Restaurant Da Giulio

Vizualizari 23.776 Vizualizari 
Comentarii 18 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Italiana; Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Aug-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 25 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Popa Stoica Farcas 28, BUCURESTI


021.323.52.40, 0721.444.422

Galerie Foto


Pe scurt44038

Da Giulio e un restaurant italienesc de cartier. Italienesc, in primul rand, pentru ca e facut de doi italieni, cu multi ani in urma, si mai putin din pricina meniului, care e ceva mai greu de definit, cu vreo 200 de feluri, si italienesti, si romanesti si orice altceva le-a mai trecut italienilor prin minte. Da Giulio ocupa singur o casa nu prea mare din Vitan, langa un mare loc viran. Are doua sali la parter si una foarte mica la (un fel de) etaj, iar in fata, la intrare, o terasa cu cateva mese. Amenajarea nu iese cu nimic in evidenta, sunt lucruri, decoruri si mobilier normale acolo. Terasa arata ceva mai prost, destul de neingrijita. Meniul e imens, dupa cum am spus, semn ca italienii s-au integrat perfect in cultura gastronomica bucuresteana. Pastele si alte cateva lucruri care nu prea au cum sa fie rele, nici nu sunt rele, insa cand o dau italienii pe "gustarea calda romaneasca", lasi mancarea in farfurie, chiar daca esti mort de foame. Nici deserturile nu au meritat mai multa atentie din partea celor de la Da Giulio, au ramas in farfurie, si asta ni se intampla rar, chiar foarte rar, as putea spune. Totusi, clienti cat cuprinde! Masini multe si scumpe in parcare, fete cu niste accesorii si markeri sociali imposibil de confundat, multi italieni, moldoveni... oricum, oameni pentru care mancarea de la Da Giulio parea sa fie ultimul lucru pe listele lor de prioritati. Preturile sunt destul de mari pentru ce primesti in farfurie, insa nu de speriat. Noi am ajuns pa mana unei chelnerite inimoase, careia cred ca i-am parut din alta lume, pentru ca avea mare chef de confidente, ca semn de incredere si ca sa ne semnaleze ca a sesizat diferenta. Deci, daca mergeti la Da Giulio, rugati-va sa aveti noroc sa va "pice" ceva rezonabil sau chiar bun de mancare. Cat despre restul, o sa va lamuriti singuri, destul de repede... (GB)

Recenzii & Articole

CCIpR a premiat cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti   
(Apr 2013)

Camera de Comert Italiana pentru Romania a premiat cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti cu ocazia evenimentului  “Made in Italy”, ce a avut loc joi, 11 aprilie 2013 la sala Le Diplomate a Athenee Palace Hilton. Serata a reprezentat o ocazie pentru celebrarea excelentelor italiene...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Da Giulio

Popa Stoica Farcas 28, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Astazi, pentru a da adresa acestui restaurant unor prieteni, am intrat pe restograf si am citit de curiozitate comentariile. Ca noi romanii suntem un popor de “critici de arta” este deja recunoscut pe plan international. Ca ne dam cu parerea si pe ce nu avem habar, este sportul national. Eu merg sa mananc la acest restaurant foarte des pentru simplul motiv ca aici mancarea este tipic italiana. Spun asta din punctul de vedere al unei persoane care a trait pentru mai bine de 12 ani la Roma. Bucataria acestui restaurant este romana, motiv pentru care in meniu se regasesc anumite feluri de mancare pe care sotul meu, italian fiind, nu le-a mancat in viata lui- asta pentru simplul motiv ca este piemontez(nord). La acest restaurant, necunoscatorii ar trebui interzisi! Este clasica trattoria italiana la care cine iubeste Italia si bucataria mediteraneana se va simti intotdeauna bine si va aprecia gustul tipic. Pentru servire, am vazut si ospatari/ite de factura mult mai joasa, care par deranjati si pentru faptul ca ai calcat pragul restaurantului in care lucreaza. La “Da Giulio”, daca esti clintul casei, ca oriunde de altfel, te vor intampina intotdeauna cu un zambet si o gluma buna, asta pentru ca patronii o permit avand un bun raport de colaborare cu personalul. Preturile? Sunt aliniate europei. Nu ne batem cu pumnul in piept ca suntem europeni? La acest restaurant merge cine iubeste bucataria romana si merge sa manance nu sa isi etaleze noua mandra, noua poseta sau cine stie ce alta prostie. Eu il recomand tuturor celor care stiu ce inseamna olio extravegine, puntarelle, trippa alla romana, porchetta, burrata,rigatoni alla grigia,coniglio alla cacciatora,etc. Cine are nevoie de dictionar, sa mearga la alte restaurante asa zise italienesti. Iar cine comanda o gustare romaneasca la un restaurant italian, sa faca comentarii per alte subiecte, caci pentru acesta sunt depasiti….

