Restaurant Negresco (inchis)

Vizualizari 25.527 Vizualizari 
Comentarii 29 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Frantuzeasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 80 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt50445

Negresco e unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, deschis in toamna lui 2011 in Centrul Istoric, pe Stavropoleos, chiar intre Caru cu Bere si Chocolat, de catre Lucian Manu, cel care are si lantul de patiserii si restaurante French Bakery. E la parterul cladirii cu Caru cu Bere, a facut parte din acelasi complex, cineva a scris aici, pe site, ca acolo era Bodega Caru cu Bere. Amenajarea si decorurile de epoca sunt spectaculoase si impresionante, la fel ca si cele de la Caru cu Bere, si au fost restaurante de catre un arhitect cu respect pentru valorile mari, asa cum se vede bine in poze. Doar mesele mici si scaunele foarte incomode te mai trezesc din visare, dupa prima impresie. Au si la subsol un spatiu un pic cam inghesuit, insa spectaculos amenajat si el, cu mult aur (in foite, se intelege...). Acolo ar trebui sa fie un bar-club, dar nu cred ca va fi un punct de mare atractie la Negresco.

Mancarea e foarte buna la Negresco. Meniul scurt, asa cum trebuie si cum sta bine unui chef serios. Au adus acolo un chef francez, pe Georges Rognard, care a mai lucrat iniante in Bucuresti, la Paparazzi. Georges Rognard e un mare chef, sunt sigur ca poate face cu usurinta haute cuisine daca vrea si daca are cu ce. Nu cred ca si-au propus sa faca chiar grande cuisine la Negresco, date fiind contextul turistic al zonei si logica pastrarii preturilor sub control, insa sunt destul de aproape. Ca tot veni vorba despre preturi, acestea sunt destul de mici pentru o asemenea calitate a mancarii, si sunt curios sa vad daca vor reusi sa le mentina la acest nivel. E posibil, pentru ca am vazut multa lume la Negresco, si asta e mare lucru pentru un restaurant deschis de abia doua, trei saptamani.

Serviciul e agitat si impersonal la Negresco, cu chelneri care alearga neincetat si care nu prea mai au timp sa se uite la tine sau sa iti vorbeasca. E normal, totusi, pentru o zona turistica, unde vin mereu alti si alti clienti.

Merita din plin, deci, o vizita la Negresco dupa o plimbare pe jos, cu masina lasata la vreun kilometru distanta, fara indoiala. (GB)

Localizare Restaurant Negresco (inchis)

Stavropoleos 3, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




S-a inchis, pacat la inceput parea un pariu castigat, un meniu scurt de bistro autentic cu french cook autentic, dupa s-a stins usor.

Reply

Am mers de vreo 3-4 ori la Negresco. Prima data am fost impreuna cu un grup de 10 persoane. Ospatarul care s-a ocupat de noi cam aerian insa si-a revenit pe parcurs. Tin minte ca avea o tinuta de il confunda-i cu mesenii, adica nimic din echipamentul obisnuit unui ospatar. Pulpa de rata asa gustoasa nu gasesti prin multe localuri din Bucuresti. Peste halibut foarte bun. La capitolul bere stau cam slab. Pannacotta este foarte fina si chiar mai buna ca in Italia. Per total multumit. Nu am avut probleme cu ospatarii. Toata lumea si-a facut treaba corect. Ceea ce nu inteleg multi care isi dau cu parerea pe aici este ca Negresco nu vrea si nu are nevoie de clientii Carului.

Reply

Cu siguranta “Bodega Carul cu Bere” :)
Am fost si eu zile trecute la acest restaurant si nu mi s-a parut cine stie ce. Este un local mic, cu mese si scaune la fel de mici, facut cu dichis, cu bun gust, dar parca au mers prea departe cu tenta de vechii(in special cu oglinzile alea care parca erau prea vechi).
Servirea este slaba, cam astepti desi sunt o gramada de ospatari, preturile sunt cam ca la Carul cu Bere dar acolo macar ai mai mult spatiu si daca pici in momentul oportun mai vezi si un spectacolo.
Mancarea este ok, nimic spectaculos. Scurt si la obiect :) Papanasii au fost reci si culmea a fost doar unul si la acelasi pret ca la CB.

Este un local dragut dar cu siguranta nu o sa mai trec pe acolo. Chiar daca Carul cu Bere este full beau 2 hable de bere nefiltrata la bar si tot la la Car mananc :)

Reply

Serviciul este execrabil in acest restaurant!! Dezamagire totala! Chelnerii sunt de o mare, mare nesimtire!

