Restaurant Isoletta

Vizualizari 39.669 Vizualizari 
Comentarii 26 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Italiana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Oct-13)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 49 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Restaurantul Isoletta are la baza bucataria italiana si aduce excelenta prin preparate gatite cu pestele proaspat pescuit in apele Italiei.

Bucataria italiana e una cu radacini puternice in istoria Europei. E veche de peste 2000 de ani. Coastele insorite ale Mediteranei i-au adus influente arabe, mirodenii si arome exotice de pe alte continente.

Ca orice popor latin si italienii sunt mari gurmanzi iar pofta de mancare se vede in mesele lor copioase. E greu sa rezumi varietatea de forme pe care o ia materia prima in bucataria unui italian. O masa italiana incepe cu antipasti sau gustari reci.

Urmeaza supa. Cu fidea, cu taitei, cu galuste, de peste sau cu legume, in functie de zona Italiei in care dorim sa o retraim.

Meniul contiuna cu paste. Si abia de aici incepe maiestria bucatarului nostru, italianul Domenico- spaghetti, lasagna, tortellini, tagliatelle. Nu va ganditi ca masa s-a terminat. Felul principal abia acum vine. Carnurile sunt pretuite de italieni, la fel ca in orice alta tara. Fie ca e vorba de carne de porc, vita, pui sau miel, fie ca vorbim de delicatese marine, bucataria italiana le-a adaugat sosurile si condimentele care le schimba gustul si le dau aroma mediteraneana.

In locul felurilor de mancare pe baza de carne, italienii aleg uneori Risotto. Si pe acesta il gatesc cu fructe de mare sau legume, la care adauga smantana si condimentul secret - sofranul.

Cum orice masa seriosa se temina cu un desert, restaurantul nostru se lauda cu un pretios cappuccino si expresso si cu inventia care te face sa te lingi pe degete: tiramisu.

Pe scurt28342

Isoletta e unul din restaurantele bune din Bucuresti, situat in inima Herastraului, nu pe margine, ca alte vedete ale locului. E frumos amenajat, vederea spre lac e o mare atractie. Destul de multi clienti bine imbracati - pentru ca trebuie sa nu fii strans la punga daca mergi la Isoletta, preturile sunt foarte mari. Mancarea e buna, meniu italienesc, cu mult peste si fructe de mare care par destul de proaspete. Se pare ca Isoletta a reusit sa-si mentina standardul si clientela o perioada mai indelungata decat alte restaurante cu pretentii similare. Chelnerii sunt mai scrobiti si mai ceremoniosi decat ar fi cazul, insa asta face parte din mesajul pe care vor sa-l transmita cei de la Isoletta. E de mers si de vazut, fara indoiala. (GB - Oct. 2010)

Pe larg

Cel mai scump restaurant din Romania Din cate stiu eu – si am mancat in destule restaurante, daca ar fi sa le luam doar pe cele 500 pe care le-am evaluat aici, pe Restograf – Isoletta e cel mai scump. Daca nu la modul absolut (mai sunt cateva restaurante in Bucuresti cu preturile cam pe acolo), atunci cu siguranta daca facem o impartire pret/ calitate a mancarii. Mancarea e buna, nimic de zis, tot ce am mancat aici a fost destul de bun, insa nu am nimerit ceva pentru care sa vrem sa venim din nou, neaparat pentru acel fel de mancare, adica. Restaurantul e mare, e foarte frumos asezat, in mijlocul Parcului Herastrau, pe malul lacului. Terasa e acoperita iarna, asa ca vederea spre apa ramane tot timpul. E si destul de bine amenajat, cu decoruri care plac in mod special tipului de clientela care se perinda pe acolo. Mesele sunt cam inghesuite, uneori trebuie sa te intorci pe o parte sau sa-ti sugi burta cand treci printre ele, insa scaunele sunt confortabile si au flori proaspete cam peste tot. Meniul e din bucataria italiana la Isoletta, are mult peste si fructe de mare in el. Si e imens, oricum, cred ca sunt acolo vreo 150 de feluri, in total. Si incepe cu « tips not included », pus frumos, pe prima pagina, sa nu existe vreo discutie dupa aceea… Cate produse proaspete poate sa aiba cineva disponibile in orice moment pentru atatea feluri de mancare e destul de usor de ghicit. Noi am luat... citeste tot
Recenzii & Articole

Saptamana Italiana alaturi de Isoletta - preparatul casei si o invitatie la cina   
Restograf (Jun 2016)

  Isoletta e un restaurant italian cu traditie in Bucuresti. Situat in parcul Herastrau, aproape de lac, Isoletta se mandreste cu preparatele pe baza de fructe de mare. Mai mult, restaurantul inchina o oda intregului ritual italian atunci cand vine vorba de masa. Atentia pentru fiecare pas ...
........................................................................................................ citeste tot


