Restaurant The Artist

Vizualizari 45.365 Vizualizari 
Comentarii 10 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Fusion
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 134 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Paul Oppenkamp a ales sa ramana in Romania in 2012, dupa 6 ani de vizite repetate si a aceptat provocarea de a construi un concept ce evidentieaza tehnicile moderne de preparare oferind o nota de personalitate folosind elemente din gastronomia moleculara si asta pentru ca isi doreste sa puna accent pe creativitate in gastronomie.

Avand un bagaj mare de cunostinte in domeniu, Paul se simte privilegiat de oportunitatile oferite datorita alegerii lui de a calatori in jurul lumii ”E mare lucru sa poti sa experimentezi preparate traditionale din majoritatea tarilor, sa intelegi ingredientele fiecarui preparat si influntele acestora in viata localnicilor intr-un final intelegand cultura lor”.

La fel s-a intamplat si cu preparatele traditionale romanesti. De fiecare data cand venea in Romania, mama soacra pregatea bunatati romanesti si nu lipseau nici vizitele in gradina bunicii de la tara, sursa ingredientelor.

Paul, originar din Hoorn, este absolvent al Scolii de Arta culinara din Heeruwgowaard, Olanda. Calatoria lui gastronomica a inceput de mic, a lucrat in restaurante de la 14 ani . Spiritul lui de bun coordonator, intensitatea si pasiunea dedicate gastronomiei, au calauzit cariera lui iar la 24 ani devine Executive Chef, postura din care conduce echipa din top. El si-a ales oportunitatile care l-au ajutat sa isi puna in practica inventivitatea, fiind apreciat de oamenii cu experienta gastronomica intensa.

In ultimii 5 ani a avut ca “atelier de creatie” bucataria ultraluxosului yacht “The World” – cel mai mare mega yacht privat din lume. Aici Chef Paul a rasfatat cele mai pretentioase gusturi cunoscatorilor greu de induplecat.

The Artist este acum locul unde Chef Paul transforma prin magia lui textura, aroma si culoarea fiecarui preparat in sculpturi ametitor de delicioase.

Restaurantul se afla in Centrul Istoric al Bucurestiului, la parterul unei impresionante cladiri interbelice de pe strada ce poarta numele marelui pictor – Nicolae Tonitza. Bucataria modernista a Chef-ului olandez combina tehnicile clasice cu cele din bucataria moleculara si influente din bucataria romaneasca, avand ca rezultat asocieri surprinzatoare de texturi si arome ce revolutioneaza gastronomia clasica.

Cei care pasesc pragul restaurantului fac primii pasi intr-o calatorie memorabila. La “the ARTIST” experienta culinara se tranforma intr-o experienta a emotiilor. Fiecare preparat din meniu este creat pentru a atinge toate coardele senzoriale. Aici vei trai experienta surprinzatoare de a gusta ceva cu adevarat nou, inovativ si delicios.

Pe scurt55917

Spectacol si o observatie pentru un chelner

Nimic nu s-a schimbat la The Artist din decembrie pana acum, si nici nu prea aveau de ce, si-au facut un nume destul de bun cu aceasta formula, sunt cunoscuti in Bucuresti si chiar aspira - cu destula indreptatire - la titlul de cel mai bun restaurant din oras. Tot ce am scris atunci, in articolul din decembrie, ramane valabil, asa ca nu mai am ce adauga. Doar ceva legat de serviciu: ma gandeam ca de data aceasta as putea sa-i pun nota maxima, insa nu am facut-o pentru ca chelnerul fuma de fata cu clientii. (GB - iunie 2015)

-------------------

The Artist este afacerea unei tinere familii, el olandez, ea romanca. Paul Oppenkamp a fost chef executiv al The World, un vas de croaziera de top, unde a gatit pentru oameni carora le place sa traiasca bine. Cei doi au hotarat sa se aseze in Romania si au deschis de curand un mic restaurant, unde Paul gateste in continuare, iar sotia Mihaela face managementul si e gata sa dea informatii clientilor curiosi.

The Artist e decorat modern, techno, bine conturat si e asezat la intrarea dinspre Dambovita in Centrul Vechi; decorul se potriveste bine cu felurile de mancare inovative si care, am aflat, ilustreaza gastronomia moleculara. Prezentarea e deosebita, iar gustul, o surpriza frumoasa pe care o astepti cu nerabdare la fiecare fel. Asta face preturile sa para mici, adica, cu putin peste 150 de lei de persoana pentru un meniu rafinat, cum rar gasesti. In plus, chef-ul a decis sa adauge unor preparate influente din bucataria romaneasca, cu rezultat spectaculos.

