Restaurant Osteria Gioia

Vizualizari 138.702 Vizualizari 
Comentarii 86 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Italiana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 384 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Dupa cum stiti, sunt mai mult de 3 ani de cand va servim, speram noi, cu maxima apreciere. Ne bucura faptul ca iata, sunt deja doi ani la rand de cand ambasada Republicii Italiene, prin Camera sa de Comert la Bucuresti, certifica Osteriei Gioia acreditarea internationala „Ospitalita Italiana-Ristoranti Italiani nel Mondo” care se acorda doar celor mai bune 1,000 de restaurante italienesti din afara Italieie, iar asta in conditiile in care stim cu totii ca pentru a mentine un restaurant de top este necesara o constanta evolutie, atat in sensul asigurarii calitatii produselor oferite cat si a atentiei acordate celor care ne trec pragul.

Ne-am castigat astfel o carte de vizita care nu doar ne onoreaza, ci pe care am fost si suntem mereu constienti ca trebuie sa o onoram la randul nostru.

Iar asta s-a intamplat inca de la deschidere, atat prin aportul Patriziei dar si al lui Antonio Passarelli impreuna cu Daniela, care au onorat si crescut renumele Osteriei si carora le multumim pentru efortul depus. Insa tocmai pentru ca nu ne permitem sa batem pasul pe loc stim ca daca vrem sa tinem fruntea sus, atunci trebuie sa evoluam permanent.

Din acest motiv avem placerea sa va anuntam ca de curand “la famiglia Gioia” s-a imbogatit cu un tandem tata-fiu, in calitate de meniu designeri, adaugand unicitatea siciliana, tipic mediteraneana, creativitatii culinare consacrate deja ca o traditie a bucatariei noastre. “Gli siciliani” am conturat un meniu pe cat de inovator pe atat de provocator si care introduce, in premiera, conceptul de eatertainment in gastronomia de „alto gusto” din Bucuresti.

Sa detaliem: din observatiile noastre, oamenii nu vin la un restaurant doar ca sa manance, ci, in primul rand, simt nevoia sa socializeze intr-un mediu placut, sa cladeasca relatii, sa construiasca punti de negociere intre parteneri de afaceri, sa cimenteze prietenii sau sa refaca legaturi oarecum pierdute. Si abia apoi sa manance si sa bea.

Daca vom intelege ca oamenii au nevoie in primul rand de networking, atunci vom observa si ca ei au nevoie cumulativ de toate elementele care sa le permita sa-si exprime aceasta latura sociala, iar a lua masa impreuna este una dintre ocaziile cele mai potrivite.

Oare atunci cand esti poftit la masa la cineva nu e oarecum similar cu a merge la un restaurant? Si nu cumva esti (la fel ca in vizita, unde vei fi servit cu ce s-a pregatit gazda) oarecum la cheremul maestrului-bucatar?! Adica, daca ti-e foame atunci mananci cam ce-ti ofera el din meniul lui, nu? Adica, mai mult sau mai putin, consumi cam doar ce vrea el sa-ti gateasca… Ei bine da, asa e la majoritatea altor restaurante!

Cand treci insa pragul Osteriei Gioia , noi va oferim nu doar un simplu meniu, ci mult mai mult. Fiindca maestrii nostri bucatari sunt gata sa va pregateasca orice reteta italiana va doriti, din ingredientele prezente in meniu. De aceea provocam pe oricine ne viziteaza sa-si foloseasca imaginatia, sa fie pretentios si destul de curajos incat sa vina sa-si testeze propriile sale retete de bucatarie italieneasca. Iar daca felul propus va avea succes, cine stie, s-ar putea ca data urmatoare cand vine sa aiba surpriza de a-si vedea felul de mancare incris oficial in meniul nostru, alaturi de o mentiune speciala cu numele lui. Asta fiindca suntem de parere ca oricat de priceputi, tot mai avem de invatat - si cel mai mult de la clientii nostri, fara de care nu am avea nici o ratiune de a exista.

Si mai stim ceva: ca in tot ceea ce facem nu este vorba despre noi, ci despre voi, clientii nostri. De aceea, daca va doriti sa gatiti personal “ceva special” pentru acel “cineva special” din viata dumneavoastra (poate chiar pentru dumneavoastra, de ce nu?!) atunci va rugam contactati personalul si vom face tot posibilul ca acest lucru sa se intample in conditii optime si cu concursul bucatarilor nostri. Asa ca lasati sfiala, incantati-i pe cei dragi si veti fi uluit cat de bun ati putea de fapt fi in bucatarie!

