Restaurant Levantin

Vizualizari25.224 Vizualizari 
Comentarii20 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Libaneza
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor 
(55 voturi)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt

Levantin e cel mai nou restaurant libanez intrat pe piata bucuresteana, in iunie 2011. Face parte din complexul Hanul lui Manuc, cu care imparteo bucata din celebra curte interioara, precum si coltul din stanga al ansamblului, cum te uiti la el dinspre Dambovita. Apartine aceluiasi patron, de altfel, turcului care are si restaurantul romanesc si Cafeneaua Manuc. Amenajarea e identica, acelasi stil si acelasi mobilier ca si la celelalte doua, destul de bine facute si potrivite locului. Doar umbrelele mari cu marcile de bere pe ele ce mai fac nota discordanta. Intrarea pe terasa din curte se face prin marea poarta din spate, dinspre Curtea Veche, pe cand in restaurant (in sali si pe terasa de la balcon) se face de pe bulevard, fara sa existe (deocamdata) o alta cale de a trece din una in alta, ceea ce e destul de ciudat. Mancarea facuta de cheful egiptean e foarte buna, si asta face ca Levantin sa se pozitioneze direct pe lista scurta cu cele mai bune restaurante libaneze din Bucuresti. Preturile sunt rezonabile, serviciul e bun, asa ca Levantin are toate sansele sa fie un succes pe termen lung. Noi am dat peste un chelner mic (si la varsta, si la stat), vesel si vorbaret nevoie-mare, ne-a facut placere sa-l avem in preajma. Si turcul a fost mai tot timpul prin preajma, bucuros si mandru de reactiile noastre. Cu siguranta, Levantin va ajunge repede unul dintre restaurantele de neocolit atunci cand va fi vorba despre bucataria libaneza din Bucuresti. (GB)

Recenzii & Articole

Topul restaurantelor din Bucuresti 2012 (comentat)   
Restograf (Jan 2013)

Ca in fiecare an, in decembrie Restograf nominalizeaza si premiaza cele mai bune restaurante din Bucuresti. De fapt, am premiat cea mai buna mancare din Bucuresti, pentru ca acesta a fost criteriul exclusiv in alcatuirea topului, si niciun alt criteriu, cum ar fi ambianta, serviciile, preturile etc...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti pe 2011   
George Butunoiu (Dec 2011)

Saptamana trecuta au fost anuntate si inmanate Premiile Restograf pe 2011 restaurantelor din Bucuresti cu cea mai buna mancare. Spun “cea mai buna mancare” pentru ca acesta a fost singurul criteriu de evaluare si de departajare. Fara a tine seama, deci, de amenajare, decoruri, atmosfera, ...
........................................................................................................ citeste tot


Levantin - un nou restaurant libanez in Bucuresti   
(Jun 2011)

In urmatoarele zile, pana pe 15 iunie, se va deschide un nou restaurant libanez in complexul Hanul lui Manuc din centrul Bucurestiului - Levantin. Acesta apartine aceluiasi proprietar turc, Murat Demiray, care are si celelalte localuri din cadrul complexului, Hanul lui Manuc si Cafe Manuc. Levantin ...
........................................................................................................ citeste tot


Hanul lui Manuc redeschide celebra curte interioara   
(Jun 2011)

Hanul lui Manuc va redeschide celebra curte interioara pana pe 15 iunie, dupa lucrari lungi de renovare. Deocamdata restaurantul ocupa doar terasa de la etaj (un balcon mai larg, de fapt) si cateva sali interioare de pe partea cu bulevardul a complexului. Tot atunci va fi redeschisa si celebra ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Levantin

Piata Unirii (Hanul lui Manuc), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?


Am mancat la acest restaurant și am primit lipie mucegaita. atenție la mâncare este jalnica

Reply

o fi unul dintre cele mai bune restaurante din bucuresti dar bucataru sef dementu de Mohammed individu ala ce’si bate angajatele iar proprietaru turcul chel il sprijina……..e jale cei acolo puscarie frate

Reply

Am ajuns ieri pe la 11.30 la restaurantul Levantin cu inca 3 persoane. Chiar daca doream sa mancam ceva usor am fost informati ca bucataria deschide la ora 13.00; f bine; am comanda cate ceva de baut si am povestit diverse. Pe la 12.30 ni se comunica deschiderea bucatariei. Am comandat humus (simlu si cu vita – bun), niste carnaciori picanti (banali), salata fatoush (ingrozitoare; cu salata creata, cu bucati mari de legume in ea), branza prajita (rezonabila). Servirea: ospatar amabil, prompt. Ambient: exceptional, in cadrul Hanului Manuc. De revenit: la Hanul lui Manuc …. DA, la Levantin…..poate.

