Restaurant Mesogios

Vizualizari39.084 Vizualizari 
Comentarii19 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Greceasca
Dominanta: Peste & fr. de mare
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Feb-10)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor 
(822 voturi)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Jean Louis Calderon 49, BUCURESTI

021.317.13.55, 0727.239.239

Detalii

Galerie Foto


Pe scurt

Mesogios (pronuntat "mesoios") e considerat de catre multi bucuresteni cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare proaspete. E locatarul unei case nu prea mari din Bucurestiul inca frumos, pe Jean Louis Calderon, intre Batistei si Maria Rosetti. Casa e amenajata rezonabil, insa atractia principala a Mesogios-ului, pentru care multi bucuresteni strabat orasul ca sa ajunga acolo, e mancarea greceasca, cu meniu aproape exclusiv in jurul pestelui si a fructelor de mare. In afara da cateva gustari si salate din meniu, tota lumea merge la un galantar cu gheata din care isi alege caracatita, crevetii si calamarii, pestii si alte vietati care dau din coada in apa. Acestea sunt cantarite si apoi gatite pe loc, numai pentru tine. Ce iese e deosebit, intr-adevar, si sansele sa dati peste ceva care sa nu fie bun sau care sa fie prost gatit sunt extrem de mici. Amatori de produse proaspete si bune sunt destui, asadar Mesogios e de multe ori plin, chiar daca preturile sunt destul de mari. Serviciul e plictisit si apatic, dar nu conteaza prea mult, asa ca Mesogios e un loc aproape inevitabil cand aveti in gand bucatarie greceasca, peste si fructe de mare proaspete si bine preparate. (GB)




Recenzii & Articole

Saptamana Restaurantelor: 16-23 mai   
Cristi Roman (May 2014)

39 de localuri s-au inscris pentru evenimentul culinar ce va avea loc în premiera in Romania timp de o saptamana, intre 16 si 23 mai in Bucuresti si care este organizat in parteneriat comun de Asociatia Romania Culinara (www.romania-culinara.ro) -  Top Hospitality - Star Chefs. Unele dintre ...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti 2012 (comentat)   
Restograf (Jan 2013)

Ca in fiecare an, in decembrie Restograf nominalizeaza si premiaza cele mai bune restaurante din Bucuresti. De fapt, am premiat cea mai buna mancare din Bucuresti, pentru ca acesta a fost criteriul exclusiv in alcatuirea topului, si niciun alt criteriu, cum ar fi ambianta, serviciile, preturile etc...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti pe 2011   
George Butunoiu (Dec 2011)

Saptamana trecuta au fost anuntate si inmanate Premiile Restograf pe 2011 restaurantelor din Bucuresti cu cea mai buna mancare. Spun “cea mai buna mancare” pentru ca acesta a fost singurul criteriu de evaluare si de departajare. Fara a tine seama, deci, de amenajare, decoruri, atmosfera, ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Mesogios

Jean Louis Calderon 49, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?


mult prea laudat pentru ce ofera. atmosfera intunecata,servicii banale si reci, mancarea bunicica dar adaosul e aproximativ x 7

Reply

Pestele in sare era cam crud…fructele de mare gustoase….la desert nu au nimic deosebit…ma asteptam la mai mult dupa cat erau de laudati

Reply

Ca sa completez.
Meniul complet a fost –
– midii, facute exact cum le fac eu acasa deci nimoc special
– saint jacques la gratar – perfecte
– creveti picanti – f buni
– homarul la cuptor cu sosde branza si masline kalamata cred. Aici insist ca se face un contrast senzational intre gustul maslinelor, sosul cremos de branza si homar. Vi l recomand…
– tort de fructe de padure, foarte light, fresh, acid. Exact cum trebuie.

Reply

Am ajuns si eu la Mesogios acum aprox 3 saptamani la invitatia unui client. Mancarea ireprosabila, homarul excelent intr-adevar, Chablis ul exact cum trebuie :).
Ce m-a deranjat in primul rand a fost fauna. O vedeta autohtona, sa i zicem, impreuna cu o working girl, cu care pana la urma nu s a inteles la pret si a venit si za pimp pt feedback. In rest, cu putine exceptii, o lipsa de eleganta in comportamentul si aspectul clientilor… Si al servirii. Nu fata de interlocutorul meu, care era un obisnuit, desi am remarcat plictiseala si vizavi de el, ci fata de mine. Nu sunt cea mai tanara sau cea mai frumoasa dintre femei, plus ca a fost un working lunch cu actele pe masa, deci e putin probabil sa ma fi confundat cu o anumita categorie de femei… Dar nu am fost salutata nici la venire, nici la plecare, trebuia sa chem personalul prin cealalta persoana care era la masa, pentru ca pe mine ma ignorau.

Pacat de homarul la cuptor si de chablisul ala.

Reply

1. Starter excelent din care voi alege sa sublieniez cea mai buna salata greceasca din Bucuresti.
2. creveti cu sos de unt si usturoi…..mmmmmmmmmmmmmm
3. la calamarii picanti intelegi rostul painii calde :) si chiar al degetelor….deliciosi
4. caracatita…pacat pentru gustul buna, nicodata nu a fost frageda. singurul fel pe care nu il recomand.
5. cele mai bune piciaore de king crab.
6. lista de vin echilibrata;
7. serviciu corect, desi cu un aer plictisit uneori;
8. peste proaspat, corect gatit, dar fara nimic extraordinar.
9. voi incheia cu superlativul lor: homarul tras in coniac, apoi gatit la cuptor cu branza si masline, un gust inedit, dar foarte bun.

over all, consider ca nu exista un reustarant de peste mai buna in Bucuresti.

