Restaurant 5 Elemente (inchis)

Vizualizari 43.173 Vizualizari 
Comentarii 23 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Chinezeasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Jan-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 524 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Restaurantul s-a mutat la o noua adresa; Detalii .

Restaurant in curs de relocare. Revenim cu noile informatii dupa ce se muta.
Pe larg

120 de lei cateva felii de rata prost reincalzita Rata prost reincalzita de 120 de lei la 5 Elemente in BucurestiNu m-am mai dus la restaurantul chinezesc 5 Elemente de pe Icoanei de cand am fost prima data acolo, acum aproape trei ani, chiar daca multi spun ca au cea mai buna mancare chinezeasca din oras, pentru ca mi se pare prea scump si stau cu senzatia ca sunt pacalit. Acum a trebuit sa ma duc pentru ca facem Topul Restograf si peste cateva zile dam premiile pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014 si mai aveam diverse nelamuriri. L-am gasit pe 5 Elemente cum il stiam: un fel de buncar de beton, rece si impersonal. Data trecuta am stat in salonul de fumatori si la plecare am scris intr-un articol ca mi s-a parut ca stau intr-un spital. Acum am stat la nefumatori, o sala mai stramta in care ne-am simtit ca intr-un depozit. Canapelele din panza rosie sunt patate in mai multe locuri, unele cu pete mari si negre. Geamurile acelea mari, pe care le vedeti in poza, sunt complet acoperite cu niste placi opace, batute in cuie, ca nu cumva sa le intredeschida cineva din greseala. Sigur, le-o fi spus vreun arhitect ca numai asa pot sugera atmosfera orientala, ca fug spiritele pe fereastra daca nu sunt batute in cuie, sau cine mai stie ce alte fengshuiuri. Imi inchipui ca l-or fi si platit pentru asta. Sa ai o casa pe strada Icoanei, pe Icoanei, deci, nu pe Mihai Bravu sau pe Metalurgiei, sa ai Biserica Icoanei si Schitul Darvari peste drum, acolo de sute de ani, copacii, liceencele de la Zoia Kosmodemianskaia care trec zilnic pe strada, din 1851, si sa zidesti geamurile ca nu cumva sa iti distraga atentia de la rata din farfurie, asta da unitate in concept! Tocmai veniseram de la alt restaurant chinezesc... citeste tot
Localizare Restaurant 5 Elemente (inchis)

Icoanei 15, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am fost ieri si am mancat la acest renumint restaurant,acum am inteles de ce este cel mai bun,mancarea senzationala,servicii impecabile si oameni veseli desii toti erau imbracti in negru,,foarte bun merita sa incercati

Reply

Restaurantul s-a mutat in herastraul langa beraria h,a ramas in continuare cel mai bun chinezesc din Bucuresti,numai ca acum beneficiaza dr o terasa superba langa fantana din parc…deosebit,ce bine ca v.ati mutat ,acrleasi fete zambitoare si acelasi gust al preparatelor!

Reply

Acest “renumit ” restaurant este ca in proverbul : …la pomul laudat sa nu te duci cu sacul. Aici…trebuie sa te duci cu sacul…de BANI
O masa pt 3 persoane a costat peste 6 milioane ( vechi ). Mancarea nu este grozava, portiile sunt mici , tacamurile incredibil de incomode mese si scaunele afarente acestora nu sunt ergonomice , adica daca nu esti peste 1, 85 m, nu ajungi la farfurie !!!! Sigura calitate este servirea buna.
Nu il recomanda ca raport pret calitate si nu voi mai reveni ca si client

Reply

Foarte prost. Pur si simplu prost.

