Restaurant Boema 33

Vizualizari 19.352 Vizualizari 
Comentarii 53 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Steak & grill
Pret/meniu: <50 RON
Evaluarea Restograf
(Jul-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 32 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt35803

Boema 33 e unul dintre cele mai deprimante restaurante din centrul Bucurestiului in care am intrat pana acum. Dar de ce-i spun eu restaurant? E o bodega, si nu ca acelea despre care mai citesti prin romane din cand in cand si care te duc cu inima catre vremuri mai frumoase. Miroase urat pe terasa de la Boema 33 si nici prea curat nu e. E incredibil ca un astfel de restaurant sta in centrul centrului Bucurestiului, si asta nu de azi-de ieri, ci de 22 de ani!!! Totusi are clienti destui; e drept, multi dintre ei par din aceia pentru care o diferenta de cativa lei la preturi conteaza mult. Cred ca Boema 33 are si o clientele fidela, pentru ca multi par sa se cunoasca intre ei, insa fara sa fi venit impreuna. E vorba despre cei care stau la masa doar cu o bere (doua, trei, zece...) in fata, cu orele. Am vazut si doi turisti rataciti, cu siguranta ca nu stiau unde intra. Mancarea e mai mult decat banala, chelnerii plictisiti si deprimati. Fac eforturi mari sa ajunga la toate mesele, i-am vazut chiar alergand, insa nu fac fata. Preturile sunt mici, dar la ce folos? Boema 33 e un restaurant-bodega pentru bucurestenii fara pretentii care trec prin centru si nu le pasa prea tare ce mananca sau unde stau la masa. (GB)

Localizare Restaurant Boema 33

Bv. Dacia 18 (Piata Romana), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
de acord! Este un restaurant pentru toate buzunarele, foarte diferit de tot ce este in jurceea ce il face special! Aminteste de localurile de odinioara, fara a fi turistic si aglomerat!
Mancarea este foarte buna si este foarte curat si placut la terasa mai ales! Am gasit multi scriitori si artisti care vin acolo (mai ales dupa ce terasa de la Muzeul Scriitorilor s-a inchis.
Berea Timisoareana sau Ciuc este 5.40 lei!
Chelnerii sunt foarte serviabli si normali!

Reply

Cazul George Vulturescu

Viorel Rogoz a zis:

Un cuplu de securisti pe care C.N.S.A.S-ul nu mi l-a deconspirat prompt. Se numesc George Vulturescu (in acte Gheorghe Pop-Silaghi) si Claudia Vulturescu (colonela de Securitate). A cerut si Uniunea Scriitorilor, oficial, sa se comunice care este identitatea delatorului “S3”. L-am descoperit cu oroare in Dosarul de Urmarire Informativa, criptat ‘Poetul”, deschis de Securitate poetului Radu Ulmeanu. Prieteni ai turnatorului , pe care l-am idenificat ca sursa “S3’-(Vulturescu!), mi-au cerut să justific afirmațiile în legătură cu activitatea securistică a familiei Vulturescu. Aduc câteva detalii (nu toate!), reproducând dialogul cu Radu Cenan, pe care l-am purtat pe blogul unui distins intelectual, Liviu Ioan Stoiciu.

Radu Cenan
aprilie 23rd, 2011 at 12:35
Am citit şi eu dezvălurile din “Acolada”, referitoare la sotia lui Vulturescu. Femeia e insa mai respectabilă decât liota de turnători devoalată recent, iar Vulturescu e chiar un poet autentic, un excelent director de revistă şi un om de onoare. Să nu exagerăm, domnilor!

Viorel Rogoz
aprilie 26th, 2011 at 14:09
Claudia Vulturescu a lucrat la Departamentul “S”(sef col.Mircea Irimia, cu indicativul “S1″) unde i-au facut de petrecanie profesorului Ioan Ternaru (dupa o suita de anchete, intr-o zi, l-au ridicat pe OM de acasa si l-au dus…E dus si azi…Era in 1984. De l-ar fi lasat printre cei vii, avea timp suficient sa se intoarca. Doar ca DRUMUL SPRE UNITATEA DOAMNEI VULTURESCU A FOST UNUL FĂR’ DE INTOARCERE. Onorabilă doamnă, doamna asta Vulturescu, nu-i asa , Radu Cenan?)
Deci, doamna Vulturescu a avut, in indicativ un « S ». Iar, in dosarul lui Radu Ulmeanu, apare ca turnator « S3 ». Acesta a fost utilizat cu aprobarea sefului Securitatii. Ori, se stie, membrii familiilor de securist erau folositi doar cu aprobarea comandantului. Aici, e dator George Vulturescu sa faca lumina. Ar putea si el sa-si puna cenusa in cap si sa spuna, ca altii, ca asa au fost vremurile. Prietenii, oricum, l-au iertat. Din moment ce fac interventii sa nu-i mai pun numele in « Acolada ».

• Radu Cenan
aprilie 26th, 2011 at 14:47
Cat i-am cunoscut eu, familia Vulturescu e una onorabila. Ca om de cultura G. Vulturescu e un poet stralucit, care tine in viata o publicatie excelenta, Poesis. Ca e sapat pe plan local de tot soiul de invidiosi, asta nu e decat ceva traditional spiritului mioritic. Domnul Rogoz ca oenolog si folckorist ar trebui sa stie mai bine povestea cu cei trei pacurarei.

• Viorel Rogoz
aprilie 26th, 2011 at 20:24
O stiu si cu cei doi Vulturei…Mie cel mai mult imi place poetul cand tine discursuri publice…”Asa deci”…”nu-i asa?” …”asa “…Discutăm altundeva. Eu sunt unul dintre cei care l-au sustinut pe fostul culturnic-metodist, in ’90, la atestarea pe post, cand fostul meu coleg Corneliu Balla a pus problema eliminarii sotului de Securistă din Sistem (“Sistemul Culturii!”). “Poesisul” a fost argumentul forte pe care l-am adus atunci. Numai ca, intre timp, am descoperit dosarele de la CNSAS, CEALALTA FATA A FAMILIEI PE CARE Dv. O CONSIDERATI “una onorabila”. Am descoperit ca, in Institutia ONORABILEI DOAMNE VULTURESCU , profesorul osan, autor de scrisori impotriva lui Ceausescu, pe nume Ternaru, a fost adus la Biroul “S”, (“onorabilul” loc de munca al aceleiasi doamne), intr-o noapte a anului 1984, cu ajutorul patriotilor de acolo, și incă nu s-a intors la copii si la nevasta. S-o fi inaltat la Ceruri…Pentru astfel de fapte minunate, propun ca onorabilei doamne sa i se ridice o statuie.. Iti sugerez sa initiezi in acest sens o colecta publica..Mai sunt oameni ca dumneata care vor fi onorati s-o transpuna, pe admirabila ofitera, in bronz, marmura sau granit… Iti mai recomand, asta numai dumitale care esti un admirator al poetului, sa citesti Acolada nr. 4 / 2011 (vezi. pag.20-21 : “George Vulturescu-un voluptuos al penisului captiv”.Vei vedea cât de Sus poate coborî un mic geniu care, vorba dumitale, “strălucește” în literatură..Cred ca Manolescu nu mai doarme noptile de necaz că a omis să-i dedice un capitol în a sa “Istorie…”.) P.S.- Cu invidia n-am niciun fel de raporturi. Am plecat la Baia-Mare in clipa cand au venit la cârmă tot felul de fesenisti, peremistiti, peuneristi. In ciuda faptului ca m-au inaintat in inaltul grad de director peste întreaga “Cultură”( fara sa-mi ceara consimtamantul!). Am lasat onorabila functie fostilor activisti…Desi, sub ministeriatul Plesu-Andor, initiasem cateva proiecte… De anvergură…

