Restaurant Le Chef Calcan

Vizualizari 4.528 Vizualizari 
Comentarii 0 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Peste & fr. de mare
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Oct-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 4 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Regina Maria 23, BUCURESTI


0751.266.569, 0751.266.572

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt67019

Mancare cu peste bunicica, atmosfera imbacsita, chelneri care fumeaza de fata cu clientii

La Chef Calcan e un restaurant pescaresc pe Regina Maria, intre 11 Iunie si Piata George Cosbuc (acum Regina Maria), la parterul unei cladiri vechi, asa cum sunt toate acolo, in frumosul cartier cu Bucurestiul de altadata. Deschis la sfarsitul lui 2013, am vazut ca vara a fost inchis, mi s-a spus ca se muta undeva pe Litoral, unde au de mai multi ani acest brand, Le Chef Calcan.

Inauntru e o atmosfera cam sumbra, apasatoare, cu miros de vechi dar, mai ales, cu miros greu si statut de fum de tigara. Nu era nimeni inauntru cand am intrat eu, insa restaurantul era plin de fum inecacios, de la chelnerii si personalul care fumau de zor. Eu sunt om de case, de decoruri si de mobilier vechi, nu imi plac nichelul si ticla, insa Le Chef Calcan mi se pare un loc fara prea multa personalitate, facut cam la repezeala si cu economie, incropit din ce au gasit in jur.

Nici mancarea din farfuria mea nu a fost cine stie ce la Le Chef Calcan, pentru un restaurant cu un asemenea specific declarat. E restaurant pescaresc, dupa cum am spus, si dupa cum sugereaza si calcanul din nume. Au multe feluri, variate, cu nume apetisante. Icrele si zacusca de peste au fost foarte bune, desi cam prea sarate, dupa standardele bucurestene; drobul de peste asa si asa, mai degraba fara gust, l-am luat la pachet ca sa il dau cuiva pe strada; rapanele au fost foarte bune, insa. Portiile maricele, preturile normale, clienti mai deloc cat am stat eu acolo. Chelnerul binevoitor, s-a straduit sa-si faca treaba cat mai bine.

Le Chef Calcan e un restaurant pescaresc din centrul vechi al Bucurestiului, cel cu Patriarhia, fara ventilatie, din care pleci cu hainele imputite de fum, pe care trebuie sa le bagi direct in masina de spalat cand ajungi acasa. Mancarea bunicica pentru clientul obisnuit, probabil ca poate sa fie si buna sau foarte buna daca vor ei sa faca ceva deosebit. Poate fi o masa buna la preturi rezonabile, cu putin noroc. (GB - octombrie 2014)

Localizare Restaurant Le Chef Calcan

Regina Maria 23, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− three = 5Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,