Reply

    http://metropotam.ro/Unde-iesim/La-restaurantul-5-Elemente-am-mancat-cea-mai-buna-mancare-chinezeasca-din-Bucuresti-art7615675402/

    Bucuresti>
    Restaurante>
    5 Elemente
    La restaurantul 5 Elemente am mancat cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti
    Postat de Oana in Unde Iesim in Oras?|01 Iulie 2013|4 comentarii|

    De departe cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti. Si cand ne gandim ca am lasat sa treaca mai bine de un an de la inaugurarea restaurantului 5 Elemente pana sa-i calcam pragul, ne vine sa ne luam singuri la palme. Am incercat sa recuperam insa timpul pierdut cu 2 vizite in 2 zile, pentru ca o singura vizita nu-i niciodata de ajuns cand e vorba de un restaurant bun.

    Se ia deci strada Icoanei, un foarte nefericit sens unic, si se se ajunge intr-un fel sau altul la numarul 15. Se cauta din priviri intrarea in restaurant, care se vrea misterioasa. Se gaseste urcand cele cateva trepte – intrarea este apoi pe dreapta.

    5 Elemente 5 Elemente

    Odata inauntru, avem la dispozitie doua saloane mai mici pe dreapta si un salon mare in capat, pe stanga. Fumatorii isi au locul in salonul mare; noi ne-am asezat insa fara sa stim intr-unul din saloanele mici si-am primit totusi acordul de-a fuma, pentru ca eram singuri in salon si nu deranjam pe nimeni – un exemplu bun de grija fata de confortul clientului si flexibilitate in servicii.

    5 Elemente 5 Elemente

    Amenajarea si servirea s-au dovedit deci impecabile – bun gust si bun simt peste tot. Trecand la capitolul bauturi, am incercat o limonada si un fresh (12 lei fiecare), un espresso (10 lei), un ceai de iasomie (20 lei) si o bere Paulaner Weiss (15 lei).

    Cam acrisoara limonada (n-am primit, nici cerut zahar/miere), foarte bun ceaiul (noroc ca ne place fara zahar), ciudatica oferta de bere (nimic romanesc sau comercial, numai Grundel’s, Asahi care se terminase, Tsingtao, Paulaner si inca vreo cateva).

    Limonada, fresh, espresso Ceai de iasomie Paulaner weiss

    La capitolul mancare, trebuie sa ne separam experientele din cele 2 zile diferite. In prima zi am inceput cu o portie de pachetele de primavara (30 lei) cu sos dulce-acrisor (care se comanda separat si costa 10 lei), apoi am continuat cu vita in sos de stridii (50 lei), vita in sos picant (40 lei), spaghete din orez cu legume (35 lei) si orez cu legume si ou Yang Zhou (12 lei).
    Pachetele de primavara Vita in sos de stridii Vita in sos picant
    Spaghete din orez cu legume Orez cu legume si ou Yang Zhou

    Pachetelele de primavara cu legume au fost foarte interesante, un pic diferite de cele clasice – varianta de restaurant 5 Elemente se apropie mai mult de pachetelele thailandeze, mai fresh si mai putin uleioase decat cele din mancarea chinezeasca; daca le-ncercati, voi sa cereti un sos Thai. Cele doua vite au fost oficial cele mai bune vite mancate la restaurante chinezesti; taiteii cu legume de asemenea.

    A doua zi am venit hotarati sa le-ncercam fructele de mare. Am inceput deci cu o supa de fructe de mare (25 lei), din cele 8 supe disponibile in meniu (printre care si supa de rata cu goji si supa de fazan). Au urmat apoi calamari si creveti in sos picant (45 lei), telina picanta (25 lei) si spanac chinezesc cu ciuperci (25 lei). Desi am aflat ca si aici fructele de mare sunt congelate..
    Supa de fructe de mare Creveti si calamari picanti
    Telina picanta Spanac chinezesc cu ciuperci

    Supa a fost foarte gustoasa si suficient de picanta chiar si pentru noi – iar nu ne-am putut abtine sa o comparam cu o supa thailandeza Tom Yum – nota 9/10! Crevetii cu calamari nu prea au fost insa ce ne-asteptam – vag picanti, n-aveau nimic special si pareau mai degraba o joaca la wok – cam de nota 7. Daca stiam, luam mai bine rata crocanta sau oaia cu chimen..