Reply

Dezamagitor! Si tipic marlanesc!
Intr-un local cu pretentiile celui avut in vedere te astepti cel putin la un comportament civilizat din partea personalului.
Concret: am sosit pe terasa restaurantului si am pus o punga cu o sticla de vin primita cadou la piciorul mesei. Dupa ce am servit felul principal a inceput sa ploua, motiv pentru care ne-am mutat la o masa din interior, uitand punguta la masa de afara. Cand am plecat am intrebat de punga si unul dintre chelneri ne-a spus bucuros ca a gasit SEFUL sticla de vin. Dar surpriza! A fost o neintelegere … Seful “vazuse”, dar nu gasise sticla respectiva si l-au luat pe NU in brate! Asta in conditiile in care am lasat bacsis de 10% din valoarea notei de plata, iar pe nota aparea un item ce fusese comandat, dar nu fusese servit. Am ramas cu un gust amar si sigur nu voi reveni in acest loc!

Reply

    Dezamagitor! Si tipic marlanesc!

    Intr-un local cu pretentiile celui avut in vedere VIRGULA te astepti cel putin la un comportament civilizat din partea personalului.
Concret: am sosit pe terasa restaurantului si am pus o punga cu o sticla de vin primita cadou la piciorul mesei. Dupa ce am servit felul principal a inceput sa ploua, motiv pentru care ne-am mutat la o masa din interior, uitand punguta la masa de afara. Cand am plecat VIRGULA am intrebat de punga si unul dintre chelneri ne-a spus bucuros ca a gasit SEFUL sticla de vin. Dar surpriza! A fost o neintelegere … Seful “vazuse”, dar nu gasise sticla respectiva si l-au luat pe NU in brate! Asta in conditiile in care am lasat bacsis de 10% din valoarea notei de plata, iar pe nota aparea un item ce fusese comandat, FARA VIRGULA dar nu fusese servit. Am ramas cu un gust amar si sigur nu voi reveni in acest loc!

    « Intr-un local cu pretentiile celui avut in vedere », « am pus o punga cu o sticla de vin primita cadou la piciorul mesei. »
    « Dezamagitor! Si tipic marlanesc! »


    Reply

      comentariul tau este penibil si in mod evident esti din partea restaurantului.

      Reply

        Sunt de partea si nu din partea fostului Negresco, ca si client totdeauna multumit de calitatea produselor si serviciului.
        Nu a fost un *** Michelin, dar disparitia lui a lasat un vid în lumea celor ce apreciau, printre altele, cel mai bun « steak – frites » din Bucuresti precum si vinuri recomandate de « sommelier », cu degustare « ex ante » si la numai de 2 ori pretul de la distribuitorii oficiali.
        Penibil este de a te exprima agramat, de a acuza de mârlanie restaurantul unde te prezinti cu punga nationala sub masa sau de a acuza fara dovezi (povestea cu « paiul si bârna »).
        Astept opinia relativa la restaurant, nu la clienti (povestea cu « marfa si ambalajul »).
        Cred ca mai interesante decât polemica sunt recomandarile, comentariile, opiniile ce permit promovarea realelor valori si eliminarea restaurantitelor si restaurantozelor ce ne pun sanatatea si viata în pericol.

        Reply

Negresco si Lucian Manu ne propun un serviciu atent, produse de calitate si prezenta participativa a patronului.
Interiorul elegant – fost popas al regretatului Florian Pittis – este « cu vedere » la bucatarie.
Locuind în apropiere, cinez uneori cu prieteni si cunostinte si … revenim.
Desigur ca admir si o provocare dura : Negresco între Caru’ cu bere si Chocolat, localuri unde intru cu tot atâta placere.
Sunt si lucruri de ameliorat. Pentru asta, adresati-va lui Lucian Manu, deoarece le stie mai bine si nu se jeneaza sa le spuna.
Maimonide spunea ca vorbitul de rau afecteaza 3 persoane : cea despre care se vorbeste, cea cu care se vorbeste si cea care vorbeste.

Reply
pentru ANONIMU / APARATORUL RESTAURANTULUI April 3, 2012 at 3:42 am

DRAGA ANONIMULE.
NU trebuie sa pleci din tara pentru a vedea, gusta si a te delecta si aprecia o mancare buna si de calitate, DAR daca vrei s pleci din tara te rog sa te duci in tarile in care aceste preparate sunt originare.
1. Draga tovarase,in primul rand daca lucrezi in acest restaurant nu iti da dreptul sa le iei apararea.
2. Nici la cantina saracului din ferentari nu ai sa mananci paste in halul acela.
3. Daca doriti cu adevarat sa faceti ceva cu acest restaurant schimbati bucatarul sef=> nu trebuie sa fie strain ca sa ii dati un KILOGRAM DE BANI pentru a avea preparate de calitate.
4. Ce este prezentat in aceste poze este demn de mila/scarba:
-supa aceea de ceapa arata ca ceva ce a stat prea mult afara si pe langa asta a facut crusta de mucegai;
-preparatul din carne arata de parca ar fi aruncat in farfurie alaturi de garnitura (prea mult piper)
-desertul (ile flotante-probabila daca nu ma insel) putea arata mai bine daca era facut de cineva caruia ii pasa de meseria si arta pe care o practica=>PENTRU CA PANA LA URMA BUCATARIA ESTE O ARTA(apropo ii lipsesc migdalele)
5. Pacat de restaurant pentru ca Sala arata chiar bine.
6. DACA VREI SA ITI AJUTI PRIETENII INCEARCA SA REZOLVI PROBLEMELE DIN BUCATARIE SI PE URMA SA LE IEI APARAREA,DAR IN ACEST CONTEXT MIE UNUL MI-AR FI RUSINE SA LE IAU APARAREA.