Servirea a fost si ea impecabila la The Artist, facuta tot de un membru al familiei care a adunat experienta in servire in restaurante in Italia.

Am mai vazut ca proprietarii s-au hotarat sa ofere si un meniu de pranz; pentru 22 de lei, ceea ce e foarte putin, primesti cel mai bun si sofisticat meniu de acest fel din Bucuresti, daca nu vrei sau nu ai timp pentru a-la-carte in mijlocul zilei. Asta s-ar putea sa confuzeze pe unii clienti, sunt curios sa vad cum vor evolua lucrurile.

The Artist se pozitioneaza direct in varf, imbogateste peisajul gastronomic bucurestean si ii uram sa aiba viata lunga. Mergeti cu prietenii, familia sau partenerii de business, vor fi incantati. (Cristian Gheorghe - octombrie 2013)

Pe larg

The Artist face un spectacol cam deplasat si gratuit Spectacol inutil la The Artist in centrul istoric al BucurestiuluiIn decembrie iau din nou la rand cele mai bune restaurante din Bucuresti, ca sa fac clasamentul pe anul respectiv, pe tipurile principale de bucatarie. Am ajuns si la The Artist, fiindca unii il considera cel mai bun restaurant din Bucuresti, si nu neaparat fara motiv. The Artist e deschis de vreo doi, trei ani in Centrul Istoric de catre o familie pe jumatate olandeza, pe partea barbateasca, si pe cealalta jumatate romaneasca. Sunt intr-o margine a Centrului Vechi, acolo unde se termina Calea Victoriei in Dambovita, asa ca traficul e mult mai redus decat in restul zonei, si e de presupus ca cine ajunge la The Artist vine in mod special pentru asta, si nu doar din trecere prin fata, manat de curiozitate. Restaurantul e printre cele mici, cu o singura salita cu cateva mese. Vara s-ar putea sa aiba vreo doua si in fata, pe trotuar. The Artist e bine amenajat, modern, cum place oamenilor acum, cu mese din otel, decor minimalist, cu efecte obtinute doar din culori si contraste si cu cateva mici tablouri pe pereti. La perete sunt canapele. E luminos, are o fereastra mare, un perete de sticla, mai bine zis, cel dinspre strada, evident. Bucataria de la The Artist e fusion, inovativa, Nouvelle Cuisine, creativa, ceva prin zona aceasta. Se pozitioneaza explicit pe gastronomia de top, fine dining, meniu foarte scurt, asa cum trebuie, cu denumiri originale, unicat, pentru cele mai multe mancaruri, cu combinatii neasteptate de produse si ingrediente. Toate bune pana aici. Am luat doua meniuri de degustare de aperitive, doua de feluri principale, tot de degustare, inca un aperitiv, o supa de trufe negre, ardei umpluti cu foie gras, burta de porc de Mangalita si un meniu de degustare de desert. E drept, scria in meniu "spoon tasting - degustation of all appetizers / alll mains" si preturile cam mici pentru o adevarata degustare, de 45 de lei pentru aperitive si 70 de lei pentru felurile principale, insa... citeste tot
Recenzii & Articole

Un restaurant de fine dining din Bucuresti, printre cele mai bune 25 din Europa   
(Oct 2016)

Ca si anul trecut, restaurantul The Artist a reusit sa se numere din nou printre cele mai bune 25 de restaurante de fine dining din Europa. Cei de la Tripadvisor au publicat topul pe anul 2016, iar restaurantul din Bucuresti s-a clasat pe locul 17, urcand astfel doua locuri fata de anul trecut, ...
........................................................................................................ citeste tot


25 de localuri din Bucuresti pe care orice turist ar trebui sa le viziteze   
Restograf (Feb 2016)

In ultima perioada am tot descoperit articole in presa straina care recomandau turistilor unde sa manance sau ce localuri sa viziteze cand ajung prin Bucuresti. Acest lucru ne-a facut sa ne gandim ce locuri am recomanda noi turistilor din Bucuresti. Am pus pe hartie 25 de locuri, dupa urmatoarele...
........................................................................................................ citeste tot


Un restaurant din Bucuresti, pe primul loc intr-un top realizat de Huffington Post   
(Nov 2015)