Viorel Rogoz
Un P.S- in « Acolada », nr. 5 / 2011, referitor la apararea cuplului Vulturescu : Un oarecare LASZLO ALEXANDRU, ale cărui conferinte ştiintifice (vezi festivalul ≪FIRE DE TORT!≫) sunt foarte apreciate de minerii din Rodna (după cum am aflat in timp ce derulam o anchetă etnologică de teren), intervine, pe internet, cu o filipică ambiguă, dar care se vrea o caldă strangere de mană, duioasă imbărbătare adusă Familiei Vulturescu, aflată in grea suferintă, după ce partea bărbătească a insolitului melanj mitoman şi-a adjudecat titlul de Pinocchio – prin inventarea unui dezonorant penis captiv cu a cărui demantelare, in ultima vreme, poetul născut pe aliniamentul mitic Nord-Vest —> Nord-Est (secondat de securista lui colonelă) s-a afirmat. Iată-l pe vanătorul de sconcşi, amirosind pestilentele desfundate, in editie princeps, de revista „POESIS”: ≪P.S. Nu lipsesc miasmele de latrină din această revistă impodobită ca pomul de Crăciun.
Un oarecare Viorel Rogoz işi intitulează „dezvăluirile” despre un poet concitadin şi sotia acestuia: George Vulturescu – un voluptuos al penisului captiv (p. 20-21). Cine zice – aşa să i se-arate!≫ (vedeti, dacă mai apucati şi dacă vă descurcati, revista crepusculară „Tribuna”, in editie populară online!). E de mirare că a-vidul de publicitate Laszlo işi incheie maledictia cu o anatemă prevestitoare: „Cine zice – aşa să i se-arate!” Păi, George Vulturescu zice, intr-un „J’ACCUSE!” furibund in urma căruia a ieşit cu revista pătată. Şi nici obrazul, atat cat mai are, nu mai exprimă o figură intrutotul imaculată… Aşteptăm siderati deconspirarea de către C.N.S.A.S. a sursei S3 din D.U.I.«POETUL», o bubă malignizată, pritocită de Institutia Răufamată a securistei-sotii, unui fioros duşman al Poporului:Radu Ulmeanu.

Marcel Papuci

In tara asta, turnatorii sunt “cetateni de onoare”.

Doi turnatori sunt propusi sa li se acorde titlul de “om al anului 2012″. Unul, Rudolf Fatyol, este directorul Filarmonicii din Satu-Mare si a turnat de a stins. Al doilea , George Vulturescu, este in lucru la C.N.S.A.S. ca turnator sub numele de cod “S3″ si, scrie presa, a turnat cu aprobare speciala deoarece sotia i-a fost colonel de securitate la Baia Mare. Turna sistematic un poet din Maramures care semneaza Radu Ulmeanu.

Monica Popescu26/10/2013 at 14:19

Eu Monica Popescu recunosc ca am turnat. Nu puteam suporta inpertinenti ce incalcau politica partidului. Si astazi sunt pedepsiti cei care au criticat Psd-ul sau alte formatiuni. Pe Valer Marian l-au dat afara pentru ca nu a fost de acord cu Ponta si l-a tradat. Eu l-am raportat pe Viorel Rogoz si am pus si elevii pe urmele lui. Am adunat un material valoros. L-am intocmit in interesul tarii si a poporului. Sotul meu era secretar de partid. Era normal sa fiu vigilenta. Acum, dupa ce partidul a fost inlaturat , sotul a trecut la altul tot atat de uman casi pcr-ul. E vorba de Partidul Socialist a Munci. Noi muncim si azi. Eu am fost promovata in post inportant. Meritele acelora care au informat sunt recunoscute si astazi. Statul nostru ii apara pe cei care au fost si sunt adevarati patrioti.

Reply

CARTE / FOLK / ARTE

Joi 16 Mai 2013, orele 20:00, în Salonul Artelor CLUB ART „ BOEMA 33” din Bucureşti , B-dul Dacia nr 18, sect 1, va avea loc o nouă ediţie a SERBĂRILOR revistei „VAMA LITERARĂ”, moderată de poetul DANIEL VORONA.

la aniversară :
MARCEL ION FANDARAC (50+4)

vor (mai) citi din vol apărute

IOANA BURGHEL(debut editorial), ADRIAN SUCIU, JUSTINA RADU, ADELINA FLEVA … şi cine mai pohteşte “în groapa cu lei”

Segmentului muzical va fi susţinut de:

* TIC PETROŞEL chitară – voce

* IULIAN NACU – chiatră – voce

* IRINA MUNTEANU – chitară -voce

*ALEXANDRU DRĂGĂNOAIA – chitară acustică, mizicuţă, voce

remember: IOAN ALEXANDRU

expoziţie de pictură : CĂTĂLINA DRĂGULIN

invitatul serii: MIHAI ANTONESCU, LUCIAN GRUIA, GEORGE MIHALCEA, HORIA STOICANU, SILVIA BUTNARU

Reply

“Daca nu aveti ceva mai bun de facut, veniti sa-i ascultati pe poeti!”
Adrian C. January 9, 2013 0

Ai un pont? Contacteaza-ne!

17 Ianuarie 2013

…acesta este indemnul pe care poetul Adrian Suciu il lanseaza catre toti iubitorii de cultura! Joi 17 Ianuarie, anno domini 2013, orele 19:30, in Salonul Artelor CLUB ART „ BOEMA 33” din Bucuresti, B-dul Dacia nr 18, sect 1, unde va avea loc o noua editie a SERBARILOR revistei „VAMA LITERARA”, moderata de poetul DANIEL VORONA. In cadrul segmentului literar vor citi din volumele nou aparute:
Petruta Serban, Adelina Fleva, Radu Popa, Alexandru Sararu, Ioana Burghel, Marius Iulian Zinca, Florian Silisteanu, Iacob Viochitoniu, Justina Radu, Mihai Antonescu, Catalin Codru şi Liliana Popa

Si, asa cum le sta bine unor poeti post-revolutionari, fondul muzical va fi asigurat de unul dintre cei mai apreciati solisti de muzica Folk, Tic Petrosel, artistul care de curand a fost aplaudat cu ocazia lansarii ultimului album, “Du-ma, Doamna la spital”, de catre publicul entuziast din Vienna.

Totul va fi incheiat de un superb recital actoricesc dedicat lui Mihai Eminescu, realizat de frumoasa si talentata actrita Mirela Dinu, vedeta teatrului Al. Davila din Pitesti.

Mega-evenimentul cultural are loc cu ocazia aniversarii poetului si jurnalistului ADRIAN SUCIU.

Reply

pai si normal sa fie plictisiti saracii chelneri cu asa comentarii de prost gust domnule GB…..daca nu ti-a placut atmosfera si mancarea de ce ai mai ramas? ca sa ce? sa jignesti? pur si simplu este un local pt toate varstele si toate buzunarele….nu pt persoane care prefera fitele….

Reply

Daniel Vorona
COMUNICAT DE PRESĂ!

PRELUNGIRE TERMEN ÎNSCRIERE ANTOLOGIILE «VAMA LITERARA» 30 oct 2012!

