Restaurant DADA

Vizualizari 15.615 Vizualizari 
Comentarii 11 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 56 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Matei Voievod 94, BUCURESTI


0729.997.405, 021.319.70.59

Site detalii

Galerie Foto

Autoportret

Pe strada Matei Voievod la numarul 94 Bis este un restaurant sofisticat cu un decor avangardist, atmosfera calda si un lounge bar modern. Locul perfect pentru o cina romantica, un pranz de afaceri, sau pur si simplu o pauza de cafea, Restaurantul DADA este si un concept-store pentru cei care doresc sa faca cat mai multe intr-un timp cat mai scurt.

Pe scurt38399

Terasa frumoasa, mancare obisnuita si destul de scumpa

Am revenit la Dada dupa 7 ani... E tot acolo, parca nu s-au schimbat multe. Parter de cladire de dupa Revolutie pe Matei Voievod intr-o zona aglomerata si amestecata, cu case vechi pe o parte, blocuri comuniste pe cealalta. Am ramas pe terasa de data aceasta, o bucata ingusta de curte de-a lungul cladirii, insa foarte frumos amenajata, cu verdeata, obiecte-surpriza, multa imaginatie si curaj, cu pisici de plastic si mai multe chiar adevarate.

Si meniul a fost o surpriza la Dada, insa una mai degraba neplacuta. E imens, cu mancaruri de-a valma, din bucatariile romaneasca, italieneasca, internationala, asiatica si orice altceva se mai poate imagina. Nu a fost rea mancarea, insa nimic deosebit, nici pe departe. Nici nu stiu de ce le-am pus o nota destul de mare la mancare, totusi...

Preturile par destul de mari pentru o astfel de mancare, o masa in doi cu de toate si cu o sticla de vin bun iti scoate pe nesimtite 300 de lei din buzunar. Clienti destui, totusi, probabil ca din apropiere, fiindca imi este greu sa cred ca vine cineva de departe pana la Dada doar pentru mancarea aceea. Serviciul a fost destul de bun, insa pana la stabilirea unui dialog. Si-au facut treaba repede si cum trebuie, insa nu am putut lega prea multe cuvinte cu ei.

Daca a stat acolo Dada atatia ani, or avea ei ceva ce eu nu stiu sau nu inteleg, poate o fi legat de zona sau de asocierea cu hainele si cu moda, nu stiu. Doar pentru mancare, insa, eu nu as putea trimite pe cineva care nu trece doar intamplator prin zona. (GB - iulie 2015)

---------------------------------------

Dada se auto-prezinta drept un "concept-store", adica e un restaurant in care se mai intampla si alte lucruri decat in restaurantele obisnuite. La Dada, "celelalte lucruri" sunt niste haine si accesorii la care te poti uita stand la masa sau pe care chiar le poti pipai, daca nu rezisti sa stai linistit pe scaun. Si, evident, sa le si cumperi... Cat despre "restaurant sofisticat" din prezentarea lor, nu cred ca e cazul sa luati prea mult in seama, toti isi scriu asa ceva pe site. Mancarea e destul de comuna si imi inchipui ca nu pentru ea se duc acolo cei care vin nu chiar de la blocurile din apropiere. Atmosfera e destul de animata, unde sunt bluzite, fustite, pantofiori si gentute se gaseste tot timpul cineva prin preajma. Sigur, merita un drum pana la Dada. (GB - mai 2008)

Recenzii & Articole

Unde sa o duci la prima intalnire?   
George Butunoiu (Apr 2011)

Oana Totora, de la Umbrella for Two*, m-a rugat sa-i trimit un mic ghid spre indrumarea clientilor ei, pentru care clienti alegerea locului primei intalniri poarta o responsabilitate serioasa, foarte serioasa, de care depinde continuarea relatiei abia infiripate. Si, pe cale de consecinta, si restul...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant DADA

Matei Voievod 94, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Restaurantul este ok. De fapt e mai inspre Bistro decat un clasic restaurant. Foarte buna si cafeaua, deci merge si ca si cafenea, iar desertul este prea bun.
Este un local pentru clasa medie, nu prea fita, dar peste medie.
De mers !

