Restaurant Divan (Floreasca)

Vizualizari 31.156 Vizualizari 
Comentarii 39 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Turceasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-13)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 210 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Orice calatorie spre Turcia ar trebui sa inceapa la DIVAN! Intra in bazarul simțurilor si descopera culorile, povestile, muzica si cea mai de preț comoara a sultanilor: bucatele alese facute cu aceeasi pricepere de sute si sute de ani. Lasa aromele mirodeniilor si ale delicioaselor bucate sa te poarte intr-o poveste despre amestecuri savuroase, arome, muzica, dans, sultani si cadane. Calca pe covorul fermecat. Orice calatorie de o mie de mile incepe cu un pas!

Pe scurt63283

Restaurantul Divan din Floreasca e al doilea restaurant turcesc cu acest nume, dupa destul de cunoscutul, deja, Divan din Centrul Istoric, deschis in toamna lui 2013. Ocupa o bucatica din parterul Centrului Comercial Floreasca, pe partea dinspre Calea Floreasca, acolo unde a fost o scurta perioada restaurantul The Lounge, care, la randul lui, ii luase locul lui The Gang, care a rezistat ceva mai mult, totusi.

Cred ca au bagat destul de multi bani in acest nou Divan, amenajarea e facuta cu atentie si cu lucruri de calitate, au un concept bine definit pe care l-au urmarit de la un capat la altul.

Noul Divan din Floreasca e pozitionat ca restaurant de top, de lux, adica, in care mancarea turceasca e servita in portii mai mici decat te-ai astepta, in vesela si cu tacamuri de restaurant cu mari pretentii. Mancarea e buns si foarte buna, intr-adevar, si inca nu imi dau seama daca acest nou Divan vrea sa spuna ca exista si o bucatarie turceasca de « fine dining », pe langa cea traditionala, pe care o cunoaste toata lumea. E un lucru care trebuie lamurit...

Preturile sunt mari la Divanul din Floreasca, mai ales la bauturi. Serviciul e bun, cu chelneri de meserie, tineri si in putere.

Asadar, noul restaurant turcesc Divan din Floreasca se pozitioneaza ca fiind cel mai sofisticat restaurant turcesc din Bucuresti. Ramene de vazut daca vor avea destui clienti care sa vrea sa mearga pentru asa ceva la un restaurant si sa plateasca dublu sau triplu fata de mancarea traditionala din celelalte restaurante turcesti fara pretentii din oras. (GB – noiembrie 2013)

Recenzii & Articole

Nou restaurant turcesc de top in Bucuresti   
(Nov 2013)

Un nou restaurant DIVAN isi invita oaspetii intr-un bazar al simturilor Pentru cei care vad in fiecare preparat degustat punctul de plecare intr-o calatorie culinara completa, DIVAN anunta deschiderea unui nou restaurant pe Calea Floreasca nr. 111-113 si relansarea restaurantului de pe Strada ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Divan (Floreasca)

Calea Floreasca 111-113, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Mancarea ca mancarea dar personalu e “Forta“

Reply

Nota 6/10.
Humus: o fafurie cu humus intins, pentru a crea iluzia optica de cantitate.
Gust aproape absent.
Vizual era ok, pentru o postare pe Instagram a unei blonde decoltate, fotografie ulterior asortata cu un selfie.
Chiftelute, Adana Kebab, etc. – cantitati mici, estetic ok, dezamagire pentru papilele gustative.
Ce mi-a placut: desertul.

Reply

Oameni buni dar voi nu vedeti? Personalul restaurantului este foarte redus tinand cont de faptul ca volumul acestuia este destul de mare. in primul rand, muncesc in jur de 17-18 ore, venind la munca chiar si in ziua libera, iar dumneavoastra cei care comentati aveti un program de 8 ore plus 2 libere pe saptamana. si sa nu credeti ca primesc o suma de bani accesibila. cel putin ajutoarele de ospatari primesc putin pentru un numar atat de mare de ore muncite. incercati sa lucrati intr.un restaurant, sa stati numarul acesta de ore in picioare. nu cred ca ati face fata. iar bucataria este atat de mica, incat personalul din bucatarie se impiedica unul de altul. nimeni nu ar face fata in aceste conditii. munca multa, bani putini, iar pretentiile sunt mari. regula asta se gaseste prin multe restaurante si nu este normal.

Reply

mancarea ca mancarea, amestecata. problema e ca pe nota de plata era o diferenta de 170 de lei care arata sau ca nu stiu matematica sau ca stiu, dar se gandesc mai mult la ei. imi pare rau ca am vazut abia acasa si ca le lasasem oricum in plus. asta e, ultima data.