Reply

Eu vara trecuta am comandat salata ceva cu patrunjel si un ciolan de oaie parca, cand am ajuns acasa am vomitat peste tot dintr-o data.
Nu stiu ce era in mancarea aia.

Reply

Am petrecut o seara placuta in compania unor prieteni.Mancarea a fost foarte buna, locul curat iar serviciul ireprosabil.O sa mai revenim.Ca o evaluare as pune nota 10 pentru mancare, nota 9 pentru ambient si nota 10 pentru ospatarul Costi.

Reply

Bucatarul sef MOHAMED un egiptean infatuat care este preocupat doar sa colecteze ciubucul de la ospatari sa faca sex cu salariatele ,nu prea are timp sa verifice mancarea, are alte preocupari.Schimba personalul lunar impreuna cu asociatul roman deoarece nu vrea sa faca carte de munca la nimeni nu vrea sa plateasca darile la stat pentru oameni. Tine oamenii la lucru de dimineata de la ora 9 pana seara la ora 2 si asta in fiecare zi. Urla si tipa ca un apucat , isi pocneste nevasta pe NINA de fata cu cei din bucatarie. Spune tuturor cum se culca cu toate angajatele cine nu vrea gata pleaca din restaurant avand calificativul incompetent. Acest bucatar egiptean de calitate indoielnica nu isi are locul la acest restaurant. Nu va mirati ca servirea si mancarea sunt cum sunt, v-am explicat de ce, am lucrat acolo si cunosc detaliile bucatariei.

Reply

    Am fost ieri seara la Restaurantul Hanu lui Manuc levant si am mancat pt prima data mancare libaneza la acest rest,mancarea a fost exceptionala,minunata,cu gust si arome ce sa mai fara cuvinte,mancarea libaneza foarte buna diferita de cea romaneasca care e varza,dar ca rest romanesc arata mai bn decat cel libanez,ospatarii niste impocritii fara respect,te ignora vor doar spaga,in rest levant am crezut ca se gasesc narghile ca in centrul vechii sa te simti ca si cum ai fi an orient in ambianta aceea placuta..Nu am cuvinte decat de lauda pentru Domnul Bucatar Sef al Bucatariei Libaneze Felicitarii Dansului pentru tot ceea ce ofera clientiilor mancare cu gust,cu arome.total diferit de celelalte bucatarii pe unde am mancat,pt rest pers sau rest fara cuvinte……

    Reply

    sunama sa vb

    Reply

    adevarat omule……si eu am lucrat acolo e grav ce se intampla

    Reply

Si eu am fost tot in aceasta seara. M-am asezat la o masa si am asteptat mai bine de o jumatate de ora….nimic. nu m-a bagat nimeni in seama sa ma intrebe de ce naiba am venit pe la ei. M-am uitat in jur cu mila la zecile de oameni care curgeau garla si care nu stiau ce-i asteapta….un ospatar aparent retardat care parea venit din filmele cu prosti. A aparut cu 3 cosuri de paine in mana si nu stia unde sa le puna. A asezat pe masa unor femei nu demult sosite o farfurie cu mici prajituri pe care dupa cateva minute a luat-o si a dus-o la alta masa. Apoi lor le-a adus painea. Sa mai zic ca nici nu se uita in jur ca unii strigau dupa el? F trist….dar daca exista o asa oferta mare de restaurante, de ce sa-ti mai pierzi timpul cu unii ca astia? Nota ZERO!

Reply

Am fost astazi la Levantin. Mancare foarte buna, preturi civilizate. Singura chestie care m-a surprins este ca eu unul n-am vazut o firma/indicator care sa-mi spuna ca Levantin e intr-un anumit perimetru al curtii. Am intrebat, am fost indreptat spre o anumita sectiune (la fel, fara delimitare) si acolo, dupa ce initial mi se adusese meniul romanesc, intreband direct, ni s-a adus meniul libanez. Din acel moment, totul a fost bine. Deci singura sugestie: mai multa vizibilitate.