Reply

    imi cer scuze pentru autocorect-ul care a “corectat”cateva cuvinte :)

    Reply

    BUNA ZIUA !
    VA MULTUMIM PENTRU APRECIERI SI VA ASTEPTAM VINERI LA O DEGUSTARE DE CARACATITA (DIN PARTEA CASEI ) MAI MULT DECIT BUNA DAR SI UN SERVICIU EXCELENT SI NEPLICTISIT . NU UITATI SA INTREBATI DE MINE ,
    MIHAI SOARE mesogios f&b

    Reply

Un restaurant elegant, servire mai mult decat ok. Mancarea: starter bun la 22 lei (tahina, salata, incre, , masline, tzaziki), fructe de mare le alegi direct din vitrina in care sunt puse pe ghiata. Noi am luat creveti, caracatita si calamar la gratar, au fost bune, caracatita un pic mai frageda ar fi fost ok, in rest f. gustos. Pret destul de mare (4 creveti, 4 calamari mici, un brat mediu caracatita = 150 lei) dar prin toate restaurantele de la noi fructele de mare sunt inca f. scumpe. Recomandam pt. o cina gustoasa intr-o atmosfera f. placuta.

Reply

Preturile si serviciul ma fac sa nu mai revin vreodata. Mancarea e ok, dar nimic fabulos, asa cum dl GB lasa sa se inteleaga. A si inca ceva, lista de vinuri este sub orice critica, facuta de un neavenit/nepriceput/etc. nu poti cere 15lei/100g de sepie si sa pui in meniu Pinot Noir de la Murfatlar la 23 lei, iar de aici sa sari la niste Chinati de 100 lei. In fine..eu nu voi mai reveni

Reply

    buna ziua ! este clar ca dumneavoastra nici nu ati calcat pe la noi ! pinot noir de murfatlar nu il mai avem in meniu din 2008 ! iar preturile sint in neconcordanta cu ce spuneti dvs ! stau sa ma intreb chiar merita sa raspund la un rauvoitor….
    sa aveti o zi exact cum ne doriti noua !
    MIHAI SOARE

    Reply

      sincer sa fiu, m-am uitat si eu pe meniul de pe site-ul dumneavoastra (http://www.mesogios.ro), la sectiunea vinuri si, intr-adevar, chiar pe primul rand apare Pinot Noire-ul de la Murfatlar. Daca nu-l mai aveti in meniu din 2008 atunci de ce il aveti afisat pe site?

      Scoicile, care banuiesc ca sunt midii, sunt exagerat de scumpe (14 lei/100gr)…Cresc chiar si in Marea Neagra…

      Reply

    Mihai are dreptate,sunt absolut convins ca nici macar nu stiti cum arata la interior restaurantul (cel mult din poze). Asa cum spuneam cu ceva timp in urma, mananc des la Mesogios, ospatarii ma stiu drept un client dificil (deh, nimeni nu e perfect) dar lista lor de vinuri este una dintre cele mai complexe din cate am vazut, cu peste 100 de etichete foarte bine selectionate. Nu sunt avocatul lor, au si ei cateva mici probleme, dar nu suport mojicia si nesimtirea unor neaveniti. Du-te Andrei si bea vin de masa, nici nu meriti ceva mai bun!
    Si cred ca cel mai bine are fi ca cei care nu se pricep, sa-si vada de treaba lor. Pentru mine, Mesogios ramane in continuare unul dintre preferatele mele.

    Reply

Experienta mea la MESOGIOS,am fost acum 2 luni la acest restaurant mult prea laudat de catre amici mei ,am inceput masa cu faimoasele icre de stuca WOW cred cele mai bune mancate de mine pana acum ever,restul mancari la superlativ pacat de un singur lucru “SERVICE” nu este pacat de mancare cu un serviciu plictisit si parerea mea lenes ,dar ceva a salvat situatia am reusit sa vad o vitrina fabuloasa de desrturi am mancat un tort de jofre cred si un desert cipriot clasic extraordinar .Voi reveni cu siguranta aici sper ca serviciile sa fie mai bune

Reply

Tinand cont ca vorbim aici despre un restaurnat deschis de 12 ani daca nu ma inseala memoria, am numai cuvinte de lauda. Preparatele lor ma fac sa dau adunarea cel putin odata pe luna. E de prisos sa mai comentez mancarea… pt gasca noastra de prieteni e ca un magnet (grecesc) :)
Bravo lor ca tin stacheta sus chiar si dupa atatia ani (sau asta o fi secretul?)

Reply

ok, mancare de taverna greceasca, buna, dar la pret de stele Michelin.

Reply

    Cel mai pertinent comentariu. Adaosul menit sa duca la amortizarea investitiei intr-un timp foarte scurt ne omoara. Mancarea greceasca se caracterizeaza prin simplitate. Nu am auzit de de practici moleculare in Grecia. In fine….o cina greceasca nu te poate costa 100 euro.

    Reply

Caracatita a meritat toti banii! Ca la mama Grecia acasa! Identic si antreurile, cu tzatziki la loc de cinste!

Reply
mircca andreea May 25, 2011 at 9:06 am

nu mai e ce a fost odata.Si ff scump iar raportul calitate pret nu se justifica.

Reply

atmosfera placuta, servire prompta, antreuri bune (tahina, tzaziki, tarama, salata, masline), am ales apoi creveti, caracatita si sardine, le-am primit gatite ireprosabil, ma tot intreb de ce nu am ajuns la acest restaurant pina acum, nu e unul nou, cred ca a implinit deja vreo 10 ani; uneori pomul laudat merita atentie; un local bun, dar sigur, nu ieftin; lista de vinuri e si ea interesanta; deci, fara masina data viitoare; caci voi reveni !

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


2 × five =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


7.048.764 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE

Fii la curent cu noutatile despre
cele mai tari restaurante din Bucuresti.
aboneaza-te