Va invitam sa ne vizitati pentru a experimenta ceea ce noi declaram cu mândrie ca fiind un total alt nivel, cu mult mai savuros, atat al preparatelor noi, creative, cat si al celor italienesti de traditie, toate pregatite si servite in stilul Osteriei Gioia, confirmat deja a fi cel mai bun din oras.

Noutatile pe care vi le oferim:

* Un nou meniu, creativ si captivant, in pur stil italian;
* O provocatoare si generoasa lista de vinuri intr-un meniu separat;
* Pentru prima data in restaurantul nostru, meniuri dedicate pentru evenimente speciale: Private Dining sau Corporate Events;
* Un website complet nou, mai simplu si mult mai usor de accesat si utilizat, unde se pot face rezervari online si unde puteti descoperi si alte surprize. Va asteptam cu drag!

Pe scurt28696

Unul dintre marile restaurante ale Bucurestiului

Am revenit la Osteria Gioia, tocmai au schimbat meniul – tot bucatarie italiana clasica, meniu relativ cuminte, desi destul de creativ, insa nimic ostentativ sau fortat. Totul cu ingrediente de cea mai buna calitate, mancaruri facute cu toata atentia. Inca nu am facut pe site o separare intre restaurantele "grande cuisine", cu bucatarie fina, si cele cu bucatarie clasica sau traditionala (acolo unde exista mai multe bucatarii in tara respectiva – in putine locuri, de fapt!).

Au scazut putin si preturile, asa ca Osteria Gioia ramane pe lista scurta a restaurantelor din Bucuresti cu mancare de cea mai buna calitate la preturi bune. Niciun fel de mancare nu costa peste 100 de lei, astfel ca o masa in doi, cu un vin bun, e in jur de 300 de lei, ceea ce e foarte bine pentru ceea ce primesti in farfurie, mai ales daca faci o comparatie cu ce se intampla in jur. Si, cel mai important, toate felurile de mancare, fara exceptie, sunt bune si foarte bune – si am incercat nu putine! – acesta fiind unul dintre cele mai importante criterii dupa care masori seriozitatea unui restaurant.

Noi am luat foie gras, carpaccio cu trufe, somon cu ricotta, lasagna cu praz, ravioli cu bibilica, paste cu homar, vita, curcan cu pasta de cartofi cu sofran si umplut cu sparanghel, clatite cu hribi, cartofi prajiti - toate foarte bune, dupa cum am spus, si cu o mentiune cu totul speciala pentru ravioli cu bibilica. (GB – noiembrie 2015)

---------

Unul dintre cele mai constante restaurante din Bucuresti: mancarea foarte buna, portii indestulatoare, serviciu bun, preturi normale, mai mici decat la multe restaurante cunoscute din Herastrau sau din alta parte, insa in care nu se mananca la fel de bine. Osteria Gioia ramane unul dintre restaurantele de referinta ale Bucurestiului, cu bucatarie italiana clasica fina, de cea mai buna calitate. (GB - decembrie 2014)

---------

Din nou la Osteria Gioia, mancarea e mai fina si mai elaborata decat o stiam de la la precedenta vizita, mai apropiata de fine dining, spre diferenta de data trecuta, cand era mai spre "cuisine du terroir" - in cazul in care se potriveste acest termen bucatariei italiene. Oricum, un restaurant foarte bun, din toate punctele de vedere. Si cu preturi pe masura... (GB - septembrie 2013)

---------

Am revenit la Osteria Gioia dupa aproape un an ca sa vad ce s-a mai intamplat aici dupa venirea noului chef. Mi-a placut ce am vazut si ce am mancat, mi-a placut de Antonio si de nevasta lui, Daniela, de Vlad Mihulescu (Vova) si de familia lui. Ceva mai putin mi-au placut amenajarea si decorurile cam intunecate, in culori inchise, nepotrivite cu atmosfera si cu ce-ti sugereaza totul in jur, dupa mintea mea. I-am lasat nota maxima la Ambianta, totusi, pentru ca Osteria Gioia e plin(a) de lume, lume care are, probabil, alte gusturi decat ale mele. Si serviciului i-ar sta mai bine mai putin pretios si ceremonios, zic eu... Antonio Passarelli e un "patriarh" al bucatariei italiene clasice, cea bazata pe retete simple facute cu produsele de cea mai buna calitate si cu multa, foarte multa munca si buna-credinta. Tot ce am mancat aici a fost foarte bun. Cred ca in acest moment Osteria Gioia e cel mai bun si cel mai complet restaurant cu specific italian (cu bucataria clasica, traditionala) din Bucuresti. (GB - Apr. 2012)