După succesul cu Antologia de Poezie « al treilea val, a şaptea poartă, a 11 poruncă » – generaţia aşteptismului – Revista « VAMA LITERARĂ » îşi anunţă intenţia de a edita încă două volume de versuri ale acestui Proiect Editorial adresat autorilor români contemporani, debutaţi /nedebutaţi în volum, din Ţară/ Diaspora :

Antologia : Protocolul, a 11-a poruncă (33 autori)

Antologia : Protocolul, a şaptea poartă – Poezie feminină contemporană ( 33 de autoare)

Condiţii de participare:
1. Se primesc texte/poeme culese pe calculator, cu diacritice, font Times New Roman, corp literă 11/12. Materialele nu vor depăşi 10 (zece)+ pagini format A4. Acestea vor fi trimise până la data de 30 oct 2012 pe adresa de e-mail: [email protected]
2. Se vor ataşa o fotografie şi un scurt CV literar.
3. Antologiile « VAMA LITERARĂ » vor beneficia de o campanie de mediatizare în diverse publicaţii tipărite şi pe mai multe site-uri culturale din ţară şi din străinătate. De asemenea, vor fi prezentate publicului cu ocazia unor evenimente culturale, tabere de creaţie, festivaluri literare etc.
4. Autorii vor achita o taxă de participare în valoare de 100 (150, 250) lei/roni în contul editorului. Suma finală încasată va fi folosită pentru achitarea tiparului. Tehnoredactarea, şi resursele necesare mediatizării vor fi suportate de editor.
AUTORII VOR ACHITA TAXA DE COEDITARE ÎN CONTUL IBAN RO46BTRL04301201720706XX (RON) SAU ÎN CONT: RO92BTRL04304201720706XX (EUR) – (titular IACOB TICĂ) deschis la BANCA “TRANSILVANIA“ SUCURSALA BRÂNCOVEANU PÂNĂ LA DATA DE 30 oct 2012
***”taxa de participare/coeditare”
• 5 poeme – 100 roni; •
7 poeme -150 roni ; •
11 poeme- 250 roni
Informaţii suplimentare: [email protected] ; DANIEL VORONA. telefon: 0723.42.50.46 ; 0770.21.68.69
p.s.
• Nu contează vârsta autorului ci doar valoarea textelor

AUTORI VALIDAŢI PÂNĂ LA DATA DE 20 oct 2012

Antologia : Poezie feminină contemporană ( 33 de autoare)
1. ADELINA FLEVA 2.CATERINA SCARLET* 3.IULIA RALIA* 4.ANDRADA TOMA * 6.JUSTINA RADU 7.MARIA NIŢU * 8. ANCA D VIERU* 9.MIHAELA ALDEA * 10.ELENA GLODEAN* 11.DORINA UNGUREANU* 12 DANIELA RODICA TIMIŞ 13.BELEAN MARIA ILEANA 14. SIMONA -DANIELA CIURDAR 15 CAMELIA RADU 16. LUCICA DRAGOŞ.17* SILVIA URLIH 18* DORINA NECULCE, ELLENY PENDEFUNDA, CARMEN PALLADA.

Antologia : Protocolul, a 11-a poruncă (33 autori)

1. MIRCEA BÂRSILĂ* 2. ADAM PUSLOJIC (Serbia)* 3. MARIN DUMITRESCU (Spania)* 4. MIHAIL GĂLĂŢANU* 5. MARIUS GÂRNIŢĂ (Spania) * 6. NICOLAE OPRIŞAN* 7. MĂLIN Te STAN* 8.ION SCOROBETE* 9. GEORGE TEI* 11.CĂTĂLIN CODRU* 12. TIC PETROŞEL* 13. CRISTU GEORGI *14. ALEXA GAVRIL BÂLE, *15 LIVIU PENDEFUNDA* 16. MARIAN DRAGOMIR.*17 TRAIAN CHIRICUŢĂ * 18 IONUŢ MIHNEA *19. MIHAI ANTONESCU.* 20.ALEXANDRU PRIBOIENI, 21* PUIU V. MOICEANU
lista rămâne deschisă!
ps autorii publicaţi vor primi gratuit 2 exemplare din lucrarea în care au apărut!
ÎN DATA DE 30 oct VA AVEA LOC O NOUĂ REEVALUARE! NEACHITAREA TAXEI DE COEDITARE (PÂNĂ LA DATA DE 30 oct ) DUCE AUTOMAT LA EXCLUDEARE

Reply

INVITAŢIE CARTE / MUZICĂ / ARTE

Joi, 4 oct 2012, orele 20:00, în Salonul Artelor CLUB ART „ BOEMA 33” din Bucureşti , B-dul Dacia nr 18, sect 1, va avea loc o nouă ediţie a SERBĂRILOR „VAMA LITERARĂ”, moderată de poetul DANIEL VORONA.

la
aniversară: PAUL GOMA (77)

În cadrul segmentului literar vor citi:

MIHAIL GĂLĂŢANU, CRISTIAN PAVEL, FLORIAN SILIŞTEANU, ADRIAN SUCIU, ADRIAN PÂRVU, DAN HERCIU, ION SCOROBETE, MIHAI ANTONESCU, CORNELIU TĂLMACIU, MARCEL ION FANDARAC, FLORIN CIOCEA, LOREDANA DALIAN, MĂLIN Te STAN, CEZARA RĂDUCU, VIORICA HAGIANU, MARIAN DRAGOMIR, ION VINTILĂ FINTIŞ, CĂLIN DERZELEA, ANIA VILAL, ADELINA FLEVA, DANIEL VORONA

Segmentului muzical va fi susţinut de:

TIC PETROŞEL, NICU NICUŞOR, TRAIAN CHIRICUŢĂ, RADU MATEESCU

minirecital poetic: MIRELA DINU POPESCU (actriţă)

camera video / foto: Alexandru IORDACHE

n.r
„Vama literară” (revistă de poezie şi arte) este un proiect necomercial ce se autofinanţează .
Puteţi sprijini „Vama literară” & Serbările „Vama literară” printr-o donaţie sau sponsorizare :
Cont RO 46BTRL04301201720706XX (ron)
sau cont : RO 92BTRL04304304201720706XX (valută) deschise la Banca Transilvania . Sucursala Brâncoveanu.

Reply

MAGIA BOEMEI
– SENSUL ŞI RĂMÂNEREA –

de MIHAI ANTONESCU

« Boema 33 ». B-dul Dacia nr.18. Se strâng aici, nume
binecuvântate ale scrisului contemporan, alcătuind o altfel de istorie,
cu, sau fără voia unora/altora, căci Boema dintotdeauna a pus cu
dărnicie în temelia casei limbii şi literaturii române adevărate pietre
de rezistenţă şi rămânere, mult peste timpul şi veacul ce i-a îngăduit
existenţa. « Joia dulce » la « Boema 33 », casa dlui Nicolae
Gheorghiţă, e o sărbătoare a omului şi-a cărţii, a sensului şi fiinţării
peste vremelnic. Începând cu orele douăsprezece, vin aici « frumoşii
nebuni » ai urbei şi-ai provinciilor: poetul Grigore Grigore, directorul
ed. Rora din Târgovişte, poetul Ion Iancu Vale, directorul revistei
Climate literare, tot de pe acolo, poetul, prozatorul şi criticul literar
Victor Sterom din Ploieşti, poeta şi prozatoarea Ana Hâncu, poetul,
prozatorul şi criticul literar Lucian Gruia, dramaturgul Nicolae
Bunget, poeta Monica Mureşan, bunul şi iubitorul de toţi Puiu V.
Moiceanu, poetul George Daragiu, prozatorul Nicolae Stelea, poetul
Florin Costinescu, fratele subsemnatului şi îngrijitorul cărţilor mai
tuturor, poetul Florian Huţanu, poetul şi traducătorul Baki Ymeri,
uneori Constantin Carbarău, directorul revistei Sud, mai ades, cel cu
inima la toate porţile iubirii, poetul, prozatorul şi istoricul literar
Florentin Popescu, prozatoarea Christina Istrati şi, Doamne,
câţi nu mai vin, că uneori nu are Boema atâtea scaune, atâtea mese,
pentru câtă sete însetează, pentru câtă bucurie a trăirii în
comuniune! Se discută cărţi, se întocmesc numerele de mâine ale
revistelor. E o lume ne lume, fiindcă nici lumea în care se trăieşte
dincolo de grădina Boemei, nu mai seamănă cu ei.

