Restaurant Die Deutsche Kneipe

Vizualizari 26.412 Vizualizari 
Comentarii 5 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Informal
Bucatarie: Germana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Jan-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 88 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Stockholm 9, BUCURESTI


021.233.94.62, 0722.284.560

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt

Cea mai buna mancare nemteasca din oras

Am revenit la Die Deutsche Kneipe dupa multa vreme si l-am gasit exact la fel cum il stiam, cu aceleasi decoruri, aceeasi ambianta, plin cu oameni, multi dintre ei vorbind nemteste. Dintre toate restaurantele cu specific german din Bucuresti, cred ca Die Deutsche Kneipe e cel mai apropiat de stilul traditional nemtesc de a manca. Cu siguranta ca vor fi tot acolo inca multi ani de acum inainte. (GB – ianuarie 2015)

------------------------------------

(Die) Deutsche Kneipe e un restaurant deosebit din multe puncte de vedere si oarecum controversat din cauza atitudinii diferentiat - selective a patronilor fata de clienti. E situat intr-o casa de pe stradotele frumoase din zona Dorobantilor, cu o curte mica in care vara sta toata lumea la terasa. Tot localul e amenajat foarte rustic si informal, cu banci si mese simple din lemn brut de brad, neacoperite. In tot Deutsche Kneipe sunt doar cateva mese, la care vara se mai adauga inca vreo cateva, pe terasa.

E facut dupa conceptul de local familial, foarte raspandit in lume (si aproape deloc in Bucuresti), in care patronul (aproape intotdeauna si cu nevasta si, eventual, cu alte neamuri) are grija de toate: face mancare in bucatarie, serveste la mese, mai sta de vorba cu clientii cand se asaza sa-si traga sufletul. Ideea e sa te faca sa te simti ca un invitat acasa la familia respectiva, ceea ce patronii de la Deutsche Kneipe reusesc sa faca, insa numai cu acei clienti pe care, intr-un fel sau altul, i-au inclus in "cercul" lor, cel mai probabil bazat pe un unic criteriu lingvistic. Intr-adevar, multi dintre nevorbitorii de germana care au fost acolo pentru prima data au zis ca nu mai revin din cauza ostilitatii detinatorilor locului - asa au descris-o ei, si am perceput si eu ceva asemanator la primele vizite la Deutsche Kneipe, experienta pe care am descris-o mai pe larg in recenzie.

Mancarea e buna la Deutsche Kneipe, meniu in intregime german, cu mai multe feluri pe care nu le mai gasesti in alta parte. Restaurantul se deschide numai dupa ora 15 si e destul de plin, majoritatea clientilor se cunosc intre ei si cu patronii si formeaza "comunitatea" aceea putin permeabila despre care am scris mai sus. Mai toti vorbesc germana, sunt vorbareti dupa multe sticle si halbe cu bere, atmosfera e destinsa si vesela in "tabara" germana", mai tacuta si rezervata in "cealalta". Preturile nu sunt mici, insa le pastreaza la un nivel rezonabil. Merita incercat, macar de curiozitate, de vazut cum merg lucrurile pe la Deutsche Kneipe si, evident, incercat carnatii si toata mancarea aceea grea germana. (GB - septembrie 2010)

Pe larg

Imi aduc aminte si acum toate lucrurile pe care le-am vazut si care mi s-au intamplat in primele zile atunci cand am iesit eu intaia oara din tara, la foarte putin timp dupa Revolutie. Unul dintre acestea era micul bistrot al lui Philippe si al lui Marie, dintr-o margine a Parisului. I-a luat ceva timp prietenului meu, care m-a dus acolo, sa-mi explice ca noi nu mancam chiar la Philippe si la Marie acasa, dar ca, de fapt, acolo eram. In ziua aceea Marie gatea si Philippe umbla cu o craticioara printre cele cateva mese si punea in farfuriile celor care mai cereau un supliment. In ziua urmatoare, Philippe striga din bucatarie, de se auzea pana in strada: “Vite, vite, Marie, le coq au vin de Pierre-Yves est pret!”, iar Marie alerga cu farfuriile prin micutul restaurant, vorbind in acelasi timp cu trei francezi pofticiosi. Nu mica mi-a fost mirarea cand, a doua zi, il vad pe Philippe venind direct la mine cand am intrat acolo: “A, cher Georges, monsieur le roumain, comment ca va? Tres heureux de vous voir de nouveau chez nous, je crois que... citeste tot
Recenzii & Articole

Topul Restograf al celor mai bune restaurante din Bucuresti in 2014   
Restograf (Jan 2015)

Astazi Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014. Mai exact, a premiat cea mai buna mancare, fiindca ace(a)sta a fost singurul criteriu de selectie, nimic altceva (servicii, ambianta, preturi etc.) nefiind luat in calcul. De aceea pe plachete scrie "Cea mai buna bucatarie ...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti 2012 (comentat)   
Restograf (Jan 2013)

Ca in fiecare an, in decembrie Restograf nominalizeaza si premiaza cele mai bune restaurante din Bucuresti. De fapt, am premiat cea mai buna mancare din Bucuresti, pentru ca acesta a fost criteriul exclusiv in alcatuirea topului, si niciun alt criteriu, cum ar fi ambianta, serviciile, preturile etc...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti pe 2011   
George Butunoiu (Dec 2011)

