Restaurant medieval Excalibur (Academiei) - Locul Cavalerilor

Vizualizari 21.352 Vizualizari 
Comentarii 14 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Apr-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 24 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Str. Academiei 39-41, BUCURESTI


021.314.56.70, 0730.190.364

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt41113

Sa faci un "restaurant medieval" nu e o idee proasta, insa e mult, mult mai greu decat a face unul "normal". Poti sa te concentrezi pe "scenografie" ca sa atragi curiosii, pe un meniu si pe o mancare deosebite, sau, daca te tin puterile, pe amandoua. Cei de la Excalibur au ales prima varianta: au investit destul de mult in butaforie, considerand ca oamenilor nu le va mai sta mintea la ce e in farfurie... Cred ca si-au facut un calcul gresit, banuiala intarita de pustietatea pe care am vazut-o in spatiul acela imens din centrul centrului Bucurestiului. Excalibur e un fel de Dracula cam de 10 ori mai mare. Ocupa un subsol enorm al blocului de peste drum de Biserica Cretulescu de pe Calea Victoriei, amenajat si decorat dupa cum se vede in poze, cu un efort financiar consistent, fara indoiala. Dezbaterea in jurul meniului a fost o mica aventura gnoseologica. Am intrebat ce fel de meniu a acela: daca e romanesc, daca e international, daca e celt sau de alt fel. Ni s-a spus ca e "meniu medieval", adica niciunul dintre cele enumerate mai inainte, si ca asta e ceva distinct si distinctiv, o sa intelegem mai bine despre ce e vorba cand vom vedea cu ochii si cand vom atinge cu limba. Deja ma gandeam ca trebuie sa introduc o bucatarie noua in Restograf, "bucataria medievala", ca sa fac loc Excaliburului si altora ca el, daca or mai fi in Bucuresti. Insa am aflat cu mare surprindere (si cu groaza, ca sa fiu sincer) ca Regele Arthur si razboinicii lui isi luau mancarea de la... supermarket!!! Faimoasa "Gustare a Cavalerilor Mesei Rotunde" (sau asa ceva, nu am retinut numele exact, insa asta era ideea) ne propunea un festin cu salam de Sibiu, ceva sunca, branza si vreo sase masline, sigur, cu o rosie taiata in zimtisori alaturi de o frunza de salata. Ospatul a continuat cu cateva bucati de carne fripta cu cartofi prajiti. Am mancat cartofii prajiti, si nota atat de mare de la "mancare" mai mult pe ei se bazeaza... Serviciul a fost pe jumatate lamentabil, pe jumatate nu-chiar-atat-de-lamentabil. O duduita care se credea Guinevere (si invesmantata in consecinta) parea profund sictirita de prezenta noastra acolo. Un cavaler a incercat sa para mai politicos, insa exista o limita in toate... Probabil ca noi am ajuns la Excalibur chiar cand in regie introdusesera scenele cu "toti celtii au fugit care-ncotro din calea saxonilor, asa ca nu a mai ramas nimeni care sa vina la restaurant". Le-a iesit perfect scena, fiindca doar noi si doi francezi mai ramaseseram acolo... Preturile nu sunt mari la Excalibur, dar nici mici nu sunt, daca le comparam cu cele "de raft". Mai pe scurt, Excalibur e mai degraba o "piesa" ratata, din toate punctele de vedere, si poate ca merita sa mergeti acolo numai daca sunteti cu copiii, ca pe ei nu-i intereseaza prea tare ce mananca. (GB)