Asta, până înspre seară pe la orele nouăsprezece, când, în cadrul
serbărilor revistei « Vama Literară », « Club Art Boema 33 »
aprinde luminile celeilalte jumătăţi de miracol, sub îndemnul şi buna
rânduială a poetului Daniel Vorona, directorul şi fondatorul revistei
susamintite. Din lacrimă şi cântec se încheagă înserările astea, din
evocări ale celor ce, oricum nu mai au cum să plece din suflete şi
istorie, căci, nu-i aşa, cine nu-şi aminteşte şi nu preţuieşte, nu merită.
Revin în prezent şi-n cuvintele boemilor : Virgil Mazilescu, Daniel
Turcea, Nichita Stănescu, Mariana Marin, Cornel Brahaş, Aurel Dumitraşcu,
Ion Stratan, Ioan Flora, Grigore Hagiu, Gheorghe Pituţ, Cezar Ivănescu,
Mircea Micu, Fănuş Neagu, Tudor George, Ion Chichere, Gabriel Stănescu
C-tin Menagache şi alţii, peste care uitarea nicicând nu se va aşterne.
Demiurgic, excelentul poet Daniel Vorona, grăbeşte mâinile celor deja ajunşi,
înspre cei ce încă mai drumeţesc prin înstelatele nopţi, numindu-i pe toţi
cu numele viilor, să se preţuiască şi bucure unii de alţii.
« Laudaţio », e măsura adevăruluidespre cei prezenţi, a valorii câtă este,
şi ESTE, dacă rostim: Adam Puslojic, George Alboiu, Mihail Gălăţanu,
Mircea Bârsilă, Daniel Bănulescu, Paul Vinicius, Ciprian Chirvasiu,
Marcel Ion Fandarac, Vasile Tărâţeanu, Ioan Es Pop, George Peagu,
Rodian Drăgoi, Corneliu Tălmaciu, Adrian Suciu, Ştefan Doru Dăncuş,
Cristian Pavel, Gabriela Panaite, Victoria Milescu, Laurian Stănchescu,
Clara Mărgineanu, Florian Silişteanu, Valentin Iacob, Romulus Vulpescu,
Dinu Cocea, Fulvio Del Fabro, Miron Manega, subsemnatul, cu voia bunului cititor,
şi încă destui pe-atâţia, încât Boema şi ce face Daniel Vorona cu lumea asta, să
rămână de pomină! Nimeni nu şi-ar fi închipuit în urmă cu nu mult
timp, că se va ajunge unde s-a ajuns. Căci, « cu moartea pre moarte
călcând », să se aprindă un gând bun şi o flacără în timpul limită, cât
să-i rupă văzul şi marginea întru ne timp, întru ne limită.
AVE, legendarilor boemi ce-şi leagănă versul şi numele pe corzile
chitarei lui Tic Petroşel, Maria Gheorghiu, Călin Costache, Cristian Pavel, Mihai Lojewski, Traian Chiricuţă, Nelu Susan, Dorin Androne, Ilie Stoian,
pe flautul Codruţei Lojewski, pe clapele pianinei Marlenei Hristea,
ori trec îngânduraţi şi îngeri prin recitalurile actorilor Cristina Cârcei,
Nucu Stângaciu, Cristi Vasilică, Antilia Romanescu, Andrei Goci.
AVE, Daniel Vorona, cel ce ai o inimă nouă pentru fiecare şi dai
sens şi rămânere întâmplării cu toţi! AVE !

Reply
  Mițulică Ghiborț May 27, 2012 at 2:44 pm

  Domnule Vorona,

  Ce vă face să credeți că:

  1) spațiul de comentarii este avizierul dvs personal;

  2) îi pasă cuiva despre ce scrieți?

  Altfel, am fost la Boema seara trecută. Rămâne neschimbat, trist, ca o tavernă din colțul uliței unde vine Moromete să depene întâmplările de peste zi.

  Salut cultul personalității auto-instaurat: ”AVE, Daniel Vorona, cel ce ai o inimă nouă pentru fiecare şi dai sens şi rămânere întâmplării cu toţi! AVE !” (Vorona, Daniel – Comunicat de Presă Lipit în Spațiul de Comentarii Restrograf, http://www.restograf.ro/restaurant-international-boema-33-bucuresti/,May 22, 2012 at 8:57 pm )

  Reply

INVITAŢIE CARTE / ARTE

Când ?
joi, 24 Mai 2012, orele 19. 30
Unde ?
CLUBART “BOEMA 33” Bucuresti, B-dul Dacia, nr. 18
Ce?
a 75 – a EDIŢIE a SERBĂRILOR REVISTEI VAMA LITERARĂ “transfigurarea întru cuvânt” MUZICĂ & POEZIE & CULOARE
a 5- a LANSARE A ANTOLOGIEI DE POEZIE „VAMA LITERARĂ”
Cine?
SEGMENTUL LITERAR (LANSARE DE CARTE) „ŞCOALA DE POEZIE DE LA BRAŞOV” : ADRIANA LISANDRU, ADRIAN MUNTEANU, DANIEL DRĂGAN, LAURENŢIU CIPRIAN TUDOR + ADELINA FLEVA, SILVIA URLIH

SEGMENTUL MUZICAL:
TIC PETROŞEL, TRAIAN CHIRICUŢĂ, IONEL BOGDAN, ANA MARIA DUMITRU, ROBERT CORA

ARTE PLASTICE: CALIOPI DICU

REMEMBER: GHEORGHE ENE

MODERATOR: DANIEL VORONA

LA ANIVERSARĂ: MARCEL ION FANDARAC

RECITAL POETIC: NUCU STÂNGACIU (actor TNB); ANDREI GOCI

Reply

„Şcoala de poezie de la Târgovişte” la Serbările Revistei „Vama Literară”
– invitat special George Filip din Canada –

Joi, 26 aprilie 2012, Serbările Revistei „Vama Literară” organizate de scriitorul Daniel Vorona la Club Art Boema 33 din Bucureşti, au găzduit „Şcoala de poezie de la Târgovişte”. Alături de poeţii târgovişteni: Ştefan Doru Dăncuş, George Coandă, Vali Niţu, ediţia s-a bucurat de prezenţa unui invitat special: poetul George Filip din Canada.

Scriitorul Ştefan Doru Dăncuş, „vinovat” de prezenţa invitaţilor enumeraţi, i-a prezentat pe fiecare în parte, dându-le cuvântul pentru a recita din creaţiile proprii. De asemenea, a informat publicul spectator despre Proiectul literar iniţiat de Grupul Media Singur pe care îl conduce, Proiect intitulat „Întoarcerea poetului risipitor” (50 de volume de poezii cu rimă), evenimentul cuprinzând şi lansarea a două volume incluse în proiect.

Poetul George Filip din Montreal, Canada, a venit în ţara natală pentru a-şi lansa volumul de poezii „FÂNTÂNA DORURILOR”, apărut în Editura SINGUR, Târgovişte, 2012, inclus în Proiectul „Întoarcerea poetului risipitor” la nr. 14. Cu acest volum domnia sa a adunat în palmares 33 de volume.

Un al doilea volum de versuri lansat în cadrul Proiectului a fost „Ciclul eu-lui”, apărut în Editura SINGUR, Târgovişte, 2012, fiind inclus în Proiect la nr. 3, autor Vali Niţu, poet, jurnalist, membru al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, director al Revistei Impact Cultural Dâmboviţean.