---------

Osteria Gioia e, dupa parerea multora, cel mai bun restaurant cu bucatarie italieneasca din Bucuresti. E aproape de Piata Victoriei, pe Bulevardul Ion Mihalache, intr-o casa care ar fi putut arata mult mai bine daca ar fi fost renovata si amenajata de cine trebuie. Mancarea e foarte buna la Osteria Gioia, facuta cu multa fantezie de catre Patrizia, o italianca cu personalitate debordanta, descrisa mai pe larg in recenzie. Vova (Vladimir Mihulescu) si familia lui (nevasta si fiica, ba chiar si viitorul ginere, parca) sunt tot timpul acolo, printre clienti, dintre care cu multi a devenit prieten, pentru ca esti tentat sa revii la Osteria Gioia dupa ce ai fost o data. Restaurantul e mai tot timpul plin, desi preturile nu sunt pentru orice buzunar. E un loc de neocolit in Bucuresti, deci... (GB - Oct. 2010)

Recenzii & Articole

Saptamana italiana alaturi de Osteria Gioia - preparatul casei si o invitatie la cina   
Restograf (Jun 2016)

Osteria Gioia e unul dintre cele mai bune restaurante italiene in Bucuresti, lucru confirmat si de obtinerea in fiecare an de la infiintare a premiului "Ospitalita Italiana". Osteria, in trecut, desemna genul de local in care oamenii gaseau mancare simpla, un meniu scurt cu doar cateva preparate ...
........................................................................................................ citeste tot


Topul Restograf al celor mai bune restaurante din Bucuresti in 2014   
Restograf (Jan 2015)

Astazi Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014. Mai exact, a premiat cea mai buna mancare, fiindca ace(a)sta a fost singurul criteriu de selectie, nimic altceva (servicii, ambianta, preturi etc.) nefiind luat in calcul. De aceea pe plachete scrie "Cea mai buna bucatarie ...
........................................................................................................ citeste tot


CCIpR a premiat cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti   
(Apr 2013)

Camera de Comert Italiana pentru Romania a premiat cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti cu ocazia evenimentului  “Made in Italy”, ce a avut loc joi, 11 aprilie 2013 la sala Le Diplomate a Athenee Palace Hilton. Serata a reprezentat o ocazie pentru celebrarea excelentelor italiene...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti 2012 (comentat)   
Restograf (Jan 2013)

Ca in fiecare an, in decembrie Restograf nominalizeaza si premiaza cele mai bune restaurante din Bucuresti. De fapt, am premiat cea mai buna mancare din Bucuresti, pentru ca acesta a fost criteriul exclusiv in alcatuirea topului, si niciun alt criteriu, cum ar fi ambianta, serviciile, preturile etc...
........................................................................................................ citeste tot


Die italienische VIP – Gastwirtschaft: Spaghetti sind aus!   
Alex Todericiu (Mar 2011)

Diesmal nur um gesehen zu werden! Osteria Gioia Benotung: 7/10 Spaghetti, aglio, olio e peperoncino! Auf gut deutsch: Spaghetti mit Knoblauch, Olivenöl und scharfer (roten) Pfefferoni, RON 18,- bei jeder italienischen Kneipe ein Klassiker und somit auch eine Selbstverständlichkeit. In Ferrara, ...
........................................................................................................ citeste tot


Despre Topul Time-Out al restaurantelor bucurestene pe 2010    
George Butunoiu (Dec 2010)

La sfarsit de an, multa lume face retrospective si clasamente. Ieri mi-au cazut ochii pe un articol care spunea ca ”Revista Time-Out Bucureşti a premiat cele mai bune restaurante din Bucureşti în cadrul galei Eating & Drinking Awards 2010 care s-a desfăşurat în seara de 21 octombrie la ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Osteria Gioia

Ion Mihalache 16, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




M-am dus cu asteptari destul de mari la acest restaurant insa am fost cam dezamagita. Mancarea ni s-a parut ca este la un nivel mediu (am fost un grup de 10 persoane). Lasagna mea a fost chiar destul de banala, avea dreptate cineva de aici care spunea ca semana cu cea congelata.
Servirea a fost ok, dar restaurantul era cam gol (in timpul saptamanii, seara).

