Restaurant The SSAM (inchis)

Vizualizari 17.517 Vizualizari 
Comentarii 20 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Coreeana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-13)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 1659 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Pe larg

Mancare buna, casa la tara, gradina, livada, ochi frumosi… SSAM, sau, pe numele lung, “The SSAM – Healthy Food & Grill” e unul dintre putinele restaurante coreene din Bucuresti, deschis in noiembrie 2012 intr-o casa nou construita in Pipera. Doi coreeni care vand solare in Romania s-au gandit sa monteze cateva in apropiere de Ploiesti, ca sa demonstreze clientilor cat de rentabil e sa cresti legume acolo. Si cum nu puteau sa manance atatea legume cat se faceau acolo, s-au gandit sa faca un restaurant in care sa le foloseasca, si cu atat mai mult cu cat unul dintre cei doi e si un bun bucatar, care stie o multime de retete de-ale lor, coreene. Asadar, tinand seama ca bucataria coreeana e considerata sanatoasa (cica nu exista coreeni grasi), la modul general, si ca ei garanteaza si ca produsele lor sunt cultivate si crescute cinstit, s-au simtit indreptatiti sa spuna ca SSAM e un restaurant cu « healthy food ». Deocamdata nu avem motive sa nu-i credem. De fapt, SSAM se pare ca e numele unui fel de mancare sau al unei salate, deci ceva care sa sublinieze si mai mult afirmatia cu mncarea sanatoasa. Casa cu etaj nu e nici mica, nici mare, nici frumoasa, dar nici urata, insa are o gradina frumoasa in fata si o curte cu un fel de livada in spate, cu aer de viata la tara, foarte placut. Amenajarea din interior e... citeste tot
Localizare Restaurant The SSAM (inchis)

Sos. Pipera-Tunari 11, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Nu mai exista nici acest restaurant, nici Dami? A ramas doar Seoul singurul restaurant Corean din Bucuresti?

Reply

Interesant! Am fost invitata LA o zi de nastere LA avest restaurant. M-am dus bine mancata de acasa, deoarece am avut un episod groaznic LA un alt restaurant cu specific Coreean. Ne-a intampinat o fata foarte draguta si isteata, care a reusit sa ne convinga si pe cei septici si retinuti sa incercam anumite mancaruri. Pe scurt mi-a placut enorm si regret ca nu am reusit sa mananc tot, eram full. Promit sa revin si multumesc SSAM pt experienta placuta de aseara!

Reply

Fericiti cei care au putut experimenta SSAM!
Chiar daca experienta a fost buna sau rea!
Eu am fost astazi si dupa ce parchezi cu grija peste un sant proaspat acoperit cu pamant afanat si un pic umed numai bun sa ramai in el cu masina, am intrat pe portile larg deschise, am urmat indiciile si in final am descoperit gradina mult prea laudata, am stat un sfert de ora la masa si am plecat!
Nu era nimeni! NIMENI! Nici un client!
Nici un ospatar! Nici un om! Nici o pisica! Nici un caine!
Nici un animal!
Eu cred ca acest restaurant este un restaurant tipic pentru Coreea de Nord!!!!
Atunci este exact ce trebuie celor care vor sa slabeasca: mergi la restaurant, nu te costa nimic, nu mananci nimic, nu te te deranjeaza nimeni, pleci multumit !

Reply

excellent am revenit si am sarbatorit 30 de ani de la casatorie.

Reply

Hmm! 40 de voturi in cateva minute. Cum reusiti sa mai serviti si clientii ? :)

Reply

Buna seara! Azi a fost ziua mea, am vrut sa incerc ceva deosebit si anume mancarea koreana. Sincer ma bucurca am facut asta, deoarece a fost o experienta deosebit de placuta. Am ramas impresionata de gustul specific al acestei mancari. Recomanda cu caldura ata mancarea cat si serviciu. POFTA MARE!!!

Reply

Pentru ‘domnita” Lora : cand o sa inveti sa scrii corect,esti invitata noastra de onoare sa frecventezi localurile pe care le vizitam si noi!Iti recomand cu caldura sa repeti macar scoala generala,daca de mai mult de atat nu esti in stare.Semnat: unul dintre clientii,initial sceptici,dar multumit dupa prima vizita la SSAM.