Reply
Lia Constantinescu October 16, 2014 at 11:18 am

Din punct de vedere gastronomic, nimic de reprosat. Atmosfera este una placuta, servirea de asemenea. Cu toate acestea, saptamana trecuta, dupa ce am servit masa de pranz, am facut o rezervare pentru miercurea aceasta, 15.10, fiind ziua de nastere a surorii mele.
Ospatarul, cu zambetul pe buze, m-a asigurat ca nu este nicio problema si sa vin cu cea mai mare incredere.
Ieri, 15.10, venim cu totii, cu flori, cadouri etc, stiind ca avem masa rezervata. Surpriza staffului Restaurantului Dada a fost nu numai ca nu aveam masa rezervata asa cum discutasem cu o saptamana in urma, dar incropisera o masa la terasa restaurantului (afara fiind undeva la 15 grade+ ziua de nastere a surorii mele). Desi am discutat cu managerul restaurantului, un tip de aproximativ 25 ani, care a incercat sa rezolve problema stand cu mainile in buzunar, tot ce au putut face a fost sa imi garanteze o ciuperca de incalzit si sa primesc asigurari din partea managerului ca nu este vina lui….de parca as fi cautat un vinovat in loc de o solutie.
Asadar, dupa o dezbatere de aproape 10 minute, timp in care managerul m-a “asigurat” de “calitatile” dumnealui organizatorice, am plecat la Restaurantul Sole, restaurant pe care il recomand cu incredere.
Dupa aceasta experienta, nu voi mai frecventa Restaurantul Dada si clar voi face recomandari si celorlalti prieteni sa-si reconsidere parerea despre acest restaurant.

Reply

Dl Butunoiu va rog mai faceți o recenzie la Dada. Aici poți avea una dintre cele mai interesante experiente culinare din București, iar meniul este din ce în ce mai bun!

Reply

Très certainement toujours dans le Top 10 des meilleurs restaurants de la Capitale !!!

Reply

La “Proprietar” adaugati Oana Paunescu.

Reply

De vreun an merg destul de des sa iau pranzul la Dada, in weekend sau in timpul saptamanii. Mi s-a parut de cand il stiu (3-4-5 ani sa fie?) locul cu una din ambiantele cele mai deosebite, sic, din tara. Mozaicurile a la Gaudi, picturile murale si obiectele de decor moderniste, pe langa obiectele expuse pentru vanzare, produse de Dada, scaunele de plexiglas Kartell, toate alcatuiesc un taram minunat, intim si placut, de unde nu-ti mai vine sa pleci.

Serviciul este printre cele mai bune din Bucuresti, personal atent, profesionist, discret.

Preparatele sunt foarte bune, meniul se schimba sezonier, apar lucruri noi. De pilda acum a aparut Coq au vin servit intr-un superb vas de fonta La Cocotte de la Staub.

Printre preferatele mele sunt muschiul de vitel (romanesc) Cafe de Paris (superb!), pastele, orezul, supa picanta Tom Yum Goong cu creveti si lapte de cocos, midiile, caracatita, rata cu sos de coacaze, si – ah! – deserturile! Au un merengue cu capsuni si fructul pasiunii bestial, un creme brûlée special, si mai nou o selectie de mini deserturi unde poti gusta 4 diferite.

Pe vremuri Dada se pozitionase altfel, aveau cateva preparate super fancy (imi aduc aminte si acum de carpaccio de morcovi si castraveti cu feta si fructe uscate), insa se pare ce era prea sofisticat pentru noi si s-au dus spre un tip de mancare cu mai mare priza la public.

Ce-mi place la ei este ca tot timpul e ceva nou, mai schimba ceva prin decor, mai rotesc mesele, mai schimba un tablou – mereu e schimbat. Si terasa a evoluat enorm, acum e un colt de gradina presarata cu maslini, bouganvilea si te miri ce alte plante. Super.

Reply

Chiar daca am trecut de multe ori pe langa cladirea “Dada”,nu am fost niciodata tentat sa vizitez restaurantul;intamplarea a facut ca,logodnica mea sa vina acasa cu un voucher(cupon) de 150 RON si ne-am hotarat sa il folosim…Nu vreau sa intru in detalii(decat daca le solicita cineva),pot sa spun ca a fost o experienta reusita…de la ambianta,decor,lumini,curatenie,pana la serviciile prestate si preparatele culinare consumate…
am comandat
mezze dada
supa de creveti(tom-yum-goong)
salata cu cozi de raci(indian red)-ca minuns,nu au avut spanac
tagliatelle cu prosciutto(logodnica mea fiind vegetariana,a cerut ciuperci in loc de prosciutto), sparanghel si salvie
biftec tartar
am mai consumat 2-3 pahare de vin,apa minerala…consumatie care a costat 198 RON
Am fost foarte multumit de experienta si recomand cu caldura restaurantul .

Reply

went there last week with my husband. He had beef carpaccio and the steak with red wine reduction sauce. I had a seaweed salad with grilled shrimp and then the summer special octopus. we are real foodies and all of the food was superb, more than worth their money! only drawback is the location as it is quite hidden but once you find it you will return many times. By the way, we totally disagree with the Restograf review that the food is not sophisticated – quite the contrary! total bill was 260 for 2 full menus and drinks…

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 3 = six



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,