Restaurant Cucina Borghese

Vizualizari 13.181 Vizualizari 
Comentarii 23 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Italiana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(May-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 407 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Cucina Borghese este un restaurant italian de o calitate si un rafinament de neegalat. Locul ideal pentru o mancare excelenta in centrul Bucurestiului.

La Cucina Borghese in lumina reflectoarelor se afla bucataria italiana! Actorii protagonisti sunt personificati de cautarea atenta de materii prime de cea mai inalta calitate, care provin de la cei mai apreciati producatori din Italia, si de capacitatea artistica a bucatarilor-sefi de a scoate in evidenta, cu simplitate si echilibru, armonia de gusturi valorificate cu maiestrie, cu o creativitate care combina perfect inovatia si traditia.
Pe larg

Va ajunge cel mai bun restaurant din Bucuresti? Catalin Jernoiu, chef la restaurantul Cucina Borghese BucurestiRestaurantul Cucina Borghese, de pe Calderon taiat cu Batistei, in spatele bisericii Sfantul Nicolae-Batiste, e ultimul intrat pe lista scurta a restaurantelor de lux ale Bucurestiului cu aspiratii indreptatite la eticheta de “fine dining”, de bucatarie fina. A fost deschis in martie 2014 in cladirea dintre Praporgescu si Calderon in care a fost inainte o institutie de stat legata de cinematografie, apoi Universitatea Media, cu scoala de cinematografie si televiziune. Cei de la Cucina Borghese au luat o bucata destul de consistenta de parter, cu intrarea pe laterala din Calderon, unde au si o mica si ingusta curte, in care amenajeaza o terasa. Nu cred ca va fi principala atractie a localului aceasta terasa, desi zona e una dintre cele mai frumoase ale Bucurestiului vechi, cu istorie si poezie, daca te gandesti numai ca in fata are o biserica a carei constructie a inceput in 1764. Interiorul de la Cucina Borghese e somptuos, intrare cu scara monumentala si coloane de marmura, hol larg si patru camere mari, foarte inalte, marmura si in interior, coloane si arcade, tavan cu basorelief, atmosfera aristocratica in culori englezesti, diferite pentru fiecare camera. Salonul de nefumatori e pus intr-o fosta biblioteca din lemn masiv de nuc, lambrisata de jur imprejur, draperii grele. Nu stiu daca au alta ventilatie la Cucina Borghese, alta decat cea cu geamurile deschise, probabil ca nu, fiind greu de facut asa ceva intr-o cladire ca aceasta. De aceea fumul se simte peste tot, si acolo unde nu ar trebui sa fie, chiar si cand sunt foarte putini oameni in restaurant, cum s-a intamplat cand am fost noi. De aceea si fiindca e inca destul de gol (nu e de mirare pentru un abia-deschis), nu le-am pus nota maxima la ambianta. Au un bucatar sef foarte bun la Cucina Borghese (cel din poza), talentat si pasionat, care are sanse sa ajunga... citeste tot
Localizare Restaurant Cucina Borghese

Jean Louis Calderon 33, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Mancare italiana buna, facuta cu grija si din ingrediente de calitate. Voi reveni cu siguranta!

Reply
Stelian Pastrama March 2, 2015 at 5:16 pm

Un muzeu , ceva unic in Romania si bucataria este condusa de Serb Ioan Cristian in prezent ! RESPECT

Reply

    Da ,ai dreptate arăta ca un muzeu de artă. Foarte frumos ,merită văzut. Recomand tuturor maghiarilor care vin în București să vină la Cucina să cineze.

    Reply

Restaurant este de nivel Michelin . Preparatele din bucataria italiana sunt extraordinare iar ambientul si locatia este de lux foarte atent decorata . Recomand Nota 10 .

Reply

Din cate am auzit si vazut acest domn este la Odeon acum,pacalind patronii cu preparatele pe care le tot repeta,NIMIC NOU….si tot afirma acest domn ca a castigat multe concursuri….precum si un sefulet de sala “Tovars de-al Lui” care a plecat din acest restaurant desi avea 2000 de euro pe luna si a venit sa arate el ce inseamna servicii……..TRIST.Dar si bucatarul Catalin Jernoiu avea tot 2000 de euro pe luna,CIUDAT..se pare ca acet baieti s-au vorbit inainte sa se angajeze la Palatul Odeon.Cine stie,asa este???in legatura cu salariile lor dar mai ales asa PROFESIONISTI SUNT??? Va Multumesc!

Reply

FALIMENT.Acesta este verdictul pentru acest restaurant.