    In rest, telina picanta ne-a placut la nebunie si o recomandam pe post de substitut (mai) sanatos al taiteilor; interesant si spanacul chinezesc, de incercat macar o data, sa nu ziceti ca n-ati mancat; ciupercile, musai de incercat in orice combinatie.

    Bineinteles c-am vrut sa le testam si desertul, mai ales c-avem noi o rafuiala veche cu dulciurile chinezesti. Sa fie lapte “Cui Pi” (crema de lapte prajita) si banane cu nuca de cocos, la 30 de lei fiecare si ambele servite cu sos de afine si lapte condensat:

    Lapte “Cui Pi” cu sos de afine si lapte condensat Banane cu nuca de cocos

    Crema prajita de lapte am mai incercat noi si in alte restaurante, dar de obicei, prin prajire, crema prindea o crusta amaruie, care numai a desert nu aducea. Nu este insa cazul 5 Elemente – in sfarsit am mancat primul desert chinezesc delicios!

    Atat de bun incat nu ne puteam opri din mancat, desi plesneam. Sticks-urile pufoase mergeau la fix cu sosul de afine acrisor si laptele condensat dulce si fin. Bananele crocante cu fulgi de cocos umplute cu pasta de fasole dulce au fost bune si ele, dar cam prea crocante – au inceput sa ne doara maselele dupa vreo 4 bucati. Asa ca noi recomandam mai degraba laptele “Cui Pi”.

    Ca sa tragem niste concluzii, ne-au placut multe la restaurantul 5 Elemente: amenajarea, servirea, faptul ca mancarea a venit repede la masa, portiile mari si indestulatoare, mancare chinezeasca savuroasa si, foarte important, deloc uleioasa sau grea cum e in majoritatea restaurantelor chinezesti din Romania, deserturile reusite (aproape o premiera). Ce le lipseste? Niste tofu in meniu :)

    Alte aspecte de subliniat: au disponibil la comanda (cu 24 de ore in avans) urs piperat (200 lei), cerb pe plita incinsa (180 lei) sau homar (200 lei). Nu recomandam, exista intotdeauna o sansa sa il mancati pe Yogi piperat sau pe Bambi la plita incinsa.

    Daca sunteti curiosi de plata, ei bine, in cazul nostru notele cumulate au ajuns la 500 de lei, serviciul nefiind inclus. Burticile noastre au fost insa foarte fericite dupa experiente si au transmis ca merita banii. Voi ce parere-aveti, ati fost la restaurantul 5 Elemente?
    5 Elemente (Bucuresti)

    Str Icoanei nr. 15, Sector 2 Telefon: 0766331511 Email: [email protected]
    Articole

    La restaurantul 5 Elemente am mancat cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti

    Reply

    Buna ziua, am fost duminica trecuta, la acest restaurant, la recomandarea unor prieteni.Am avut parte de o experienta minunata.la intrare am fost intampinati de o domnisoara foarte draguta, care ne-a zambit tot timpul,nu ii stim numele pentru ca nu avea name tag, am fost condusi la o masa mai retrasa, pentru ca asa am cerut,am mancat la recomandarea domnisoarei o rata 5 elemente, bureti cu meduze, alge,furnici in copac despre care ne-a spus ca este un spectacol culinar,vita in sos de stridi despre care ne-a spus ca este frageda cu legume “efectiv ii ploua in gura” cred ca putea sa ne zica orce preparat ca l-am fi luat, si la final am baut un vin care ne-a fost recomandat de seful de sala.Restaurnatul este o oaza de liniste,se aud pasarelele, mancare extraordinara, service, tot….bravo bravo bravo, cu siguranta voi renvenii

    Reply

Timp Liber
De Veghe Prin Carciumi. Un Restaurant Chinezesc Pentru Gusturi Europene

Saturday, 20 April 2013. 327 vizualizări, 0 comentarii, 0 voturi
DE VEGHE PRIN CARCIUMI. Un restaurant chinezesc pentru gusturi europene

Autor: Mihnea-Petru Pârvu

O bere Tsing Tao, la 640 ml şi 16 lei, de la mama ei, e startul corect al unui prânz chinezesc.

