Restograf – Monografia Restaurantelor Bucurestene

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Restaurant Hanu Berarilor Interbelic (Casa Elena Lupescu)

Vizualizari27.818 Vizualizari 
Comentarii18 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Chef: Iulian
Proprietar: Dragos Petrescu
Evaluarea Restograf
(Dec-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor 
(70 voturi)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Pe larg

Noul Han al Berarilor Interbelic Casa Elena Lupescu, de pe Pache Protopopescu, vizavi de un restauramt mai vechi al zonei, Special Steaks, e ultimul intrat pe lista restaurantelor importante ale Bucurestiului, in decembrie 2011. Ocupa o casa foarte frumoasa, printre alte case vechi, in zona cu farmec si cu personalitatea a orasului, o casa de album si cu istorie, dupa cum se vede si in poze si dupa cum se vede si in numele restaurantului. Casa a fost renovata si e bine facuta, insa nu cred ca asa arata pe vremea Elenei Lupescu, e destul de rece, impersonala si distanta, desicred ca s-au bagat destul de multi bani acolo. Poate ca s-au grabit sa deschida inaintea sarbatorilor si ca or sa caute un decorator dupa aceea... Mobilierul e si el destul de impersonal, scaunele incomode si mesele inghesuite, de trebuia sa-mi sug burta de fiecare data cand se misca cel din spatele meu.

Conceptul e cel care l-a facut celebru pe Dragos Petrescu: multe feluri in meniu, mancare din bucataria romaneasca, atat cea traditionala, cat si cea urbana, corecta, bine facuta, cinstita, portii mari, preturi rezonabile, serviciu rapid, pentru clienti normali, fara mari pretentii, sau pentru clienti mai pretentiosi dar grabiti si care stiu unde merg si despre ce e vorba. Mancarea de la Hanu Berarilor Casa Elena Lupescu pare muncita, intr-adevar, are fata de mancare facuta acolo, in bucatarie (desi nu cred ca e chiar atat pe cat pretind ei), mai mult decat la alte restaurante "traditionale romanesti", care nici macar nu se mai chinuie sa ascunda aparentele. Bineinteles, carne din abundenta si foarte putin altceva, asa cum e moda bucuresteana. Portiile sunt mari, dupa cum am spus, prezentate "netraditional", pe farfurii foarte plate si mari. E mancare normala, unele feluri destul de bune, insa nu cred ca au nimic deosebit, sa te faca sa vrei sa vii de departe la Hanu Berarilor Casa Elena Lupescu doar pentru mancare.

Vine multa lume la Hanu Berarilor Casa Elena Lupescu, oameni de toate felurile, unii in familii cu 3 generatii reprezentate. Multi par oameni pentru care o astfel de iesire cu familia si cu prietenii in weekend e un eveniment pregatit cu cateva zile inainte. Serviciul e industrial la Hanu Berarilor Casa Elena Lupescu, mecanic si agitat, cu multi chelneri care alearga intruna. Au mult personal si, prin urmare, gasesti tot felul de oameni printre ei: de la receptionista adorabila si natural zambitoare la chelnerul "pe viata", de o politete si dezinvoltura nenaturale, care stau ca o nuca pe un perete in atitudinea lui si care face mult teatru pe acolo. Mancarea e adusa surprinzator de repede, nu stiu cum fac. Preturile sunt rezonabile, poti manca bine cu mai putin de 100 de lei, si chiar cu niste preturi mici si foarte mici in timpul zile, cu niste formule cu preturi fixe.

Asadar, Hanu Berarilor Casa Elena Lupescu e un restaurant de proximitate, la care te duci sa mananci, e corect, cinstit, cu un bun raport calitate/ pret, "la vedere", in care stii bine ce primesti, constant, fara surprize. "Formula succesului", din cate se pare, pe piata asta gastronomica bucuresteana... (GB)
Localizare Restaurant Hanu Berarilor Interbelic (Casa Elena Lupescu)

Pache Protopopescu 51, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise


Un restaurant care isi injoseste efectiv oaspetii…am facut o rezervare pt 10 persoane la acest restaurant de 1 martie, la nefumatori … masa rezervata se afla intr-un salon de dimensiuni reduse in care orice proprietar cu pretentii rezonabile privind profitul ar fi aranjat cel mult 4 mese de 4 persoane..in schimb in acest salon au fost prevazute 2 mese de cate 10 (sau mai multe) persoane..a noastra situandu-se exact in drumul spre toaleta (aflata la mai putin de 3 metri de masa) si in drumul ospatarilor care cred ca trebuie sa se incadreze intr-o norma de greutate pentru a se putea strecura printre mese. Noi si ceilalti 10 (sau mai multi) nefericiti de la masa vecina abia aveam loc sa stam spate in spate, iar daca aveai ghinionul sa te afli in spatele unei persoane mai corpolente, stateai pe jumatate bagat sub masa. Ospatarii ne-au agasat permanent cu “pardon”, “imi dati putin voie” incercand sa-si faca meseria dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere..nu ai loc sa arunci un ac. Nu are cum sa iti tihneasca o cina intr-un astfel de loc in astfel de conditii, indiferent cat ar fi de buna mancarea (nu exceleaza nici la acest capitol). In plus, domnoisoarele de la rezervari nu au facut nici cel mai mic efort sa gaseasca o solutie de relocare, chiar daca peste jumatate dintre celelalte mese erau rezervate incepand cu ore mai tarzii iar noi ne-am aratat dispusi sa plecam inainte de a sosi persoanele respective. NU RECOMAND!!!

