Restaurant Red Angus Steakhouse

Vizualizari63.438 Vizualizari 
Comentarii56 Comentarii 

Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Americana
Dominanta: Steak & grill
Pret/meniu: >150 RON livrare la domiciliu prin Oliviera.ro
Evaluarea Restograf
(Dec-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor 
(1701 voturi)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Ideea dezvoltarii unui steakhouse in Romania a aparut in urma cu mai mult de un an si jumatate, cand aflandu-ne intr-un steakhouse de lant din strainatate ne-am gandit ca “steakhouse-ul” ca si profil nu este abordat la adevarata lui semnificatie la noi in tara.

Deoarece proprietarul restaurantului este un om de afaceri de success, a preferat sa nu se grabeasca sa iasa pe piata cu un restaurant in care sa serveasca fripturi si altele, si sa invete cultura “steakhouse-ului” American adevarat. Drept urmare aproape 2 ani de zile am umblat prin toata lumea – Spania – Germania – America – Olanda – Franta pentru a cunoaste diferite steakhouse-uri, pentru a identifica elemente pe care le consideram valoarease pe piata din Romania, sa vedem ce forme poate cuprinde un restaurant cu acest profil.

Cand lucrurile au inceput sa prinda contur, am apelat la serviciile unor profesionisti in domeniul “steakhouse”. Conceptul ca si design al restaurantului a fost creat de o firma de arhitectura si design din Statele Unite. La vremea aceea nu aveam inca locatiile definite, asa ca ne-a fost predat un proiect la nivel de concept si specificatii tehnice. Apoi, dupa ce prima locatie – cea din centrul istoric – a fost identificata, am lucrat cu o echipa de arhitecti si designeri romani pentru a implementa si adapta conceptul la locatia data. Mobila a fost adusa din diferite parti ale lumii.

Baza acestui concept este materia prima, carnea de vita. Pentru a ne asigura ca alegem calitate superioara, am colaborat cu un Britanic experimentat in aceasta nisa timp de 16 ani. El a creat meniul, a decis asupra furnizorilor de materie prima, a desenat bucataria, a selectat echipamentele, si a creat fluxurile – totul pentru ca procesul din bucataria sa opereze la eficienta maxima. cu el am dezvoltat si meniul. Carnea din meniu a fost aleasa dupa zeci de kilograme de carne adusa din intreaga lume pentru teste. Am decis asupra celei de Statele Unite pentru segmentul high, si Noua Zeelanda si Europa pentru cel mediu. Modul in care aceste specii sunt crescute si hranite garanteaza fragezimea si suculenta fripturilor pe care le punem la dispozitia clientului Red Angus Steakhouse. De asemene ii oferim si posibilitatea de a alege gramajul in functie de apetitul sau. Meniul il mentinem scurt, bazat pe friptura de vita, si doar cateva produse noi, de exemplu cel mai comandat aperitiv este roasted marrow bones, si cea mai comandata salata – Goat cheese salad. La felul principal, pe langa fripturi avem cate un singur tip de alta carne: cotlete de miel, coaste de porc, pui Cajun, somon si o combinatie extraordinara, tipic americii de nord – Waterloo Surf and Turf.

Vinurile, si mai ales cele rosii, completeaza experienta unui client Red Angus Steakhouse, oferta pusa la dispozitie este de vinuri rosii de pe 3 continente, lasand la alegerea fiecarui client daca doreste o sticla sau un pahar. In afara meniului standard, avem grija si de cei mici – avem un meniul special creat pentru ei cu jocuri care sa ii tina ceva timp ocupati la masa si cu preparate sanatoase.

Pe langa cunoasterea acumulata de-a lungul timpului alocat cercetarilor, documentarilor, si a experientei aduse inauntru de acesti consultanti straini, Red Angus Steakhouse se diferentiaza prin consecventa calitatii si a service-ului. Conceptul pe care ne bazam urmareste dezvoltarea lui Red Angus Steakhouse intr-un brand si un lant de restaurante, atat in Bucuresti cat si in urmatoarele orase principale ale Romaniei.

Pentru a garanta implementarea unui concept de success am recrutat in pozitia de CEO, o persoana cu experienta de 30 de ani in steakhouse, originar in Africa de Sud, dar care a lucrat in astfel de restaurante din intreaga lume. El este cel care se asigura ca mancarea adusa in fata clientului trece de fiecare data prin acelasi proces pentru a asigura calitatea ei constanta, ca personalul este instruit suficient de bine pentru a stii ce fel de friptura sa recomande fiecarui client in parte in functie de gustul acestuia, cel care pune bazele conceptului pentru extindere.

