Restaurant Olio - pizza e pasta

Vizualizari 9.981 Vizualizari 
Comentarii 8 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Italiana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Sep-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 26 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Clucerului 41, BUCURESTI


031.104.00.23, 0725.244.444

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt66241

Un restaurant la locul lui, serios

Am revenit la Olio dupa un an si jumatate, l-am gasit la fel, pare sa se descurce bine, desi nu a gasit inca un diferentiator semnificativ fata de alte restaurante serioase, care arata si ele bine si in care se mananca rezonabil, sau chiar bine.

Au un meniu foarte lung la Olio, asa cum se face la Bucuresti. Cred ca era mai scurt inainte, cand am fost prima data, atunci isi pusesera "pizza & pasta" chiar in nume, ca sa sublinieze asta. Cred ca l-au mai "generalizat" intre timp, si am uitat sa notez daca nu cumva si-au schimbat chiar si numele, scotand "pizza & pasta" de pe placuta.

Mancarea e cea asteptata, pe care o gasesti in celelalte restaurante serioase cu specific italian. Nu e bucatarie fina, e bucataria lor clasica si urbana la un loc. La cat de lung e meniul, or avea si ceva deosebit, insa nu am nimerit noi de data aceasta.

Serviciul a fost bun, din nou, au multi chelneri si sunt rapizi. Clienti nici multi, dar nici prea putini. Notele au ramas aceleasi ca anul trecut, la toate cele trei categorii. (GB - septembrie 2015)

-------------------------------------

Pe strada Clucerului sunt mai multe restaurante, cateva destul de mari. La intersectia cu Racota sunt trei, fata in fata, intr-un cerc cu diametrul mai mic de 10m: Beirut, unul cu specific libanez, batranul Jadoo Gardin, un fel de italienesc, si Olio, ultimul intrat in cerc, in ianuarie 2014, un restaurant cu bucatarie italiana mult mai bine conturata. Unde e Olio acum au mai fost restaurante inainte, care nu si-au facut cine stie ce nume acolo: Exile, care s-a mutat acum pe strada Sofia, si Meat Factory, al libanezilor de la Piccolo Mondo.

Olio arat mult mai bine decat cele de dinainte, au fost facute investitii consistente acolo, au si extins spatiul, luand o buna bucata de trotuar, din cate imi dau seama, pe care au acoperit-o complet, facand-o sala in toata regula, fosta terasa e acum acoperita si ea, insa numai pentru vremurile mai calde, si pe trotuar vor mai pune in curand cateva mese. Mobilierul si amenajarile sunt de buna calitate, foarte bine realizate, conceptul e unitar, de efect. Foarte mult lemn, caramida, fier negru, banchete din piele (sper ca e sintetica). Doar termopanele gri, din plastic sau aluminiu, te zgarie putin pe ochi, insa la un nivel acceptabil.

Meniul e destul de lung la Olio, mancare italieneasca, felurile obisnuite. Nu e fine dining, insa e rezonabil de buna, mai ales ca preturile sunt si ele normale. Serviciul a fost bun, clienti putini – fara mirare, pentru ca e deschis de curand.

Olio este, asadar, un restaurant cu specific italian serios si bun, in care poti manca si sa te simti bine, e o optiune buna pentru locuitorii din bogatul cartier si pentru cei care lucreaza acolo. Sper sa aiba o viata mai lunga decat cele de dinainte, cred ca merita. (GB – aprilie 2014)

Localizare Restaurant Olio - pizza e pasta

Clucerului 41, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Mancare mediocra, ospatari fara nicio aptitudine in acest domeniu. Din pacate nu este un loc unde sa mergi cu colegii din alta tara. Foarte urat ca nu aduc restul inapoi. Si a pastrat 20% nemeritat si in plus nu se face asa, intr-un restaurant civilizat. Nu recomand

Reply

Un pic cam hoti la preturi. Am comandat o pizza care era in meniu la 22 ron plus un sos picant si 2 pepsi.
cand au adus nota era de 40 ron si nici ca au mai venit sa-mi dea restul la bancnota de 50 ron si cum ma grabeam am plecat.
un pic cam scumpi pentru ce ofera.

Reply

Mai buna mancarea decat la restaurantele de vizavi, servire excelenta si ospatari foarte amabili.

Reply

About 3 months ago this was a delightful place run by genuine people with average if not great chefs. It now fancies itself as a high class place, charging through the nose for cheap wines and delivering food that is still good but distinctly average and not worth nearly what they charge for it. Try ordering any steak apart from well done and you will be sorely disappointed. The grilled vegetables I ordered this evening were perhaps passed under a grill (not sure if it was turned on) for about 10 seconds, they were in essence raw. The porcini mushrooms were nothing of the sort and were in the middle, again, raw, they were NOT porcini mushrooms of any kind I have ever eaten. The Gorgonzola sauce that the menu promised never arrived at all! And the medium rare “steak”, an indistinguishable lump of meat, was well done at least!

It’s a huge shame that they seem to have hired a new management team who know nothing about food or service but everything about squeezing the last penny out of their customers. What once was my favourite place to eat has become a place to avoid for anyone looking for good honest food. Hiring management with no idea of what makes a good restaurant has effectively killed this place, huge shame!

Sad :(

Reply

Eu m-am simtit bine, decorul mi-a placut foarte-foarte mult. Pasta comandata era foarte gustoasa, iar opatari amabili. Recomand acest restaurant cu mare placere.

Reply

Olio este un restaurant foarte curat dar decoruleste foarte urat ca inainte. Nu prea m-am simtit bine si am vazut ca niste ospatari vorbeau de cineva si radeau ca niste….

Reply

Amenajarile sunt ramase de la Meat Factory, incusiv terasa acoperita, care e urata.

Reply

olio este un restaurant unde am mancat cele mai bune paste din bucuresti si cel mai bun tiramisu si credeti-ma in 40 de ani am mancat in aproape toate restaurantele din bucuresti.va spune asta un om cu experienta in domeniul gastronomic.incercatile cu siguranta o sa va placa.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 − = twoTaguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,