Restaurant - Bar Energiea

Vizualizari 16.491 Vizualizari 
Comentarii 12 Comentarii 
Tip: Cafe/Pub/Club; Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Urbana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(May-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 33 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Stabiliment de informare si experiment urban
Pe larg

Cand clientul e amic cu chelnerul Bucurestiul a avut tot timpul restaurante si cafenele "vedeta" pe categoriile lor, fie ca e vorba despre mancare, ambianta, tipul de clientela sau despre lucrurile care se intampla acolo. Ca orice moda, acestea au o perioada de "glorie", dupa care cad in uitare sau dispar cu totul. Sigur, odata cu inmultirea numarului de localuri in Bucuresti si cu accelerarea ritmului in toate cele, aceasta perioada de rasfat e din ce in ce mai scurta.  Energiea e, acum, in varf de succes. A fost deschis(a) in 2012 intr-un spatiu industrial, unde era o tipografie veche, cred, la parterul unei cladiri vechi de unde incepe Brezoianu, de la Dambovita, in spatele cladirii Ministerului de Interne. E Bucurestiul vechi acolo, frumos, cu farmec, cu cativa copaci mari si batrani ramasi in picioare. E un spatiu destul de larg si neregulat, amenajat in stilul industrial, cu mare priza la publicul de azi, in special al celui tanar. Au avut un arhitect bun, sunt convins ca cea mai mare parte a succesului Energiei lui i-o datoreaza. Au si afara cateva mese, pe trotuar, sub copaci, si toata lumea vrea acolo cand se poate, evident. Unii, care nu mai aveau loc la mese, au ales sa stea mai degraba pe bordura, cu berea si cu sandviciul in mana, decat sa stea la mesele dinauntru. Aceasta e una dintre trasaturile bine accentuate si cunoscute ale consumatorului bucurestean de restaurante si de cafenele. Si cainii sunt bineveniti la Energiea, ceea ce contribuie substantial la individualizarea conceptului si la diferentierea fata de alte localuri de acelasi fel.  Mancarea e relativ simpla la Energiea, bucatarie nedefinita, "urbana", "de Internet", cum i se zice adesea. Nu au multe feluri. Cum cea mai mare parte a clientelei e... citeste tot
Recenzii & Articole

Cele mai interesante salate de incercat la restaurantele din Bucuresti   
Restograf (May 2016)

Cu o salata nu aveti cum sa dati gres, fie ca vorbim de masa de pranz sau de o cina light, satioasa si cu gust. Legumele in combinatie cu branzeturi, carne sau peste sunt un mix perfect de vitamine, proteine si alti nutrienti necesari organismului. Tinem sa raportam ca in restaurantele din ...
........................................................................................................ citeste tot


Cele mai frumoase localuri bucurestene cu tematica   
Restograf (Mar 2016)

Am profitat de vremea frumoasa din Bucuresti si am luat orasul la pas. Si asa ne-am amintit ca orasul e plin de localuri tematice, deschise in locuri cu o poveste pe care au pastrat-o si integrat-o in conceptul locului. Ne-am gandit ca n-ar strica sa facem o lista, pe care, la sugestiile voastre ...
........................................................................................................ citeste tot


25 de localuri din Bucuresti pe care orice turist ar trebui sa le viziteze   
Restograf (Feb 2016)

In ultima perioada am tot descoperit articole in presa straina care recomandau turistilor unde sa manance sau ce localuri sa viziteze cand ajung prin Bucuresti. Acest lucru ne-a facut sa ne gandim ce locuri am recomanda noi turistilor din Bucuresti. Am pus pe hartie 25 de locuri, dupa urmatoarele...
........................................................................................................ citeste tot


10 restaurante din Bucuresti pe care sa le urmaresti pe Instagram   
(Jul 2015)

Daca aproape toate restaurantele din Bucuresti au pagini de Facebook, foarte putine si-au facut si cont pe Instagram. Insa, pe viitor lucrurile se vor schimba, deoarece din ce in ce mai multi romani incep sa utilizeze aceasta platforma de socializare bazata pe fotografii, iar potentialul unei ...
........................................................................................................ citeste tot


De la food la brainfood. (prezentare)   
Cristina Stan (Nov 2012)

De jumatate de an exista in Bucuresti un spatiu in care poti sa-ti destinzi si creierii, si papilele gustative, de multe ori in acelasi timp. E locul ala hip in care te tot intorci, sa vezi ce nebunii a mai inventat bucataria, la ce evenimente se mai strange lumea sau ce lucrari sunt atarnate ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant - Bar Energiea

Brezoianu 4, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Mancarea, mancare nu mai e ce-a fost odata

Reply

Vorbesti ca sa nu taci.

Daca ai fi fost vreodata la locul cu pricina, ai sti ca acolo nu exista mese de 8.

In cazul meu, eram 2 si voiam sa ne asezam la o masa cu 4 scaune, asta e tot.

Reply
Claudiu Roniceanu May 28, 2015 at 10:16 am

La Energiea e cum ai noroc, poate fi una din cele mai frumoase seri sau un fiasco total .

Reply

Mancarea e buna, seara e placut sa stai acolo.

Acum partea proasta:

In mod obligatoriu, inghesuie nspe mese pe metro patrat la care pun mult mai multi oameni decat ar fi cazul, fapt ce te obliga sa mananci umar in umar cu ceilalti si sa participi involuntar la tot felul de discutii.

Mai mult, cand exista masa libera afara, dar nu sunteti cati ar trebui pentru a sta la “acea” masa, nu ti se da, ci esti invitat inauntru.

In fine, tipologie de anii ’90, vremuri cand inainte de a te aseza la o masa iti punea chelnerul in vedere ca e musai sa si mananci ceva, altfel nu se poate.

Pacat de zona.

Reply

unde este articolul ?

Reply

Un loc foarte interesant aflat la o rascruce de drumuri ultracentrale dar ferite de agitatie, amenajat inspirat in interior iar afara cu cateva mese unde te poti bucura de primavara.
Meniul zilei de mare finete si cu aceeasi nota personala deosebita a locului, in meniu exista o pastrama de somon (!) dupa o reteta a casei, selectie de vinuri bune servite si la pahar, un mare 10 pentru tot!

Reply

Nu poti rezuma nici intr-o mie de cuvinte ceea ce simti atunci cand mananci la Energiea. Fie ca e un fel principal, o supa sau un desert, totul este aproape stiintific preparat. Cred ca nu exagerez daca spun ca e mancare de 5* la pret de 3*.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


9 − = four



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,