Se spune că există atâția bucătari, cam câți chinezi sunt! La „Cinci elemente” sunt doar doi, dar buni!
1

Acompaniază perfect o salată picantă de bureţi chinezeşti şi meduze pitice uscate, la 48 de lei! Completarea caldă, de 35 de lei, a fost un bol cu noodles – tăieţei de orez, cu felioare de vită şi baby-shrimps. Iar o supă de alge marine, cu zdrenţe de ou, de un pol, te scoate sigur din mahmureală şi te teleportează în Marea Galbenă.

Alt bol cu bucăţele din pulpă de oaie iuţite cu chilli, trase la wok cu chimen, la 45 de lei, s-a asortat la fix cu un orez Yang Zhou – botezat după numele zonei de origine – cu ou, mazăre, porumb, morcov şi praz. Un fleac de 12 lei. Opt creveţi Tiger, cu sos de chilli, legume şi alune, au venit la pachet cu un orez cu curry. Evident toată mâncarea a venit însoţită de clasicele sosuri chinezeşti, de soia, chilli şi dulce-acrişor. Ca să estompezi arsura esofagiană, un pahar de Chardonnay, alb, sec de la Aurelia Vişinescu, Cramele Săhăteni, la 20 de lei, e idee bună. Iar opt batoane cu cremă de lapte prăjit „Cui Pi”, adică crocante, cu sos de afine şi de lapte condensat, la 30 de lei l-ar fi băgat şi pe Confucius în confuzie!

„Echilibrul celor cinci elemente înseamnă sănătate şi armonie. Mâncarea echilibrată e cel mai important precept al unei vieţi sănătoase.”
SEKE, bucătar chinez

Cele „Cinci elemente” de pe strada Icoanei

Cel mai elegant „chinezesc” din Capitală, „Cinci elemente”, de pe strada Icoanei, e plasat la parterul unei vechi case boiereşti. Numele localului e dat după ceea ce chinezii consideră a fi elementele primordiale: focul, pământul, metalul, apa şi lemnul. Restaurantul este bine „aerisit” şi, mai rar într-o cârciumă asiatică, nu miroase deloc a mâncare în saloane. Atmosfera e una caldă, cu o lumină odihnitoare, în ciuda faptului că ferestrele sunt acoperite. Iar mâncarea e demnă de masa ultimului împărat al Chinei!

(Text apărut în “Evenimentul culinar”, publicaţie exclusiv print, ce se distribuie lunar împreună cu Evenimentul zilei)

Reply

Am luat la pachet de la 5 elemente mancara de 500 ron si cand am ajuns acasa ,preparatele cu vinete erau fermentate si miroseau urat,la fel salatele de castraveti,care erau ceva de nedescris,aratau ca si cum ar fi fost facute de o saptamana.La preturile practicate este rusinos sa oferi asa ceva clientilor.Chiar daca preturile ar fi mai mici,tot nu exista scuze pt bataia de joc pe care am gasit-o in cutii.

Reply

    5 Elemente – experienta culinara chinezeasca la un alt nivel

    CoolRank: 9/10

    – atmosfera si design: 10/10

    – meniu: 9/10

    – servire: 10/10

    – preturi: 8/10

    Imi place mancarea chineazeasca si, daca am facut cunostinta cu aceasta bucatarie intr-un mod nu tocmai sanatos, adica prin intermediul fast food-urilor, apoi am inceput sa merg in restaurante de cartier cu bucatari din China, era normal sa vad si cum este bucataria chineazeasca la un restaurant care se vrea de lux si unde pretentiile sunt crescute atat la mancare si decor cat si la prezentare si servire. Este vorba de restaurantul 5 Elemente din zona Gradina Icoanei.

