Restaurant YUKI japanese home dining

Vizualizari 8.586 Vizualizari 
Comentarii 4 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Japoneza
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(May-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 20 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

YUKI iti aduce mancarurile autentice japoneze, preparate cu drag de chef-ul nostru, Makoto. Te invitam sa te bucuri de aromele adevarate ale Japoniei!

IRASSHAIMASE (Bine ati venit)!

Am creat YUKI ca pe o casa in care oaspetii interesati de bucataria si cultura japoneza se pot reuni si pot socializa in tihna. Aici ne intampinam musafirii cu retetele pe care, in Japonia, mamele le pregatesc in casa.

Ne place sa pastram meniul simplu si scurt. Vrem sa punem suflet in fiecare din preparatele pe care le servim. In fiecare dimineata, pregatim in casa tofu si taitei (in curand) proaspeti, pentru un numar limitat de portii. Din cand in cand, schimbam meniul de cina – pentru ca el depinde de cele mai bune ingrediente disponibile, in functie de sezon. Speram sa apreciezi din plin meniul zilei, compus de noi cu migala! Pretuim enorm siguranta si prospetimea ingredientelor pe care le folosim. La YUKI servim preparatele asa cum o facem acasa, pentru familia noastra, fara conservanti sau arome chimice.

Incurajam alimentatia echilibrata respectand traditiile japoneze, dedicate unei vieti sanatoase. I-am dat locului nostru putin din aerul unei case traditionale japoneze. Am conceput si decorat spatiul folosind obiecte pe care le intalnim de obicei acasa.

Faceti cunostinta cu gazdele – Ichiro, Chef Makoto si membrii familiei noastre:

Ichiro, care a lucrat in publicitate si apoi in consultanta cat timp si-a desfasurat activitatea in Tokyo, s-a stabilit in Bucuresti in toamna anului 2012. Putin mai tarziu, s-a hotarat sa renunte definitiv la costumul de om de afaceri si a inceput planificarea unui restaurant menit sa aduca in Bucuresti mancarea autentica japoneza de acasa, care ii lipsea.

Makoto, al carui vis a fost sa devina romancier, a lucrat in cea mai mare parte a timpului ca chef in Tokyo (desi a activat si ca instructor de kickboxing la un moment dat).

Ichiro si Makoto s-au intalnit pentru o scurta perioada de timp intr-o universitate din America, iar de atunci au pastrat legatura. Dupa doua decenii, au decis sa lucreze impreuna, din nou departe de casa.

In incheierea introducerii, dar nu in ultimul rand, vrem sa multumim partenerilor nostri de incredere, care ne-au ajutat sa dam contur proiectului prin profesionalismul si mintile lor creative:

Bogdan si Dragos de la Huma + Strat; Costin de la Green Design Studio; Ionut si echipa lui de la Acropolly; Marian de la Suport Horeca; Sebi de la Primoris; Lili si Doru, sculptori/creatori de mobilier; Virginia de la Casa Codex; Ana-Maria de la InterTrade; Razvan de la Star Aqua; Eva de la Green Your Life; Raluca si Ana-Maria de la Pie and the City; Ana-Maria specialista in gradinarit; Sabin si echipa de la Eden Tower; Laci, Liviu si Dan, adevarati specialisti ai vinului; Dec de la Corporate Dynamics; si Lili de la Wellness Consulting.
Pe larg

