Restaurant Four Seasons (Dorobantilor)

Vizualizari 19.699 Vizualizari 
Comentarii 5 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Libaneza
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Mar-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 65 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Situata pe Calea Dorobantilor nr. 177 intr-o casa boiereasca desfasurata pe doua nivele, locatia este deosebit de eleganta. Tonurile de alb si bej, decorurile din lemn ce intruchipeaza motive arabe stravechi reinterpretate in stil modern alcatuiesc un ambient intim si sofisticat.

Primul nivel are o capacitate de 40 de persoane. La al doilea se pot gazdui pana la 60 de persoane.

Locatia are si o terasa placuta ce ofera aceeasi eleganta ca si interiorul unde se poate fuma shisha cu diverse arome si se pot savura preparatele noastre libaneze.

Spatiul este potrivit pentru o cina romantica, un pranz copios in timpul saptamanii, o intalnire cu prietenii sau familia, o aniversare, o intalnire corporate, petreceri si evenimente.

In meniu se pastreaza valentele traditionale pentru care mancarea libaneza este apreciata in toata lumea la care s-au adaugat cateva amprente personale ce aduc un strop de modernitate si savoare.
Pe larg

Cel mai frumos restaurant libanez din Bucuresti Frumoasa casa de pe Calea Dorobantilor, pe partea cu Televiziunea, insa la intersectia cu Zambaccian, la Piata Dorobantilor, a fost un loc cu ghinion pentru restaurantele care s-au perindat prin ea, niciunul neavand o viata lunga acolo. Mai intai a fost un restaurant unguresc, Kiraly Csarda, apoi a venit Trattoria Roma, care a lasat locul unor italieni care au investit foarte mult in amenajarea localului, cu Italia in Bocca, un restaurant italien de lux, in intentiile lor. Acum cateva zile, in 8 martie 2014, libanezul care are de multa vreme restaurantul Four Seasons la Piata Gemeni a deschis aici al doilea Four Seasons, un restaurant libanex pozitionat premium, in categoria de lux, fata de Four Seasons de pe Vasile Lascar care e destul de informal. Cand am scris despre Italia in Bocca l-am laudat foarte tare pe italian pentru ce a reusit sa faca din casa aceea. E o casa boiereasca, in Bucurestiul vechi elegant si bogat, pe care a renovat-o si a amenajat-o cu dare de mana, a pus acolo tot ce e mai bun, arhitectul a stiut ce face, a iesit foarte bine. Conceptul e unitar, foarte bine realizat. Rareori am vazut mobilier alb intr-un decor alb care sa-mi placa. Scriu atat de mult despre ce a facut italianul, pentru ca domnul Alain Chami a luat aproape totul de-a gata la Four Seasons, si nici nu avea vreun motiv sa schimbe mare lucru. Nota lui personala sunt multe ghivece cu flori naturale, foarte colorate, care fac locul inca si mai frumos. Au doua niveluri, nefumatorii la parter si viciosii mai sus. Pacat ca si la etaj e la fel de frumos, ba micul balcon acoperit pare cel mai frumos loc din tot localul. In scurt timp mobila aceea frumoasa o sa se imputa de fumul de tigari… Au si o curte in care vara va fi o terasa. Acum nu e amenajata, dar presupun ca va fi si acolo foarte frumos, daca domnul libanez pune la fel de multe flori. Au un bucatar libanez la Four Seasons, care face mancare libaneza, pentru ca asta stie sa faca, bucatarie libaneza. Four Seasons nu are cea mai buna mancare libaneza din Bucuresti... citeste tot
Recenzii & Articole

Topul Restograf al celor mai bune restaurante din Bucuresti in 2014   
Restograf (Jan 2015)

Astazi Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014. Mai exact, a premiat cea mai buna mancare, fiindca ace(a)sta a fost singurul criteriu de selectie, nimic altceva (servicii, ambianta, preturi etc.) nefiind luat in calcul. De aceea pe plachete scrie "Cea mai buna bucatarie ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Four Seasons (Dorobantilor)

Calea Dorobantilor 177, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




cred ca se exagereaza cu laudele in ceea ce priveste acest restaurant.sunt altele libaneze in Bucuresti mai bune ca el si cu mai putine pretentii. ultima data am fost cu niste prieteni acum cca.2 luni si una dintre sotiile unui ptieten a avut problem digestive dupa ce a mancat niste carne toccata. am vrut sa anuntam protectia consumatorului dar asa cum suntem noi romanii milosi I-am lasat in plata Domnului. nu o sa mai revenim

Reply
Adrian Vasilica April 4, 2015 at 4:28 am

Am vizitat localul de pe Vasile Lascar in vara lui 2007 si am fost entuziasmat de prospetimea, calitatea si rafinamentul bucatariei levantine. Tot atunci mi-a lasat o impresie foarte buna atat aranjamentul si decorul localului cat si profesionalitatea personalului. Ei bine, dupa mai mult de 7 ani am revenit (neavand sansa de reveni mai devreme) si am fost foarte placut surprins. Calitatea, rafinamentul, finetea atat a mancarurilor cat si a localului au ramas neschimbate. Ba chiar parca au avansat.

Asadar, revenind dupa 7 ani am comandat din nou ficatei de pui si limba de vita in sos de lamaie cu cimbru si usturoi dupa care a urmat un mixed grill cu frigarui si cotlete de miel. Da, de miel, si nu de carlan sau chiar de oaie sau de berbec; e mare diferenta ca de la cer la pamant! Fiind o seara calda, am luat un Jidvei Dry Muscat si apa minerala din care am facut sprit. Comanda a fost executata la bucatarie cu un simt si talent culinar desavarsit.

Chiar in metropolele Orientului Mijlociu (pe care le-am vizitat si unde am trait) nu gasesti la tot pasul un local cu specific levantin de asa inalta calitate. Dupa cateva zile am luat pranzul in localul de pe Dorobanti. Aceiasi calitate ireprosabila. In ambele localuri personalul este amabil si bine antrenat. Chelnerul de pe Vasile Lascar care m-a servit chiar alerga prin local pentru a satisface comenzile clientilor mai repede. Aranjamentul si decorul elegant la Four Seasons denota bunul gust si finetea patronilor. Design modern cu o picatura de levant fara a deveni kitsch oriental.

Nu incape indoiala ca voi reveni cat de repede se poate si le doresc patronilor putere de munca si mult succes in continuare pentru ca fac un lucru bun.

Reply

Desi am fost ieri 21.03.2015 pentru prima data la acest restaurant,impreuna cu niste prieteni,ne-am simtit excelent. Ambianta,mancarea,serviciul au fost o surpriza deosebit de placuta, fapt pentru care il recomand tuturor, cu caldura.( mai putin “expertilor carcotasi” )

Reply

Totul la superlativ

Reply

Restaurantul este intr-adevar destul de frumos amenajat, poate un pic cam pompos. Nu inteleg de ce trebuie amplasata o ditamai plasma intr-un asemenea loc, fix deasupra unei mese. Fine dining cu realitatea tv deasupra capului….tot e bine ca nu era pe antena 3.
Antreurile f bune, cam ca la toate libanezele cu pretentii, insa felurile principale absolut banale(frigarui, shaorma). Am “remarcat” chiar si cartofi prajiti decongelati, de la punga.
Servirea e relativ ok, desi chelnerii iti dau senzatia ca se grabesc sa aduca toate felurile de-a valma.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


eight − = 3



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,