Restaurant Violeta's Vintage Kitchen (inchis)

Vizualizari 9.922 Vizualizari 
Comentarii 13 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Informal
Bucatarie: Urbana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Sep-12)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 15 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt36818

E un alt mic bistrou acum acolo, Beautyfood. Violeta si-a mutat restaurantul in zona Calarasilor - Udriste, se numeste Violeta's Bistro acum.

Pe larg

Sigla restaurantului arata bine, numele e promitator si te astepti la o masa gustoasa, intr-o atmosfera de bistro intim, cochet, de familie. Te astepti sa o cunosti pe Violeta, sa fie dezinvolta, sa te intrebe daca ai gatit vreodata, daca iti place la ea, daca vei reveni, orice. In schimb, te izbeste  la intrare vitrina cu tavite de mancare gatita mustind de grasime intr-o parte, iar in cealalta, ceva felii de tort printre salate vagi. Decorul este neglijent la Violeta’s Vintage Kitchen, mesele pestrite si inghesuite, la care oamenii asteapta ceva in liniste, majoritatea stingheri, cu gesturi retinute. Sunt si doua mici fotolii asezate langa un perete, unde vad ca asteapta cei care au venit sa ia mancarea comandata pentru birou sau acasa. In singurul coltisor liber, un sir de trei mese din plastic in diagonala, neacoperite, stau neocupate. Am intrebat-o pe doamna de la bar/tejghea, care lua comenzile, daca ma pot aseza acolo si mi-a spus cu un zambet greu ca sunt rezervate si vor fi ocupate imediat. Si coltul acela de la masa de patru ocupata de un singur client? Si acolo e rezervat, trebuie sa soseasca cineva. Astept doua secunde, descumpanit, doamnei i se face mila de mine si imi sugereaza ca pot sta pe terasa (era ziua ploioasa si rece, in care a cazut prima ninsoare la munte). Am fost de acord, nu aveam alta varianta. Am iesit in curtea mica din spate, unde sunt doua mese acoperite cu fete murdare si care au scaune de lemn cu cadru metalic subtire, m-am asezat si m-am pus pe asteptat mancarurile alese din lista, comandate deja de la bar/tejghea. M-am uitat putin in jur la curtea neglijent aranjata si ea, iar pana la venirea mancarii am putut sa vad cum clientii trec razant pe langa mine in drumul catre toaletele din spate. Cea pentru barbati era ocupata cu scaune depozitate acolo, astfel incat un domn derutat a ales pana la urma sa intre in cealalta, simtindu-se dator sa imi dea si o explicatie complice. Departe de asteptarile de care va spuneam. A mai aparut un domn care parea din partea locului si mi-a oferit un toi cu palinca, ‘sa nu raciti pana vine mancarea’, pe care am refuzat-o politicos.

Am ales miel cu cuscus si salata de vinete din cele 5-6 variante din meniu, plus un pahar de must. Multa grasime nelalocul ei, iar ingredientele care ar fi trebuit sa lege gustul mai bine si sa-l faca mai special nu au facut decat sa ma faca sa ma intreb ce cauta acolo;  salata de vinete perfect banala m-a facut sa nu mai vreau si desert. 45 de lei pentru ce v-am povestit, plus 20 de lei desertul, era mult prea mult fata de ce poti gasi in alte locuri, la calitate clar mai buna.

Ocupantii celor 5 mese, plus cei care au venit sa ia mancare la pachet sunt o enigma pentru mine. Ori nu au deloc alta alegere si sunt fortati sa manance prost si scump, ori am ales eu cea mai proasta zi din viata restaurantului. De ce altfel ai plati peste 5o de lei pentru un meniu complet, intr-o atmosfera stinghera, pe preparate mediocre?

Mai adaug si ca la plecare am observat ca nu se ocupasera locurile de care am intrebat la inceput, iar doamna de la bar/tejghea a uitat sa-mi trimita mustul comandat. I-am spus asta si mi-a adresat acelasi zambet greu.

Presupun ca Violeta’s Kitchen si-a facut un cerc de clienti care i-au devenit fideli si merg din inertie acolo. Ar putea imbunatati si mancarea, si decorul, si servirea, altfel mi-e greu sa cred ca acestia nu vor descoperi si alte variante, in cele din urma. (Cristian Gheorghe - septembrie 2012)
Localizare Restaurant Violeta's Vintage Kitchen (inchis)

Batistei 23 (prin J. L. Calderon), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Restaurantul s-a mutat pe Str Ionescu Gion nr 9 si se numeste acum Violeta’s Bistro. Azi si maine au meniu mexican iar saptamana viitoare va fi “saptamana romaneasca”

Reply

Pentru vegani cred ca este ok, pentru restul nu e cazul sa se oboseasca sa ajunga la Violeta, nu merita efortul! Totusi, tortul de bezea este ok dar mancarea nu e nici pe departe traditional romaneasca (humusul e romanesc si nu am aflat?!.Ambianta nu este atragatoare, in concluzie, optati pentru alta carciuma!