Reply

Un loc dragut unde preparatele nu mai sunt ce au fost iar intimitatea iti este distrusa de o reptila mica si chelioasa care se prezinta in fata ta cu mana in nas pana la cot si cu tigarea palmata.Pacat

Reply

Am fost aseara la Cucina Borghese. Este un loc despre care vorbesti doar la superlativ, de la ambianta, la serviciu si la mancare. Recomand oricui cu caldura acest loc. Se vede ca proprietarii au pus nu doar banii, ci si sufletul acolo si ca vor sa faca o treaba ca la carte. Le doresc tot succesul posibil. Cand ajungeti acolo, incercati desertul numit “glob”. E exceptional.

Reply

Istorie. Am descoperit un loc plin de styl si eleganta. Arhitectură baroca. Cred ca restaurarea a costat multi bani. Jos pălăria domnule care ai investit.

Reply

Vreau sa mulțumesc gazdelor pentru seara minunata. Mergeți cu încredere in aceasta locație. Intrați in interior si veți avea ce admira.

Reply

Restaurantul nu este un local de manelisti.Moldovean prost, habar nu ai de limba romana- DEX( bleah n. Mold. V.= bleau; bleau (bleav; Mold. bleah) n. tăbliță de fier, bătută pe osie, ca să nu se roază.).Mancarea este buna vis-a-vis de “gramatica bolovanioasa”.Am citit un cuvant inventat de un incult.Verbul – a bolovăni- BOLOVĂNÍ, bolovănesc, vb. IV. Refl. (Rar, despre nori) A se îngrămădi ca niște bolovani. ♦ Tranz. (În expr.) A bolovăni ochii = a holba, a căsca ochi.Dute la scoala generala pentru al conjuga.Faci natia romana de ras.

Reply

    Bogdanele, scuze de intarziere, de-abia acum te-am bagat… in seama. Eu zic sa te iei de manuta cu celalalt scolar, mergeti amandoi la scoala, poate inveti cum e cu cratimele (cauta in dictionar, nu e vorba de cratite), cand se pun, cand nu…

    Reply

Este ok. Multumim pentru indrumare.Sigur o sa revin.

Reply

Daca vrei sa inchei o afacere,mergi impreuna cu partenerii la acest restaurant.Este foarte bine pozitionat, curat si servicii de nota 10.Nu ratati aceasta locatie

Reply

Este un loc frumos, foarte tare,merita pe deplin. Preturi bune pentru asemenea eleganta.

Reply
Guillermo Arteaga July 2, 2014 at 12:01 pm

Un loc splendid,lux,lux si iarasi lux.Am cunoscut patronul, bucatarul, barmanul si ospatarul.Oameni de toata isprava. Cu adevarat m-am simtit acasa la mine (Milano). Preparatele…delicioase.

Reply

Stimate domnule, iti raspunde d-nul in tricou rosu mulat care este si proprietarul restaurantului.Restaurantul unde a-ti fost pe data de 25.06.2014 este un restaurant de lux, nu este nici cafenea, nici cismea si nici sala de asteptare si in afara de asta fumati in sala de nefumatori. Spune-ti dvs. cum sunteti? Acest restaurant isi rezerva dreptul de a selecta clientela. Sper sa nu mai veniti aici mai ales ca a- ti venit intr- o tinuta indecenta si neglijenta.

Reply

    Cand te apuca elanul narativ, intai invata sa scrii romaneste. Sper sa nu mai veniti pe aici cu gramatica indecenta si neglijenta . Bleah! Tot asa e si mancarea precum gramatica bolovanioasa a manelistului cu tricou rosu!??

    Reply

      Restaurantul nu este un local de manelisti.Moldovean prost, habar nu ai de limba romana- DEX( bleah n. Mold. V.= bleau; bleau (bleav; Mold. bleah) n. tăbliță de fier, bătută pe osie, ca să nu se roază.).Mancarea este buna vis-a-vis de “gramatica bolovanioasa”.Am citit un cuvant inventat de un incult.Verbul – a bolovăni- BOLOVĂNÍ, bolovănesc, vb. IV. Refl. (Rar, despre nori) A se îngrămădi ca niște bolovani. ♦ Tranz. (În expr.) A bolovăni ochii = a holba, a căsca ochi.Dute la scoala generala pentru al conjuga.Faci natia romana de ras.

      Reply

    adminule, daca n-aveai si pantaloni de trening (ori short, nu sort de bucatar) si sosete albe cu slapi, ai fost slab… sau poate nu? (cica tricoul era mulat pe burta). halal apropitar!

    Reply

Este locul unde un om imbracat cu un tricou rosu mulat pe burta te intreaba , tu fiind cu un espresso pe masa si o spa asteptand pe cineva, daca nu comanzi si tu ceva pe tonul ala :). Am platit ce era de platit si nu voi mai reveni.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six − 1 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,