Reply

1. Nea Vasile (vasile ionescu), domne, eu stiu ca picoli trebuie sa lase frustrarile la usa cand ajung la munca, nu clienti, dar mata fiind umblat prin atatea restaurante de fitee poate stii mai bine!
2. Vroiam sa ma duc sa mananc acolo, o voi fac-o si va anunt cum a fost.

Reply

Am revenit la O.G. dupa mai bine de 2 ani.
Despre mancare: tartar de ton – unul dintre cele mai bune pe care le-am mancat: combinatie de scoici sote (sper ca nu retin gresit) – atat de bune, inclusiv sosul, incat au impus a doua portie de focaccia; calamar umplut cu spanac si alte chestiuni, bun de asemenea; spaghetii cu fructe de mare – din nou excelente; din 4 deserturi diferite nu a ramas decat jumatate din tortul de ciocolata de casa (bun, dar putin prea compact). Nu sunt multe restaurante in Buc. care au mancare la acest nivel.
Felicitari chef-ului!
Sambata seara rest. a fost plin, servirea a fost buna.

Un singur lucru nu se potriveste la Osteria Gioia: pt. un rest. cu mancare atat de buna (si fina), care se considera intre primele 10 din Buc. (si probabil chiar este), lista de vinuri este prea scurta.

Reply
Zamfirescu Ionut June 1, 2015 at 9:33 pm

..mancarea ok,serviciul bun…mai venim

Reply

Un restaurant cu fitze de pretentii dar in realitate o mare porcarie. Dupa ce am asteptat mai bine de o ora mancarea…ne-a fost si rau ulterior.

Reply

Un restaurant cu o mancare de calitate medie, atmosfera demodata, anturaj dubios de cele mai multe ori si nu in ultimul rand servire sub orice critica.

Reply

Nu stiu ce intelegere exista intre site si acest restaurant, insa nu e in niciun caz cel mai bun restaurant italian din Bucuresti. Primul aspect neplacut cu care vei fi confruntat este atitudinea chelnerilor care este descrisa extrem de exact in unul din comentarii ca fiind una potrivit careia ti se face o favoare sa iei masa acolo. Mancarea este peste medie insa in nici un caz o experienta autentic italiana (cel putin la capitolul paste). Lasagna este putin peste cea scoasa din congelator si ca prezentare si ca gust. Portii relativ mici, atmosfera fals pretentioasa, inclusiv modul cum e amenajat restaurantul frizeaza putin vulgarul. Una din dezamagirile bucurestene din capitolul mancare italiana si un exemplu perfect al faptului ca e o mare diferenta intre un rating dat de un site unui restaurant si realitatea locului.

Reply
Alexandra Costache April 4, 2015 at 12:34 am

Am luat masa in aceasta seara cu una din prietenele mele la Osteria Gioia. Amandoua am fost surprinse neplacut de un comentariu mai putin potrivit al chelnerului. Dupa ce am rasfoit meniul ne-am hotarat sa incercam cate un fel de paste si un desert. Chelnerul ne-a “recomandat” sa ne mai gandim daca vrem sa comandam si desert pentru ca felul principal pe care l-am ales este si asa prea greu pentru a fi mancat seara… Mancarea a fost deosebit de sarata iar blatul uneia dintre prajituri ranced. Nu este o locatie in care as reveni cu placere sau pe care as recomanda-o prietenilor.

Reply

s.a mai trezit un frustrat:)!

Reply

Fara discutie, cea mai mare problema a acestui local este atitudinea total neprofesionista a chelnerilor si ma refer aici la acel gen de atitudine menita sa-l faca pe client sa creada ca I se face o imensa favoare ca este primit in acest local.

Pentru cei care apreciaza o atmosfera calda, vie si prietenoasa, nu este deloc locul potrivit.

Mancarea este destul de gustoasa insa nu exceleaza si in niciun caz nu poate fi ridicata la rangul de cea mai buna mancare italieneasca din oras.