Scriitoarea americana Heather Keleher, pasionata de calatorii si arta culinara, a realizat un top al restaurantelor cu cele mai delicioase feluri de mancare din lume. Surpriza este ca pe primul loc s-a clasat un restaurant din Bucuresti: The Artist. Topul a fost publicat in Huffington Post, iar ...
........................................................................................................ citeste tot


Un restaurant din Bucuresti, printre cele mai bune 25 de restaurante din Europa   
(Oct 2015)

Este pentru prima oara cand un restaurant din Romania (Bucuresti) reuseste sa-si faca loc in lista celor mai importante restaurante de fine-dining din Europa. Cei de la TripAdvisor au publicat topurile anuale in materie de calatorii, iar printre cele mai bune 25 de restaurante de fine-dining ...
........................................................................................................ citeste tot


Topul Restograf al celor mai bune restaurante din Bucuresti in 2014   
Restograf (Jan 2015)

Astazi Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014. Mai exact, a premiat cea mai buna mancare, fiindca ace(a)sta a fost singurul criteriu de selectie, nimic altceva (servicii, ambianta, preturi etc.) nefiind luat in calcul. De aceea pe plachete scrie "Cea mai buna bucatarie ...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti 2012 (comentat)   
Restograf (Jan 2013)

Ca in fiecare an, in decembrie Restograf nominalizeaza si premiaza cele mai bune restaurante din Bucuresti. De fapt, am premiat cea mai buna mancare din Bucuresti, pentru ca acesta a fost criteriul exclusiv in alcatuirea topului, si niciun alt criteriu, cum ar fi ambianta, serviciile, preturile etc...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant The Artist

Calea Victoriei 147, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Intr- o seara de miercuri, fără rezervare, ne înființăm pentru cina- in restaurant o singura masa ocupată , cum de altfel și peste 2 ore am constatat- deci liber! Domnii de la intrare ne- au ras in fata, spunând ca fără rezervare cu zile înainte nu putem lua masa la acest restaurant. La Paris, am avut surpriza sa ni se ofere o masa, pe o perioada de 1 ora, pana la onorarea rezervării, intr- un restaurant foarte bine cotat, plin de clienți și totul cu multă serviabilitate!

Reply

Am fost putin sceptica atunci cand am citit despre The Artist, dar am avust o surpriza foarte placuta.: mi-a placut foarte mult. Felicitari si keep the good working!

Reply

    Am revenit si eu de curand, locul e plin seara dupa 8, au succes si ma bucur. Servirea si mancarea sunt spectaculoase in continuare.

    Reply

Am fost acolo de ziua mea,împreuna cu familia.
Ne-am simțit foarte bine si mâncarea a fost delicioasa.
Vi-l recomand.

Reply

Mâncarea pot spune ca a fost delicioasa.

Reply

The Artist e unul din cele mai “fine” restaurante din Bucuresti. Am degustat 3 meniuri pana acum (ei isi propun sa schimbe meniul odata la 3 luni) si toate 3 au fost spectaculoase. Raportul pret/calitate e unul foarte bun, mai ales ca vorbim de bucatarie moleculara. Daca de mancare nu pot sa vorbesc decat la superlativ, cred ca daca ar fi lucrat putin mai mult la locatie rezultatul ar fi fost si mai bun – finisajele cam lasa de dorit. Si inca un mic detaliu, mi se pare ca muzica nu se potriveste deloc cu conceptul – pare muzica de radio si cred ca s-ar fi potrivit mult mai bine ceva electro-jazz / lounge la conceptul lor. Dar sunt doar detalii minore pe langa experienta culinara deosebita. P.S. ma uit la evaluarea restograf si apoi la evaluarea cititorilor. Cu tristete constant ca nu suntem pregatiti sa apreciem bucataria moleculara…

Reply

Best meal we had in Romania ever.
We let the chef pick our fare, it was exquisite and perfectly matched with the wines.
All in all the best experience in Bucharest.
At a comparable level with some of the most memorable international culinary experiences.
Congrats, hope they are successful and become a permanent fixture on the Bucharest culinary scene.

Reply

Organizarea unui mic ,,party de Craciun”cu colegii la acest restaurant a fost o idee grozava!Mult deosebita de,,mancarea traditionala” tot ce am mancat aici a fost exceptional!Recomand spoon tasting la aperitiv! Carnea de vita este exceptionala,supa de dovleac incredibila, deserturile surprinzatoare! Vinurile, ca si celelalte bauturi au preturi decente. Servirea ireprosabila, decorul elegant (mesele din otel slefuite sunt deosebite).