Localizare Restaurant medieval Excalibur (Academiei) - Locul Cavalerilor

Str. Academiei 39-41, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Inainte de a face rezervarea la acest restaurant am citit niste review-uri pe net si toate erau pozitive. Am vizitat si site-ul lor si totul parea a fi o alegere buna.. pana cand am ajuns acolo.
Am sa incerc sa relatez cat mai obiectiv si pe scurt:
– mancarea: denumiri pompoase, cantitati exagerate, mancare bazata de cele mai multe ori pe cartofi congelati prajiti, legume congelate, mix-uri de tip mexican, conserve etc.
Inteleg conceputul pe care se bazeaza restaurantul – meniu simplu, medieval, dar, cu toata pregatirea mea de filolog, as putea face fata provocarilor de bucatar in acest restaurant. Ma refer aici la modul foarte simplist in care a fost alcatuit meniul si in care este gatita mancare
– preturile mari pentru calitatea mancarii. Nu cred ca in acest restaurant puteti manca ceva ce n-ati mai mancat niciodata, exceptand capriora, purcelusul de lapte si chestiile exclusiviste.
– Citind unele review-uri, am vazut comentarii de tipul “preturile cam mari compenseaza cu cantitatea”. Respectiva cantitate a fost inutila pentru grupul in care am fost.
– in meniu nu sunt pentru toate produsele mentionate cantitatile. Am vrut sa impart un platou cu o prietena chelnerul ne-a spus ca nu ne gaaranteaza ca ne vom satura. In cele din urma am impartit un platou, pe care nu l-am terminat.
– Uite asa am ajuns si la servicii. am stat cu ochii dupa chelner si cu mana ridicata in mai multe randuri. de fiecare data cand a venit la masa noastra a fost pentru ca l-am chemat.
– Am stabilit in cele din urma sa nu lasam bacsis. pentru faptul ca nu am avut un chelner cooperant si nu am primit o mancare care sa ne impresioneze. As vrea sa scap de deprinderea de a lasa obligatoriul 10% si sa fi mai exigenta in ceea ce priveste aprecierea mea baneasca fata de un restaurant. Cam asta a fost inceputul…
Ca un facut nota era undeva laa 136 ron, iar noi am lasat 150 si am aasteptat chelenrul. Vazand ca el tot nu apare, i-am spus unui coleg al lui ca inca asteptam restul. A venit in cele din urma restul, insotit de mustrarea chelnerului care ne-a servit ca atunci cand zici “multumesc” la replica “va aduc imediat restul” inseamna ca nu mai e nevoie sa ne aduca restul. Partial adevarat, dar noi ii multumisem tocmai pentru faptul ca o sa ni-l aduca :)

Reply

Eu nu am ce sa le reprosez.
Sincer, am fost si la panz la meniul zilei cu 15 lei si seara cu diferite ocazii consumand din imensele platouri. Mancare decenta, nu e vorba aici de vreun deliciu culinar sau arta gastronomica, ci pur si simplu de multa mancare gatita corect. Cartofi, carnati, pui, gratare de porc, costite, etc. Niciodata nu mi-a mirosit nimic, niciodata nu au fost innecate in ulei, arse sau mai stiu eu ce. Deserturi bune, bere rece si preturi foarte corecte la ceea ce se ofera calitativ si cantitativ. Totdeauna am fost intrebati daca dorim tacamuri si totdeauna celor care au dorit li s-au adus in cani de lut si cutit si furculita si lingura. La desert se aduc alte tacamuri. Servetele din belsug, bol cu apa cu lamaie sa se spele pe maini cei care doresc. Servirea a fost amabila si pe alocuri incantatoare de fiecare data. Nu am prins niciun ospatar/opsatarita sictirita sau mai stiu eu cum s-au simtit altii/altele de mai sus. Voi reveni cu placere de fiecare data cand vreau sa manac si sa beau bine si mult si sa stau la o poveste linistit cu prietenii. Doar sa ne bucuram unii de altii si sa mancam.
Nu ma intereseaza cand vin aici decorul, muzica (e suficient de slaba ca sonor sa nu ne deranjeze), si cine stie ce aranjament al mesei sau design al farfuriilor.