Saptamana trecuta au fost anuntate si inmanate Premiile Restograf pe 2011 restaurantelor din Bucuresti cu cea mai buna mancare. Spun “cea mai buna mancare” pentru ca acesta a fost singurul criteriu de evaluare si de departajare. Fara a tine seama, deci, de amenajare, decoruri, atmosfera, ...
........................................................................................................ citeste tot


Unde sa o duci la prima intalnire?   
George Butunoiu (Apr 2011)

Oana Totora, de la Umbrella for Two*, m-a rugat sa-i trimit un mic ghid spre indrumarea clientilor ei, pentru care clienti alegerea locului primei intalniri poarta o responsabilitate serioasa, foarte serioasa, de care depinde continuarea relatiei abia infiripate. Si, pe cale de consecinta, si restul...
........................................................................................................ citeste tot


La Die Deutsche Kneipe i se face in ciuda Profesorului Mencinicopschi   
George Butunoiu (Feb 2010)

Imi aduc aminte si acum toate lucrurile pe care le-am vazut si care mi s-au intamplat in primele zile atunci cand am iesit eu intaia oara din tara, la foarte putin timp dupa Revolutie. Unul dintre acestea era micul bistrot al lui Philippe si al lui Marie, dintr-o margine a Parisului. I-a luat ceva ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Die Deutsche Kneipe

Stockholm 9, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?


Salut tuturor
Din curiozitate am ajuns si eu impreuna cu prietena mea sa luam masa in stilul tipic ‘nemtesc ‘ in acest birt , care din pacate apare pe internet ca altfel nu l am fi gasit.
Ce pot sa spun am ramas uimit de toata atmosfera anosta ,mancarea facuta pe genunchi si Raportul calitate pret care te face sa nu mai deschizi usa ever in acest local menit sa te pacaleasca cu un meniu nemtesc si o servire de cacao .
Sa nu mai spun ca nota de plata este un bon de casa si nicidecum un bon fiscal .
De evitat

Reply

buna voua, locuiesc in apropiere dar n-am mai calcat in aceasta vagauna de vreo 3 ani .gurmand fiind, am incercat-o de-a lungul timpului de cateva ori si de fiecare data am regretat profund decizia de a-i calca pragul.locanta este trista,mancarea vine incetisor si nu intotdeauna in forma si continutul dorite.fascinanta este insa atitudinea ,,patronilor ” doi mosi basiti cu aere de fuhreri arieni de provincie care iti servesc carnatii albi de Sellgros avand convingerea ca te innobileaza sau ceva similar!arata si se poarta execrabil cu clientii non germani ,nu suporta intrebari legate de mancare sau servicii. va pierdeti vremea incercand sa ii reeducati, vor muri romaneste in final ,jelind romaneste ca noi toti! va sfatuiesc sa evitati cotetul!Sunt convins ca aveti destule dezamagiri in viata ca sa va mai doriti inca una platita:) P.S. A rezistat 16 ani pentru ca functioneaza la ei in sufragerie!

Reply

Die Deutsche Kneipe ! Cea mai buna mancare nemteasca din oras ! Aiurea,o mare teapaa !
Asa mi-a fost prezentat acest local si trezindu-ma pe cap cu doi amici deutschlandezi,taman din Muenchen asa ca am avut nefericita idee de a-i duce acolo.
Berea buna ce-i drept insa fara acid,faimoasa lor placinta germana,este o imitatie nereusita de flammkuchen,apoi au fost ceva cartofi ,germani cica,insa au sosit nefierti.Despre carnati nu stiu cum sunt si nici despre acea faimoasa mancare grea germana de care pomeneste unul mai sus,evident recompensat cu cateva mese de catre proprietari.Cat despre schnitzel ,ei bine nu a avut nici unul dintre noi pretentii la genul Figlmueller sau Plachutta’s Gasthaus zur Oper cu toate ca pretul este apropiat,insa prietenii mei au preferat sa nu se atinga de el,caci carnea era cam ciudata ,alba si mustind de zeama cleioasa.Cam atat.

Reply

@George Butunoiu-Domnule Butunoiu, daca as fi in locul celor ce detin aceasta locatie, v-as da in judecata pentru ceea ce scrieti dumneavoastra si comentariile pe care le gazduiti si de care sunteti DIRECT raspunzator!

Reply
matei-flamanzila June 8, 2014 at 12:57 am

Fratilor (sau “meine brueder”), haideti sa ne intelegem: eu locuiesc de 32 de ani in Germania, cunosc foarte bine si Bavaria si Austria, care sunt ceva “altfel”, si mai ales bucataria regiunilor germane. Am petrecut la “Die Deutsche Kneipe” o seara acolo, chiar impreuna cu prietena mea, nemtoaica get-beget, amandoi in vizita la Bucuresti. Localul “Die Deutsche Kneipe” este nimic altceva decat o incercare nereusita de a prezenta bucataria germana unui public romanesc care oricum nu cunoaste aceasta bucatarie. Atmosfera nu are nimic german, mai degraba impresia distorsionata despre aceasta cultura inteleasa gresit! Serviciu arogant si neprofesionist, mancarea o gluma proasta, nu are nici o legatura cu bucataria germana, vinuri scumpe, ca altfel nu facem cifra de afacere, si ambientul interior o bizarerie de prost gust.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ two = 4



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,