Reply

Am fost aici acum cateva zile la insistentele unor prieteni cu parere buna despre loc. Locul mi s-a parut dubios. Mie nu imi plac pastele prea mult, imi amintesc toate datile in care am mancat paste care sa imi placa, asa ca sunt greu de impresionat. Astea de-aici, niste tagliatele cu hribi, mi-au parut cam prea tari. Sosul nu a avut nimic care sa scoata gustul hribilor in valoare (habar n-am ce, poate vin alb, poate smantana, nu stiu), motiv pentru care mi-au parut amarui si cam putin aromate, insa sotul meu a zis ca sunt bune, plus ca prietenii nostri (care au avut paste cu creveti) nu au avut comentarii de facut, insa au zis ca si le aminteau mai bune. Cu siguranta ca n-as fi zis nasoale despre locul asta daca nu as fi luat o minestrone inainte de paste, care a fost o fiertura care mi-a tapetat cerul gurii cu acel gust pe care numai o cantitate cu INADMSIBIL de knorr sau alta tampenie la kilogram or fi luat ca baza de mancaruri o poate da. In plus, am avut un desert absolut straniu, un nici-aluat-nici-crema cu putina umplutura de visine sau ceva fructe rosii. Rar patesc sa nu mananc un desert, as vrea sa subliniez. Sotul meu a avut o chestie din mozarella, vinete si rosii, unsuroasa si pleostita, fara nicio forma, cu gust de bulion de casa cu branza. Preturile mi-au parut mari. Nu stiu cat a costat tot, dar pastele mele au fost cam 40 ron. Desi singurul lucru comestibil, dupa unii chiar bun, tot cam mult zic eu ca au costat. Domnisoara cu servirea a facut tot posibilul sa dea ochii peste cap la fiecare intrebare care i-a fost adresata. Nu am primit nici macar cel mai mic sfat si s-a aratat exasperata de tot ce o inconjoara. Un loc dubios, nu am sa mai vin aici.

Reply

    cu parere de rau imi pot permite sa va spun ca la Giulio se mananca exact mancare autentica italiana iar pastele daca vi se par tari sunt alldente, minestronele este cat se poate de natural ,in bucataria Da GIULIO nu exista knorr sau pasta de tomate ,toate preparatele sunt din legume proaspete indiferent de anotimp…imi pare rau de servire nu exista scuze pentru un serviciu inadecvat sa va pot face dar va pot recomanda sa mai incercati odata sa ne revansam ,

    Reply

Am intrat aici de curiozitate sa vad ce se spune despre acest restaurant. In primul rand, acest restaurant e frecventat de italieni ce iau masa, poate chiar zilnic. Daca pentru romani e fita mare sa halesti niste tagliatele cu scoici, in italia nu e. Am fost la restaurante de “fite” de peste in italia fix pe malul marii si sa stiti ca resturantele tot la fel aratau. Fara statui care scuipa aur lichid pe gura si granit de nu stiu unde. Personal am mancat paste cu scoici die fiecare data cand am mers fiindca stiu ca le aduc proaspete. La restul nu ma pot pronunta desi persoanele care au mancat creveti au spus ca sunt ok. Avand in vedere ca in Romania nu prea gasesti scoici proaspete, asta e un loc bun unde sa te duci si sa iei masa. Nu a avut si nu are pretentia unui restaurant de lux din punctul meu de vedere. Pentru fite si dar ochii peste cap, impresionat prostii s.a.m.d. sunt alte locuri.

Reply

Da Giulio este un restaurant de fite. Clientii sunt oameni de afaceri dubioase sau nu. Acolo se vine pentru a se pune tara la cale si nu pantru a servi masa. Cei care vin incaltati cu pantofi Gucci sunt foarte bine primiti, restul…. semn ca bacsisul gras face diferenta!

Reply

nu recomand nimanui acest restaurant. preturi extrem de mari pt ce ofera. 80 de lei 5 creveti congelati??? portile sunt extrem de mici si preturile nu se justifica. la astfel de preturi ma astept sa vad baia curata, nu gresia sparta pe jos. mi s-a parut foarte amuzant sa perceapa coperta… pentru ce??? suntem totusi in romania..in titan… nu la milano :). sper ca proprietarii sa citeasca ce scriem aici si sa schimbe cateva lucruri…

Reply

E foarte fain! Comentarii aiurea..

Reply

Am mancat de mai multe ori aici si sunt foarte multumit de mancarea italiana. Nu am incercat meniul romanesc dar de ce m-as duce in Roma ca sa mananc sarmale?