Reply

Hm…..Am fost in acest local de cateva ori si…:
mancare proastaaaaaa ( comparativ cu pret )
servire proastaaaaaa
atitudinea personalului….. pfff no coment!!!

Reply

Kicked out from the restaurant after 2h !!!!!

HANUL BERARILOR – Casa Lupescu, Bd Ferdinand Bucharest Romania

Today 5th October 2013, we made reservation for 5 persons, one of my friends celebrating his anniversary. We arrived at 14,30 h, the food arrived at 16.00 h and after 2 hours the head of hall invited us to left the restaurant because at 18,30 they have other reservation !!!!!!
We did not even finished the desserts.. Never ever happened something like that in any country …Very poor service, very poor meals, bad chef and very bad restaurant !!! Not recommend!

Virginie B

Reply

confirm cele spuse mai sus: mancarea corecta dar nimic spectaculos, interiorul parca a vrut sa-i dea o somptuozitate prin acest fel de renovare/decorare dar cam impersonal; mi-a placut terasa mare si aerisita.
nu ma atrage sa mai merg odata

Reply

Inca un monument istoric a fost distrus complet printr-o “renovare” absolut revoltatoare.

Reply

Mananc des acolo pentru ca e aproape de casa si pentru ca au meniuri de pranz ok. Mancarea e ok, cam tot ce am mancat a fost bun dar nu iesit din comun, mai putin iahnia de fasole cu carnati care este delicioasa. Pulpele de rata nu mi-au placut, nu se compara cu cele de la restaurantul frantuzesc din apropiere, si pretul e cam acelasi. Au mai fost bune si clatitele franjurite si berea casei. Apropo de atmosfera, e mai dragut la nefumatori, sau terasa din spate vara. Servirea la noi a fost tot timpul foarte ok.

Reply

Locul deosebit, curat. Servirea-cand buna, cand nebuna, depinde de noroc. Mancarea- banala, acelasi meniu ca la city grill dar la pret multiplicat. Mai bine spus nu depaseste nivelul unei mese la o cantina. Nu stiu cine gateste acolo, dar lucreaza fad, fara chef, fara inspiratie. Ca sa concluzionez: daca doriti sa platiti doar locul, atmosfera- mergeti acolo. Daca doriti sa mancati ceva mai deosebit, as mai cauta si altceva. Ramane pentru mine un mister de ce patronii de restaurante nu investesc mai mult in calitatea meniului, ci doar in decor.

Reply

Mancare buna,servire ireprosabila,locatia una deosebita,lumina cam deranjeaza…dar va rog, nu mai intrebati clientii cand intra in local cat au de gand sa stea,e de prost gust, si nu faceti decat sa i iritati si sa i pierdeti de clienti.

Reply

Nu stiu daca s-a inteles, dar este oribil ceea ce a semnat “domnul arhitect” drept restaurare. :( Daca s-a ocupat si de H, n-ar mai fi o asa mare surpriza.

Reply

Am o nelamurire: chiar acesta este acelasi arhitect care s-a ocupat de Heritage prima data? Asa reiese de aici: http://revistaflacara.ro/heritage-un-restaurant-high-class/.

Despre mancare, va cred pe voi.

Reply

Sunt perfect de acord cu cele scrise de dl. Butunoiu mai sus.
Locul e renovat recent, e curat si luminos, dar rece, septic si impersonal. Unul dintre motivele care contribuie la senzatia de “rece si septic” cred ca este lumina, care e foarte puternica. In plus, camerele sunt inalte si aproape deloc decorate.
Impersonala e si mancarea, care desi e ok si corecta, nu te impresioneaza cu nimic.
Este locul unde m-as intoarce doar daca as fi in zona si unde stiu ca mananc romaneste, onorabil dar destul de banal.
Singurele care mi s-au parut mai bune au fost pulpele de rata, fragede si gustoase si desertul cu mere, nuca si inghetata.

Reply

    Cum adica mancarea este “impersonala”,”care desi e ok si corecta, nu te impresioneaza cu nimic.”
    Daca poti sa dezvolti un pic…
    Multumesc.
    Ana

    Reply

      Uite, as dezvolta eu. Am fost acum cateva zile si am comandat rasol de vita. Am primit o farfurie cu un os si multe zgarciuri la un pret de numai 37 de lei. Plus un sos indoielnic, nesolicitat.

      Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 2 = six




Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


4.373.970 vizite
din 1 martie 2011