Restaurant La Pescaria Dorobantilor

Vizualizari 8.868 Vizualizari 
Comentarii 9 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Informal
Bucatarie: Urbana
Dominanta: Peste & fr. de mare
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(May-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 23 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Pe larg

Alt restaurant care sfideaza obiceiurile bucurestene

La Pescaria Dorobantilor e un restaurant mic de tot pe Tudor Stefan, intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca, un fel de bistrou mic. A fost deschis in prima parte a lui 2015, in martie, de catre o familie din Galati, Doamna Zina lucrand multa vreme la restaurantul Pescarul de acolo, un loc cunoscut galatenilor. Sunt la parterul unei case destul de mici si ea, asa cum sunt mai multe de pe strada cu benzinaria, si destul de inghesuite. Au vreo sase mese cu scaune incomode, fara vreo amenajare anume, e ca o cantina mica, o sala de mese facuta cu cheltuiala minima. Ideea e simpla, si am scris despre asta de foarte multe ori aici, pe Restograf: intr-un restaurant mergi mai intai ca sa mananci bine si, daca e posibil, chiar foarte bine. Daca se poate sa fie si frumos pe perete, inca si mai bine. Daca patronul nu a avut bani pentru toate, sau daca a ales sa-ti dea sa mananci mai ieftin, sa nu-ti puna pe nota de plata si decorurile si factura arhitectului, atunci sa bage putinii bani mai intai in bucatarie si in camara. Deci, pe acest principiu par sa mearga si cei de La Pescaria Dorobantilor si noi ii incurajam, pentru ca asa credem ca e bine pentru gastronomia bucuresteana. Doamna Zina si domnul ei sot... citeste tot
Localizare Restaurant La Pescaria Dorobantilor

Intrarea Tudor Stefan 23, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




S-ar putea sa incerc. Desi preturile mari si plasarea intr-o zona (Piata Dorobanti – Floreasca) care combina snobismul cu prostia si mitocania, ma descurajeaza.

Reply

Apropos, sunt siderat de voturile cititorilor de aici (probabil au votat niste “dusmani” sau vecini “binevoitori”) – intr-un contrast imens cu parerile de pe TripAdvisor (majoritatea fiind straini, foarte incantati – majoritari de obicei in acest bistro), unde Pescaria Dorobantilor este pe locul 8 din 1225 de restaurante din Bucuresti – si pe locul 2 in categoria Seafood! Foarte urat din partea carcotasilor, sa dai numai cate o stea…

Reply

Si eu am devenit client fidel (si sunt pretentios la mancare) si-mi aduc prietenii frecvent. De ce? E cel mai bun restaurant de peste proaspat din Bucuresti – pentru gusturile mele. Gatesc dupa retete vechi, culese din Delta. Unele feluri sunt senzationale: zacusca de peste, icre de stiuca, ciorba (si storceag), nisetrul la gratar (mai bun decat am mancat in Delta!), deserturile. Locul e foarte placut, intim, gazdele au inima buna si larga. Preturile nu sunt mari, pentru ca o “friptura” de nisetru la gratar la (cred ca) 60 de lei are 200g si restul este inclus in pret (mamaliga sau paine, mujdei), desertul este din partea casei etc. Cand tragi linie iesi mai bine decat in alte locatii unde nu se gateste la fel de bine. Bravo Oana si Gabi! George, eu zic sa gusti si altceva decat prima data…

Reply

Nu stiu daca acest articol se doreste a fi apreciativ, insa pare mai degraba usor ironic cu unele aspecte prezentate eronat. Intr-adevar restaurantul este mic dar intim, cochet si aranjat cu gust. Mancarea este traditionala dar foarte buna si patronii deosebit de calzi in relatia cu clientii. Servirea rapida si foarte important, in cazul in care esti usor nehotarat, primesti recomandari detaliate legate de preparate. Zona este una accesibila, iar preturile in raport cu amplasarea locatiei sunt decente, mult mai mici decat cele prezentate in articol, dar evident in acord cu comanda. Mult succes!

Reply

Recunosc…sunt un client fidel si spun asta pentru a evidentia un posibil subiectivism. Articolul este foarte frumos si elocvent in general. In particular insa, meniu costa intre 50 si 100lei, iar decorul este imposibil de asociat cu o cantina. Personal…n-am mai vazut de mult una, dar poate domnul Butunoi ne poate spune ce cantina a vizitat sau evaluat, pentru a putea intelege concret opinia.

Reply

Pacalala, scump si slab ut. Pt 4persoane am platit430 lei ,2ciorbe, 4 fel principal. Macarea sarata si gust banal.desertul din partea casei foarte bun. Nu mai revenim

Reply

    Buna ziua.
    Apreciem opinia dumneavoastra chiar daca ati relatat despre experienta dumneavoastra intr-un mod trunchiat.
    Ne dorim foarte mult sa putem remedia orice situatie neplacuta si imi doresc sa va asigur ca experienta culinara a clientului nostru este pentru noi prioritatea numarul unu.
    Mancarea noastra contine sare si in momentul in care ne-ati atras atentia ca mancarea este prea sarata pentru gustul dumneavoastra, tin minte ca vi s-a adus o alta portie de mancare care nu continea deloc sare si, in plus, mancarea respectiva a fost din partea casei. Suntem la dispozitia clientilor nostri pentru a raspunde oricaror cereri speciale, in functie de regimul lor alimentar, ideal ar fi ca acestea sa fie precizate inainte sa executam comanda.
    Aprecierea dumneavostra denumita generic “banala” ar trebui pusa intr-un context. Banala in raport cu ce alta mancare? Banala din punctul cui de vedere?
    Mai mult, caras in saramura contine sare deoarece altfel s-ar numi altcumva.
    Va multumim pentru recenzie si va mai asteptam pe la noi pentru a ne oferi posibilitatea sa va transformam experienta neplacuta intr-una formidabila.

    Reply

      Bine zis Oana, si eu intalnesc clienti de genul, vreau saramura si dupa spun ca este sarata, din moment ce este saramura nu poate fi dulce.
      Alteceva este cand iti spune de la inceput sa o prepari fara sare.

      Reply

Buna ziua! Multumim pentru evaluarea care ne onoreaza in conditiile in care restaurantul a fost deschis in ziua respectiva doar pentru ca ne-au induiosat foamea si pofta de peste ale unor clienti fideli, altfel nu am fi facut asta fara Zana in bucatarie si noi in drum spre aeroport. Si intrucat ne-am insusit critica si suntem mai atenti la detalii, am citit metodologia si nu am inteles daca evaluarea globala e doar o medie ponderata a celor 3 criterii sau se ajusteaza? Multumim si va mai asteptam La Pescaria Dorobantilor!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


1 × one =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,