Reply

Mananc de multi ani la acest restaurant , pt,ca mancarea este f buna , poate nici in Italia nu este atat de buna , te simti f bine , sunt primitori , atenti , totul este proaspat , eu nu am avut probleme niciodata ,si deserturile sunt f bune , diversitatea este f mare , asa ca vi-l recomand cu placere

Reply

Ma mira recenzia facuta de restograf pentru acest restaurant. La Da Giulio este mereu aproape plin, si asa cum spuneau unii dintre cei care au mai pus comment-uri, oamenii merg acolo pentru calitatea preparatelor. Amenajarile nu se doresc fi luxoase, nu va imaginati insa ca este o cocina, este un tipic restaurant italienesc unde mergi pentru mancare si nu pentru mobilierul scump sau tapetul de pe pereti. Mancarea insa este cu adevarat mancare italieneasca, exact cum ar trebui ea sa fie, si nu o adaptare romaneasca la meniul italienesc, asa cum multe restaurante de tip “trattoria”sau “osteria” de prin Bucuresti incearca sa o faca. Multe dintre ingrediente sunt aduse direct din italia tocmai ca sa se evite compromiterea retelelor cu variante autohtone. Dovada pentru asta sta faptul ca este plin de italieni care mananca acolo. Cred ca ei stiu sa aprecieze mai corect propria lor bucatarie. Nu am fost sincer atenta la calitatea oamenilor care vin acolo insa nu m-a deranjat nimeni. Nu este mai rau decat in alte locuri de prin Bucuresti care prin amplasament sau “fite” atrag mult mai multi interlopi decat Da Giulio.

Reply

O adevarata cocina de porci , ce restaurant italienesc, ce taverna … dupa o masa luata acolo 2-3 zile am avut dureri de stomac

Reply

Ho mangiato una sola volta da giulio con mia figlia e mio figlio, ,la bambina si e` sentita male dopo aver mangiato un rigatoni alla carbonara, penso che le uova non erano fresche, risultato e` stata 3 giorni con una crisi di fegato…..MAI PIU`

Reply

am mancat azi aici cu sotia… de ce n-am citit recenzia asta inainte sa merg, asa cum fac de obicei cand merg intr-un loc unde n-am mai fost inainte? de prost.
mi l-au laudat cativa italieni, ca e grozav, ca se aprovizioneaza de 3 ori pe saptamana cu ricotta proaspata direct de la napoli, ca una, ca alta. de ce i-am crezut? idem, de prost.
a fost horror. am luat 2 preparate din lista de ‘preparatele zilei': tocanita de vitel si ossobuco imbacsit cu ceva sos de coriandru, un gust f puternic si respingator. a costat fiecare 30 lei si, in afara de carne care era moale si cred ca si proaspata, in rest farfuriile aratau ca la cantina. cu diferenta ca portiile au fost mai mici decat la o autoservire de cartier. si mai scumpe (30 lei fiecare, am zis). ce-ar mai fi de adaugat? nu mai calc in viata mea in carciuma asta.

Reply

Buna ziua
Da Giulio este o atmosfera tipica tavernelor italiene pentru simplul fapt ca este un restaurant italienesc. Merg de foarte mult timp acolo si merg numai atunci cand vreau sa manac o mancare buna facuta “ca la mama lor”. Preparatele sunt bune si de calitate. In ultima vreme insa au inceput sa frecventeze localul si persoane cu care nu as vrea sa fiu asociata (din lumea interlopa a Bucurestiului) – probabil pentru ca le-a placut mancarea de acolo.
Oricum pt mancare nota 20, servicii…era ceva mai bine in trecut, atunci cand Giulio se ocupa mai mult personal de local…..

Ceea ce nu inteleg este articolul postat care te face sa crezi ca pentru mancare nu merita sa intri in acel local, in conditiile in care tocmai acesta este punctul lor forte. Parerea mea este ca: fie cel care a scris nu are habar ce inseamna mancare in Italia, fie nu a fost platit suficient de bine incat sa scrie o recenzie pe masura………

Reply

Eu am mancat si pot spune ca am avut arsuri la stomac toata noaptea.Nota 4.5 si asta pentru atmosfera tipic tavernelor italienesti

Reply

am ramas impactata de acest “articol” recenzie sau ce o fi total fals……….. nu se vrea un restaurant de cartier ci un restaurant pentru italieni 90% din cei care mananca aici sunt italieni si tinand cont de nr exagerat de restaurante care se vor italienesti trebues sa existe un motiv pt care italienii astea vin si iar vin aici .preturile sunt putin cam mari insa portiile sunt si ele foarte mari , consistente , produsele sunt 100% originale aduse de proprietari din italia nu sunt imitatii ieftine ca pe la altii , desertul nu este wowwww respecta doar reteta originala, gustul original , daa nu-ti place inseamna ca nu aprecieti nu-ti place gastronomia italiana insa restaurantul este bun spre foarte bun , mereu am plecat satisfacuta de acolo , si cu vin cu suc cu desert 2 portii de paste ajungi cam pe la 120 – 150 de lei depinde de fiecare

Reply

Imi permit sa te contrazic – mancarea este foarte buna, si portiile mari, doar sa fii foarte flamand, sa consumi tot. Preturile nu sunt exagerate pentru ce primesti, comparativ cu celelalte restaurante din cartier…
E adevarat – nu am gustat desert, dar sigur as fi gasit ceva sa ne placa…Asadar, voi merge din nou oricand, cu mare placere.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 5 = fifteen



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,