Restaurant La Cantine de Nicolai

Vizualizari 83.790 Vizualizari 
Comentarii 30 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Frantuzeasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(May-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 227 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Povernei 15 -17, BUCURESTI


0372.746.213, 0725.210.608

Site detalii

Galerie Foto

Autoportret

La Cantine de Nicolai este o oaza frantuzeasca-urbana in mijlocul Bucurestiului. Deschis in 2009, acest restaurant a devenit rapid o destinatie mult cautata de bucuresteni, de expati, de celebritati, dar si de iubitorii de arta. Asta pentru ca La Cantine de Nicolai e un restaurant care are afisate cateva dintre operele de arta pop de la galeria Laurent Strouk din Paris.

Pe scurt28405

Mancare frantuzeasca buna, bucatarie fina, elegant si linistit

La fel si in 2015; le-am lasat nota maxima la ambianta desi era foarte cald inauntru si faceau economie la ventilatie, si chiar daca muzica era mult prea stridenta. Serviciul bun, insa cu mici tuse de originalitate: sa nu te intrebe daca bei vin intr-un restaurant frantuzesc cu mancare fina, e cu totul si cu totul original... (GB – mai 2015)

------------------------------

Am revenit la La Cantine de Nicolai dupa mai multa vreme. Mancarea si atmosfera la fel de bune; serviciul a fost mai bun decat ultima data. E cam intunecos, poate ca nota de la ambianta e putin mai mare decat ar fi cazul. Si nici mancarea nu e chiar de 10, adica un 10 "curat", insa asa am pus si la altii, cand ma gandeam ca cea mai potrivita nota ar fi 9.50 sau, oricum, ceva intre 9 si 10. Preturile normale, clienti sunt. (GB – februarie 2014)

------------------------------

La Cantine de Nicolai e cel mai bun restaurant frantuzesc din Bucuresti in acest moment, si asta nu numai in opinia mea si a celorlalti de la Restograf. Cum bucataria frantuzeasca e cea mai fina si mai buna din lume, nu cred ca am ofensa pe multi daca l-am considera si cel mai bun din Bucuresti. E drept, trebuie sa fii putin initiat in "haute gastronomie" ca sa apreciezi mancarea de la Cantina lui Nicolai la valoarea ei, de aceea clientii nu sunt multi, mai ales ca nu e ieftin acolo, si nici nu ar avea cum sa fie. Si locul e foarte frumos amenajat, sunt multe lucrari de arta moderna in cantina, mai ales ca asociatul lui Nicolai are o galerie in Franta (la Paris, parca). Doar niste chelneri fac nota discordanta acolo, si e pacat, Cantina lui Nicolai ar fi putut primi toate calificativele maxime pe linie. (GB - mai 2010)

Pe larg

Dupa cat de tare m-au enervat prima data niste chelneri de la “cantina” din Povernei, tare mult as fi vrut sa umplu cateva pagini numai cu grozavii despre Nicolai si despre afacerea lui. Din pacate pentru orgoliul meu, trebuie sa scriu acum ca acesta e cel mai bun restaurant la care si eu si cunoscutii mei am mancat in Bucuresti in ultima vreme, chiar si asa, cu chelneri care reusesc sa-ti strice tot cheful numai cand ii vezi apropiindu-se. Asadar, i-am cautat cu lumanarea toate cusururile si iata ce am gasit: citeste tot    
Recenzii & Articole

Topul restaurantelor din Bucuresti 2012 (comentat)   
Restograf (Jan 2013)

Ca in fiecare an, in decembrie Restograf nominalizeaza si premiaza cele mai bune restaurante din Bucuresti. De fapt, am premiat cea mai buna mancare din Bucuresti, pentru ca acesta a fost criteriul exclusiv in alcatuirea topului, si niciun alt criteriu, cum ar fi ambianta, serviciile, preturile etc...
........................................................................................................ citeste tot


Interviurile Restograf: Nicolai Tand, La Cantine de Nicolai   
Restograf (Sep 2012)

Cine sunteti, cum ati ajuns patron de restaurant, unde ati lucrat? Ma numesc Nicolai Tand si sunt un maramuresean get beget cu o o pofta de viata nebuna, care se reflecta in tot ceea ce fac; am o pasiune arzatoare pentru bucataria frantuzeasca si pentru gastronomie in general. Povestea evolutiei ...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti pe 2011   
George Butunoiu (Dec 2011)