Domnul George Coandă, o figură proeminentă a culturii dâmboviţene, scriitor, jurnalist, istoric, geopolitician, şi-a lansat volumul „ADIO FANTASTIC SECOL 20 (CIMITIRUL DE BUSOLE), apărut în Editura Bibliotheca, 2011.

Recitările poeţilor târgovişteni au fost completate de actorul Nucu Stângaciu de la Teatrul Naţional din Bucureşti, care prin talentul şi vocea sa de excepţie a impresionat publicul, dar mai ales pe autori. Printre invitaţi şi prieteni s-au aflat: Florian Silişteanu din Piteşti, Silvia Butnaru din Germania, George Tei, Lucian Gruia, Mihai Antonescu, Baki Ymeri, Eugen Bot. Au mai fost citite creaţii ale scriitorilor Mihai Antonescu, Daniel Vorona şi Valentin Mihăescu, creaşiii incluse în Antologia de poezie „Vama Literară”.

Şi pentru că poeziei îi stă bine cu muzica, câţiva folkişti, cantautori, muzicieni au ridicat asistenţa în picioare prin cântecele lor, inspirat interpretate, pe versuri proprii sau ale unor poeţi consacraţi. Traian Chiricuţă, Ionel Bogdan, Kjersti June (Germania), Tic Petroşel, Nelu Susan şi Dorin Andone au făcut să răsune clubul în acordurile chitarelor şi ale vocilor.

Surpriza serii a fost nimeni altul decât inimosul Ştefan Doru Dăncuş care în loc să recite, şi-a cântat poeziile acompaniindu-se la chitară, cu o voce care a surprins, ca de fiecare dată, prin tonalitatea diferită de cea de toate zilele.

A fost un eveniment reuşit, cu un public numeros şi entuziast. Invitaţii veniţi pentru prima oară şi-au propus să mai revină şi altă dată.

A consemnat,
Emilia Dănescu
Redactor Revista Singur
Pentru mai multe fotografii, daţi click pe link-urile:

https://picasaweb.google.com/107051095116030871434/ScoalaDePoezieDinTargovisteLaVamaLiterara26042012

Reply

INVITAŢIE CARTE / ARTE

Când ?

joi, 2 aprilie 2012, orele 19. 30

Unde ?

CLUBART “BOEMA 33” Bucuresti, B-dul Dacia, nr. 18

Ce?

a 73 – a EDIŢIE a SERBĂRILOR REVISTEI VAMA LITERARĂ
“transfigurarea întru cuvânt”
MUZICĂ & POEZIE & CULOARE

A treia LANSARE A ANTOLOGIEI DE POEZIE „VAMA LITERARĂ”

Cine?

SEGMENTUL LITERAR (LANSARE DE CARTE)

„ŞCOALA DE POEZIE DE LA TÂRGOVIŞTE”

GEORGE FILIP (CANADA) ŞTEFAN DORU DĂNCUŞ, GEORGE COANDĂ, GRIGORE GRIGORE, VALI NIŢU, MIHAI ANTONESCU, FLORIAN SILIŞTEANU

SEGMENTUL MUZICAL

TIC PETROŞEL, TRAIAN CHIRICUŢĂ, IONEL BOGDAN, ROBERT CORA, VALENTIN AJDER

ARTE PLASTICE

EXPOZIŢIE DE POEZIE

REMEMBER: CEZAR IVĂNESCU

MODERATOR: DANIEL VORONA

Reply

Subscriu comentariilor despre imagininea dezolanta a Boemei 33. Servirea este groaznica si in plus “momentele culturale’ sunt slabe, fara nerv, plictisitoare ca si gazda lor care de cele mai multe ori este “tanar doar la 40 de grade” . Pactic pe acolo se aduna nostalgicii epocii comuniste si am vazut cativa fosti informatori ai securitatii : Stoica, Turturica etc.

Reply

  bă onofrei…(de …. să mă iei) unde ai văzut tu cretinoidule turturică şi stoica în cadrul serbărilor “vama literară” ? băi vită nostalgică! băi putoare a putorilor… care eşti!

  Reply

Comunicat – 29 februarie 2012
« antologiile de poezie « Vama Literară »
Joi 7 martie 2012 orele 19.30 în cadrul celei de-a 60-a ediţii a Serbărilor Revistei « VAMA LITERARĂ » la « Club Art Boema 33 » va avea loc lansarea primului volum al Proiectului Editorial « ANTOLOGIILE DE POEZIE VAMA LITERARĂ – al treilea val, a şaptea poartă, a 11-a poruncă – generaţia aşteptismului, un Proiect adresat atât românilor din Ţară cât şi românilor din Diaspora
În acest prim volum au fost publicaţi următorii autorii :
George Alboiu
Adam Puslojic
Mircea Bârsilă
Mihail Gălăţanu
Cristian Pavel
Viorel Sâmpetrean
Mircea Florin Şandru
Ioan Es Pop
Vasile Tărâţeanu
Lucian Gruia
Corneliu Tălmaciu
Mihai Antonescu
Ioana Negoescu
Adelina Fleva
Djamal Mahmoud
Florian Silişteanu
Marcel Ion Fandarac
Marius Marian Şolea
Vasile Durloi
Alex Bodoli
Maria Niţu
Angelica Stan Mihalcea
Nicolae Oprişan
Mălin Te Stan
Ania Vilal
Marius Lăzărescu
Tic Petroşel
Justina Radu
Marius Gîrniţă
Iulian Dămăcuş
Amalia Constantinescu
Marin Dumitrescu
George Daragiu
Silviu Prundea
Mirela Bălan
Caterina Scarlet
Vasilica Ilie
Iulia Ralia
Eva-Maria Sălvanu
Evelina Mihaela Mitrea
Eugen Axinte
Emilia Dănescu
Livia Ciupercă
Mihaela Ioniţă
Lidia Burduja
Aurora Popa
Dorel Mihai Gaftoneanu
Victoria Stoian
Gabriel-Vincenţiu Mălăescu
Ecaterina Şerban
Stelian Platon

P s
Autorii care vor să participe şi vor să se exprime prin lectură publică în cadrul acestui Eveniment sunt rugaţi să sune la tel : 0723.42 50 46 ; 0753.05.04.03 ; 0770.21.68.69 sau pe adresa de e-mail [email protected]
p.s
segmentul muzical va fi asigurat de: TIC PETROŞEL – chitară-voce, TRAIAN CHIRICUŢĂ – chitară-voce,CRISTIAN PAVEL – chitară-voce, GRUPUL “CANTOS”- chitară-flaut- voce;ADINA MAFTEI – chitară-voce, ANA MARIA DUMITRU – chitară-voce.
segmentul arte plastice : TEODOSIA AVRAM

Reply

prin mancare banala la ce va referiti?nu toata lumea mananca fructe de mare …nu tuturor le place sa fie snobi…

Reply

vedeti daca nu sunteti prea microsoft ori apple lumea nu va place, daca o sa pune-ti mai multi Mc’ donald’si lumea v-a veni fuga, fuga de este americana si originala!!! tineti’o asa poate intr-o zi lumea o sa inteleaga.

