Restaurant L'Atelier (Hotel Epoque)

Vizualizari 17.649 Vizualizari 
Comentarii 3 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Frantuzeasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Jan-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 35 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

L’Atelier – l’art culinaire este un restaurant gastronomic care ofera cea mai fina bucatarie franceza intr-o ambianta de un farmec aparte, usor de descoperit chiar in inima nobila a Bucurestiului.

Samuel le Torriellec, Chef-ul nostru francez, propune o bucatarie bogata si captivanta, unde fiecare fel este creat pentru a oferi pura placere culinara. Cu un meniu haut de gamme, L’Atelier invita la fine dining intr-o intimitate plina de savoare.

Chef Sam este un pasionat al gustului, incurajeaza extravaganta si exceleaza la specialitati de sezon. O carte de vinuri cu etichete exceptionale completeaza meniul si face deliciul cunoscatorilor. Cina in L’Atelier devine repede un ritual urban pentru iubitorii de gastronomie, ramanand locul preferat pentru a transforma fiecare cina in oras intr-un moment de sarbatoare.

Pe scurt64065

L’Atelier este restaurantul hotelului Epoque de langa Parcul Cismigiu, pe partea cu Schitu Magureanu. Pana la sfarsitul lui 2013 s-a numit Bistro Epoque si a schimbat vreo doi chefs francezi de la deschidere, de mare clasa amandoi. Acum au adus un nou chef francez, Stephane Simond, au schimbat si numele din Bistro Epoque in L’Atelier si il prezinta ca pe un restaurant nou, se pare.

L‘Atelier e un mic restaurant de lux, asa cum este si hotelul Epoque, unul dintre cele mai bune din Bucuresti din clasa high end, din cate am auzit. Cred ca tot timpul a existat acolo ambitia de a avea cel mai bun restaurant frantuzesc de Grande Cuisine din Bucuresti, si au si reusit, Bistro Epoque primind acest titlu de la Restograf in 2012.

Asadar, L’Atelier are mancare fina, fine dining, din bucataria frantuzeasca clasica, mai degraba, fara prea multe incercari de Nouvelle Cuisine, de Fusion sau de altceva. A fost buna mancarea la L’Atelier, insa nu asa cum ar fi trebuit sa fie pentru un adevarat fine dining. Le-am pus, totusi, nota maxima gandindu-ma ca noul chef e abia venit si ca mai are nevoie de putin timp sa gaseasca cei mai buni furnizori aici si sa arate tot ce poate. Si pentru ca si cu alte restaurante am facut la fel, intotdeauna le-am dat nota mai mare cand eram in dubiu.

Serviciul a fost foarte bun la L’Atelier, cu un chelner facut pentru aceasta meserie. Preturile sunt normale, comparabile cu cele ale restaurantelor de lux din Herastrau, de pilda, nu mai mari. Clienti rari, deocamdata.

L’Atelier e, deci, unul dintre foarte putinele restaurante cu bucatarie frantuzeasca veritabila, Grande Cuisine, ale Bucurestiului, si unul dintre nu multele de fine dining, in general. Asa ca e obligatoriu de pus pe lista ori de cate ori va doriti si va permiteti o cina sofisticata. (George Butunoiu – ianuarie 2014)

Localizare Restaurant L'Atelier (Hotel Epoque)

Intrarea Aurora 7, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Gabriel Corneliu Neagu July 14, 2016 at 7:50 pm

Buna seara!
Iar a fost “omenit” dl Butunoiu pentru acest calificativ atat de generos?

Reply

Am ales L’atelier pt un evenent special, cunoscand faptul ca e un restaurant de fine dining. Ambianta placuta, service-ul excelent, insa mancarea a lasat muuult de dorit. Amouse bouche ul nu a fost pe placul nostru (creveti cu un sos de ‘ceva’…) iar main course urile nu s au ridicat nici pe departe la inaltimea asteptarilor sau a pretului ( o masa in 2, cu o sticla de vin decent 700 lei). Din pacate lumea care frecventa restaurantul mi a adus ‘a han’ (cu domnisoarele de rigoare), pacat de muzoca de lounge ce avea volumul potrivit. Per total, un raport calitate pret (a mancarii) dezastrusos, nu pot gasi in niciun caz justificarea celor 5 stele pt un restaurant ce se vrea fine dining.

Reply

Deci , aceste poze concureaza cu restaurantele cu specfic romanesc din capitala.Hotelul a avut o bucatarie de senzatie, acum , e o carciuma de cartier

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


eight − 1 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,