Despre Topul Time-Out al restaurantelor bucurestene pe 2010    
George Butunoiu (Dec 2010)

La sfarsit de an, multa lume face retrospective si clasamente. Ieri mi-au cazut ochii pe un articol care spunea ca ”Revista Time-Out Bucureşti a premiat cele mai bune restaurante din Bucureşti în cadrul galei Eating & Drinking Awards 2010 care s-a desfăşurat în seara de 21 octombrie la ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Isoletta

Parcul Herastrau (prin Soseaua Nordului), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




preturi foarte mari,pentru un restaurant nu foarte de lux cum il laudati voi inseamna ca nu ati mai vazut alte locatii decat aceasta

Reply

Hmmmm, cu ce sa incep ? Cu ospatarii care ne-au salutat politicos si ne-au condus la masa ? saaau…Cu recomandarile pe care acestia le fac in cazul in care nu sti ce sa iti comanzi chiar si dupa ce te uiti in meniu de 2 ori ? Bun. Totul BUN ! Ambianta placuta si relaxanta, muzica buna pe fundal, pastele si pestele sunt preparate exact cum scrie in carte, iar vinul recomandat ne-a uns pe suflet. Un astfel de restaurant de top are si preturi pe masura, dar merita fiecare banut ! Cu siguranta voi reveni cand va fi frumos afara si vor descoperi terasa :)

Reply

Acolo la Isoletta au si stele sau doar avelope michellin ?

Reply

Cred ca sunteti cam invidiosi,,meniul a fost facut de cei mai buni bucatarii din italia,restaurantul a fost creat de un italian, preturile sunt unele normale,,oferite si de zona. si in special de clientii fideli,,stiu ca multe comentarii rele care sunt ,este de la cei care au invidie,pe acest restaurant pentru ca este in topul celor mai bune restaurante din romania,,nu mai fiti asa rai,,nimeni nu va obliga sa veniti acolo,,tu crezi ca la di david crezi ca va roii ospatari pe langa tine, e si normal ca ospatarii sa aibe alt comportament fata de alti clienti fidel;i,,pot fi mai prietenosi,si ia sa vezi cand dai si tu 1 milion spaga la ospatari sa vezi cum vei fi tratata,,fiecare este tratat in modul in care ei trateaza lumea,,1 si cu asta punem punct

Reply

    Prototipul clientului restaurantelor din zona….”m-am nascut sa fiu valoare”

    Reply

    Ospatarul este acolo sa isi faca treaba bine, este deja platit pentru asta de angajator. Nu cred ca atunci cand primesti acasa electricitate, te duci si zici ca vrei sa dai spaga 1 milion pentru “baetii care lucreaza la centrale si da curent la oameni” asa ca Ospatari si Chelneri, nu uitati indemnul ce ar trebui sa va ghideze in cariera: La munca nu la intins mana! Spaga este ilegala la medici, la voi de ce ar fi altfel ?

    Reply

Io, ca italian, dau un sfat lui doamna Badescu, sa contacte un italian pentru a correcta meniul care are minimo 50 de erroare gramaticale in limba italiana, si asta dovedeste ca nu stie asa de bine limba italiana cum scrie in Wikipedia pentru atentie

Reply

Foarte scump. Mancare buna, servire ireprosabila. Nu ti se fac recomandari din partea chelnerilor, ori stii ce vrei sa mananci ori o iei pe ghicite ca sa nu pari “de la tara”. Aici aveti un mare minus. Chelnerii nu zambesc, par foarte suparati. Un alt minus pt. asta si e normal, asa se puncteaza oriunde in lume un restaurant. Recomand pt. locatie. Se merge mai mult daca vrei sa fii vazut sau sa vezi VIP-uri si mai putin pt. mancare, care repet este buna. Fructe de mare (de la Metro) pregatite corect, la fel si pastele. Inca odata, foarte scump dar la ce clientele fidela au nu cred ca-si fac probleme deocamdata. Pana la urma asta este un criteriu important care sa delimiteze “fauna” si sa poata oferii servicii bune.

Reply

O portie de paste cu trufe = 270 de lei.

Reply

    se vede ca nu stii care este pretul unei trufe,, este 100 de euro o trufa cat o nuca,,nu tea pus nimeni sa iti alegi paste cu trufe,,vrei sa manaci cu fite si cu trufe cu caviar si etc,,platesti,, fitza se plateste

    Reply

ideea in sine este ca este prea scump…..si oricum la cate rest sunt se gases pteste tot numai greseliii…eu am lucrat 5 ani intr_un rest si daca va zic cum se prepara carnea pe care o mancatiii…sau cate luni sta prin congeletor…….?///

Reply

Daca faci abstractie de fauna poate fi un restaurant ok, cu fructe de mare si peste de la metro, pregatite destul de bine. Nimic spectaculos, dar nici surprize neplacute.

