Restaurant lounge Tapo

Vizualizari 30.912 Vizualizari 
Comentarii 14 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Fusion
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Jul-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 63 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt67666

Un restaurant pe lac cu mancare fina

Am revenit la Tapo dupa un an, tot vara, tot pe terasa, evident, pe malul lacului. E un loc foarte frumos cand stai afara, nu stiu cum o fi inauntru, si nici nu stiu daca o fi deschis acolo si iarna, presupun ca da.

Mancarea si toate celelalte au fost cam la fel ca data trecuta, nu sunt multe lucruri noi de spus. Doar ca nu ne-au adus amuse-bouche, ceea ce e surprinzator la un restaurant cu asemenea pretentii, si nici nu ne-au intrebat daca vrem vin, ceea ce e aiurea de-a binelea intr-un restaurant scump.

Mancarea e buna si foarte buna, bucatarie fina, creativa, se munceste serios acolo, ceea ce e de apreciat. Preturile sunt mari, insa e si normal sa fie astfel.

Tapo e, deci, unul dintre restaurantele bune ale Bucurestiului, intre cele nu foarte multe in care poti gasi o mancare cu adevarat fina si deosebita. Merita un drum pana acolo, de oriunde v-ati gandi sa veniti. (GB - iulie 2015)

Pe larg

Restaurantul lui Florin Dumitrescu

Restaurantul lui Florin DumitrescuTapo e un restaurant nou deschis in Parcul Studentesc Tei, pe malul lacului, langa ceva care se numeste Barletto, si cu care pare sa imparta un oarecare spatiu comun – cel putin intrarea si niste alei, pentru ca nu e niciun semn care sa arate unde se termina una si incepe cealalta. E si o parcare mare in zona, asa ca nu par sa fie probleme din acest punct de vedere. Am vazut si alte lucruri in jur, cu terenuri de sport, ceva petice de pamant care par virane, oameni care se agita. Zona pare destul de neingrijita, insa odata trecut de poarta pe care scrie Barletto si Tapo, lucrurile se schimba radical. Cred ca au facut investitii consistente acolo – si se fac si in continuare – pentru ca locul arata foarte bine, gazonul bine intretinut, verdeata, flori, plante decorative. Deocamdata Tapo e doar o terasa acoperita, insa una foarte mare si foarte inalta, in care se pot intampla multe. E conceputa ca loc de petrecere, cu instalatii de lumini si de sunete, se poate transforma repede in ring de dans sau sala de spectacole. E frumos amenajat, atmosfera de vacanta, de neintoarcere la lucru, daca vii sa mananci de pranz, de pilda. Intre aceasta terasa si lac mai e o zona betonata in curs de amenajare, destul de mare, unde mi s-a spus ca va fi o a doua terasa, descoperita, ce urmeaza a fi deschisa in curand. Fiind chiar pe malul lacului, presupun ca va fi mai cautata decat cea acoperita. Si se mai lucreaza la un sopron metalic, foarte mare si acesta, probabil un fost hangar pentru barci, in care va fi salonul pentru iarna, cand terasele se vor inchide de tot, inclusiv cea acoperita. Conceptul culinar de la Tapo e definit si realizat de Florin Dumitrescu, cel care apare la emisiunile cu Master Chef de la ProTV. Si tot el e si chef acolo. Florin e un chef creativ, care s-a interesat mai mult de bucataria frantuzeasca la inceput, cand l-am cunoscut eu, la Market8, insa care acum e un fel de “generalist”. Bucataria de la Tapo e, asadar, ceea ce acum le place bucatarilor sa numeasca “bucatarie creativa”, adica internationala, fusion, nouvelle cuisine, chiar si bucatarie urbana. Bucatarie fina, oricum, desi mai are destule de facut pana sa isi poata spune “fine dining”, asa cum banuiesc eu ca incearca sa sugereze. Ce am mancat noi la Tapo a fost... citeste tot
Recenzii & Articole

Terase din Bucuresti cu cea mai frumoasa vedere spre lac   
Restograf (Jun 2015)

*Descopera si care sunt terasele la inaltime, cu privelisti spectaculoase deasupra Bucurestiului Bucurestiul are destul de multe lacuri, nu foarte bine intretinute, din pacate. In orice caz, cand zilele caniculare se instaleaza in capitala, o terasa pe marginea lacului, de pe care sa poti admira ...
........................................................................................................ citeste tot