Bucataria japoneza se concentreaza in zona Beller - Floreasca In ultima vreme, zona Dorobantilor – Floreasca a devenit polul bucatariei japoneze in Bucuresti, odata cu deschiderea a doua restaurante diferite de celelalte de pana acum, Yuki pe Putul lui Zamfir si Kan Pai Bistro pe Calinescu, aproape de Piata Floreasca. Pana acum, specificul japonez din zona era reprezentat de Yoshi, chiar in Piata Floreasca, si de Zen Sushi, pe George Calinescu, cam pe la mijlocul distantei dintre cele doua cunoscute piete, Dorobantilor si Floreasca. Cele doua mai vechi, Zen Sushi si Yoshi – Sushi & Teppanyaki (pe numele lui intreg), scot in fata oferta de sushi chiar din nume. Am scris despre ele, chiar de cand au fost deschise. Cele noi, insa, aduc cealalta mancare japoneza, pe care nu prea am mai vazut-o prin Bucuresti. Mai mult, chiar, nici nu-mi aduc aminte sa fi vazut sushi in meniul de la Yuki... citeste tot
Localizare Restaurant YUKI japanese home dining

Putul lui Zamfir 5, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




O experiență extraordinară!
Gazdele foarte primitoare și mâncarea excelentă!
Am fost la acest restaurant cu un oaspete din Japonia care mi-a spus că el s-a simțit ca acasă și mâncarea este de o foarte bună calitate.

Reply

Am mancat de 4 ori la Yuki si de fiecare data am plecat cu impresia ca e cea mai buna mancare din oras. Sigur, nu e in portiile romanesti de mari dar nici diluata ca ciorba de perisoare nu e. Super ingrijit si super gustos. Preturi mai ok decat va asteptati. La plecare, funny thing – toti din bucatarie ies dupa tejghea sa iti zica La Revedere! Superb :)))

Reply

Intr-o seara de Mai trecind pe strada cu nume organic, ma opresc la restaurantul Yuki sa mananc.
Eu nu vreau sa scriu laudativ decat daca mi se intrec asteptarile, dar aici nu a fost cazul.
Localul este decent pentru un local la parter de bloc si amenajat cu bun gust. Baia e super ok, cu exceptia faptului ca apa de la chiuveta taraie, caci curge nu se poate spune.
Problema mare la mancare, in sensul ca unele feluri parca ar fi fost facute la Casa Jienilor – un pui tern, moale si bun dar neinteresant si nu stiu cat de japonez.
Eu asociez, poate e o greseala, japonezul cu sushi, iar la sushi Yuki sta prost, foarte prost.
Acum sa analizam putin si restul mancarurilor, am primit la set un orez de parca era ultimul orez de pe pamant, un bolulet cu un rest de orez in el. O fi venind o criza majora a orezului si eu n-oi sti? Ma rog, or tine la silueta clientilor.
Supa miso, buna, dar fara tofu, fara alge zici ca era facuta o zeama romaneasca cu legume. Eu nu stiu sa fi mancat nici pe afara si nici pe la noi o supa miso fara alge si fara tofu. Or fi ceilalti prea excentrici sau Yuki face economii?
Antreurile, caci la set iti aduce si antreu, erau rizibile. O varza obosita cu ridichie si cu urme de wasabi, dar total neinspirata.
Desertul bunicel, dar neiesind din normal si uzual.
Preturile mari spre foarte mari pentru ce se ofera, portiile mici spre foarte mici – am mai mancat ceva acasa dupa vreo 3 milioane lasate pe acolo (in trei).

Concluzie – slabut ! Gatim la repezeala ceva, ii dam iz de japonez si luam fata la fraierii care din snobism mananca japonez.

Revin la Zen data viitoare, dar numai dupa ce rezolva problemele sesizate de autoritati :) !
Cu alte cuvinte, vai de noi, alegem ca intotdeauna raul cel mai mic !

Reply

Merita incercat meniul complet! Mancarea este buna, sanatoasa, destul de mici portiile dar experienta face tot!
Daca ar mai mari meniul cu inca cateva mancaruri traditionale, ar da lovitura. Daca vii de 3 ori, sigur ai incercat tot din meniu.
Momentul in care intrati in restaurant sunteti intampinati ca niste oaspeti importanti. Cine vrea experienta autentica de taverna japoneza, nu va regreta.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


four + = 7



Taguri: , , , , ,