Restaurant Chicca (inchis)

Vizualizari 10.445 Vizualizari 
Comentarii 2 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Italiana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Jul-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 62 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Pe larg

Chicca nu va avea o steluta Michelin la sfarsitul primului an de activitate

MichelinAcum vreo doua zile cei de la abia-deschisul restaurant Chicca din Herastrau au scris pe unde au putut, inclusiv aici, pe Restograf, ca vor sa fie primul restaurant din Bucuresti si, probabil, ca si din Romania, care sa primeasca o steluta Michelin, si asta chiar inainte de sfarsitul primului an de activitate. E posibil sa fie ei primul restaurant din Romania care va primi o steluta de la Michelin, insa ii anunt ca nu o vor primi in 2015 si nici in 2016, chiar daca corecteaza ce mai e de corectat si depun aplicatia inca de anul acesta. Michelin e zgarcit, da cate o steluta mai repede de doi ani de la inceperea procesului de evaluare numai unui restaurant in care cheful e si proprietar si acel chef mai are sau a mai avut un restaurant cu steluta sau stelute Michelin o perioada indelungata. Nu crediteaza pe cineva care a lucrat intr-un restaurant instelat de ei in alta pozitie decat chef si, cu atat mai putin, daca nu a fost si patronul localului. Dar sa expic mai pe indelete…

Chicca e un restaurant nou in Bucuresti, deschis la inceputul verii lui 2014 in Herastrau, pe malul lacului, in complexul celor de la Bonton Palace, acolo unde inainte a fost Salt, un restaurant cu viata scurta, in ciuda investitiei masive. Cand a fost deschis Bonton Palace, in urma cu cativa ani, au vrut sa aiba acolo un restaurant imens, pe langa magazine, piscina si celelalte acareturi. Intre timp s-au mai calmat si au revenit cu picioarele pe pamant si au subinchiriat bucati din palace. Ei si-au pastrat partea cea mai putin aratoasa din complex, fara vedere directa la lac, in care au un restaurant cu meniu international si vegetarian, aripa din dreapta fiind data celor de la Argentine, cu steak si sushi, iar cea dinspre lac celor de la Chicca.

Numele restaurantului, Chicca, vine de la fetita patronului italian, asa o cheama pe ea, si se citeste fonetic, adica asa cum se scrie, ca magazinul de mobila (kika). Chicca e unul dintre cele mai frumoase locuri din Bucuresti. In primul rand datorita ambiantei cu parcul si cu lacul, evident, pe care le vezi de oriunde te-ai aseza. Au doi pereti integrali de sticla, de sus pana jos, unul spre lac si celalalt spre gradina si piscina de la Bonton Palace. In fata au si ei cateva mese, spre piscina, si au si o terasa foarte mare sus, pe acoperis, cu vedere panoramica. Salonul e foarte mare, insa au cateva mese acolo, foarte rasfirate. Foarte rar vezi asa ceva in Bucuresti. Aproape toti patronii pun cat mai multe mese in sala, chiar daca stiu ca niciodata nu au fost ocupata si nici nu se vor ocupa. Cand ii intreb de ce fac asta, imi spun ca asa e regula, ca in restaurant trebuie sa fie vazute cat mai multe mese, chiar daca sunt goale. Mie mi se pare ca e taman pe dos, insa or sti ei, patronii de restaurante, si lucruri pe care eu nu le-am aflat inca. Totul e minimalist si modern la Chicca: decorurile, mobilierul, vesela. Plastic si sticla, nichel; scumpe si de cea mai buna calitate, intr-adevar, cu priza la publicul contemporan, in special la tineret. Muzica ciudata, neasteptata, deranjanta.

Au doi bucatari la Chicca, italieni, nu a fost clar daca unul e mai chef decat celalalt. Mi-au explicat ca au o bucatarie napolitana traditionala reinventata, un fel de “nouvelle cuisine”, probabil. Pe Restograf i-am pus la categoria bucatarie italiana traditionala ca sa le pot pune nota maxima la mancare, pe care nu cred ca le-as fi dat-o daca... citeste tot
Localizare Restaurant Chicca (inchis)

Sos. Nordului 1 (Parcul Herastrau), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Apar si dispar restaurante lansate azi iar maine s.au inchis…asteptam sa vedem cum se dezvolta si ce clienti isi vor forma pe termen lung

Reply

Ce conteaza o stea Michelin pe langa 5 stele Butunoi!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


eight − = 2



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,