Reply

Mincina totala da are o gradina ca la tara te simti ca la carciuma din sat,preturi mari daca mai vrei antreuri se platesc si oricum cele care vin primele le platesti e o plasa si au pus preturi im meniu mai mici dar te taxeaza la orice lucru pe care ti l pune pe masa.
Am mai fost la restaurante coreene cel putin cel de pe zorileanu nu are preturii asa mari iar antreurile si rifilul este gratis.
La samm nu e mancare sanatoasa ca e numai carne si cam atat orice carne pe gratar da un gust aromat asa ca nu mai spuneti mancare sanatoasa ca nu e iar salata ce salata frunze lungi,asa manaca coreeni

Reply

Si eu as recomanda restaurantul SSAM. Am mancat de doua ori acolo, si a fost absolut delicios. Iar preturile nu sunt foarte exagerate comparativ cu celelalte restaurante coreene. Intr-adevar, gusturile nu se discuta.POFTA BUNA!!! celor care se decid sa incerce ceva nou.

Reply

Am fost aici acum cateva saptamani. Eu am gasit lucruri foarte ok aici: de la mancare, pana la rapiditatea servirii si, bineinteles, amabilitatea chelnerilor. Daca ajungeti la SSAM, merita sa intrati sa incercati o supa rece deosebit de buna (NENGMION- sau ceva de genul acesta)este foarte racoritoare (nemaipomenit de buna pentru aceste zile calduroase)deoarece se serveste cu gheata. Absolut delicioasa. Pofta buna!!!

Reply

Fiindca m-a napadit foamea, m-am dus special sa vad si acest local,de care am fost destul de multumita.
Sincer meniul mi sa parut cam sarac, dar felurile de mancarea pe care le-am ales au fost foarte gustoase. Bine cele pe care le-am ales ni-au fost recomndate de catre ospatar, care a fost foarte dragut cu noi.
Sper ca atunci cand mai am ocazia sa merg aici sa fie la fel de bun si de frumos, pentru ca tocmai ati mai multumit un gurmand.

Reply

Buna,

Am fost la SSAM de multe ori si am fost placut impresionata, deoarece au o gradina superba, plina de pomi fructiferi si aer curat.Sincer macarea mi-a placut foarte mult, iar ideea de gratar incorporat in masa ma uimit. Nu cred ca am mai vazut asa ceva nicaieri in Bucuresti si nici in alte localitati, deci le dau un 10 pentru ingeniozitate. Servirea a fost ireprosabila iar preturile destul de acesibile (facand comparatie cu celelalte restaurante coreene din bucuresti).
Felicitari, tineti-o tot asa!!!!!

Reply

Bun!Deci, am fost acolo acum 2 zile. Grav! Gradina arata de parca e improvizata.mancarea nu stiu cat de sanatoasa li se pare altora, dar mie mi s-a parut si nesanatoasa si groaznica. S-a dus dracu’ conceptul de mancare sanatoasa, daca un meniu plin de carne prajita sau la gratar e tot ce se poate oferii. Nu exista salate, ca ei, poporul corean nu mananca, ok, am inteles!Nu exista nici peste, ca nici asta nu mananca poporul corean…exista carne,asa ca am luat carne,cea mai scumpa, ca am zis sa ne rasfatam.Am luat carne de vita care fusese lasata in condimente si care se facea in fata noastra pe un fel de aragaz portabil.Toata carnea era plina de zgarciuri, adica luasera resturi de carne pe care le pusesera in condimente, sperand ca se vor fragezi.Nasol!nu s-au fragezit!Am luat si o supa cu noodels si legume.Pentru cei care au mancat in viata lor supa Vifon instant sau aia mai noua de la Maggi sau cum ii zice, sa stiti ca exact aia era!dar cu niste cartofi pai congelati facuti pane, asa un pumn de cartofi, trantiti deasupra.Am luat si un fel de galusti prajite cu umplutura de legume,pe care ei s-au gandit sa le scurga de ulei pe hartie de copt, care nu absoarbe nimic :) erau tare rele la gust,ca de la un fast food de provincie.
Nu ne-am potolit si am luat desert: un fel de clatite facute in felul lor, ca atat aveau, celalalt desert nu il aveau.Clatitele erau mai grave decat alea de la mare. coca multa prajita bine in ulei mult si la mijloc cu putina Nutela,dar putina, ca asa mananca poporul corean :).
Si ,ca sa nu uit, au angajat unii dintre cei mai slabi ospatari, asta ca sa fiu politicoasa (nu stiu de ce).
CONCLUZIE: nu stiu ce pareri luati in considerare si sincer nu stiu dupa ce catalogheaza fiecare un restaurant ca fiind bun,dar SSAM e PRAF! Eu apreciez mancarea buna, nu neaparat complicata,dar buna, facuta din ingrediente de calitate si de oameni care chiar se pricep sa gateasca.
Nu mai calcam pe acolo,in caz ca nu s-a inteles din tot comentariul.
PS – acum am vazut ca cineva zice de “superba gradina”,credeti-ma e ceva improvizat, aveau fiare prin curte, iar barul arata ca unul de la carciuma din sat!!!