Reply

CLUB ART BOEMA 33
La mijloc de decembre, într-o frumoasă zi tomnatecă, Club Art Boema 33 şi-a deschis larg porţile pentru a-şi primi oaspeţii, unii dintre ei veniţi de departe… Am poposit şi noi, mai întâi la masa scriitorilor, prieteni ai lui Mihai Antonescu. El este cel care îi strânge în jurul lui de mai bine de trei ani, în fiecare joi, negreşit. Erau acolo George Corbu, preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România, scriitorul Radu Cârneci, tânăra romancieră Christina Wittelsbach, scriitorul Emil Lungeanu şi mulţi alţii.
Spre seară au început să apară gazdele, invitaţii şi publicul unei seri de neuitat, ultima Serbare „Vama Literară” din anul 2011, dinaintea sărbătorilor de iarnă. Scriitorul Daniel Vorona, amfitrionul acestor serbări, cu zâmbetul lui inconfundabil, ne invită să ocupăm mesele din interiorul clubului. Şi le ocupăm! Iar spaţiul devine dintr-odată neîncăpător…
Dar să facem prezentările… Ştefan Doru Dăncuş, scriitor, director Grup Media Singur, invitat de onoare, sosit din Târgovişte, după o aventură rutieră de numai 4 ore, scriitorul Vasile Tărâţanu, membru al USR, academician, originar din Cernăuţi, Ucraina, tenorul Dumitru Gheorghiu din Republica Moldova, folkistul Nelu Susan din Alba Iulia. Iată cum Daniel Vorona reuşeşte să aducă aproape oameni de pretutindeni, pentru un act cultural de excepţie. Pentru că la Boema 33 se întâlnesc, nu doar scriitori, ci şi artişti din toate sferele. Despre cine să vorbim mai întâi? Poate despre artistul plastic Mihai Boroiu sau despre tânăra şi graţioasa Luana Elena Stroe, chitară clasică? Ori despre cantautorii şi folkiştii care s-au întrecut unii pe alţii, şi numim aici pe Ana Maria Dumitru, o prezenţă deja obişnuită, Traian Chiricuţă, venit pentru a doua oară la Boema 33, Tic Petroşel, despre care nu mai e cazul să vorbim, ştiţi cu toţii, Valentin Ajder, revelaţia serii/nopţii de 15/16 decembrie 2011…
Ediţia din 15 decembrie a Serbărilor Revistei „Vama Literară” a avut o încărcătură specială, atât prin numărul mare de invitaţi, cât şi prin evenimentele care au fost marcate sau comemorate. Să spunem aici despre debutul subsemnatei, Emilia Dănescu, cu volumul de versuri „Zestrea toamnei”, apărut în Editura Singur Târgovişte, debut care s-a întâmplat în prezenţa celor doi mentori literari: scriitorul Ştefan Doru Dăncuş, editorul cărţii şi scriitorul Mihai Antonescu, conferenţiar de excepţie. Apoi despre relansarea celei mai recente cărţi a lui Ştefan Doru Dăncuş, „Casa memorială Dăncuş”, apărută în Editura Eikon Cluj-Napoca, o antologie poetică de autor, despre care autorul însuşi spune că este „cântecul de lebădă”, în urma apariţiei căreia se va lăsa de scris poezie. După deosebita prezentare făcută de Mihai Antonescu pentru ambele cărţi, au urmat sesiuni de lectură din cele 2 volume: „Zestrea toamnei” în lectura proprie a autoarei şi „Casa memorială Dăncuş” în lectura lui Andrei Goci, în care am descoperit un foarte talentat recitator.
Tânăra cantautoare Ana Maria Dumitru, în viaţa de zi cu zi studentă la matematică, a fost o prezenţă pe cât de agreabilă, pe atât de apreciată de oaspeţi. Numim aici pe Ştefan Doru Dăncuş şi pe Valentin Ajder. Felicitări Ana Maria! Momentul de remember Nichita Stănescu susţinut de Aureliu Goci, a fost urmat de un microrecital Luana Elena Stroe, chitară clasică. Impresionante au fost atât discursul scriitorului Vasile Tărâţanu, cât şi poemele recitate de domnia sa. Artistul plastic Mihai Boroiu, ale cărui tablouri au putut fi admirate de jur-împrejurul sălii, a fost pezentat de Aristotel Bunescu, un cunoscut ziarist şi om de media, care i-a luat şi un scurt interviu.
Un moment pe cât de neaşteptat, pe atât de onorant, a fost conferirea de către Daniel Vorona însuşi a diplomelor de onoare şi a titlului de CAVALER AL ORDINULUI CULTURAL BOEMA 33. Au fost chemaţi la scenă: poeta Emilia Dănescu, scriitorul Ştefan Doru Dăncuş şi poeta Justina Radu. Valentin Ajder, sosit ceva mai târziu dinspre alte obligaţii editoriale, şi-a luat în serios rolul de editor al cărţii lui Ştefan Doru Dăncuş, „Casa memorială Dăncuş” făcând o scurtă prezentare a autorului şi a cărţii din care a citit un scurt fragment.
Aculin Tănase, cu binecunoscutul său joben pe cap, ne-a încântat cu un calup de epigrame care au stârnit hazul, destinzând atmosfera. S-au succedat apoi, rând pe rând, momente muzicale şi literare. Au cântat la chitară şi vocal Nelu Susan, Tic Petroşel şi Traian Chiricuţă. Au recitat Emilia Dănescu din creaţia proprie şi Andrei Goci din creaţiile Adelinei Fleva şi ale lui Daniel Vorona.Seara s-a încheiat înspre dimineaţa zilei următoare cu un recital susţinut de Valentin Ajder în tandem cu Ana Maria Dumitru. Cei care au rezistat până la acea oră târzie s-au bucurat de cântece de pe tot cuprinsul ţării, fredonate în cor şi îndelung aplaudate. Au răsunat colinde binecunoscute, precum „Zurgălăul” şi „Sculaţi voi, boieri mari!”.
La finalul evenimentului, Daniel Vorona a urat tuturor „sărbători fericite” şi a anunţat următoarea întâlnire care va fi la mijlocul lui ianuarie 2012.
Emilia Dănescu -Redactor Bucureşti
http://www.revistasingur.ro

Reply

Comunicat de presă

Joi, 15 decembrie 2011, ora 19:30, la Club Art „Boema 33” va avea loc relansarea volumelor de poezii „Casa memorială Dăncuş”, autor Ştefan Doru Dăncuş şi „Zestrea toamnei”, autoare Emilia Dănescu. Vor prezenta: Valentin Ajder, editor şi Mihai Antonescu, scriitor.

Amfitrionul evenimentului Serbările Revistei „Vama Literară” este scriitorul Daniel Vorona.

În cadrul segmentului muzical, pe scenă vor urca: Tică Lumînare, Traian Chiricuţă, Ana Maria Dumitru, Adina Maftei, Dumitru Gheorghiu, Luana Elena Stroe. La segmentul literar vor mai participa Florian Silişteanu, Justina Radu, Tic Petroşel, Adelina Fleva, Aculin Tănase şi Andrei Goci. Arte plastice: Mihai Boroiu.

Se apropie sărbătorile de iarnă… Va fi o seară specială, în care poezia se va împleti cu muzica. Nu vor lipsi colindele, momentele umoristice şi alte surprize.

Evenimentul va fi filmat de Victor Potra şi mediatizat de Grupul Media Singur.

Locaţia Club Art „Boema 33”: Bucureşti, B-dul Dacia nr.18, punct de reper: Piaţa Romană, staţia de autobuz 133.