Restaurantul lui Florin Dumitrescu   
George Butunoiu (Jun 2014)

Tapo e un restaurant nou deschis in Parcul Studentesc Tei, pe malul lacului, langa ceva care se numeste Barletto, si cu care pare sa imparta un oarecare spatiu comun - cel putin intrarea si niste alei, pentru ca nu e niciun semn care sa arate unde se termina una si incepe cealalta. E si o parcare ...
........................................................................................................ citeste tot


Florin Dumitrescu si-a lansat restaurantul Tapo   
(Jun 2014)

Florin Dumitrescu a pregatit in fata invitatilor tartar de somon. Chef Florin Dumitrescu a facut aseara (29 mai - n.r.) spectacol culinar la inaltime! Urcat pe barul celui mai nou lounge din Bucuresti, TAPO, a carui inaugurare a avut loc ieri, chef Florin Dumitrescu a vrut sa le arate invitatilor...
........................................................................................................ citeste tot


Florin Dumitrescu, de la Master Chef, isi face iar restaurant   
(May 2014)

La sfarsitul lunii mai Florin Dumitrescu inaugureaza TAPO, singurul restaurant in care va gati personal zi de zi. Toti cei care vor sa guste preparate culinare de top care poarta semnatura lui Florin Dumitrescu vor avea ocazia sa o faca in singurul local din Bucuresti in care cunoscutul chef ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant lounge Tapo

Oltetului 30 (Parcul Studentesc), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Rusine concurenta April 5, 2017 at 4:17 pm

Comentarii rautacioase si nefondate scrise de concurenta.
Asa-i romanul cand vede ca altul e mai bun decat el, o da in jigniri si comentarii nefondate.

Reply

Am facut greseala de a sarbatori seara de Revelion la Tapo, achizitionand meniul de 500 de lei. Intreband care este diferenta intre meniul de 500 de lei si cel de 800 de lei, ni sa raspuns faptul ca acesta contine platouri, nu portii individuale. Total acceptabil. Acum, lasand la o parte faptul ca nu am inteles nimic din “aperitiv”, al doilea dish a venit sub forma a 3 farfurii de peste cu garnitura. Nu platouri, ci pur si simplu 3 farfurii/portii normale. Masa noastra era de 6 persoane, asa ca va puteti inchipui cum am mancat pe rand, jumatate de portie, pentru ca apoi sa pasam farfuria persoanei din dreapta sau din stanga. Acelasi lucru s-a intamplat si cu al al doilea dish: au venit 3 farfurii ce contineau 2 bucatele de vita, un pumn de piure si cateva frunze de spanac (imi pare rau ca nu pot atasa poza). Am impartit frateste si garnitura cu persoana din dreapta sau stanga. A fost de-a dreptul umilitor. Ma intreb daca a meritat sa isi manance de sub unghii in halul asta….banuiesc ca da. Lasand la o parte cantitatea infima de mancare raportata la valoarea pachetului (intrucat nu am venit acolo sa ne scaldam in mancare) gasesc ca este inacceptabil sa iti obligi clientii sa manance din aceeasi farfurie, fara sa ai decenta de a le asigura una proprie. Tapo are veleitati de restaurant de lux, insa nu este decat o gluma proasta.

Reply

experienta in acest restaurant a fost una foarte neplacuta din urmatoarele motive:
-Mancare a fost servita aproape rece si mult prea scumpa pentru pretentiile localului
-Foarte frig in restaurant, inclusiv ospatarii ne serveau cu gecile pe ei
-aperitivele aratau groaznic parca erau pregatite cu o zi inainte sa ne fie servite
-desi la momentul rezervarii ne-au confirmat ca putem achita cu un card Amex inclusiv scris ne-au confirmat, surpriza a fost ca nu s-a putut efectua plata cu acest tip de card (mentionez ca am fost un grup de aproximativ 20 de persoane, imaginati-va neplacerea creata)

Nu va recomand acest restaurant sub nicio forma.

Reply

Un restaurant foarte slab.Am ieșit cu familia la o cina e ziua mea și am ales acest loc dar am regretat. Mâncarea foarte slaba:copilul nostru de 10 ani a vrut paste și i-au adus niște macaroane fierte peste care aruncasera o lingura de bulion prost,eu am vrut o salata de somon și mi-au adus o bucata minuscula de peste lângă car e puseseră o mana de salata iceberg scoasă direct din punga. ….iar pentru desert am așteptat 1 oră pentru ca Lava care nu le-a reușit din prima. Rușinos. Totul.

