Restaurant Le Petit Duc (inchis)

Vizualizari 6.076 Vizualizari 
Comentarii 19 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Oct-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 33 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Docentilor 8, BUCURESTI


0736.660.966, 0740.301.343

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt48068

Le Petit Duc e un mic restaurant, deschis la inceputul anului 2011 in locul unui club semi-privat al fiului lui Hrebenciuc. Ocupa o casa mica si cu mult farmec din cea mai frumoasa si mai bogata zona a Bucurestiului, intre Aviatorilor si Kiselev, foarte aproape de alte doua restaurante ale locului, Arcade si Triumf, acesta din cadrul Hotelului Triumf, adica fostul Hotel al Partidului. E facut dupa modelul micilor bistrouri din tarile civilizate ale Europei, in care patronul e si bucatar (cel din poza) si care arata asta cu mandrie, nu isi ascunde numele, asa cum fac cei mai multi patroni de restaurante bucurestene. Casa e mica, ingusta si lunga, fara gradina, si e foarte cochet amenajata, cu multa caldura, fara nimic opulent sau ostentativ. Cheful si o parte din personal s-au desprins din restaurantul Mica Elvetie, restaurantul lui Jacob Hausmann; probabil ca acesta e unul dintre motivele pentru care a pastrat o parte din specificul si din meniul de la Mica Elvetie: mancare de tip "cuisine du terroir" specifica Frantei alsaciene, Elvetiei si Germaniei de vest. Mancarea de la Le Petit Duc (inseamna "mica bufnita", dar poate fi si "micul duce") e destul de buna - a nu se compara sau considera "grande cuisine/ haute gastronomie/ fine dining", ca nu e cazul. Preturile sunt mari - alta mostenire de la Mica Elvetie. Insa, spre deosebire de Mica Elvetie, serviciul de la Le Petit Duc a fost foarte bun, foarte cald si de o politete si dezinvoltura naturale. Chelnerita, mai ales, a fost adorabila. Asadar, cine duce dorul micilor bistrouri poate sa mearga cu inima deschisa la Le Petit Duc, sunt sigur ca va gasi acolo tot ce cauta. (GB)

Localizare Restaurant Le Petit Duc (inchis)

Docentilor 8, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Domnul Hausmann a terminat la ITHR la domnul Musat prin 2005/6 aproximativ
Este adevarat ca a copiat un meniu elvetian dar NU inventat de domnul Hausmann
Oricum din copiat in copiat a ajuns sa faca risotto cu orez Basmati…
Toti suntem cunoscatori ai bucatariei ………. si fotbal stim ……… de toate …….. cat vom mai avea cunoscatori o sa mearga toate …….

Reply
Adrian Serbanescu - Un fin cunoscator al bucatariei frantuzesti si elvetiene January 9, 2012 at 8:49 pm

Cu tot respectul pentru doamna Hausmann pe care o cunosc atat de pe vremea cand lucra ca dansatoare intr-un anumit local cat si din lunga perioada in care am frecventat restaurantul Mica Elvetie recunoscut pentru preparatele bine gatite.
In prezent prefer sa merg la “Petit Duc” datorita preparatelor mai gustoase, a serviciilor mai bune si a portiilor mai consistente ca la Mica Elvetie.
Doamna Hausmann, din cate am inteles dintr-o discutie purtata cu dvs in urma cu 2 ani, dl. Hausmann ar cam fi fost ucenicul acestui Gabriel.
Nota 10 Petit Duc. Pe mine m-ati castigat !!!
P.S. Doamna Crenguta, sper sa va aduceti aminte de mine cu placere !

Reply

Acest Personal si acest Chef nu s- au desprins de nici o Mica Elvetie , pur si simplu au lucrat de- a lungul timpului la noi si au copiat tot , conceptul ,meniul , retetele ,pana si prezentarea locatiei in pliante ,iar acum se folosesc de numele restaurantului Mica Elvetie ca sa isi faca reclama.Acesta este adevarul , pacat pentru ca un bucatar asa talentat ca si Gabi in bucataria romaneasca a incercat sa copieze , si nu e la prima incercare , un meniu elvetian .

Reply

    D-na Crenguta,aveti perfecta dreptate,restaurantul Le Petit Duc nu are “nici in clin-nici’n maneca” cu rest Mica Elvetie,stiti la fel de bine ca de altfel si cei care ma cunosc ca talentul meu gastronomic nu se LIMITEAZA doar la bucataria romaneasca,dovada concludenta mi-ati oferit.o chiar d-voastra folosind pe site poze cu bufetele suedeze pregatite de mine!Lucram bucatarie franceza si internationala dinainte sa ne cunoastem!Din prea mult respect ptr. d-voastra am sa ma opresc aici spunandu.va inca odata ca nu ne dorim nicio asociere cu rest. Mica Elvetie,actualul cat si fostul rest. Moldova.Gabi Alexandru patronul rest. Le Petit Duc.