Reply

Am fost extrem de dezamagit de meniul celor de la Divan. Am incercat sa mananc kebab, insa nu am reusit sa gasesc decat cateva fasii de carne in respectivul amestec de carne…am ramas dezamagit, ca sa nu spun dezgustat.
In salata, rosiile nu aveau niciun gust, probabil erau cumparate dintr-un supermarket, desi in piata gasesti niste rosii absolut delicioase si mai mult, e sezonul lor, deci nu sunt scumpe.
Humus era ars. Stiu, greu de crezut, dar era ars!
Preturile sunt mult prea mari pentru ceea ce se ofera, dar se pare ca merge restaurantul, slava Domnului, sunt snobi peste tot!
Portiile de mancare mi s-au parut foarte mici, nici macar medii.
In concluzie, nota 5.

Reply

buna,

aseara am incercat pentru prima data meniul turcesc. am ales mai multe startere (mezeler), dar cel mai mult ne-au placut vinetele. ceaiul turcesc este un deliciu. despre cafeaua turceasca nu stiu ce sa spun, nu mi s-a parut deosebita, dar eu nu sunt o bautoare de cafea, asa ca nu ma pronunt. deserturile sunt grozave, fiecare dintre noi a ales altceva astfel incat am putut gusta din fiecare sortiment si nu am fost dezamagita .
am rezervat masa la terasa si desi se fuma in jurul nostru, mesele sunt dispuse in asa fel incat fumul nu ii deranjeaza pe ceilalti. asta este un mare plus ! personalul este prietenos, si noi avand contact (ca mai multe persoane care au scris deja pe aceasta pagina) cu 3-4 chelneri.
ce nu mi-a placut: pe terasa se plimba un sobolan caruia ii dadea tarcoale o pisica, iar pe la mese zbura o vrabiuta care spre amuzamentul multor meseni era lasata sa “deguste” din farfurii si i se faceau poze. per ansamblu a fost o experienta placuta.

Reply

Am fost saptamana trecuta vineri seara de la 8, restaurantul initial cam gol, s-a umplut pe jumatate. Mancarea a fost ok, nu pot spune ca a fost rea, dar sincer, nimic deosebit. Servirea a fost in regula, cu mici scapari. Divan floreasca pare un restaurant ok-ish dupa parerea mea, insa in niciun caz (NU) de top 10 restograf, asta 110% sigur (din orice punct de vedere – mancare, servire etc.).

Reply

VLADE DU TE SI IMPUSCA TE !!!!!MINTI CU NERUSINARE SI PE DEASUPRA MAI ESTI SI FRUSTRAT.UNDE PASTELE MATII AI VAZUT TU CIORBA REFOLOSITA CAND CIORBA SE ARUNCA IN FIECARE SEARA.TOTUL ESTE PROASPAT CAT DESPRE SALARII IAR MINTI CU NERUSINARE SE ACHITA INTODEAUNA LA TIMP.P .S BAMSE MA NUMESC TE ASTEPT LA CONFRUNTARE….DACA AI CURAJ SI SANGE IN INSTALATIE…

Reply

Cind cafeaua turceasca nu a vazut ibricul, si cind limonada turceasca este cea mai banala limonada pe care o gasesti in orice bar sau club – adica nu are legatura cu limonada turceasca- eviti sa mai comanzi mincare. Stiu o bomba de circiuma pe la lizeanu, unde mincarea turceasca e simpla, turceasca si se adreseaza mincailor nu fraierilor sau fitzosilor….

Reply

In momentul in care s-a deschis Divan in floreasca, am fost “detasat” de la cel din centrul vechi la cel din floreasca. Pe langa faptul ca salariile nu se platesc, domnul Andrei(patronul) si doamna Adina(patroana) ne cer prin Adi(seful de sala) sa nu aruncam nimic din ce se intoarce de la masa. Resturile de mancare sunt folosite si refolosite. Supa de linte este pusa inapoi in oala din farfuriile in care ramane! Aveti grija ce mancati!

Reply

Am fost sambata trecuta mancarea buna atmosfera frumoasa dar servirea exceptionala!felicitari

Reply

Este halal?

Reply

am fost duminica cu familia si este un loc foarte frumos atmosfera placuta si recomandarea ospatarului foarte buna bravo

Reply

Foarte tare ,un local de nota 10 ,mancare foarte buna personal ok. RECOMAND !!:)

Reply

Pacat dl Butunoiu ca permiteti postarea unor astfel de comentarii, ale unor analfabeti frustrati….