Saptamana trecuta au fost anuntate si inmanate Premiile Restograf pe 2011 restaurantelor din Bucuresti cu cea mai buna mancare. Spun “cea mai buna mancare” pentru ca acesta a fost singurul criteriu de evaluare si de departajare. Fara a tine seama, deci, de amenajare, decoruri, atmosfera, ...
........................................................................................................ citeste tot


La Cantine de Nicolai, castigatorul METRO Chef 2011   
(Oct 2011)

Trofeul "Competitia bucatarilor METRO Chef 2011" si medalia de aur a revenit restaurantului La Cantine de Nicolai. Reprezentantii castigatorului, Petrut Buzdugan si Danut Panait au intrat in posesia premiului, care consta in doua burse de doua saptamani pentru programul "Authentique French Cuisine...
........................................................................................................ citeste tot


La haute cuisine contraataca!   
George Butunoiu (Mar 2011)

Din cate stiu eu, primul restaurant de gastronomie fina frantuzeasca (haute cuisine) a fost (acum defunctul) La Villa, aproape de Casin, al unui bogatas roman care a vrut mai degraba sa faca o demonstratie de forta si de imagine, decat sa faca din asta o afacere. Apoi a urmat Heritage, facut cu o...
........................................................................................................ citeste tot


Ce sa critici la Cantina lui Nicolai   
George Butunoiu (Jun 2010)

Dupa cat de tare m-au enervat prima data niste chelneri de la “cantina” din Povernei, tare mult as fi vrut sa umplu cateva pagini numai cu grozavii despre Nicolai si despre afacerea lui. Din pacate pentru orgoliul meu, trebuie sa scriu acum ca acesta e cel mai bun restaurant la care si eu si ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant La Cantine de Nicolai

Povernei 15 -17, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Nu inteleg cum poate fi asta cel mai bun restaurant frantuzesc din Bucuresti. Sau poate a fost in dezavantajul lui ca am ajuns la Nicolai in seara de dupa L’atelier de La Belle Epoque… Mancarea este aproape banala. Doar faptul ca au o salata de homar (vinaigrette excelent, intr-adevar, dar cam atat…) sau Saint Jaques si fois gras pe meniu nu ii face deloc buni, ci doar cu pretentia ca ar fi buni. De exemplu, tiger prawns in combinatie cu risotto si spuma de curry verde a fost aproape imposibil de inghitit. Asta la capitolul mancare.Iar la restul… ma enervez doar cand imi amintesc: comanda ne-au luat-o dupa 45 de minute, si doar la solicitarea noastra. Ar fi trebuit sa ne ridicam sa plecam. Separarea spatiului de fumatori este inexistenta. Un nesimtit a fumat trabuc la 2 mese mai incolo, toata seara. Desi noi eram la ‘nefumatori’. La baie miroase a urina, ca intr-un wc public. Adta daca nimeresti baia, care nu este semnalizata in niciun fel. Pe deasupra, de la chiuveta unde te speli pe maini (spatiu comun pt femei si barbati) poti vedea pisoarele si domnii care le folosesc. Scaunele sunt incredibil de incomode, nu te poti rezema de spatar pentru ca 1. iti ajunge doar pana pe la rinichi si 2. te obliga sa aluneci pe spate, ca si cum ai sta jumatate lungit, intr-un unghi incomod si ne-natural, in asa fel incat mainile nu-ti mai ajung la masa. Muzica agresiva si prea tare. Bucatarii ridicau vocea unii la altii in bucatarie. Jenant. Iar decorul… Neinspirat. Dar asta tine de gusturi, asa ca e ultima problema, pana la urma.