    Reply

EXTRAORDINAR !!!
Am mancat cel mai delicios fondue din Bucuresti la Petit Duc. Am fost cu ni;te prieteni care au servit friptura de urs pe piatra si le-a placut f mult. Data viitoare voi incerca fructe de mare. Felicitari pentru ideea unui astfel de restaurant, cochet si cu preparate de calitate superioara.

Reply

Restaurantul arata f dragut, vinurile sunt frumos prezentate, felurile din meniu arata si ele bine – cel putin cele fotografiate – , nu mai zic de zona.. pare o propunere foarte buna si o sa incercam cu prima ocazie..

Reply

Intrebare pentru cei de la Le Petit Duc: pana la urma, cum va traduceti numele restaurantului, “Le Petit Duc”? “Mica Bufnita” sau “Micul Duce”?

GB

Reply

ce sa va zic… Un restaurant ok. unde mai ales acum cand au adus mai multe fructe de mare si ospatari calificati pt a putea vinde astfel de preparate delicioase!
De cand au deschis (aprox o sapt) am reusit sa ajung acolo dr doua ori cu invitati diferiti iar acestia au avut cuvinte de lauda asupra acestui rest.
Preturile nu sunt mici dar depinde din ce unghi privesti daca te uiti de la bodega …sunt mari , daca te uiti de ex de la Cassa di David ( care are in plus fata de acest rest doar luxul si opulenta ) eeee atunci preturile sunt mici! Am mancat prima data 4 pers cu 600 lei cu o st de vin in timp ce la cassa di david seara cam aceeasi masa in mare 1400 lei!
A doua oara ne-am dat la fite dat fiind si faptul ca era de data asta la cina si eu eram cu cinci pers de data asta , iar cand am cerut nota surpriza DESERTUL SI O STICLA DE VIN din partea casei ( lucru pe care in Romania sincer nu l-am mai intalnit de mult timp!!
Mancarea in ansanblu a fost ok sosurile delicioase, desertul bun( nu iesit din comun) iar la vinuri aveau cateva sortimente pe care nu le-am vazut decat in putine rest bune din buc.
Aces cred mai mult Bistro merita incercat pt a deveni un loc de intalnire cu partenerii de afaceri , prietenii sau familia, clar nu va veti face de ras!!?

Reply

Am trecut pragul acestui restaurant, unde am servit friptura de cerb pe piatra incinsa…o delicatesa. De asemenea, pot recomanda fondue, atat cel de carne cat si de branza. Personalul este foarte ospitalier, totul este foarte curat, iar atmosfera linisita. Este o placere sa servesti cina intr-un astfel de loc, intim si deosebit de placut. Sper sa pastreze specificul restaurantului.

Reply
Ganescu nicoleta October 3, 2011 at 7:02 pm

intamplator am descoperit restaurantul Le Petit Duc unde am mancat foarte bine.Pot sa va spun ca preturile sunt mai mici fata de alte restaurante la care am mai fost.Va recomand Fondue de carne foarte bun !!!

Reply

Restaurantul este super OK,preturile sunt mai mult decat acceptabile,mancarea este absolut delicioasa,serviciile sunt la nivel de 4*…..felicitari chefului,am sa revin cu mare drag!!!

Reply

Nu stiam de el. Pare o idee buna.
Cheful sta in casa respectiva, banuiesc, doar copiii dintr-o poza isi fac temele.

Reply

Cunosc stada pentru ca locuiesc in zona. O sa incerc sa ajung si sper sa merite. Chef-ul nu trebuie sa uite ca bucuresteni sunt “gourmet” si cunoscatori

Reply

cunosc zona pentru ca locuiesc, nu am fost inca o sa incerc .Din poze icrele nu pareau “CAVIAR”
iar salata dinyt-o farfurie era vesteda. Sa nu uita ca bucuresteni sunt totusi cunoscatori|

Reply
    Alexandru Gabriel October 3, 2011 at 5:01 pm

    Tartinele sunt cu icre de Capelin si sunt oferite din partea casei-tine loc de couver.
    Salata verde era proaspata si am folosit miezul, care este mai deschis la culoare.
    Sper sa ne treceti pragul si sa va convingeti ca aveti de a face cu profesionisti, care, cu parere de rau o spun, sunt din ce in ce mai putini.

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 − = four



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,