Mai multe detalii veţi afla accesând link-ul:

http://api.ning.com/files/DjFuknXYvuTOQfxTlDbmS5gZpq98VMxfI8oUP0JtdkxkA6i9*AruTgtxuS-YaQcX3Mck-Ellyjy-lRK3XwdylT0brg2n4xtZ/JOI15decembrie2011.pdf

Sursa: http://reteaualiterara.ning.com/profile/DANIELVORONA919?xg_source=activity

Reply

MARIA GHEORGHIU, TIC PETROŞEL, GRUPUL CANTOS, ADINA MAFTEI CRISTIAN PAVEL, TRAIAN CHIRICUŢĂ ( FOLK ); MIRCEA BÂRSILĂ, MIHAIL GĂLĂŢANU, FLORIAN SILIŞTEANU, MARCEL ION FANDARAC, CORNELIU TĂLMACIU, ADRIAN SUCIU, ş.a (poezie) GEORGE ALEXANDRU (actor) vin joi 1 Dec la CLUB ART “BOEMA 33″. VĂ AŞTEPT!

Reply

CLUB ART BOEMA 33 VĂ INVITĂ JOI, 3 nov. 2011, orele 19. 30, la BOEMA 33 din Bucuresti, B-dul Dacia, nr. 18
unde va avea loc a 60 – a EDIŢIE a SERBĂRILOR REVISTEI “VAMA LITERARĂ”
“transfigurarea întru cuvânt” MUZICĂ & POEZIE & CULOARE

DANIEL VORONA MIHAIL GĂLĂŢANU

cartea de poezie în lectura autorului
antologiile « Vama Literară »

TRAIAN CHIRICUŢĂ

VIOREL SÂMPETREAN

Remember: IOAN ALEXANDRU
CRISTIAN PAŢURCĂ

arte plastice : MIHAI TUGEARU & INVITAŢII

minirecital poetic: ANDREI GOCI

Reply

JOI, 3 nov. 2011, orele 19. 30, la din Bucuresti, B-dul Dacia, nr. 18
unde va avea loc a 60 – a EDIŢIE a SERBĂRILOR REVISTEI “VAMA LITERARĂ”
“transfigurarea întru cuvânt” MUZICĂ & POEZIE & CULOARE

DANIEL VORONA MIHAIL GĂLĂŢANU

cartea de poezie în lectura autorului
antologiile « Vama Literară »

TRAIAN CHIRICUŢĂ

VIOREL SÂMPETREAN

Remember: IOAN ALEXANDRU
CRISTIAN PAŢURCĂ

arte plastice : MIHAI TUGEARU & INVITAŢII

minirecital poetic: ANDREI GOCI

Reply

vă invit joi 6 oct orele 19.30 la “Boema 33″
muzică, poezie, arte , respect ptr valori, (vezi Paul Goma -la aniversară” )tic petroşel, ana maria dumitru … grupul wind band restul e surpriză!

Reply

Domnule Vorona,

Va multumesc pentru invitatie insa pe 22 septembrie nu voi fi in tara.
Astept cu interes urmatorul eveniment.

Codin Caragea

Reply

  vă invit joi 6 oct orele 19.30 la “Boema 33″
  muzică, poezie, arte , respect ptr valori, (vezi Paul Goma -la aniversară” )tic petroşel, ana maria dumitru … restul e surpriză!

  Reply

Domnule Vorona,

Tocmai ma pregateam sa scriu inca un comentariu intrucat am revenit sambata la pranz la Boema 33 cand, constat cu surprindere ca exercitiul meu de sinceritate este banuit de plagiat.
Sunt flatat ca m-ati confundat cu dl. Butunoiu, dar in acelasi timp sunt nevoit sa-mi declin complet identitatea pentru a va ajuta sa evitati pe viitor asemenea confuzii. Sper ca ma credeti pe cuvant cine sunt (puteti verifica usor pe Internet) si nu imi veti cere vreo serie de buletin sau CNP :)

Profit acum de ocazie pentru a comenta putin experienta de sambata: ati spus ca exista ventilator/ventilatoare cu vapori de apa, insa eu am zarit un singur ventilator negru, mare (pe stanga cum se intra), cu elice. Nici urma de vapori de apa. Acest ventilator cu elice nu functiona sambata la ora 13.30 in plina canicula cand pe terasa erau aproximativ 10 persoane, deci ar fi fost justificata utilizarea lui chiar daca nu face fata acelui spatiu.

In locul dumneavoastra, as fi mai atent la comentariile clientilor dvs. pentru ca doar asa va puteti cu adevarat imbunatati serviciile.
Demersul cultural al locului este, fara indoiala, laudabil insa ambianta si calitatea mancarii nu au absolut nici o legatura cu manifestarile de care pomeniti. Scopul principal al oricarui restaurant este sa ofere in primul rand mancare buna, servicii de calitate si un mediu ambiant cat mai confortabil. Asta am si incercat sa descriu in comentariul meu, din dorinta de a va ajuta sa schimbati anumite lucruri care nu sunt in regula.

Reply

  dle CODIN CARAGEA,
  încercând să evit la rându-mi confuziile(dvs)
  vă rog să verificaţi pe internet “Picasa Web Albums – Daniel Vorona
  https://picasaweb.google.com/100712611795312136053 – În cache
  Daniel Vorona’s Gallery · Vama Literară la Boema 33 Laudaţio şi lectură publică Clara Mărgineanu 7 iulie 2011. Jul 7, 2011. Photos: 80 … Daniel Vorona ..,- şi nu numai) şi să observaţi că eu nu am nici o acţiune la “BOEMA 33 ” în afara acţiunilor culturale.
  p.s ptr o “acţiune” a lui daniel vorona au venit/bătut mii de km , special, academicieni străini (şi români)la “BOEMA 33″
  p.s dacă a existat confuzie precum spuneţi îmi prezint scuze!(şi dvs şi dlui Butunoiu)

  Reply

   joi 15 sept a.c “seara culturii aromâne”

   Reply

    dle Codin Caragea vă invit/aştept (special) joi 15 sept orele 19.30 la “boema 33″

    Reply

     FOARTE IMPORTANT!
     din motive independente de voinţa noastră spectacolul/manifest de poezie / muzică / plastică programat pentru joi 15 sept”.la Club Art Boema 33″ se amână pentru data de 22 sept (ptr a putea participa la evenimentele “Vama literară” şi oficiali ai Ambasadei Republicii Macedonia în România!

     Reply

vă invit pe 15 septembrie la deschiderea stagiunii de toamnă a serbărilor revistei “Vama literară”!
din program:
poezie/literatura română /universală:
mihail gălăţanu; clara mărgineanu; catia maxim; Cristina cîrnicianu;
folk: ovidiu mihăilescu & puiu creţu & mihai caramihai ( “aripa” muzicală a grupului “VOUĂ”)ana maria dumitru, robert şercău, tic petroşel; arte plastice : elena dăscălescu;
invit serii: irina lucia mihalca ( despre cultura aromână )

Reply
  Irina Lucia Mihalca September 9, 2011 at 7:25 pm

  Buna seara,
  Va multumesc pentru invitatia facuta, dar in agenda mea de lucru a intervenit ceva urgent,o delegatie, astfel ca ma vad in imposibilitatea de a va onora deschiderea stagiunii de toamnă a serbărilor revistei “Vama literară”!
  Va las un poem drag sufletului meu, aparut de curand in http://dhyeata.wordpress.com/
  Toata pretuirea mea pentru munca si efortul depus in acest proiect cultural!

  Cu respect si aleasa consideratie,
  Irina Lucia Mihalca

  Reply

dle Codin(???!!!) plagiezi/pastişezi pseudoeditorialul!

p.s
Dle George Butunoiu vă recunosc stilul!

Reply

  Domnule Vorona, inteleg ca logica dumneavoastra v-a condus la concluzia ca eu as avea nevoie sa scriu sub anonimat ca sa spun una sau alta, sau ca sa-mi sustin propriile afirmatii, nu-i asa?

  GB

  Reply

   exact!