Reply

Admit ca aceasta recenzie este facuta in urma unei singure vizite, asa ca e posibil sa nu fie caracteristica. Totusi, pot spune ca acest local are avantajele si dezavantajele sale.
Am fost foarte impresionat de atmosfera. Auzisem multe despre restuarant si voiam de mult sa il incerc. Cand am pasit in interior am fost imediat frapat de aspectul formal prezent in local. Toti, de la persoanele de la usa la chelneri arata foarte distins si corect. Ambianta este bine gandita, desi mie, personal, nu mi s-a parut ca este in spiritul locului. Este un decor foarte modern, curat si putin steril care, pentru mine cel putin, nu cadreaza cu impresia initiala de un mic loc frantuzesc placut in care Nicolai gateste pentru oaspetii sai. Evident, acestea sunt impresiile mele personale.
Un aspect impresionant a fost chelnerul. Eram 5 persoane la masa si domnul si-a amintit toate comenzile fara sa isi noteze si le-a plasat corect. Foarte bun omul.
Mancarea, insa, a fost o experienta variata. O prietena si-a comandat o salata ca antreu si a fost dezamagita sa gaseasca impreuna cu salata si o portie semnificativa de siliciu – adica nisip. Crocant.
Eu mi-a comandat supa de ceapa, magret-ul de rata si piure cu trufe si crema de zahar ars. Supa de ceapa a fost, din punct de vedere al gustului, clar punctul neplacut al mesei. Branza nu a fost Gruyere, dupa cum sunt obisnuit in acest fel, iar supa contine in interior putina ceapa rosie caramelizata. Acest fapt, cuplat cu gustul deja dulcisor al cepei, rezulta intr-un aspect siropos care nu mi se pare corect. Am mancat acest tip de supa in alte locuri din Bucuresti si pot spune ca la Cantina nu corespunde.
Felul principal a fost un mix de bun si rau. Magret-ul a avut un gust placut. Culoarea si aspectul au fost bune, dar in momentul in care am incercat sa il tai am crezut ca mi-au adus o bucata de vita facuta prea bine. Greu de taiat si greu de mestecat. Piureul, desi dulce dupa cum e necesar pentru pieptul de rata, nu a fost potrivit. As sugera un tip de sos dulce si ceva cu putin gust umami.
Desertul a fost, in mod clar, cea mai buna parte a mesei. Desi e diferit de crema de zahar ars cu care sunt eu obisnuit, gustul a fost foarte bun si satisfacator. Cu exceptia unui singur desert de la masa, adica insula plutitoare, care e superba in design, toate celelalte deserturi au fost mediocre. Prajitura cu mere a fost neinspirata si neinteresanta, iar millefeuille-ul nu a avut nimic special. Unul dintre prietenii mei si-a comandat platoul de branzeturi si, avand in vedere ca ii plac branzeturrile, a fost incantat.
Vinul pe care l-am avut a fost H&B Languedoc Syrah. Vin bun, dar scump avand in vedere costul de piata. De fapt, toate vinurile sunt prea scumpe fata de alte restaurante, iar selectia este haotica. A fost foarte greu sa ma decid asupra unui vin pentru ca meniul nu e aranjat in nici un fel. Exista o diferenta clara intre meniul de mancare scurt, concis si la obiect si meniul de vinuri amplu si haotic. Cred ca meniul de mancare arata grija proprietarului, in timp ce lista de vinuri demonstreaza faptul ca de fapt nu ii pasa de acest aspect. C’est un faux-pas pour un chef francais, n’est-ce pas?

In concluzie, pot spune ca am fost multumit de experienta. Cu siguranta nu m-a dat pe spate, ceea ce este si motivul pentru care va trebui sa ma gandesc daca ma mai intorc. Am gasit alte locuri unde ambianta, mancarea si vinul si sentimentul general sunt mai bine integrate.

Reply

The best restaurant in Romania,good food ,good waiters.
I will come back here .

Reply

Impreuna cu sotul meu, am petrecut o seara la acest restaurant…de top, frantuzesc, si am plecat dezamagiti
Eu mi am comandat rata cu orez cu cocos, orezul a fost bun insa rata in sange si cu grasime . Abia am reusit sa aleg ceva din ea
Sotul, a cerut scoici iar garnituea era praz cu sos smantana. I s a sugerat sa schimbe garnitura cu piuree de trufe…doar ca la nota de plata schimbul nu a fost deloc echitabil, 109 ron…
In plus, cele 2 painici cu un pic de unt au fost taxate cu 10 ron…nici macar atat nu poate oferi din partea casei ?
Atentie si la vinul la pahar, 38 ron un vin al casei…
Am plecat cu un gust amar, dupa ce am lasat 310 ron pe nimic

A doua zi am fost si am mancat o rata cu varza rosie, pregatita exact cum trebuie la cabana vanatorilor la predeal ( a durat pana a venit mancarea) , insa a fost ceva incomparabil cu ” rata lui nikolaioi”. Ar trebui sa dea o fuga la predeal …

Reply

    Daca la nivelul tau de educatie compari prazul cu trufele si iese acelasi pret/valoare nu prea ai ce cauta in restaurante care servesc rata “cu grasime”…

    Reply

      Astfel de replici la comentarii oneste din partea clientilor nu fac cinste nimanui. Poate e adevarat ca doamna nu are experienta, insa experienta nu inseamna ca trebuie sa accepti tacut tot ce se intampla. Eu am luat acel piure cu trufe si nu pot spune ca e un preparat exceptional. Am mancat preparate cu trufe negre si cu trufe albe in alte restaurante unde aroma trufelor se simtea mult mai bine. As putea spune ca, avand in vedere cantitatea de trufe din acel piure, nu merita sa coste mai mult de, poate, 5 pana la 7 euro.

