Restaurant Herastrau (Complex Herastrau)

Vizualizari 18.003 Vizualizari 
Comentarii 9 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Dec-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 13 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Pe larg

Restaurantul Herastrau face parte din Complexul Herastrau, care ocupa o buna bucata din mijlocul Parcului Herastrau. E si un mic hotel acolo, 4 casute de tip camping, insa cu etaj si aceleasi facilitati si cu acelasi confort ca al hotelului, terenuri de sport, niste locuri de joaca imense pentru copii (cred ca sunt incalzite iarna), ponton propriu pe lac si cine stie ce o mai fi pe acolo si nu se vede din prima. Da, acolo era inainte faimoasa discoteca Herastrau - multi bucuresteni stiu despre ce vorbesc. Fiii patronului l-au obligat sa o inchida in urma cu cativa ani, au pus o cruce mare in fata complexului, cu un Isus rastignit si au transformat locurile pierzaniei intr-un complex de joaca pentru cei mici. Restaurantul propriu-zis e mai degraba un complex imens, la randul lui, cu nenumarate sali si terase, una mai mare decat alta. Pot intra si manca si se veseli peste 2000 (doua mii) de oameni deodata acolo. Ne povestea chelnerul ca uneori au si ccate 7 evenimente deodata, dintre care 5 nunti (simulta, repet!). Amenajarea, mobilierul si o buna parte dintre decoruri sunt cele de pe vremea lui Ceausescu, bine conservate si intretinute. Doar terasele deschise vara iti mai arata ca traiesti in alte vremuri, totusi. Seamana bine cu restaurantul Pescarus, de pe partea cealalta a lacului, insa la o scara mult mai mare. Si mancarea de la restaurantul Herastrau e tot de pe vremea lui Ceausescu - varianta "lux" a vremurilor respective, e drept - cu multe insertii post-revolutionare, cum ar fi fructele de mare, pastele si tot felul de alte chestii italienesti sau de pe aiurea. In mare, mancarea de la restaurantul Herastrau respecta strict procesul tehnologic "oficial" al pietei gastronomice bucurestene: supermarket - semipreparate - cateva combinatii si aranjamente in bucatarie - cuptor cu microunde - farfurie - burta clientului. Totusi, in amintirea vremurilor de demult, cand nu exista Metro, cei de la restaurantul Herastrau mai fac si cate ceva mai muncit, insa nu prea multe, sa nu crederti altceva! Ce m mancat noi a fost de la foarte prost, adica de nemancat (ficatei, ciupercute etc.) pana la cateva lucruri neasteptat de rezonabil de bune (insa nu vreo delicatesa, in niciun caz!). Preturile sunt rezonabile la restaurantul Herastrau. Ei isi fac cifra de afaceri aproape exclusiv din evenimente si din terasele de peste vara, pentru ca iarna salile acelea imense sunt sinistru de pustii, nu prea vezi clienti negrupati pe acolo. Serviciul ne-a inveselit teribil si ne-a facut sa uitam ca am avut in farfurie si lucruri care nu ar fi trebuit sa fie acolo. Am fost pe mana unui chelner adorabil, acolo de pe vremea lui Ceausescu, probabil, vorbaret nevoie-mare. Ne-a povestit cum a fost dat afara din casa restituita fostilor proprietari, despre Audi-ul vecinului, care s-a transformat intr-un Q7 dupa numai o singura vara de cand si-a deschis un mic restaurant in Centrul Istoric, despre cum vinde el asigurari ca sa-si mai intregeasca veniturile... Noua ne-a placut tare mult de el, pacat ca nu o sa mai ajungem vreodata acolo. Asadar, restaurantul Herastrau din Complexul Herastrau din parcul Herastrau e un loc pentru multe nunti, cumetrii, petreceri, conferinte si orice altceva, numai un restaurant la care sa vreti sa mergeti neaparat, sa va urcati in masina si sa traversati Bucurestiul ca sa ajungeti acolo sa mancati ceva nemaivazut nu! Poate doar vara, pe terasa, cand vine un chef (a se citi "sef") care in restul timpului lucreaza prin strainatate si cand schimba meniul cu ceva semnificativ mai bun, din cate am auzit. De fapt, de acolo vine si nota aceea exagerat de mare pe care le-am pus-o la mancare... (GB)
Recenzii & Articole

Terase din Bucuresti cu cea mai frumoasa vedere spre lac   
Restograf (Jun 2015)

*Descopera si care sunt terasele la inaltime, cu privelisti spectaculoase deasupra Bucurestiului Bucurestiul are destul de multe lacuri, nu foarte bine intretinute, din pacate. In orice caz, cand zilele caniculare se instaleaza in capitala, o terasa pe marginea lacului, de pe care sa poti admira ...
........................................................................................................ citeste tot


Restaurantul e doar ca sa fie la Bonton Lounge   
George Butunoiu (Jul 2014)

