Restaurant Doi Cocosi

Vizualizari 23.268 Vizualizari 
Comentarii 13 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Steak & grill
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 22 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Restaurant Doi Cocoși este locatia potrivita pentru organizarea unui eveniment important din viata dumneavoastra. La noi puteti gasi o ambianta placuta, un local decorat in stil traditional romanesc si o servire ireprosabila.

Am gazduit cu succes multe evenimente importante din viata clientilor nostri, precum: Cununie civila, Petreceri Aniversare, Evenimente Corporate, Lansare de sedii si produse, Petreceri Private, Botezuri, Nunti, Team Building, Petreceri de craciun, Taiere de mot si multe altele.

Pe scurt43312

Doi Cocosi e unul dintre cele mai bune restaurante traditionale romanesti din Bucuresti, si ma mir ca nu am auzit pana acum nimic vorbindu-se de el - nici de bine, dar nici de rau. "Pana acum" inseamna de 20 de ani incoace, adica dupa Revolutie, pentru ca inainte era una dintre vedetele gastronomiei bucurestene comuniste, era un restaurant cu bucatarie romaneasca destul de celebru, caruia i se intinsese vestea si in afara Bucurestiului. Doi Cocosi ocupa un conac boieresc destul de vechi, la marginea orasului, pe soseaua care duce catre Targoviste. In interior e amenajat opulent, cu o fantezie debordanta. Terasa e infrumusetata de multele flori si uratita de avalansa de obiecte de mobilier si de alte lucruri toate cu reclame pe ele, de la firmele respective, asa cum e obiceiul acum. Insa, in mare, e destul de placut la Doi Cocosi, si multii clienti bine dispusi pot sta marturie. Fiind departe de oras, la Doi Cocosi vin oameni negrabiti, cu familie si copii dupa ei, dispusi sa stea mai mult decat stau clientii restaurantelor din centru.

Mancarea de la Doi Cocosi e romaneasca traditionala, evident, prin asta intelegand insa o "traditie" a zilelor noastre, adica un amestec de mancare foarte buna, bine gatita, si niste produse de la supermarket care nu ar avea ce cauta acolo. Doi Cocosi ar putea fi cu usurinta cel mai bun restaurant bucurestean cu bucatarie traditionala romaneasca, daca ar vrea. Insa nu au rezistat tentatiei compromisului si puseurilor de lene. Multe feluri sunt preparate la ei in bucatarie, cu multa munca si cu produse de buna calitate, se vede asta. Insa, daca nu te prinzi repede, dai si peste niste "cunostinte vechi", cum ar fi celebrii carnaciori sau cascavalul pane de la Metro si altele asemenea. Mare pacat, mare, foarte, foarte, foarte mare pacat! Si tot din lene, aproape toate felurile sunt numai din carne, doar la aperitive mai e cate un fel ratacit fara. Serviciul ar fi fost si mai bun daca un chelner nu ar fi facut putin circ, il chinuiau talentele actoricesti, care erau taman ca nuca in perete in locul acela. Noroc ca nu venea prea des la noi la masa si ne-am bucurat de atentia unor chelnerite "normale", dar cu atat mai placute in context. Preturile sunt destul de mari la Doi Cocosi, insa rezonabile, mai ales cand stim ca nu mai gasesti o mancare traditionala romaneasca gustoasa nici sa o cauti cu lumanarea.

Pe scurt, Doi Cocosi e un "restaurant traditional romanesc al zilelor noastre", daca este permisa o asemenea alaturare de termeni. E un produs tipic al culturii periferice bucurestene, cu latura ei suburbana inofensiva, in care multi dintre noi ne regasim putin si ne simtim chiar bine. Fara indoiala, Doi Cocosi e unul dintre restaurantele cu bucatarie traditionala romaneasca de pus sus pe lista cand va propuneti sa nu va mai ganditi cateva ceasuri bune la problemele din centrul orasului. (GB)

Actionari: Danut & Vasilica Fotache, Ioan Coroian, Ioana Iordan, Floarea Nita, Gabriel Mihai Popescu, Gheorghe Netoiu, Luchi Georgescu, Elena Borcea

Recenzii & Articole

Topul restaurantelor din Bucuresti 2012 (comentat)   
Restograf (Jan 2013)

Ca in fiecare an, in decembrie Restograf nominalizeaza si premiaza cele mai bune restaurante din Bucuresti. De fapt, am premiat cea mai buna mancare din Bucuresti, pentru ca acesta a fost criteriul exclusiv in alcatuirea topului, si niciun alt criteriu, cum ar fi ambianta, serviciile, preturile etc...
........................................................................................................ citeste tot


Marile restaurantele comuniste dupa 20 de ani   
George Butunoiu (May 2011)

Astazi scriu despre cum se simt in capitalism marile restaurante ale lui Ceausescu. Daca s-ar apuca niste sociologi sa prinda intr-un volum gros ce avem noi acum pe Restograf despre gastronomia post-Revolutie, si sa completeze apoi cu istoria comunista si cu cea antebelica a restaurantelor ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Doi Cocosi

Sos Bucuresti-Targoviste 8, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Noi am fugit la propriu din restaurant ! Am intrat pe 27 decembrie. Niste ornamente ,,ala Mama Omida” erau peste tot : beteala verde , beculete de 4 culori care sclipiceau, poze uriase cu Mos Craciun, clopotei aurii uriasi! Erau 2 mese ocupate . Chelnerul ne-a intrebat daca avem rezervare . Am zis ca nu si dupa ce s-a strambat si a incercat sa ne sugereze o masa de 4 persoane desi eram 6 , ne-a asezat la cea mai din dreapta masa in fata bucatariei. In 5 minute miroseam toti a prajeala. Am primit meniurile, niste dosare slinoase si …stupoare ! Preturi ca la stele Michelin. Cele mai ieftine fel 2 cam 28-35 lei , o ciorba 13 lei , mamaliga cu branza 18 lei. Pur si simplu ne-am ridicat si am plecat !