Personalul de la Red Angus Steakhouse a fost ales din sute de CV-uri, recrutati fiind cei cu background in vase de croaziere, in hoteluri internationale si in restaurnate din strainatate.

Ca si locatie – capacitatea este de 126 de locuri, putandu-se organiza petreceri de pana la 150 de persoane. Vis a vis este chiar Curtea Veche, luminand pe timp de seara ruinele, unde se organizeaza diferite targuri, etc. Locurile de la fereastra pe care se vad toate acestea sunt primele pe care le dam de fiecare data. Este un local linistit si primitor.

Majoritatea clientilor nostri sunt straini care lucreaza la companii multinationale in Bucuresti, banci, turisti, ambasadori si oameni de afaceri care au calatorit mult si stiu ce sa astepte de la un restaurant cu specific Steakhouse.

Pe parcurs oferim diferite promotii extra meniu – Meniu Business Lunch, All you can eat Baby Back Pork Ribs, Oferta Saptamanii (friptura + cartof copt cu smantana + sos de piper verde la pretul fripturii), Meniu de Post, etc.

Pe scurt

Probabil cel mai bun steakhouse din oras

Red Angus e unul dintre cele mai frumoase restaurante dupa renovarea si schimbarea completa a decorurilor de anul trecut, dupa ce fusese, la inceput, unul dintre cele mai anoste. Au reusit sa redea perfect o atmosfera americana a mijlocului secolului trecut, cu sei de cai, motociclete vechi, cutii de ulei de motor, tonomate si tot ce mai vezi in filme.

Red Angus e un steakhouse, mancarea e foarte buna (atat cat poate fi de buna o mancare relativ simpla, cum e cea specific americana), in special vita, care e, aproape sigur, cea mai buna din oras. Preturile sunt normale, ceva mai mici, sau chiar sensibil mai mici decat la celelalte steakhouses mari din Bucuresti, care au vita de cea mai buna calitate, cum ar fi Black Angus, Hereford sau argentiniana de top.

Serviciul e si el bun la Red Angus, insa nu are nicio legatura cu specificul locului, sunt mult mai ceremoniosi si mai pretiosi decat ar fi cazul. Le-ar prinde bine o reflectie pe aceasta tema, sunt sigur ca ar avea numai de castigat daca ar integra si serviciul in atmosfera americana.

Red Angus a fost inca de la inceput unul dintre cele mai bune restaurante de carne de vita din Bucuresti, si multi cred ca e chiar cel mai bun, mai ales daca socotim si atmosfera, si toate raportate la pret. E de pus in capul listei pentru mancatorii de carne bruta, putin preparata (gratar), adica acolo unde principala diferenta o face calitatea carnii. (GB - decembrie 2014)

--------------------------

Red Angus Steakhouse e primul restaurant dintr-un lant pe care Cezar Panait vrea sa consolideze in Bucuresti cultura gastronomica din jurul carnii de vita de calitate, abia aparuta la noi. Om care stie bine cum se fac afacerile, Cezar Panait s-a apucat sa faca lucrurile sistematic si cu cap: a studiat temeinic toate speciile e vite si felurile de carne care pot fi aduse in Romania, a adus un mare specialist in asa cva tocmai din Africa de Sud, a inchiriat un restaurant din Centrul Vechi, chiar in fata sitului arheologic de la Curtea Veche, langa Hanul lui Manuc si a dat drumul restaurantului Red Angus, un steakhouse in stil american. Din bucataria americana, doar vita iese in evidenta, si asa se intampla, evident, si la Red Angus. Meniul e destul de limitat, au diverse salate, cateva feluri cu pui si cu porc si mai multe cu vita. Sunt destul de bune si celelalte, dar nimic iesit din comun, insa vita a fost o mare surpriza (desi nu neasteptata), a fost cea mai buna pe care am mancat-o in ultima vreme in Bucuresti. Clienti sunt mai mult straini, care stiu sa faca diferenta intre carnuri. Red Angus Steakhouse isi va face loc in curand, cu siguranta, in clubul restrans al locurilor din Bucuresti unde poti afla de ce considera americanii si europenii carnea de vita mai buna decat cea de porc, spre marea mirare a romanilor, care stiau dintotdeauna ca lucrurile stau exact invers. Asa ca mergeti la Red Angus sa va edificati si apoi scrieti aici, pe forum, cum vi s-a parut. (GB - Sep. 2011)

Recenzii & Articole

Primele restaurante anuntate la Gourmet Festival, evenimentul experientelor culinare   
(Apr 2016)