      Reply

    Rata se serveste medium, roze. O trufa daca te duci in hypermarket sa o cumperi, te costa in jur de 200 RON si nu are mai mult de 30 g. Te las pe tine sa faci calculul la pret/kg. Deci niciodata nu va fi la acelasi pret ca prazul. Iar mentalitatea asta proasta de “vinul casei” a fost inteleasa total gresit la noi, la romani. Vinul casei este vinul care reprezinta localul, care defineste restaurantul in toata puterea cuvantului, nu un vin ordinar, pastilat, la cutie, pe care tie ti-l vinde cu adaos de 500%. Si cel mai probabil la cabana vanatorilor ati mancat o rata overcooked, asa cum prefera toti romanii habarnisti. Ti-as sugera sa te documentezi mult mai bine inainte sa faci un astfel de review.

    Reply

mitocanie sclifosita importata nu doar de pe Sena…!

Reply

ok… La cantine du Nicolai … asa si este o cantina in europa … un restaurant de lux in romania … nu este vina lor ci este vina clientilor care de 4 ori pe saptamana mananca shaorma si apoi vor asa spusa fine dineing… am mancat aici, a fost banal, nici eu nici partenera mea nu am primit ceva satisfacator… am mancat un piept de rata binenteles prea facut dupa cum l-am cerut cu un piure de trufe pastos si fad iar sosul fara consistente lichid si apos… iar un simplu si banal peste sa fie atat de uscat incat sa nu isi poata termina farfuria… dar comparativ cu celalte restaurante pot spune ca sunt printre cei buni.

Reply

Am fost de doua ori aici, ma intreb daca merg si a 3 a oara, ce mananc? nu de alta dar termin meniul, cel de pe carton.
O intrebare: daca mai vin pe acolo, sa-mi iau translator de limba franceza, ptr meniul de desert?
Multumesc

Reply

Chef: Marius Buzdugan

Reply

cel mai bun restaurant din Bucuresti,servicii excelente, foarte rapidsi atenti.Mancarea nu mai are rost sa o laud va las sa incercati , in cazul in care vreti sa scutiti un drum la Paris pentru a manca frantuzeste.
Nota 10 fara discutii.
Multumesc,

Reply

Mancarea e autentica si foarte buna.Preturile sunt acceptabile pentru calitatea oferita.Vinurile sunt foarte bine selectionate la fel ca si calitatea produselor folosite.Recomand acest restaurant celor care sunt amatori de mancare frantuzeasca

Reply

Eu am fost acum 2 luni la Nicolai. Mancarea a fost buna (nu imi mai amintesc ce am mancat exact). Servirea a fost buna la inceput. Chiar ma gandeam ca s-a intamplat ceva…ca nu mai sunt in Bucuresti. Dar apoi spre sfarsit chelnerii si-au revenit si au continuat in traditia romaneasca. Cand am cerut nota de plata, le-a luat aprox. 30 de min sa o aduca. Si culmea nu mai trecea nimeni pe terasa macar sa am cui sa ii amintesc. Cand in sfarsit vine chelenerul, isi cere scuze si imi zice ca ne va da cafeaua din partea casei. OK – frumos! Cand aduce nota – era umflata – deci era cafeaua din partea casei dar o plateam cu varf si indesat. Ii zic chelnerului, se scuza inca o data si imi ofer un digestiv din partea casei. Am refuzat ca ajungeam sa mananc gratis acolo dar sa plec la 3 noaptea. Mai era si domnul Nicolai pe acolo care discuta cu un chelner in gura mare despre niste pariuri sportive. O fi de bon ton sa faci asta, nu ma pricep. Chiar imi pare rau – sunt locuri putine unde poti manca in Bucuresti si sunt umbrite de calitatea serviciilor.

Reply

Mancare senzationala.Recomand,foie gras,delicios.
Servirea a fost Ok,lume buna,atmosfera placuta.
Felicitari.

Reply

Am fost de mai multe ori la masa in 2 si de fiecare data serviciul a fost mai mult decat in regula. Personalul este politicos, atent, profesional. Spun asta pentru ca am remarcat destule comentarii nemultumite referitor la chelneri, si nu zic ca n-or fi fost asa primele luni dupa deschidere. Zic doar ca din decembrie 2011 incoace sunt foarte ok.

Preparatele sunt destul de standard din bucataria fina franceza, si ce am ales pana acum, cu o singura exceptie, a fost excelent. Am incercat pastele, sparanghelul, ciupercile de padure cu ou si trufe, scoicile st. Jacques cu praz si cu piure cu trufe, tartarul de somon, creme brûlée.