    Care-i atmosfera in restaurantul 5 Elemente si cum sta la capitolul design interior?

    La intrare am fost primiti de o femeie imbracata in costum chinezesc, care ne-a directionat spre una una dintre cele 2 incaperi goale. Ne-am asezat intr-o camera cu mobilier minimalist din lemn, iar in jur am observat combinatii coloristice de rosu, alb si negru, deasupra mesei venea lumina de la o lampa, iar in toata incaperea erau oglinzi pentru a maximiza spatiul si lumina. Nu sunt obisnuita cu restaurantele de lux si mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu faptul ca cel care statea in fata mea, era la o distanta considerabila fata de mine. Toate aceste detalii le admiri in timp ce asculti o muzica lenta, de meditatie. Aproape in ultima clipa am observat ca nu exista geamuri, eram concentrata pe felurile de mancare. Baia iti da ceva batai de cap intrucat are niste semne pe care nu le intelegi din prima, dar tot timpul se gaseste cate un chelner sa te directioneze unde trebuie.

    Ce mancam si ce bem bun in restaurantul 5 Elemente?

    De pe site am aflat ca bucatarii restaurantului sunt din Nordul Chinei, au ani buni de experienta si gatesc ca la ei acasa, fara sa foloseasca mult ulei, iar ingredientele sunt taiate intr-un mod specific care confera savoare mancarii.

    In meniu gasesti supe (de alge cu ou, de fazan, de rata cu goji), salate (de bureti cu meduze, de albe, de somon cu hrean), paste (coltunasi, taitei), preparate vegetariene (telina picanta, vinete cu 5 arome sau bambus Gan Shao), preparate cu pui, rata, vita, oaie, peste, porc si fructe de mare si chiar si urs, cerb sau homar, in categoria preparate speciale. Acestea din urma sunt evident cele mai scumpe din meniu si daca vrei si o astfel de masa trebuie sa dai comanda cu 24 de ore inainte.

    Am luat pentru inceput supa de fructe de mare, care are o consitenta gelatinoasa, iar pe langa creveti si calamari am dat de morcovi, castraveti taiati franjuri si niste legume exotice. Supa condimentata mi-a placut, dar m-au luat caldurile de la ea. Desi gustul a fost delicios, am dat de cam putine fructe de mare. Urmatorul fel au fost niste coltunasi la tigaie adusi intr-un cosulet impletit, coltunasi foarte buni pe care i-am servit cu un sos de soia. Am luat si pui cu alune, portia mi s-a parut generoasa, am mancat 2 persoane din ea si chiar a mai ramas, o mica obiectie as avea ca puiul a fost cam fad. L-am combinat cu orez cu legume, ou si carne de rata, aperitiv bun, dar care nu a lasat cine stie ce amprenta.

    La desert, ospatarul ne-a recomandat Lapte Cui Pi si in plus a zis sa il acompaniem si cu un sos de afine, bineinteles contra cost. Adaugarea acestui sos mie una mi s-a parut cam mult, micile eclere calde, umplute cu o crema ca cea de vanilie atunci cand le combinai cu acel sos, care era de fapt dulceata de afine, erau prea dulci pentru gustul meu. Intr-adevar portia este de 2 persoane, dar 40 de lei pentru un desert mi se pare cam mult, mai ales ca e vorba de o prajeala pana la urma. Alte tipuri de desert ar fi fructele caramelizate, tortul de orez cu fructe confiate si Taro, adica o selectie de fructe exotice, dupa cum ne-a spus chelnerul.