Reply

O caracterizare scurta, in doar 2 cuvinte: dezamagire profunda. A fost prima si cu siguranta ultima experienta la Excalibur. Dupa ce am gasit relativ greu restaurantul, deoarece era deja noapte, iar in strada nu exista nici un fel de semnalizare luminoasa, am intrat in subsolul al carui decor ni s-a parut totusi interesant. Fiind intr-o locatie noua, m-am gandit sa incerc si ceva nou, respectiv caprioara, dar chelnerita imi spune ca trebuie sa comand cu 48 de ore inainte. Ok, no problem, ma reorientez rapid catre un steak de vita, asta dupa ce o intreb pe chelnerita daca este facuta din muschi de vita, iar aceasta imi raspunde afirmativ. Ii spun de asemenea chelneritei ca vreau ca steak-ul sa fie preparat in sange. Prietenul meu si-a comandat ciolan cu fasole (am uitat denumirile din meniu)…iar dupa o perioada destul de mare de asteptare vine intr-un final si mancarea mult asteptata. Si ajungem la cruntul moment al adevarului: steak-ul de vita nu era preparat din muschi de vita, ci din pulpa…nu era preparat in sange, ci foarte bine facut, din platoul “ciolan cu fasole”, lipsea cu desavarsire fasolea :))), desi in meniu aceasata era mentionata in mod clar. Ciolanul de porc era asezat pe un pat de cartofi “regali” garnisiti cu branza rasa. Peste aceeasi cartofi era asazat si un carnat la gratar, dar care era insa rece:))), deci…pe scurt dezamagire completa. Am mancat, am platit si am rugat-o pe chelnerita sa ii transmita bucatarului sef ca exista o destul de mare diferenta intre vita in sange si cea bine facuta. Pe scurt, din punctul meu de vedere, Excalibur se straduieste sa impresioneze prin dimensiunea portiilor de cartofi regali pe langa care gasiseti feliute de banane sau felii de portocala :)))…deplorabil si cu siguranta never again.

Reply

Da, nu stiu de ce parca nu ma asteptam la un review la Excalibur. Mai mult pentru ideea ca, intr-adevar, este un loc in care incercarea de impresie de medieval este cea primordiala, si mai putin ideea de mancare. Am fost acolo de doua-trei ori, fiind foarte aproape de serviciul meu. Ce pot sa spun este ca de la vizita la vizita (adica din doua in trei luni) mancarea mi s-a parut din ce in ce mai nereusita. Sincer, ideea de medieval n-ar fi trebuit sa stea in denumirea preparatelor (Cina lui Lancelot, etc) sau in servirea cu mana sau in “vesela” din lemn. Ci mai degraba in niste preparate care sa ma faca sa ma simt in evul mediu (nu stiu, o ciozvarta, ceva). Las la o parte ideea de preparate din super-market, care e neadmisibila de la sine.
Pot intelege pe unii care se duc acolo pentru ideea de atmosfera, etc. Dar daca cineva se duce acolo pentru mancare, cred ca trebuie sa mai umble putin si pe la alte restaurante din orasul asta.
Serviciul, in schimb, a fost ok cand am fost eu pe acolo

Reply

am fost acolo cu colegii inainte de Craciunul 2011. Chiar ma asteptam la ceva savuros, insa m-am lamurit ca e doar numele de el si buhuhu-ul care i se duce prin oras, probabil datorita acelora impresionati de decorurile de carton si de limonada…auzi….”limonada exceptionala”. In fine, am luat felurite platouri (eram vreo 20 de oameni) si imediat s-a aratat si “maiestria” bucatarului: totul trantit la prajit in ulei, cu miros dubios (inteleg ca uleiul nu l-au schimbat din evul mediu, dar si carnea de pui mirosea ca si cum ar fi fost alterata) cartofii de ieri reciclati, si niste salata repede repede tocata si pusa acolo…a, si fructe, in diverse combinatii; drept sa spun, ceva mai medieval ca bananele nu am vazut.
acum, nu am pretentii absurde, nu poti pretinde unui fast-food ceva mancare mai chivernisita, dar preturile nu sunt de fast-food, macar la fast-food mai gasesti un rotisor, pe cand excalibur prajeste tot in baie de ulei.
cat despre servire, nu-mi amintesc mare lucru, asta inseamna ca nu m-au calcat pe nervi prea prea….
concluzie: mananc acolo doar daca nu am de ales (si iau o salata)