Reply

Abia m-a intors de la restaurantimpreuna cu sotul meu. In in In urma unei experiente placute avuta in acest restaurant in urma cu cca 2, m-a reintors si am fost extrem de dezamagita. Sercicii impecabile, dar mancarea de nota 4. Cacciucco din fructe de mare nu a putut fi mancat, am luat de 3 ori din el, ORIBIL. Felul 2 si desertul decente, sub media multor restaurante cu mai putine pretentii din Bucuresti. Mai grav este ca, intorsi acasa, sotului meu i s-a facut rau de la stomac, cu certitudine ceva a fost in neregula cu mancarea intrucat nici eu nu ma simt ok. Tocmai de aceea am decis sa facem acest comentariu, am rezerve cu privire la prospetimea mancarii. Nu voi mai calca vreodata in acest restaurant, pacat de amabilitatea personalului.

Reply

Buna ziua. Incep acest mesaj spunand ca sunt surprins de reactia D.lui sau D.nei “Catalin”… Am fost de nenumarate ori in aceasta locatie si nu pot crede ca se pot face astfel de comentarii…m-I se par reactii de corporatist frustrat…daca totusi ar fi fost adevarat nu inteleg de ce nu s-a solicitat prezenta unui sef de sala sau a menegerului…m-I se pare putina lasitate si rautate. SFAT…stati acasa daca societatea va creaza o ambianta batraneasca…

Reply

    Observ ca atacurile sub centura (celor de la concurenta, cred, si care nu se pot contracara) sunt la ordinea zilei…pacat de tarisoara asta…

    Reply

      Mancarea buna, atmosfera ok la pranz, DAR….
      Domnule ospatar Alexandru (parca asa se numeste tipul grizonat extrem de arogant), va recomand sa nu mai faceti comentarii negative despre clienti, de fata cu clientii.
      In speta, in momentul in care am dorit sa semnez niste acte inainte de masa, dansul s-a adresat colegilor in gura mare: “V-am zis eu ma ca astia si-au mutat biroul aici ?”
      Domnilor patroni, chiar va permiteti ca un restaurant aflat pe locul 2 in topul Restograf, cu o mancare excelenta si cu o echipa altminteri de nota 10, sa fie efectiv tras inapoi de comentariile deplasate ale unui angajat arogant ?
      Sau poate comportamentul se schimba in functie de cum evalueaza el nota de plata ?
      In cazul meu a fost de doar 265 RON, dar, daca nu stiati, un rating negativ al unui client care bea doar o cafea cantareste la fel de mult ca oricare altul.
      In concluzie, mancare buna, as mai fi venit, dar anuntati-ma cand pleaca colegul vostru.

      Reply

Cu scuzele de rigoare scumpule “domn catalin”,eu cred ca d.voastra sunteti putin cam necunoscator de acest fenomen ce inseamna alimentatie publica(restaurante,baruri,pizzerii etc). Eu sunt un client,cred…foarte fidel al acestui restaurant,mancarea nu este “ok” cum afirmati d.voastra,este cea mai buna bucatarie italienesca din oras,da da cum va spun sau cum ne arata topul restograf din ultimii doi ani…. Iar de servicii si de “picolii” cum ii denumiti sa stiti ca sunt niste “baieti” care au lucrat in RESTAURANTE nu shaormerii,in care nu cred ca ati intrat si nici nu v.ati gandit sa ajungeti vreo data….. CU SCUZELE DE RIGOARE, nu vreau sa va jignesc, dar ii cunosc pe acei doi “picoli” de vreo 15 ani si ma duc dupa ei in fiecare restaurant, nu shaormerie, in care au lucrat pana in momentul de fata.Si tin sa va mai mentionez un singur lucru, cand mai iesiti in “bodegi” incercati sa va simtiti bine,sa lasati frustrarea la usa bodegii,sa fiti relaxat si nu mai plecati de acasa cu gandul….ma duc sa umilesc PICOLUL….

Reply

    scuze ai spus picoli cu 15 ani vechime ??? :))))) părea credibil ce spui dar partea asta lasa ma sa nu o cred datorită experienței avute prin “shaormerii”

    Reply

Mancarea ok,nu de “cel mai bun restaurant italian din bucuresti”, ambianta cam de batranei (o liniste totala), iar acei 2 picoli, ca, chelneri nu sunt, niste baieti adusi de la shaormerii care nu stiu ce inseamna servicii de 5 stele si care sunt prostuti. Nici restul nu stiu sa il aduca, rotunjind in favoarea lor.. Nu ai sa dai tot restul, vii si ii spui clientului cu scuzele de rigoare.
Nu stiu cine e patronul acestui restaurant, dar tin sa-i spun ca ar fi bine sa caute niste chelneri adevarati ca sa poate sa spuna ca are un restaurant de 5 stele.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


nine + = 18



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,