    De baut am luat o bere chinezeasca, alta decat clasica Tsingtao care se gaseste in mai toate restaurantele chinezesti, si anume Asahi. Tot la capitolul bere am obsevat ca au vreo 11 beri, toate din categoria mai putin intalnite.

    Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul 5 Elemente?

    La restaurant mergi in ziua de salariu sau daca te invita cineva, intrucat este scump. Mancarea este buna, dar nu nemaipomenita, ceea ce ma face sa cred ca platesti de fapt si ambianta. Orezul este 8 – 12 lei, supele sunt 20 – 25 lei, salatele 25 – 48 lei, pastele 20 – 35 lei, preparatele vegetariene 25 – 35 lei, mancarurile cu pui sau rata incep de la 25 si ajung la 120 lei, cele cu vita de la 45 – 50 iar cele din oaie de la 45 la 60 lei, pestele si fructele de mare costa 30 – 80 lei, iar preparatele speciale (urs, homar, cerb) sunt 180 – 200 lei.

    Deserturile sunt 20 – 40 lei.

    Apa, sucurile si cafeaua sunt 10 lei, ceaiul este 20, iar berea variaza intre 8 – 18 lei.

    Cum suntem serviti in restaurantul 5 Elemente?

    Simti de la cum intri in local ca vei avea parte de mai multa atentie din partea ospatarilor decat in alte restaurante. Mi-a placut sa-i vad imbracati in costume care se apropiau de cele traditional chinezesti. Servirea este o combinatie de atentie cu discretie, nu am asteptat mult mancarea, desi in restaurant erau cateva grupuri mari. Recomandarea pentru desert de la chelner am primit-o, si tot el ne-a spus sa adaugam un sos la el, desi nu a fost cea mai inteleapta alegere.

    Cand sa mergem la restaurantul 5 Elemente si pentru ce ocazii este potrivit?

    Cand vrei sa ai parte de o experienta culinara chinezeasca completa, restaurantul 5 Elemente este locul unde trebuie sa mergi. In plus, daca ai curiozitati culinare de genul supa de fazan, salata de meduze sau chiar preparate cu mistret, cerb sau homar aici este locul tau.

    Unde gasim restaurantul 5 Elemente?

    Restaurantul se afla in apropierea parcului Gradina Icoanei (zona Romana) pe strada Icoanei la numarul 15, dupa Scoala Centrala. Pentru rezervari sunati la 0766 331511.

    Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in restaurantul Cinci Elemente pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Cinci {$surname} Cinci Elemente
    [email protected]
    Adresa: Str Icoanei nr. 15
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0766 331 511

    Reply

Mancarea este foarte buna si atmosfera placuta. Personalul este bine instruit si a fost foarte atent. Merita calificativul primit. In ceea ce-I priveste pe cei care gasesc diferente intre mancarea chinezeasca din china si cea din acest restaurant, sunt extrem de subiectivi. Pentru ca fiecare oras, regiune, bucatar isi pune amprenta asupra mancarii incat este greu sa compari acelasi fel de mancare intr-un restaurant din Beijing, Wuhan, Qingdao etc. Asa cum difera sarmalele oltenesti mancate in doua restaurante alaturate din Craiova.

Reply

Am fost cu sotul meu intr-o seara de marti la 5 elemente,rezultatul fiind dezamagitor.Nu pot sa cred ca acest restaurant a fost desemnat Cel mai bun restaurant chinezesc.O mancare mediocra,banala si plina de ulei.Nu iti dai seama care e carnea de porc sau de vita,sosurile sunt contra cost( 10 ron ) un sos,nimic spectaculos.Imi pare rau dar acest restaurant nu este atat de bun pe cat se spune.Coltunasii la tigaie au fost arsi,vinul Anima a fost cel mai bun.