Reply

Amenajat intr-un fost beci, interior intunecos, miros de fum, mancare, lipsit de oxigen, decorat la limita kitch-ului, pereti din BCA vopsit in dungi, cu intentia de a parea un ziduri de piatra, preturi mari.
Comandam ceva gen “ospatul inainte de lupta” pt 2 persoane, nu-mi amintesc denumirea exacta. Primim tacamuri: doua cutite si o lingura la doua persoane, cer politiocos doua furculite, duduia care servea imi explica cu superioritate modul in care se manaca “medieval”, cu mainile, dupa alte insistente vine cu 2 furculite si cu replica “ Daca chiar nu va descurcati…!”. Vine si mancarea asezata pe o scandura, ati ghicit, “medievala”, totul fiind un amestec semi-porcin de varza cruda, tocata cu un topor medieval probabil, mere verzi taiate in sferturi, 4 aripi de pui si 4 copane, cartofi prajiti aproape deshidratati, toate fierte in ulei si uscate, gust dubios, probabil vechi. In varful acestei gramezi trona infipta …o banana.
Nu s-a putut consuma nimic din acest dubios platou, am cerut nota si am plecat in alta parte plin de nervi.

Reply

    esti liber sa mananci unde vrei nu esti obligat sa mergi la un amnumit restaurant!
    Mancarea ii chiar foate buna,localul ii chiar foarte frumos si atmosfera ii chiar foarte placuta! binenteles poate tu preferi carciumele!

    Reply

      Acum… fără supărare. Fiecare după cum îi obișnuit să mânce. Apoi… să ne fie cu iertare… Noi preferăm mâncare. Nu resturi. Fie ele chiar medievale. Mi s-a părut absolut kitsch, decorul are la fel de multă legătură cu perioada arthuriană cum am eu cu familia domnitoare a Marii Britanii. Cine zice că a fost acolo și i-a plăcut mâncarea, a fost înțărcat cu hamburgeri de la McDonald’s și afară de Coca Cola n-a băut nimic altceva în viața lui. Adevărul e că am văzut hamburgeri și cartofi prăjiți de la McDonalds cu gust mai bun ca ce vinde „Arthur”. Concluzia? Yuck! Slavă Domnului că există ceaiul de sunătoare și Colebilul.

      Reply

Am fost de cateva ori la acest restaurant,seara ori la pranz. La pranz este pustiu deoarece deschid pe la ora 12 – 13, seara insa cu greu gasesti o masa libera.
De fiecare data am luat platouri cu pui la rotisor, bacon , carnaciori si ce mai pun ei pe acolo ( banane, portocale, etc. ) cartofi auriti care sunt foarte buni si in cantitati foarte mari .
Mergem de obicei acolo pentru ca se mananca bine iar pretul este acceptabil pentru 4-6 persoane.
Intradevar servirea lasa de dorit, tacamurile lipsesc de tot iar salata se mananca mai greu cu mana .
O gluma des intalnita acolo este : “foarte buna limonada” care de fapt este pentru spalatul pe maini :)

Reply

Eu nu stiu cand ati ajuns Dumneavoastra pe-acolo, incat sa fie “pustietatea pe care am vazut-o in spatiul acela imens” caci de cate ori am fost acolo…mai sa nu am loc la o masa! Mancarea este destul de buna, limonada exceptionala iar Cina Sir Lancelot este dementiala! Si…apropos…cartofii prajiti nu exista, se numesc Auriti si sunt cu adevarat speciali. Imi pare rau pentru Dumneavoastra domnule GB, dar aici am fost, am mancat si, sper sa nu mi-o luati in nume de rau, cred cu tarie ca fie Otrava lui Merlin a fost in cantitati foarte mari, fie genul acesta nu vi se potriveste, incercati alte genuri….

Reply

    Ei, atunci ma bucur pentru ei, inseamna ca au mare noroc daca fac si sali pline, pentru ca eu nu prea vad motivele pentru care s-ar duce multi acolo. Poate ca stiu ei despre niste mancaruri anume, pe care nu le dau oricui, insa ce am mancat noi (la pranz) a fost mai mult decat banal. Sau poate ai ajuns to acolo cand era vreo nunta… :)

    GB

    Reply

LOL. Eu va citesc recenziile doar ca sa ma distrez putin la sfarsit de zi :)

Reply

Imi place foarte mult recenzia; am si ras cu pofta
Sunt total de acord cu ce ati scris.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 2 = zero