Reply

Am luat azi masa la ei pentru prima oara si fara a fi citit vreun review in prealabil.

Motivul pentru care las comentariul este servirea execrabila: 40′ pentru o portie de penne simple, desert adus aiurea, lipsa totala de interes, vorbit in scarba. Si toate astea pentru ca nu eram din categoria “ochelari de soare si guler ridicat”. Chiar la masa de langa mine a fost un cuplu din aceasta categorie si toata lumea roia in jurul lor de parca era un stup de albine.

Presupun ca isi modeleaza abordarea in functie de clienti, asa ca sa fie sanatosi de acum incolo.

Reply

Probabil în expresia “restaurant de ⭐⭐⭐⭐⭐”, cuvântul camuflat începe cu “C”, se termină cu “T” şi are la mijloc “ACA”.

(Ăsta e răspunsul românesc la întrebare.

Răspunsul dat la aceeaşi întrebare într-o ţară imaginară în care vânzările se fac pe bune, cu bon fiscal, şi Garda Financiară te întreabă mai des de sănătate, ar fi: “şi-ar ţine mesele ocupate un restaurant care ar vrea să facă vânzare şi să câştige bani”.)

~Nautilus

Reply

Ce restaurant de ⭐⭐⭐⭐⭐cum e isoletta, si ar tine mesele ocupate cu clienți care ar mânca o inghetata ?
Cu siguranță au inghetata , am mancat o la desert si e fff buna !

Reply

Cum funcţionează Isoletta:

Eu: – Aveţi îngheţată?
Chelner: – Da. Dar nu putem servi îngheţată decât dacă luaţi şi ceva de mâncare.
Eu: – Îngheţata nu e de mâncare?.. (deja mă întrebam dacă la ei îngheţata nu se mănâncă, poate se bagă în alte locuri..)
Chelner: – Nu.
Eu: – Dar să iau “ceva de mâncare” fără îngheţată se poate?
Chelner: – Da.
Eu: – Dar îngheţată fără “ceva de mâncare” nu se poate, nu?
Chelner: – Nu.

I-am salutat cât se poate de respectuos şi nu am mai călcat niciodată pe acolo.

Toate terasele din jur aveau îngheţată şi nu puneau condiţii 😀

~Nautilus

Reply

    bai Nautilus dute ma la cofetarie ,ca oamenii aia nu investesc mii de euro sa papi tu o inghetata

    Reply

      perfect de acord cu tine , insa: oamenii aia care investesc mii de euro cum spui tu ar trebui sa puna un afis mare de tot in care sa scrie nu servim inghetata decit dupa ce comandati de minim ……. asta ca sa nu se mai faca de c….at :)

      Reply

        Păi din câte spun chiar ei, la Isoletta îngheţata nu se mănâncă. Probabil se bagă în altă gaură decât gura.

        Şi în cazul ăsta e mai mult club pentru perverşi decât restaurant.

        Reply

Parerea mea este ca Isoletta face parte din lotul de 5 restaurante cele mai bune ale Bucurestiului iar punctul lor forte este pestele / fructele de mare . Sant imbatabile ! In plus personal am vazut intr-o zi la ora 08:00 dimineata un camion frigorific de Italia care livra aceste produse direct din Italia . Au cateva aperitive cu frunte de mare si carpacio/tartar de peste extraordinare ! Noua lor terasa acoperita vine sa intregeasca pozitia excelenta pe malul lacului . In comparatie cu Casa di David unde contra sumei de 450 – 500 Lei / in doi , pleci fara sa te fi saturat , aici la aceleasi valori primesti cantitatea corecta . In consecinta recomand Isoletta ca un restaurant foarte bun.

Reply

    esti bun!
    ce faceai la 8 dimineata, jogging? bravo!
    acum, cu fruntea aia de mare m-ai facut curios. neaparat sa merg sa vad cum e. tu ce frunte ai, mai de deal, de munte, asa?

    Reply

    cred ca esti vreun sef de sala cv de iei foc asa ptr ei…..

    Reply

Intre restaurantele din zona, cu aceeasi propunere, Isoletta pierde net prin faptul ca nu are un view superb catre lac si ca are chelneri scortosi.
Am fost foarte dezamagita sa mananc acolo o friptura in sange cu carnea numai zgarciuri si ate, care imi amintea mai degraba de La Mama sau alte jointuri, si nu avea ce cauta acolo.

O sa prefer sa ma duc la Casa di David sau alte locatii de pe langa

Reply

    Pe bune tu chiar nua i vazut ce vedere are catre lac sau ce interior au mai nou iar la capitolu mancare nu se compara Di David cu ei

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


one + 4 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,