   Reply

   Domnule BUTUNOIU,
   dvs vă asociaţi cu oamenii de cultură ptr a lucra împotriva culturii? am sperat că veţi înţelege dimensiunea daunelor (de imagine) pe care mi le provocaţi păstrând acel editorial.cum credeţi dvs că reacţionează oficialul/oficialii unei ambasade străine sau reprezentanţii unor centre culturale invitaţi de subsemnatul la un eveniment “Vama literară” citind acel articol foarte denigrator semnat de dvs. Dvs chiar nu realizaţi că e vorba de cultură vie?
   p.s sper că astăzi în ceasul al 13 veţi înţelege!

   Reply

    Imi pare rau, eu am fost de mai multe ori la Boema 33, si nu singur, tocmai ca sa imi fac o parere cat mai obiectiva si sa nu pot fi acuzat de superficialitate. De fiecare data a fost la fel, nu am cum sa scriu altceva, ar fi incorect si necinstit fata de celelalte restaurante. Cred ca ar fi in interesul dv. sa faceti niste schimbari radicale acolo, nici nu ar fi foarte greu sau costisitor. Si sunt convins ca aprecierile pozitive nu vor intarzia sa apara, si acestea nu numai de la noi…

    GB

    Reply

     Dle Butunoiu,
     îmi pare rău că nu aţi înţeles nimic!
     ţin să vă anunţ (fără plăcere) faptul că am început diligenţele ptr a vă acţiona în JUSTIŢIE! Sper că banii pe care îi voi primi de la dvs drept daune morale , de imagine, materiale şamd (şi promit că nu vor fi puţini)
     să mă ajute să devin acţionar la “BOEMA 33″ şi să construiesc un Restaurant aşa cum vă doriţi dvs.

     fără consideraţie, daniel vorona

     Reply

Am mancat aici la pranz, intr-un fel de salon, intr-o zi caniculara si nu functiona nici o instalatie care sa produca o senzatie de racoare. Cred ca de aceea si chelnerul saracul asuda din greu. Imi amintesc ca am si zambit putin cand l-am vazut intrucat aveam senzatia ca o sa ma intrebe: “Monser, un pahar cu apa, se poate ?”.

Perceptia mea cu privire la ambianta e un amestec de crasma cu bodega fara cine stie ce pretentii. Erau destul de multi clienti care pareau cumva de-ai casei sau oricum aveau aerul ca isi fac veacul pe acolo, in special in zilele toride cand te ia toropeala.

Mancare nu m-a impresionat decat prin preturile destul de mici. Personal nu il pot recomanda decat studentilor cu bugete reduse sau unor persoane infometate care se afla in statia de autobuz din apropiere.

In orice caz, voi lua si cina intr-o seara cu speranta ca voi prinde si o manifestare artistica despre care nici nu as fi banuit ca le poate gazdui acest loc.

Reply

dle George Butunoiu BOEMA 33 nu este doar o locaţie în care “se serveşte” mâncare şi băutură ci este un (mini)centru în care cel ce poposeşte (este invitat) aici “este servit” şi cu o porţie (sau mai multe porţii) de cultură. Nu pot accepta insulta dvs cum că “Miroase urat pe terasa de la Boema 33 si nici prea curat nu e” !
cu aceleaşi gânduri bune daniel vorona tel. 0753.05.04.03

Reply

INSIST! dle GEORGE BUTUNOIU consider articolul (pseudoeditorialul) dvs defăimător/calomniator/ de rea credinţă şamd. vă rog să vă “reconsideraţi” opinia altfel mă simt obligat să vă acţionez în instanţă (pentru prejudiciile aduse: morale, de imagine, financiare etc. ) p.s
cu gânduri (deocamdată) bune daniel vorona, scriitor, membru titular al uniunii scriitorilor din românia, jurnalist de investigaţii (şi cultural) din 1990.

Reply

  Domnule Vorona, am fost din nou la restaurantul dv., cu cateva zile in urma. Nu am fost singur (asa cum nu am fost nici prima data)- tocmai pentru a nu avea mustrari de constiinta ca as putea fi prea subiectiv. Nu a fost bine, dar deloc! Am murit de cald, am lasat mancarea in farfurie… Imi pare rau!

  GB

  Reply

dle george butunoiu vă contrazic! există aer condiţionat (în salon)
în grădină există ventilator/ventilatoare (cu vapori de apă)

Reply

un exemplu de manifestare în” BOEMA 33 “

Din program:

Contemporanis cu Adam Puslojic (Serbia)
Poet, traducător
Membru de onoare al Academiei Române
Doctor Honoris causa al univ. Arad, Oradea, Baia Mare

Laudațio: Mircia Dumirescu, Răzvan Voncu
Muzică folk/pop cu: Eugen Stan, Tic Petroșel și Maria Gheorghiu
Vernisaj pictură: Ioana Streinu
Lansare DVD/CD/ Vama Literară Daniel Vorona, Mihai Gălățeanu Laurian Stănchescu
Remember: Cezar Baltag
Recital poetic:Eusebiu Ștefănescu (Teatrul Național București) Antilia Romanescu -Teatrul Experiment de poezie Vama (informația apare și în ediția online și în ediția tipărită a cotidianului Curierul Zilei din Pitești)

Reply

p.s dacă se întâmplă să ajungeţi la BOEMA 33 în zi/seara de joi aveţi ocazia să ascultaţi/vedeţi voci de valoare ale muzicii folk! numesc: grupul “CANTOS”, tic petroşel şi marlene hristea,ovidiu mihăilescu, puiu creţu, eugen stan, maria gheorghiu, ana maria dumitru, daniel stan, robert şercău, adina maftei, grupul “rufi”, ion marinescu ţurlă… şi mulţi alţii! p.s 2 consider articolul editorialistului calomniator

Reply

  Imi pare sincer rau ca nu am putut scrie altceva! :( Si imi pare rau ca vi se pare o calomnie. Am fost si a doua oara la Boema 33, acum mai putin de 2 saptamani, si diferentele fata de ce am vazut (si mancat, mai ales!) prima data au fost neinsemnate. Ingrozitor de cald (fara aer conditionat pe canicula), mancare mai mult decat banala… :( Ma bucur ca aveti atatia oameni importanti care vin acolo. Din fericire pentru dv. cei mai multi dintre acestia sunt din categoria celor putin pretentiosi, si la mancare si la cele din jur.

  GB

  Reply

fals! e un restaurant în care ARTIŞTII SE SIMT CA ACASĂ! În această locaţie au “poposit” de când a luat fiinţă locaţia actori, ziarişti, scriitori. câteva nume : cezar ivănescu, mariana marin, ion covaci, george alboiu, grişa gherghei, mihai antonescu, mihail gălăţanu, adam puslojic, baki ymeri, florentin popescu, valentin iacob, paul vinicius, ioan es pop, marian drăghici, ioan groşan, clara mărgineanu, constantin stan, mircea bârsilă, cristian pavel şi mulţi alţi oameni de cultură: aici se “întâmplă” de aprox 2 ani , săptămânal, joi seara serbările revistei “vama literară” cu muzică folk/pop şi poezie de mare valoare! este singurul local în care găseşti mâncare proaspătă şi de calitate!G.B
vă recomand să (mai) treceţi prin BOEMA 33″

Reply
marcelino20052001 July 31, 2011 at 7:06 pm

domne aici am cununat si a fost super.tineti-o tot asa 😉

Reply
petrianu_madalina July 30, 2011 at 12:47 am

restaurantul boema,este un loc primitor,pt oameni de toate varstele,si pt orice buzunar,o ambianta placuta,mankrea este buna,un loc mi dar f dragut

Reply

FALS ESTE UN RESTAURANT FRUMOS NU MIROASE URAT SI CHELNERII NU SUNT PLICTISITI

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six × 6 =Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,