Bonton Palace a trecut prin mai multe transformari – asa cum se vede si aici. In acest moment a subinchiriat cele doua laturi ale complexului, sunt niste restaurante acolo, deschise de curand: Chicca, pe latura care da spre lac, si Argentine pe cea dinspre bulevard. Bonton Palace se numeste acum ...
........................................................................................................ citeste tot


Al treilea restaurant cu 10 pe linie in Herastrau   
George Butunoiu (Jul 2014)

Argentine e un alt restaurant deschis de curand in Herastrau, in complexul celor de la Bonton Palace, acolo unde inainte a fost Sushi Ko. Cand a fost deschis Bonton Palace, in urma cu cativa ani, au vrut sa aiba acolo un restaurant imens, pe langa magazine, piscina si celelalte acareturi. Intre timp...
........................................................................................................ citeste tot


Argentine (Herastrau)   
(Jul 2014)

Al treilea restaurant cu 10 pe linie in Herastrau Argentine e un alt restaurant deschis de curand in Herastrau, in complexul celor de la Bonton Palace, acolo unde inainte a fost Sushi Ko. Cand a fost deschis Bonton Palace, in urma cu cativa ani, au vrut sa aiba acolo un restaurant imens, pe langa...
........................................................................................................ citeste tot


Cherhanaua Ancora   
(Jun 2014)

Cherhanaua Ancora e in Parcul Herastrau, si cei de acolo insista sa folosim ambele cuvinte in nume, deoarece mai e un restaurant Ancora in Bucuresti si nu vor sa ii confunde lumea cu ei. Asadar, daca te-ai lua doar dupa nume si te-ai astepta sa gasesti o cherhana in herastrau, ai avea o surpriza de ...
........................................................................................................ citeste tot


Inca un restaurant mare in Herastrau   
George Butunoiu (Nov 2013)

Cherhanaua Ancora e in Parcul Herastrau, si cei de acolo insista sa folosim ambele cuvinte in nume, deoarece mai e un restaurant Ancora in Bucuresti si nu vor sa ii confunde lumea cu ei. Asadar, daca te-ai lua doar dupa nume si te-ai astepta sa gasesti o cherhana in herastrau, ai avea o surpriza de ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Herastrau (Complex Herastrau)

Parcul Herastrau (Complex Herastrau), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




am fost recent(eveniment)la restaurant,am facut botezul la copil,locatia este ok,da servirea este praf praf praf,am mai trebuit sa platim si 2 ospatari in plus,dar cand era vorba de servit din 4 ospatari+2 sefi de sala nu vedeai pe nimeni prin sala,am avut evenimentul cu bautura noastra,vreau sa va spun ca jumatate din bautura au oprito ospatari,responsabilitatea sefilor de sala este 0,singura fata care isi face treaba este fata de la intampinare clienti singura care merita respect,imi pare rau ca,am ales locatia(ma refer la personal).

Reply

5 mese 1 pix

Reply

Execrabil….la terasa au pus un tagan pe post de chelner si cu asta am spus totul!
Scump, servicile sub limita acceptabila, dar …cu pretentii occidentale. Ni s-a facut lehamite….

Reply

PATRON CRESCUT IN MESERIE ANGAJATI DORNICI DE INNAVUTIRE VEZI ALTE MESERII CROITORI POSTASI MILITARI

Reply

patron cunoscator crescut in meserie angajati macelari postasi vidaNJORI PRAF INTERES PROPRIU

Reply

CA FOST ANGAJAT RESPECT RESTAURANTUL SI PROPRIETARII DAR NU JAPCA LOCOTENENTILOR FATA DE ANGAJATI

Reply

m-ai nou pleaca lumea din cauza sefilor de sala [ dan p] 25 la suta din tips are de platit facturi mari si amante !!11

Reply
vrana dan marian July 9, 2012 at 3:55 pm

Am fost de curand(revenit) la acest restaurant,si am fost placut impresionat de preparatele comandate(mancare lucrata cu drag,buna la gust,raport calitate / pret excelent,fara fitele pe care vor sa le faca unii chef’s in farfurie fara a avea habar de notiuni de baza in bucatarie ).Recomand cu caldura nu in ultimul rand si pentru formatia restaurantului(formatia caldararu -parca,in care am reintalnit un profesionist Dl.Marian Lautaru-vioara)

Reply

    Am fost recent acolo si am avut parte de cel mai urat eveniment din cate am putut sa traiesc. Ne-am asezat la terasa si am comandat 2 beri…la care chelnerul a dat efectiv cu carnetul de masa si a urlat la noi ca el nu se deranjeaza pentru doua beri… ca la ei e restaurant si trebuie comanda mai mare.
    Pe langa faptl ca tipul avea probleme de igiena si mirosea ca un cal…

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 6 = fifteen



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,