Restaurant Autographe by Rococo (inchis)

Vizualizari 10.682 Vizualizari 
Comentarii 5 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Fusion
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Dec-12)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 179 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Pe larg

Funky chefs, funky cuisine, clienti imbracati de duminica Intelesul originar al lui “funky” era legat de mirosul branzei mucegaite, apoi s-a extins la toate celelalte mirosuri, descriind ceva greu, statut, imbacsit, de vechi, nespalat. Folosinta ulterioara a pastrat sensul de « vechi », insa curatandu-l si ducandu-l catre simplu, originar, autentic, fundamental, ca antonim al lui rafinat, sofisticat. Muzica l-a preluat de aici, in felul in care stim, iar in limbajul curent uzanta excesiva duce acum in mai multe directii, unele surprinzator de diferite, de la natural la obsolet, de la apatic si resemnat la ceva cu traire interioara foarte intensa. Si cum « originar » si « original » e totuna pentru tinerii de azi, funky esti daca iesi in evidenta, daca esti neconventional, neasteptat, surprinzator, excentric, ostentativ vesel, daca fortezi (challengeuiesti) barierele sociale.Eu nu am auzit de « funky cuisine » pana acum, si, probabil, nici multi altii, insa nu am vreo indoiala ca oricine se gandeste cam la acelasi lucru cand vede cele doua cuvinte impreunate. Asadar, cand am citit ca cei doi asociati si bucatari, in acelasi timp, isi scriu pe cartile de vizita « funky chef », mi-am imaginat corect despre ce e vorba, mai ales ca ii stiu pe cei doi ca fiind foarte tineri. Bogdan Alexandrescu si Alex Petricean au jucat in piesa Master Chef de pe Pro TV ca personajele Dexter, respectiv d’Artagnan. Previzibil si fer inaf, baietii au decis sa profite de momentum si sa treaca la episodul 2. Au luat un spatiu destul de marisor la parterul unui bloc comunist de mare lux vizavi de Marriott si langa Posta Puisor si s-au pus barbateste pe treaba. S-au asociat cu o duduita designer sau arhitect, care s-a pus si ea femeieste pe treaba si le-a tras o amenajare garli fanchi pe masura, cu mare taci la publicul targhet, nau daut abaut it. Au... citeste tot
Localizare Restaurant Autographe by Rococo (inchis)

Calea 13 Septembrie 85, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am fost la Autographe si cred ca am avut asteptari mult prea mari pentru ca am fost foarte, foarte dezamagita:

– restaurantul era aproape gol intr-o sambata seara (mai era doar o alta masa ocupata)

– am luat platoul de fructe de mare ca aperitiv si sa nu va imaginati ca seamana in vreun fel cu poza de pe Facebook. Nici urma de scoici in cochilie sau caracatita, noi am primit niste fructe de mare congelate (cred) fara niciun gust si intr-o zeama de cantina. Pe deasupra, erau si niste bucati de peste care aveau un gust de-a dreptul oribil / necomestibil. 60 RON efectiv aruncati la gunoi…

– eu am luat somon cu branza de burduf si piure de mazare ca fel principal, de altfel o combinatie interesanta daca somonul n-ar fi fost nepatruns

– fileul de salau fara gust, ba chiar putin ars pe margini si parca avea gust de gratar murdar

– tortul de lamaie a fost ok, cheesecake-ul senzational

De altfel, si servirea a fost fara repros, chelnerul parca intuia ce urma sa cerem.

Poate mancarea atat de proasta a fost cauzata de cele 2 “tanti bucatarese” la 50 ani, care au inchis bucataria la orele 22.00. Cei 2 “chefi” erau missing in action.

Concluzie: 253 RON pentru un cheesecake (singurul lucru bun din ce am mancat)si mancare nefacuta sau de cantina. Nu recomand.

Reply

Dle. GB sa fim putin seriosi, poate funky punky. Ce este funky nu este profi for sure. Chiar credeti ca cei doi pot deschide un restaurant in fata la Marriott. Eu conduc un restaurant nu departe de Marriot si stiu exact care sunt costurile de gestionare al unui astfel de bussiness. Eu personal cred ca sunt doar imaginea acestei locatii, iar despre preparate nu ma inspira foarte mult, ce background au niste amatori care au participat la un show pt gospodine? Sunt bucatari care au lucrat 20 de ani in bucatarie si inca nu stiu sa gestioneze o bucatarie si cateva bonuri de la mese de 2-4 persoane. Chiar merita 4 stele de la dvs. pt niste mazgalituri pe farfurie
? Astept restaurante mai interesante!

Reply

    Nu credeti ca cel mai bine ar fi sa le faceti o vizita? asa mai vedeti si cum stati cu concurenta in zona… poate fi o experienta interesanta! si in loc sa improscati cu venin, poate le dati un sfat, sau invatati ceva… In ceea ce priveste gestionarea, poate ca studiile pe care le au inseamna ceva si nu numai munca directa in bucatarie 😀

    Reply

Deschis recent am zis sa ii fac o vizita. Imi imaginam cum va fi si cel mai mult imi doream sa nu gasesc un meniu fix din care sa imi aleg ceva. Nu vreau sa zic ca este ca orice alt restaurant dechis cand la inceput toata lumea este extraordinar de politicoasa dar aici chiar m-am simtit primit foarte bine. Localul este mic in jur de 40 de locuri, colorat si o atmosfera foarte cozy. Singurul minus dar cred ca era din cauza zilei (1 Dec. pe langa Ziua Romaniei este si ziua ProTv-ului desi mai multa lume cred ca stie de Protv :) ) aveau in loc de muzica un televizor dat destul de tare pe ProTV.
Odata asezat la masa, ospatarul ne-a anuntat ca D’artagnan, adica unul dintre cei doi chefi, Alex Petricean, ne va prezenta meniul din seara respectiva apoi putand sa imi aleg si un vin. Pentru ca au cantitati mici din fiecare preparat multe dintre ele pot disparea din meniul lor, asa a fost si in cazul meu cu cu un piept de rata. Am ales, in final, curcan cu fasole verde si somon cu broccoli ca fel principal iar la desert o tarta cu mere si o inventie a chefilor cu ocazia zilei de 1 DEC – un fel de tableta caramelizata care continea si usturoi printre altele la care se adauga mere la cuptor cu inghetata de vanilie. Desi la inceput am fost reticent cand am auzit usturoi mi-am dat seama ca are potential, am fost inspirat fiind unul dintre cele mai interesante deserturi gustate anul acesta. Preparatele, pregatite cu mare atentie, au un gust deosebit si se vede incercarea lor de a transforma pana si o chestie banala intr-un preparat demn de un restaurant de top. Preturile sunt medii iar raportul calitate pret este unul f bun. Fel principal 40 50 RON, desert 15 RON, Vin (Budureasca Fume Sec) 60 RON deci o masa de 2 persoane in jur de 200 ron.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 1 = ten



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,