Reply

Pasta we took was full of garlig and only garlig taste. Just an average dish that costed way too much than it valued. The desert (lava cake) was comparable with the others that cost half price. Nothing wow,just average and below average food. Staff was not really rude, but used a way too friendly kind of adressing which was inadequate în the situation. There is space for improvement. A lot!

Reply
[email protected] November 8, 2015 at 1:39 pm

les prix ne correspondent pas avec la qualitee
beaucoup. c est plus un club qu un restaurant.
fumee de cigarette et musique au maximum….decevant

Reply

Un restaurant foarte slab care se vrea a fi de lux. De cand intrii in el iti dai seama ca nu este exact ce vrea sa para, mirosul inchis si usor umed te face sa pleci , dar totusi iti spui in sine sa incerci, poate doar ti se pare, defapt nu ti se pare , chiar trebuie sa pleci ! Am servit un aperitiv “7 (Creveti in foi de brick, humus, tartar somon, rulouri dovlecei, chevice de barboun, tartar vita, terina de foie gras)” , cel mai bun a fost humusu restul preparatelor doar designul de ele si nici macar acela, a mai costat si 139 lei. A urmat un “Tartar de dorada, ton si somon
58 lei”, parca erau date la masina de tocat, foarte sarate ca si cand pestele era stricat ; dupa care a urmat “Piept de rata cu sos de portocale, bok choy si piure de pastârnac
69 lei” – rata cu un miros foarte urat, nefacuta cred ca si eu acasa o faceam mai bine sosul de portocale era lipsa… cel mai mult mi-a placut bok choy, imi pare rau ca este atat de promovat acest restaurant ieftin care se vrea a fi scump… totusi spaga a fost destul de scumpa pt aprecierea mancarii si anume 2ron.

Reply

Foarte dezamagitor…mi-am dorit foarte tare sa merg la Tapo asteptandu-ma sa fie mancare exceptionala. Servirea foarte inceata, incredibil cum intr-un astfel de restaurant nu se stie ce trebuie sa iti aduca pentru prepararea tartarului. Nu s-au schimbat tacamurile, antreurile deloc deosebite si cu preturi nejustificate, pastele sunt de o mie de ori mai bune la Capriciosa..fum mult in local desi arata intr-adevar foarte frumos. Desret nu am mai incercat pentru a nu fi si mai dezamagita..a fost prima si ultima oara cand am calcat pe acolo, pacat..

Reply

De la inceputul lui octombrie restaurantul s-a mutat in interior si arata chiar foarte bine! Am fost de doua ori si de fiecare data chef Florin a fost acolo. Pare ca acum lucrurile stau bine si din punct de vedere al mancarii, cel putin la noi a fost totul in regula.
Noi l-am inclus deja intre restaurantele la care mergem in mod curent!

Reply

Am ajuns aseara in jurul orei 8 .Am incercat noul meniul de degustare care a fost delicios.Locatia pare nou nouta …cred ca au deschis de maxim o zi sau doua.Florin Dumitrescu a venit la masa dupa ce am mancat si ne a adus din partea lui o degustare de deserturi care a fost dementiala.Nu era foarte multa lume…poate 5-6 mese.Muzica foarte buna.Merita incercat.

Reply

Sambata seara, restaurant gol, noi stam la singura masa din local, 9 portii de mancare comandate din cele 12 feluri din meniu, aduse dupa 1 ora de asteptare in frig. Da, a venit toamna si nu s-au gandit sa acopere laturile terasei cu niste panouri ceva.. Salate care baltec in zeama, piure facut la blender cu o consistenta de mancare de copii, paste numarate 10 la numar, daca ai noroc, pe fundul farfuriei.. Nota de plata mult prea mare pentru ce am servit. Prost, foarte prost!

Reply

Eu m aam simtit super bine iar pieptul de rata a fost perfect.

Reply

Ha ha, doamne doamne, daca asa trebuie sa arate o terina eu nu o sa mai pun mana pe ficat, in viata mea. O rusine si o mizerie de site. Restograful a devenit de multa vreme un site intretinut de slugarnici.

Reply

Un restaurant slab si in aceeasi masura, foarte scump. Insa romanul desigur, vrea doar “show-up” deci, din pacate va merge…

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ three = 6



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,