Decorul este placut, terasa este acum suficient de intima, desi unele scaune de la terasa au un invelis cam plasticos, care te incinge puternic pe caldurile verii, insa cele cu perna textila sunt OK.

Partea buna este ca mancarea a fost constanta calitativ de cand mergem noi pe acolo, am comandat de mai multe ori acelasi fel si a fost la fel de gustos.

Au si vinuri la pahar, sunt servite la temperatura corecta, iar daca ceri, iti desfac si o sticla noua, daca cea deschisa nu-ti surade.

Unul din putinele locuri ramse unde se poate manca frantuzeste.

Reply

matei, in primul rand citeste bine recenzia domnului george butunoiu , ca se pare ca nu ai citit-o.eu merg cam de 2-3 ori pe luna La Cantine si sincer nu am avut parte de ce vorbesti tu. Iar de calitate a mancarii , nu mai vb ca nu are rost ……

Reply

Adevaratul erou al acestei aventuri culinare nu este nici Nicolai, nici cantina lui. Ci singur George Butunoiu, singuratic cavaler al emblemei gastronomice pe frontul (de fapt pierdut) al nivelului restaurantelor bucurestene si romanesti, “the last man standing” care mai poate tine piept dusmanilor: Chelneri aroganti si neprofesionisti, nepregatiti la intrebarile clientilor, legume congelate, cartofi pai muiati si umezi, cotlete uscate, scaune neconfortabile, timing de servit anapoda (comenzile nu sosesc la aceasi masa sincronizat), calitate niciodata constanta, si as putea sa mai povestesc inca multe si mai multe. Problema calitatii restaurantelor romanesti nu sunt ele personal, ci publicul, care pana nu demult manca ciorba de burta si ceafa de porc cu muraturi, iar acum accepta orice: Ieftin si prost, cand punga e stramta. Sau scump si prost, cand suntem om de afaceri, politician sau fotbalist. Dar nimeni nu intelege cu ce-si umple burta! Bravo George!

Reply

This is a top restaurant…. anywhere in the world. Keep on and don’t rest on what has been achieved so far.

Reply

mancare si sevice impecabil,multumim si sa o tine-ti tot asa.

Reply

EXCELENT. MANANC CONSTANT LA NIOLAI UNDE MA SIMT FOARTE BINE DE FIECARE DATA. BRAVO NICOLAI, TINE-O TOT ASA!
RECOMAND TARTAR DE BOEUF, TERINA DE FOIE GRAS, OUL CU CIUPERCI SI TRUFE …
ATMOSFERA PRIETENOASA SI RELAXATA IMPRIMATA DE PATRON CADE BINE LA DIGESTIE…
MULT SUCCES!

Reply

Excelent – e suficient!!!

Reply

Am pasit de curand in locatia lui Nicolai si am fost incantata de primire si de seriozitatea cu care se ocupa de rezervari.Masa a fost unde am cerut-o ,serviciul foarte atent si profesionist iar despre mancare am numai laude.Supa de capsuni de sezon m-a cucerit,rata cu piureul fin cu trufe a fost delicios iar desertul magnific.Poate am nimerit eu o zi buna dar si ceilalti oaspeti se bucurau de acelasi tratament.Locatia merita toti banii.Felicitari.

Reply

Excellent food. Above the much vaunted Loft. Good service and nice selection of relatively well priced wines. Good value, considering the quality. Lot’s of fussy french diners seem to agree…

The decor is an open topic, but “de gustibus…”

Reply

am pasit si eu pragul Cantinei…si am intalnit o atmosfera placuta…personalul putin cam precipitat, dar mancarea frantzuzeasca….mancarea m-a cucerit definitiv. Merita pretul putin piperat…
Astept sa deschida si terasa…

Reply

daa , am fost saptmnile trecute odata la pomu laudat ca prea l ridicase n slavi nea gigi … ce sa zic ?! – cam overrated … nu face banii , poate am ales eu prost meniu , supa de dovleac a fost modesta iar specialitatea de vita aducea mai repede a tocanita moldoveneasca :( .. mai e mult nea gigi pana la starurile michelin

Reply

Am mancat o singura data aici, dar am fost deosebit de incantat de supa de ceapa si cotletul de vita mancate. Designul interior mi se pare putin cam rece, minimalist si usor impersonal.

Reply

Mancare foarte buna, serviciu bun si bine organizat, design-ul interior nu prea ma incanta, dar in rest este foarte ok.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


9 + = sixteen



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,