Daca doresti sa iei acest comentariu ca pe un sfat, bravo tie , daca nu SCHIMBA-TI MESERIA TOVARASE.
CU STIMA SI SINCERITATE
NIKO!!!:))

Reply

as da un LIKE daca s-ar putea la poza cu supa de ceapa – senzationala…

Reply
Un Ami de L'Oripilant February 11, 2012 at 2:39 am

Cam multe rautati gratuite la prima vedere, par exemple unde lucrezi matale mai Oripilantule, la Caru Cu Bere Cumva :) ia vezi tu acolo mancare sophistiquee …

Reply

Nu inteleg de ce ii puneti intr-o lumina atat de buna,cand mancarea din farfurie arata dezgustator si locul de parca ar fi patronat de primarul de la Barbulesti!

Reply

    Despre care farfurie vorbesti? Ale noastre, cele carora le-am facut poze? Daca da, atunci sa stii ca nici nu prea am fost atent la cum arata, pe noi ne preocupa exclusiv gustul mancarii cand dam notele. Or, mancarea noastra a fost foarte buna, fara aproape nicio rezerva. Nu stiu cum o fi fost mancarea celorlalti, insa noi am dat nota doar pentru mancarea noastra…

    GB

    Reply

    Cred ca sinteti lipsit de drumuri in afara Romaniei! Ce pacat ca nu va imbogatiti viata cu cultura si placere! Probabil ca nu aveti multa educatie- si bani- si apoi nu puteti sa plecati din tara. Numai asa im explic lipsa de apreciere pentru un produs facut cu bun gust si eleganta. Ce pacat!!!!

    Reply
      restaurant....wanna be April 3, 2012 at 3:21 am

      pentru Anonim

      Deci tu zici ca tre sa iesim din tara ca sa apreciem pastele alea oribile?? Oricum ma asteptam la el ca sa nu stie sa le gateasca ca e francez… Iar tu tinere anonim daca te duci in Spania la furat asta nu te face cunoscator in ale bucatariei sau un mare cunoscator de mancaruri.

      Pentru G.B :

      Primul lucru ce conteaza la un preparat este prezentarea, iar preparatele pe care le-ati pozat nu arata chiar atat de bine. Al doilea lucru care conteaza este mirosul preparatului si cel mai important este gustul exact in aceasta ordine. Daca ceva arata urat sunt ferm convins ca un adevarat cunoscator il va gusta… EVIDENT NU SI IN CAZUL DVS..

      Cu Stima,
      Un Profesionist.
      Multumescc

      Reply

        Pentru mine ordinea importantei in evaluare e urmatoarea: Gustul >> Mirosul >> Prezentarea. Daca te pricepi atat de bine si daca poti evalua suficient de multe restaurante, putem sa-ti facem un top separat pe Restograf, dupa criteriile tale, pe care va trebui sa le prezinti in detaliu. Pentru cititori va fi un castig, oricum, orice parere avizata in plus e binevenita. GB

        Reply

nu am ajuns inca, dar in farfurie am vazut supa de rosii cu taitei de casa, sau niste paste inotand in sos?

Reply

a, si portii mici

ps. am ajuns acolo doar asa sa ma conving ca un individ ii lauda fara motiv pe facebook intr-un duel comentaristic.

Reply

carnea fadă (aducea oarecum la gust cu o carne nu foarte proaspata, fiarta si fara nici un condiment. am incercat si peste si pui), preturi destul de mari si fum la nefumatori.
never again.

Reply

    cred ca aveti o problema cu papilele gustative! Intai la medic sau Stomatolg- si apoi incearca acest restaurant grozav cu ochi pajnici si papile curate!!!

    Reply

E un local select, in care se simt bine oamenii cu spiritul linistit.
Ambianta atrage si lasa senzatii placute.

Reply

Preturile sunt mici la inceput, ca sa atraga clienti. Si angajarea unui bucatar strain e tot praf in ochi. Ne mai auzim peste cateva luni cand or sa-l dea afara pe motiv ca nu-l mai pot plati.Acelasi model ca peste tot. Inceput in forta, sfarsit tragic.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 2 = two



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,