Reply

La trei luni de la inaugurare, restaurantul se intretine singur! Renumele localului s-a raspandit destul de repede, asa ca e bine sa faceti rezervare, daca vreti sa aveti o masa! Dincolo de noutatea damboviteana referitoare la bucataria moleculara, trebui spus ca nu e numai bucatarie moleculara, in sensul ca Paul e un bucatar care chiar stie gastronomie! Adica stie sa gateasca foarte bine! Elementele de bucatarie moleculara dau o nota de personalitate preparatelor, dar ele nu sunt decat “accesorii” la o tehnica de lucru ireprosabila! Foarte atent la detalii, forma, consistenta, cromatica si mai ales gramajul portiei! Chiar recomand spoon-tastingul, atat pentru preparatele culinare cat si pentru deserturi! Supa de dovleac cu “perle” de smantana – excelenta! Sorbetul de castraveti cu frunze de busuioc si menta criogenate – excelent! Peche Melba – inedit la prezentare, poate putin cam fad! As recomanda fie un concentrat de caise de buna calitate (aromat), fie o “variatie” de sezon…”Quince Melba”…! Sigur Paul poate face orice! A fost o experienta gastronomica excelenta! Vinurile…ei, da, aici e o problema cu selectia de vinuri la pahar, dar dupa cum se stie, romanii nu prea obisnuiesc sa bea vin la pahar, ci de la carafa in sus…! Un aparat de conservat sticlele de vin deschise e o investitie, dar localul fiind la inceput, inceput poate fi amanata! In rest, doar de bine!

Reply

Prima vizita in noul local deschis in incinta fostului restaurant Il Mago a fost destul de placuta, aveam asteptari ridicate datorita cotatiilor superlative ale Restograf. Si nu am fost dezamagiti.

Noii proprietari au schimbat cam tot ce se putea schimba din fostul restaurant — mobilierul, tavanul, corpurile de iluminat, tablourile — cu exceptia banchetei din salon si a toaletelor. Au optat pentru un look mai modernist, ceva mai rece, cu mese din otel sfefuit lacuite si scaune cu structura metalica. Corpurile de iluminat sunt simple spoturi prinse de sine metalice, nimic foarte special aici.

Nici vesela nu este deosebita ca la Avalon spre exemplu, insa nu vreau sa spun ca este de calitate medie, doar ca nu m-a impresionat cu nimic.

Am fost singura masa din restaurant duminica la pranz, asa ca cei doi ospatari ne-au servit cu grija. Nu stiu cum este serviciul seara, cand cu siguranta restaurantul este mult mai plin.

Mancarea este deosebit de atractiv prezentata, ceea ce era de asteptat pentru bucataria moleculara, atat de rara in orasul nostru. Am comandat un spoon tasting de antreuri pentru a face cunostinta cu toate preparatele oferite ca prim fel. Ca o paranteza, toate cele trei feluri sunt oferita si ca spoon tasting — o lingura din fiecare preparat al fiecarui fel — si va recomand calduros sa le incercati, pentru a vedea, la un pret mai mult decat rezonabil, ce va place mai mult.

M-au impresionat oul in crusta, crema de trufe, crevetele, foie gras nu am gustat pentru ca sunt contra, insa tartarul de ton cu caviar de lime (parca) a fost cam fad, fara savoare. Superb prezentate insa toate.

La felul principal am incercat doarada cu pesto, cubulete-jeleu de lamaie, cartofi noi, si busuioc purpuriu, care pe langa aspectul extrem de apetisant, a fost foarte gustos — cam tot ce poti obtine dintr-o dorada.

Desertul cu spuma de persici si fructe de padure a fost surprinzator, desi nu nemaipomenit de gustos.

Oferta de vinuri este cam firava, iar vinurile oferite la pahar se pot numara pe degetele unei maini. Pacat, pentru ca la un astfel de restaurant nu prea merge sa alegi o singura sticla de vin, pentru ca nu s-ar putea potrivi cu siguranta tuturor preparatelor alese. Pentru astfel de meniuri de degustare se impune vinul la pahar, din soiuri variate.

In concluzie, o experienta placuta, vom reveni cu siguranta pentru a incerca si (cel putin) carnea de vita si nu numai. Fiind in prima luna de functionare, este firesc sa mai fie si mici scapari, si sper din tot sufletul ca acest tip de mancare sa reziste pe piata bucuresteana. Poate cu reclama in publicatiile adresate strainilor ar avea ceva mai multe sanse. Succes!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 × nine =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,