Reply

Auzi cred ca tu esti verde cu totul pt.ca nu stii despre ce vb.cocoș,lasă vrăjeala asta ca nu ține,si nu te mai da ,,ADI ANTIMIR,,ca unii știu,stai liniștit nu te mai ambala că esti pilaf de bulgur,ai grijă că nu sunt fraeri personalul sau patronii…

Reply

Un loc unde daca vrei sa pleci cu salvarea, poti manca un Adana verde,daca vrei sa pleci cu Smurd-ul atunci serveste cu drag un Urfa bineinteles tot verde…si in ultimul rand daca vrei sa pleci pe picioarele tele suna la 112 !
Patronii sunt excelenti !!! Domnul mananca scoici Saint Jacques cu branza rasa si doamna mananca ciorba de linte congelata (bio)…gusturi fine dar in rest totul e ok cat se poate mai bine, cred ca sunt singuri patroni din bucuresti care face jumate jumate cu angajatul profitul …….mai rar asa !

Reply

este minunat la voi …..!!!!!!!!

Reply

Mancarea exagerat de scumpa si servirea lasa f mult de dorit.

Reply

Salut Divan,am ramas chiar foarte surprins,am ajuns acasa cu zambetu pe buze mancare foarte buna… mielul la cuptor excelent ,parca am fost in Istanbul pentru o noapte super bravo !!!!

Reply

Buna ziua!
Nu ma pot pronunta asupra mancarii sau bauturii servite, dar va pot confirma mojicia personalului. Am parcat temporar azi (orele 11;45) in fata restaurantului,altfel complet gol, drept care imediat au aparut 2 angajati posibil ospatari dupa tinuta, care intr-un limbaj suburban m-au amenintat cu diverse greu reproductibile urmari, iar la refuzul meu de a pleca au blocat artizanal accesul, astfel ca sa imi creeze dificultati la plecare. Jalnic!!

Reply
Mănânci pe Fugă December 29, 2013 at 10:52 pm

D-le GB… Trebuie să faceti ceva cu comentariile astea tâmpite, e păcat de conținutul articolelor!

Reply

    Da, asa e, caut o solutie pentru asta! Cred ca voi separa comentariile legate de mancare si de restaurantul propriu-zis de cele legate de probleme si frustrari personale ale unora si altora. Si voi mai introduce si o autentificare obligatorie, ca sa se stie cine le scrie. GB

    Reply

VP….banuiesc ca esti ospatar si bucatar..de poti da note:))retine :NUMAI UN OM CE DETINE CALITATI POATE VEDEA CALITATILE ALTOR OAMENI…banuiesc ca esti doar un gurmand ce frecventeaza resturantele ce condimenteaza bine preparatele cu “delikat”..sau monoglutanat de poatsiu in alte versiuni..si inca ceva…nu e vina restaurantului si nici a personalui ca o podgorie de renume Castello BANFI nu au fost pe placul dumneavoastra…lasati un degustator sa-si dea cu parerea..

Reply

La plecare inclusiv masa de alaturi a chemat managerul locatiei pt a face plangere in legatura cu servirea….

Reply

Restaurant banal cu preturi exagerate, mancare mediocra si servire absolut jalnica. Sunt curioasa cum anume site-ul dv a dat 5 stele aceste locatii? Echipa Restograf mananca gratuit acolo si inchide ochii la realitate?
Ospatarii lor se incapataneaza sa vorbeasca la pertu cu clientii chiar si dupa ce li se face observatie frumos ca o asemenea adresare nu este profesionala….

Reply

    sincer !!!! de ce vi daca nu iti place? de ce comanzi daca preturile sunt mari? domnisoara invata sa te comporti in societate si dupa sa lasi un comm despre alte persoane ….P.S nu poti spune ( MANCARE MEDIOCRA) consulta DEX-ul limbi romanesti ….spor la cultura

    Reply

UN RESTAURANT TURCESC IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI.MANCARE EXCELENTA SERVIRE FOARTE ATENTA.AM FOST SAMBATA INCA CU 5 PRIETENI TOTUL A FOST PERFECT DE LA MANCARE PANA LA SERVIRE AM OBSERVAT SI O BUNA ORGANIZARE SI COLABORARE A OSPATARILOR.BRAVO VOUA TINETI O TOT ASA.

Reply

Am fost saptamana trecuta, pe scurt: mancare absolut banala da capo al fine. Servirea in schimb a fost jalnica. Ne-au servit 2 sau 3 baieti. Am cerut ca, cartofii sa fie picanti, au venit seci, nici macar sare nu aveau. Am comandat 2 salate, am primit doar una. Am spus asta unui chelner inainte de nota, a cerut scuze, cand a venit nota, continea ambele salate. Am avut cel putin 2-3 “pauze” in care nimeni nu ne-a bagat in seama. Ne-am pus singuri vin in pahare. Din nou despre mancare: efectiv banala, fara savoare, fara condimente sau aroma. Tip: daca vreti un vin rose, evitati Centime Banfi – desi are pedigree (e facut de Banfi) nu merita (100 lei). Restaurantul arata frumos seara, fara un bucatar adevarat si cu asa servire, pacat de el. Daca as vota: atmosfera 3/5, mancare 3/5, servire 2/5.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


one × = 7



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,