Reply

Se mananca bine si felurile de mancare sunt originale.

Reply

Este doar marketing cu o comunicare foarte buna. Vinde doar imaginea, cum bine scria cineva mai sus… Dupa ce citesti despre bucataria Violetei, chiar iti inchipui ca experienta va fi pe masura, cu mincare facuta in casa, ingrediente de calitate… Nu sint un circotas, dar acasa nu platesti atit pe mincare, felurile de mincare nu au atitea condimente aiuristice, salatele nu imbatrinesc in galantar. Am mincat acolo cred de vreo zece ori, datorita apropierii de firma unde lucram in acea perioada… Putine au fost datile cind mi-a placut mincarea. Si mai putine datile in care nu m-am intrebat de ce platesc atit pe o mincare mediocra… Iar Violeta nu s-a facut remarcata niciodata.
Clientela traditionala este formata din cei care traiesc in virual, fara a sti o iota despre reala experienta “home made”. Au avut parinti care gateau supa cu vegeta si puneau in sos muuulta faina… Ca sa incerc o gluma, un fel de “Apple user”, prea creativi ca sa manince mincare proasta in alta parte fara a plati scump acest lucru…

Reply

perfect de acord, mancarea are ingrediente care nu se leaga. ineditul este interpretat cumva gresit, de cineva care n-are “har”. asta e impresia generala, fie ca mananci supa de coriandru, salata de rucola cu ardei gras sau alte vinete umplute mustind de grasime.
mirarea vine intr-adevar din multimea de clienti fideli care isi petrec acolo brunch-urile de sambata/duminica.

Reply

Intr-adevar, e aiurea locul, una promite si alta se intampla acolo. Am fost de cateva ori, la fel, in speranta ca am nimerit o zi proasta prima data. E la fel mereu, ceva nu se leaga cu mancarea, pretentiile sunt f mari, atentia la detalii e minima, uita ce-ai comandat, nu au mai nimic. E genul ala de loc in care imaginea creata (eco, bio, ca la mama acasa) e f departe de realitate, iar preturile sunt imense pentru ce ofera.

Reply

Am fost o singura data si cu asteptari mari, dupa ce am citit intr-o revista de “Violeta” si am plecat dezamagit. Preturile sunt mari pentru mancarea mediocra pe care o gasesti acolo, combinatiile de arome si ingrediente sunt total neinspirate iar serviciul e execrabil.

Si acum regret cei 80 lei pe care i-am dat pentru cina a 2 persoane, de pe urma careia am plecat nemultumiti, nesatui si cat mai repede, ca ne simteam inghesuiti.

Tind sa cred ca celelalte comentarii care o lauda pe Violeta fac parte chiar din acel cerc de clienti fideli localului care ori nu au optiuni, ori nu-si dau seama cum este un preparat mediocru.

Reply

Am fost si eu de cateva ori la acest restaurant, mancarea este foarte ok, relativ isi merita banii. Imi place ca meniul este variat iar combinatiile pe care le face Violeta sunt exact pe placul meu. Un punct slab il consider locul un pic cam inghesuit, sunt vreo 6-7 mese inauntru si restaurantul este foarte foarte mic, nu poti sa ai conversatie ca ti-e ciudat sa te auda toate mesele;)) au si afara intr-o gradinita vreo 2 mese, dar sunt chiar langa toaleta si e cam incomod. Per total, mancare buna, Violeta este mai tot timpul acolo, chelneritele sunt fete de treaba, poti vedea mancarea, intr-adevar, in vitrina inainte de a o comanda. Am mers si la un atelier de cookies organizat de Violeta, foarte dragut;)

Reply

Am fost azi la Violeta’s. Cred ca e un loc care merita vizite si laude. Am mancat o supa, o placinta, o salata, un desert. Ca sa nu o lungesc… Puncte forte: meniu schimbat zilnic si variat (multe optiuni pt. un local cu cateva mese); mancaruri originale; se vede si se simte ca mancarea e facuta “in casa”, cu multe mirodenii si combinatii interesante, HEALTHY; poti vedea unele mancaruri inainte de a comanda; atmosfera cosy, aproape de ideea “ca la mama acasa”; ingrediente sanatoase si optiuni vegetariene, incl. ovo-lacto; oferta OK de vinuri la sticla si pahar (in total vreo 15-20 optiuni); Puncte slabe: mancarea poate fi mai gustoasa (cred ca e un semn bun asta, ca nu pun potentiatori de gust); parcare nu; In concluzie il recomand si sper sa mai apara astfel de locuri in Bucuresti

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× two = 6



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,