Reply

    Bravo, felicitari! Ati avut o atitudine corecta si asa ar trebui sa procedam cu totii. Doar asa ne putem arat nemultumirea fata de calitatea serviciilor si produselor din restaurantele din Romania. Sa inteleaga o data si-o data si patronii acestor carciumi ca asa nu mai merge, Romanii s-au desteptat si nu se mai bucura la o ceafa cu cartofi prajiti asezonate cu servicii de 1* si chelneri obraznici si aroganti de pe vremea lui Ceausescu

    Reply

nu sunt specialist :), de aceea incercam sa folosesc un tool oferit de acest site, iar rezultatul mi s-a parut putin antitetic (discrepanta intre asteptari – cel mai bun – si caracterizarea facuta “pe scurt”…). Daca voi descoperi insa unul pe care sa il pot considera “cel mai bun” promit sa revin si sa imi impartasesc optiunea!

Reply

Ce e interesant este faptul ca in conformitate cu Topul Restograf acest restaurant ar trebui sa fie cel mai bun restaurant romanesc….Daca citim insa recenzia ne facem o cu totul alta impresie…”Doi Cocosi ar putea fi cu usurinta cel mai bun restaurant bucurestean cu bucatarie traditionala romaneasca, daca ar vrea”, se spune la un moment dat (oare nu vor ???)… Se vorbeste in recenzie despre mancare de la Metro strecurata in meniu, chelneri care fac “circ”, mancaruri numai din carne (poate din “lene”)… A fost probabil subiectivism de moment in notare…

Reply

    Asa e, nu vor sa faca mancare mai buna de atat, desi ar fi foarte usor pentru ei. Merg pe varianta cu 100 de feluri in meniu, convinsi – ca aproape toti ceilalti patroni de restaurant – ca oamenii prefera sa poata alege din cat mai multe feluri in detrimentul calitatii. Evident, nimeni nu poate face 100 de feluri foarte bine, si nici sa aiba ingrediente proaspete pentru toate, in orice moment, nu e posibil. Asa ca incep compromisurile. Notele sunt puse si prin comparatie cu evaluarile de la celelalte restaurante cu acelasi tip de bucatarie. Cei mai multi iau semipreparatele de la supermarket si le pun direct in farfurie. Cei de la Doi Cocosi, totusi, se straduiesc mult mai mult decat altii, macar sa salveze aparentele. Au si feluri de mancare mai elaborate, la care se vede ca au muncit mai mult decat altii, de aceea le-am pus si o nota mai mare la mancare.

    GB

    Reply

      totusi, cel mai bun… e putin cam mult…

      Reply

        ??? Nu inteleg la ce te referi. Mai sunt si altele cu bucatarie romaneasca ce au aceeasi nota la mancare.

        GB

        Reply

          Daca ordonam restaurantele din topul restograf in functie de nota de la “total”, la bucataria romaneasca Restaurantul Doi Cocosi apare ca fiind cel mai bun… Asa am incercat sa gasesc cel mai bun restaurant romanesc la care sa merg…

          Reply

            OK, inteleg! Pai stii alt restaurant cu specific “tarditional romanesc” ce ti se pare mai bun, fie ca e vorba despre mancare, fie pe ansamblu?

            GB

            Reply

              Da, Hanul Jienilor e o alegere buna raport pret/calitate. Un alt restaurant mai scump dar cu un meniu f.bun si mai deosebit este Jaristea. Altele cu meniu in care gasesti si produse traditional romanesti ar fi cele din lantul City Grill (in special Hanul Berarilor sau Caru cu Bere). La Jaristea nu am mai fost de vreo 3 ani, insa la restul ma duc destul de des si va garantez ca nu veti vedea vreo urma de chelneri cu fitze si obraznici. Stiu exact acest comportament de chelneri nesuferiti, ii gasiti predominant in restaurantele f mai vechi care au functionat si pe vremea lui Ceausescu, iar noi patroni din lene, nepricepere sau dezinteres i-au pastrat in functie. Acelasi tip de comportament era si la “Restaurant Pescarus” pana in urma cu 1-2 ani de cand l-a preluat lantul City Grill si au dat afara toate obraznicaturile. Un manager cu mentalitate noua si implicat 100% sa-i mearga businessul si sa aiba clienti multumiti se vede imediat

              Reply

Ma surprinde nota maxima acordata ambiantei, stiu ca e un domeniu subiectiv, dar eu demult nu am mai vazut un restaurant cu oarecare “pretentii” atat de urat amenajat!

Reply

    Nota de la Ambianta e legata in mult mai mare masura de “atmosfera” (multi clienti, veselie etc.) si in mai mica masura de “amenajare” (arhitectura, decoratiuni interioare etc.). Asta e definitia pe care o folosesc eu, am incercat sa o precizez si sa o detaliez in sectiunea “metodologie”. Din aceasta perspectiva, restaurante foarte luxoase (The Brick, Noblesse, Silviu’s etc.) nu primesc nota maxima la ambianta pentru ca sunt mai mult goale, pe cand altele, chiar decorate aiurea, o primesc, pentru ca oamenii (clientii) par sa se simta foarte bine acolo.

    GB

    Reply

      domnu borcea sa mai mareasca salariile la oamenii care muncesc
      mai mult pe degeaba
      smecherii iau grosul, si prostimea ce atarna

      Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 − six =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,