Reply

Pe 26 iulie am luat cina impreuna cu cativa prieteni la Levantin, meniu libanez, s-a dovedit a fi o mare dezamagire, mai ales ca am revenit la restaurantul asta, nu a fost prima oara.
Mezzele reci (platourile mixte 1 si 2) au fost pregatite cu prea mult timp inainte si pastrate necorespunzator, astfel humusul a capatat o usoara crusta pe margini, de culoare mai inchisa. Am observat, din pacate, la sfarsit, altfel le-as fi refuzat. Baba ghanouj a fost o “salata” de vinete acra, nu a mancat-o nimeni, desi erau 3 amatori de asa ceva la masa.
Felurile principale au fost aduse la masa COMPLET RECI! Eu am ales mixt grill, cum e posibil sa serveasca carnea la gratar rece (berbec, pui, kebab, etc)? Nu caldute, complet reci. Sunt gretoase, este nepermis asa ceva. Am cerut sa fie incalzite, si au fost – la microunde, bagate acolo intregi, cu tot cu salate :-) Cat de lenes si prost sa fii sa bagi salata verde si de morcovi la microunde???!!??
Bineinteles, aripioarele de pui erau arse, cu crusta neagra.
Am comunicat chelneritei nemultumirile mele, cu rugamintea sa le trimita mai departe.
Una peste alta, am cheltuit 300 RON pe o masa proasta, singura consolare a fost servirea buna, dar noi am venit la restaurant pentru a savura delicioasele preparate libaneze, nu doar pentru servire.
Pacat, mare pacat! Sunt un admirator al bucatariei libaneze si am mancat la multe restaurante cu specific, atat in tara cat si in strainatate. In acest moment Levantin este cel mai slab restaurant, intre preferintele mele.

PS: sunt constient ca experientele neplacute de genul asta pot fi si intamplatoare, dar si la data anterioara acestei vizite am avut ceva probleme (nu atat de multe, dar oricum… de exemplu am comandat falafel – portie care nu ne-a fost adusa la masa dar am regasit-o pe nota de plata). Imi va lua ceva vreme pana sa ma incumet sa revin.
Le-am scris toate acestea si celor de la restaurant folosind formularul de contact de pe site-ul lor, nu am primit nici un raspuns pana acum.

Reply

Am fost saptamana trecuta la Levantin si am fost placut impresionata de acest restaurant. Ambianta foarte placuta (am stat pe cerdac de unde se vede foarte frumos curtea interioara a hanului), mancarea proaspata (am asteptat putin pana a fost servita, dar a meritat asteptarea intrucat a fost foarte buna), chelnerii amabili si preturile sunt rezonabile. Pentru mancare libaneza… Levantin mi se pare cea mai buna alegere din Bucuresti.

Reply

M-as intoarce la Levantin oricand pentru mancare, bine preparata, aromata si in cantitati suficiente. Sarmalutele in foi de vita cu lamaie, vinetele cu rodii si celelalte mezze sunt excelente, iar limonada Manuc foarte buna. Se mai poate lucra la capitolul decor – oarecum insipid si sumar, un avantaj ar fi ca de obicei e relativ lejer si se poate manca fara rezervare prealabila. Servirea nu mi s-a parut ireprosabila, la ultima vizita au uitat sa treaca 2-3 bauturi pe nota de plata. Toaleta este foarte curata, arata decent.

Reply

Singurul punct de reprosat este ca nu au lipii home-made, ci lipiile obosite de supermarket.
In rest, mi-a placut totul: mancarea proaspata si gustoasa, decorul de bun gust, muzica discreta si placuta, chelnerii vioi si receptivi.

Reply

am fost ieri seara la levantin. Este realmente pacat ca o locatie potential extraordinara sa fie folosita intr-un asemenea hal.
Ambianta trista, vreo 2 mese ocupate la fumatori si zero in locul si mai trist rezervat nefumatorilor.
vizita a fost scurta, s-a terminat cand am vrut sa comand mezze inclusiv tabouleh si mi s-a spus ca s-a terminat.

Poate mancarea o fi geniala, dar nu m-am aventurat sa o comand. Am mers de acolo la Piccolo mondo unde am avut o seara extrem de placuta.

Reply

Intr-adevar este un loc in care e de mers; lista relativ scurta, deci feluri preparate cu grija, ambianta placuta. Subscriu si la aprecierea limonadei de mai sus! :)

Reply

Daca doriti sa savurati mancare traditional libaneza preparata de un bucatar f talentat,atunci este locul cel mai potrivit.
Toate salatele au fost absolut delicioase! Incercati si limonada lor !(pt mine a fost cea mai buna din Bucuresti).
Servirea f buna, ambianta placuta !
Felicitari bucatarului !

Reply

Confirm, la randul meu. Totul la superlativ!

Reply

probabil cel mai bun restaurant cu specific libanez din Bucuresti. Un mare plus si pentru amenajarea interioara.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


9 + eight =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,


7.036.733 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE

Fii la curent cu noutatile despre
cele mai tari restaurante din Bucuresti.
aboneaza-te