Tataki, Cucumber Spaghetti in light soya, Wasabi dressing
(Ton Tataki, spaghete de castravete in soya light, dressing de wasabi)

tuna tataki

Poached Beef Tenderloin in Red Wine,Tomato Chutney Spring vegetables, aged Balsamic Sauce
(Muschi de vita pregatit in vin rosu, chutney de rosii, legume de primavara si sos pe baza de balsamic)

Warm pineapple with berries honey ice cream, tea praline, home made Carrot Cake and Zabaglione
Ananas proaspat cald, cu inghetata cu miere si fructe de padure, praline cu ceai, prajitura cu morcov pregatita in casa si Zabaglione

signature dessert

 

Chef Catalin Jernoiu (Zahana 33)

 

Limba de vitel cu sos Remulade

Limba de vitel, un muschi foarte fin cu consistenta ferma, se serveste cu sos Remoulade.

Coaste porc marinate

NXS_5612
Lasate cu grija de cu seara intr-un amestec numai de noi stiut si preparat la jar incins astfel incât sa nu uitati ce ati mancat. Se serveste cu sos, salata, cartofi prajiti.

Clatite Regina Maria

_SAV1505-copy
Clatite umplute cu brânza dulce si stafide, stropite cu sos englez de vanilie si bezea, pregatite la cuptor.Un desert din bucataria romaneasca de care oricine s-ar putea îndragosti.

 

Chef Cezar Munteanu (Restaurant Cezanne)

 

cezanne

Carpaccio din sfecla cu mousse din branza de capra si alune de padure, maghiran verde si dressing de alune de padure

Cod Alaska cu risotto din orez salbatic, spuma de migdale

Caramel Delice “Art by Cezanne”

 

Chef Alex (Teacher) Cirtu – Culinar Show

 

Ador primavara pentru simplul fapt ca verdeturile incep sa-si faca aparitia, iar gatitul devine o placere si mai mare atunci cand ai usturoi verde, ceapa verde, spanac si multe altele. Daca toamna si iarna ne-am bucurat de radacinoase si dovleac, acum a venit timpul sa scoatem urzicile, cartofii noi, vinetele, stevia, leurda si loboda la inaintare. Va recomand sa le puneti in valoare pe cat posibil, pentru ca-s o sursa importanta de vitamine si minerale. Totodata capsunile anul acesta s-au copt mult mai repede fata de anul trecut, asa ca posibilitatile-s nenumarate in fata unui fruct atat de versatil.

Ca si recomandari, as merge pe ceva usor, nepretentios, ceva pe care si omul de rand de-acasa poate sa-l realizeze fara nici cea mai mica problema:

Supa crema de sparanghel, fasole verde si spanac:

Supa de sparanghel, spanac si fasole verde (1)

Credite foto: Tudor Raiciu

Avem si reteta completa:

Ingrediente:
(2 portii)
· Fasole verde ・250 g
· Spanac proaspat (curatat) ・750 g
· Sparanghel – 200 g
· Usturoi copt – 1 catel
· Bautura din lapte de cocos ・100 ml
· Sare (optional) – dupa gust

Mod de preparare:
· Curata sparanghelul;
· Pune apa la fiert, iar cand aceasta a inceput sa clocoteasca adauga fasolea;
· Dupa cca 15 min, adauga sparanghelul si la 2 min si spanacul;
· Dupa cca 1 min, scurge apa intr-un bol;
· Pune usturoiul copt peste legume;
· Cu ajutorul unui blender vertical paseaza totul bine, adaugand treptat bautura din lapte de cocos;
· Daca doresti ca supa sa fie mai lichida, poti pune putina apa din cea in care au fiert legumele;
· Potriveste de sare (optional);
Pofta buna !

Lasagna cu spanac

lasagna cu spanac si cascaval (6)

Credite foto: Tudor Raiciu

Reteta completa e aici:

Ingrediente:

(6 portii)
· foi de lasagna – 200g.
· cascaval – 200 g.
· spanac proaspat ・1 kg
· ceapa – 1 buc.
· Unt ・80 g.
· parmezan ras – 50 g.
· oregano proaspat – 2 crengute
· sare si piper alb dupa gust
· Sos bechamel:
· unt – 80 g.
· faina – 4 linguri
· lapte rece – 800 ml
· sare si piper alb dupa gust
Mod de preparare:
· Pregatiti mai intai spanacul: puneti 50 g de unt intr-o craticioara si lasati-l sa se topeasca
· Adaugati ceapa taiata marunt si amestecati usor pana se inmoaie putin
· Adaugati spanacul si puneti capacul;
· Lasati sa fiarba cateva minute, amestecand din cand in cand 凡 veti observa ca el lasa foarte multa zeama;
· Scoate totul intr-o sita si lasa sa se scurga de lichidul in exces;
· Trage-l apoi la tigaie in restul de 30 g de unt si adauga parmezanul topit si oregano tocat in prealabil;
· Pentru sosul bechamel, topiti untul intr-o craticioara, apoi adaugati faina si amestecati cu un tel
· Adaugati laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu si lasati pe foc pana se ingroasa
· Opriti focul si condimentati cu sare, piper si nucsoara rasa
· Intr-un vas dreptunghiular, puneti un polonic de sos bechamel, apoi un strat de foi de lasagna, spanac, cascaval ras si iar foi de lasagna.
· Continuati cu sos bechamel si alternati straturile pana umpleti tava
· Deasupra puneti sos bechamel si parmezan ras
· Puneti tava in cuptor, la 170 de grade pentru 20 de minute
· Lasati sa se raceasca putin apoi serviti.

Tiramisu cu capsuni:

Tiramisu de capsuni,  la borcan (4)

Credite foto: Tudor Raiciu

Reteta completa e aici:

Ingrediente:
(4 portii)
・oua – 3 buc.
・zahar pudra – 3 linguri
・mascarpone – 250 g
・lime – 1 buc.
・coaja rasa de la o portocala
・zahar tos – 3 linguri
・un praf de sare
・piscoturi – 200 g
・capsuni – 300 g
Sirop:
・lime – 1 buc.
・portocala – 1 buc.
・apa – 100 ml
・extract de vanilie – o lingurita
・zahar pudra – 1 lingura

Mod de preparare:
mixati galbenusurile cu zaharul pudra cu unui mixer la viteza maxima, pana se intaresc si devin spumoase
・amestecati apoi cu mascarpone rece, putin cate putin, mixand la viteza cea mai mica
・adaugati coaja rasa de lime, coaja de portocala si zeama de lime, amestecand usor
・mixati albusurile separat, cu un praf de sare, tot cu mixerul. Cand incep sa se intareasca adaugati zaharul tos, putin cate putin si mixati pana obtineti o bezea tare
・adaugati apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus
・amestecati intr-un bol sucul de la o portocala si lime cu extractul de vanilie si zaharul pudra, apoi adaugati apa
・insiropati piscoturile si asezati-le intr-o tava dreptunghiulara (tava de chec ・daca nu ai una, poti folosi si borcane)
・taiati felii cateva capsuni mai mari si asezati-le de jur imprejurul tavii, puneti apoi un strat de crema, deasupra capsuni taiate, apoi iar un strat de piscoturi insiropate si la final restul de crema
・ornati cu capsuni si frunzulite de menta verde
・lasati tiramisu la frigider cateva ore.

Bonus, o reteta video pentru reteta “Mancare de spanac cremos” de la Culinar Show.

 

Ia sa vedem, voi ce retete de primavara preferati? 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


seven + 6 =