Reply

    @maria – Coreeenii mereu mananca carnea “prajita” cu salata. Ei bine, salatele la ei nu sunt ca la noi, ci doar frunze de tot felul cu arome de tot felul (ma refer la salatele care se servesc cu carne) Dar ce e important, carnea mereu o mananca cu salata :) Au si salate “normale” cu tot felul de combinatii si sosuri. Deci, ei nu au habar si te-au mintit. Coreeni mananca foarte mult peste si fructe de mare, mai ales crude si proaspete imediat scoase din apa.
    Coreenii nu pun carnea de BBQ la marinat. Singurele condimente sunt sare si piper. Supa de paste era ramen sau supa gatita? Daca era ramen, ramen este supa instant :) Iar cat despre galuste, pun mana in foc ca au fost galuste congelate (care sunt groaznice), ci nu facute de mana.
    Cu Nutela?! Hahaha, asta nu e nimica Coreean. Probabil au vrut sa o imite, cea Coreeana nu e cu nutela, ci cu boabe de fasole rosie dulce. Coreenii nu au prajituri de casa, iar torturile lor au gust de paine cu frisca … Sunt curioasa cat la suta autenticitate au restaurantele Coreene din Romania. Cand o sa merg acasa, chiar am sa merg la un restaurant cu specific Coreean din curiozitate. Cred ca o sa fie amuzant :)

    Reply

I visited here after they had opened terrace. Actually, I was so surprised when i saw ‘Korean grill’ in the terrace. I had tried before it at Korean restaurant in Germany and I never imagined I can see and eat meat with this way in Romania. It was so nice experience:)

Reply

Restaurantul THE SSAM poate fi gasit intr-o superba vila, pierduta printre pomii fructiferi, ce inconjoara gradina de vara intr-o liniste si racoroasa atmosfera. Amplasarea in aceasta zona, oarecum ferita de ochii capitalei fervente, ii asigura localului atat un aer misterios, cat si siguranta unor locuri de parcare si a spatiului necesar confortului oaspetilor. De fapt, aceasta gradina este si punctul cu adevarat forte al localului, as spune eu, motivul principal pentru care va recomand sa vizitati acest restaurant. Muzica de fundal nu este neaparat inteleasa de toata lumea, dar cu siguranta este si ea in acelasi ton relaxant, ce va va ajuta sa uitati pe durata mesei de orice alta grija v-ar putea apasa. Cam tot ce am mancam a fost interesant si foarte bun, cu exceptia unor preparate mult prea picante pentrul gustul meu.Si nu in ultumul rand pot spune ca servirea este in ton cu celalalte parti bune ale localului, fiind discreta si prompta.

Reply

Tinand cont ca vorbim aici despre un restaurnat deschis doar de 7 luni, am numai cuvinte de lauda. Preparatele sunt deosebit de bune si consider ca sunt si sanatoase, atmosfera placuta, servire prompta.Voi reveni cu siguranta cu speranta ca se vor mentine toate la aceeasi calitate.

Reply

O da! Era timpul sa mancam si combinatia asta de salate cu carnita sau fructe de mare “Hot & spicy” undeva in Bucuresti. Impresionant este combinatia de legume care se pare ca sunt specifice peninsulei Korea dar aclimatizate la noi. Vorba inteleptului ” omul cat traieste invata”! Bine ca au deschis in sfarsit si Gradina de Vara ca abia astept sa incerc gratarul cu carbuni la masa??!! Nu am mai vazut in Romania sper sa fie o experienta placuta cel putin asemanatoare cu cea pe care am avut-o cu gratarele de interior pe gaz…
Ne vedem acolo!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


nine + 7 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,