Reply

Sa întâmplat ca marți pe la 19 , după o zi petrecuta în oraș pe drumuri , fiind extrem de înfometați ( nu mâncasem nimic toată ziua ) sa ne gândim unde mâncăm. Atât eu cat și iubitul meu ne propusesem sa ajungem de mult aici însă nu se ivise nici o ocazie
Ajunși la restaurant am comandat :
– supa de legume cu ou , Supa acra iute, pui in 5 culori , porc cu vanata , furnici in copac si Lapte “Cui Pi” .
Mâncarea a fost delicioasa iar desertul nu are termen de comparație :X Singura nota discordanta au făcuto furnicile în copac care vin sub forma unor taitei expandați făcuți în baie de ulei ..peste care este turnat sosul pana când taiteii sunt înmuiați. Din cauza asta furnicile in copac au rămas aproape neatinse , având mult prea mult ulei
Nota a venit puțin peste 200 lei ( cu tot cu băuturi : 2 beri , 2 aperol , 2 digestive , o apa minerala ) ceea ce pentru 2 persoane nu mi sa părut exagerat.
Da .. în meniu se găsesc și lucruri foarte scumpe ( de genul preparatelor speciale ) însă dacă nu ai nevoie să-ți satisfaci vreo curiozitate culinara .. te poți declara satisfăcut fără probleme
NOUA ne-a Plăcut. Tare mult. Aduce cu mâncarea de la restaurante de genul din Singapore si Hong Kong.. ..
La ora 19 -20 când am fost noi nu se putea vorbi de ambianta pentru ca oamenii abia începeau sa apară . Insa ospătarul a fost incredibil de amabil fără sa fie agasant

Reply

George, din pacate tind sa-i dau dreptate lui Chang. Am locuit o perioada in China, Beijing fiind una dintre locatii. Fa te rog o vizita la Beijing si mananca la restaurantele lor de top sau chiar si de pe strada pentru a avea o masura de comparatie. Si ia-l cu tine si pe prietenul tau elvetian, marele expert in bucataria chineza, dupa standardele elvetiene…

Reply

domnule Butunoiu, cum explicati ca, in majoritatea cazurilor, calificativele acordate de dvs. (numarul de “stele”) sunt mult peste cele acordate de ceilalti “consumatori” (unii isi si justifica, aparent, prin comentarii, aceste calificative)? uneori acestea sunt de doua ori mai mari.

Reply

    Explicatia e simpla: marea majoritate a voturilor de la restaurante nu sunt puse de catre clienti, ci de catre alte restaurante care dau cele mai mici note ca sa-i impinga cat mai jos in clasament.

    Reply

      multumesc, in naivitatea mea (onestitatea e deseori asemuita cu prostia) nu m-as fi gandit la asa ceva. in acest caz, toate notarile capata un grad mare de relativitate: ale dvs. deoarece se bazeaza de multe ori pe o singura vizita (in care lucrurile se prezinta in general bine, fie ca sunteti [re]cunoscut sau nu), iar ale majoritatii celorlalti sunt contrafacute / disimulate, dupa cum spuneti.
      si-atunci, intrebarea: la ce bun atata efort cu acest website? sperati ca intr-un timp oarecare descrierile, comentariile si calificativele sa se apropie cat mai bine de realitate (posesoare si ea a unui grad mare de subiectivitate)?

      Reply

the food was great, inventive, and so good that I ate for 3 weeks!

Reply

The food is fool of MSG(monosodium glutamate) and the presentation is ugly.After I eat I have stomach burning…probably from MSG.For a true Chinese food I recommend to go in China…and eat on the street.

Reply

    all the chinese restaurants use MSG….in China it is sold at the supermarket.

    Reply

    I’ve never been in China, but I have many friends who were and one who lived there. Absolutely everyone had the same opinion – the most miserable country where they have no idea what hygiene rules means. So, I prefer to eat at a Chinese restaurant in Bucharest – as ”5 elemente”

    P.S.: I agree with Oana

    Reply

Lasa un comentariu catre George Butunoiu Cancel reply

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six × 7 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,