2016 e anul evenimentelor culinare, dar va vom povesti mai multe despre acestea intr-un articol separat. Acum venim cu vesti bune legate de un festival culinar care si-a propus sa aduca tot ce e mai bun intr-un singur loc: Bucharest Gourmet Festival. A venit vremea sa aflam si care vor fi primii...
........................................................................................................ citeste tot


Topul Restograf al celor mai bune restaurante din Bucuresti in 2014   
Restograf (Jan 2015)

Astazi Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014. Mai exact, a premiat cea mai buna mancare, fiindca ace(a)sta a fost singurul criteriu de selectie, nimic altceva (servicii, ambianta, preturi etc.) nefiind luat in calcul. De aceea pe plachete scrie "Cea mai buna bucatarie ...
........................................................................................................ citeste tot


Schimbare radicala de imagine la Red Angus Steakhouse din Centrul Istoric   
(Jun 2013)

Restaurantul Red Angus Steakhouse din strada Franceza nr. 56, s-a reinventat vara aceasta, ingloband legendarele fripturi fragede si suculente, care il recomanda, intr-o experienta unica, autentic americana. Gata sa isi primeasca clientii intr-un spatiu mai generos si mai relaxat, noul Red Angus ...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti 2012 (comentat)   
Restograf (Jan 2013)

Ca in fiecare an, in decembrie Restograf nominalizeaza si premiaza cele mai bune restaurante din Bucuresti. De fapt, am premiat cea mai buna mancare din Bucuresti, pentru ca acesta a fost criteriul exclusiv in alcatuirea topului, si niciun alt criteriu, cum ar fi ambianta, serviciile, preturile etc...
........................................................................................................ citeste tot


Red Angus Steakhouse (N. Caranfil) (inchis)   
(Dec 2011)


........................................................................................................ citeste tot


Seara de muzica live la Red Angus Steakhouse   
(Aug 2011)

Miercuri, 3 august, incepand cu ora 21:00, restaurantul Red Angus Stekhouse isi invita clientii la o seara de muzica live. Protagonistii sunt  Brad Vee Johnson, fostul solist al trupei Boney M si Alex Tomaselli, un solist roman de origine italiana. Brad Vee Johnson este cunoscut nu doar in lumea...
........................................................................................................ citeste tot


Degustare de vin la Red Angus Steakhouse   
(Apr 2011)

Societatea Euro Romana de Vinuri de Exceptie (S.E.R.V.E) si Restaurantul Red Angus Steakhouse au organizat saptamana trecuta un eveniment care a avut ca scop degustarea a trei soiuri de vinuri- Merlot si Cabernet Sauvignon- Vinul Cavalerului si Feteasca Neagra - Terra Romana. S.E.R.V.E.  e ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Red Angus Steakhouse

Strada Franceza 56, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?


O atmosferă extraordinară. Mâncarea este foarte buna! Recomand!

Reply

In cea ce priveste mancarea am plecat dezamagit de 2 ori si clar nu voi mai reveni si nu recomand locatia in cea ce priveste calitatea, atentia si varietatea mancarii preparate in ultimele 3 luni. Daca in urma cu 4 luni puteai sa-i oferi cuvinte de lauda, astazi a decazut mult. Pacat ca nu pot atasa poze sa va dati cu parerea si eventual sa decideti daca sa abordati o astfel de locatie.

Reply

De la red angus am plecat dezamagit de ceea ce ma asteptam mai putin, carnea din main course si faptul ca nu au nimerit temperatura de gatire .
Ambinta amlasare si decor foarte bun chiar si muzica in ton pt un steak house, personal foarte atent politicos si sunt de acord cu cele 5 stele primite atat pentru ambianta cat si pentru personal.
Prezentarea la mancare buna peste medie.
la starter maduva de vita a fost foarte buna gatita perfect insa puiul in crusta de alune a fost cam uleios .
la felul principal nu am fost pe deplin multumit de temperatura atat la legendary steak cat si al muschiul de uruguay (ambele cerute mediu si cu multe parti de well done nu au fost gatite unifom ,dezamagitor mai ales pentru legendary care se gateste usor si rapid) , sosul de branza albastra din nou se poate lucra la el , si cred ca material de baza de o calitate mai buna ar ajuta ,
de desert am fost multumit atat pentru carrot cake cat si de chocolate soufle.
ca o concluzie o sa mai trec pe acolo si sper ca doar in aceeas zi sa fi avut o scapare la modul cum a fost preparata carnea

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


one × 7 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


x

ABONEAZA-TE SI:

descopera cele mai tari restaurante din Bucuresti afla unde e cea mai buna mancare din oras
aboneaza-te