Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.411 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   925 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.473 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.955 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   696 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   807 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   740 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.721 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.722 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   702 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.367 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.486 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   959 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   671 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   501 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   894 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.115 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.365 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.700 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   918 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.086 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.863 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.036 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.027 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Ce mananca constantenii la Marco Polo



George Butunoiu  (May 2010)
28.283 Vizualizarivizualizari
3 Comentariicomentarii
5 placut 
2 displacut 

 

Ori de cate ori am fost in Constanta (foarte rar, o data la cativa ani), prietenii mei de acolo, care stiu ce-mi place si ce nu, m-au dus la niste restaurante in care am mancat mai mult peste fi alte inotatoare. Ca locurile acelea nu semanau prea mult cu cele cu care sunt eu obisnuit in Bucuresti, nu a contat niciodata prea mult atata vreme cat mancarea era destul de buna, desi destul de simpla si adesea rudimentara (sau, poate, tocmai de aceea). Ieri am ajuns din nou in Constanta si am fost curios sa aflu de la niste localnici care cred ei e cel mai bun restaurant din orasul lor. Dupa un scurt brainstorming, in care s-au vehiculat mai multe nume, cel mai des pomenit a fost Marco Polo, asa ca acolo m-am dus sa mananc la un pranz prelungit.

Am gasit o cladire destul de noua, fara etaj, care pare sa fi fost facuta la comanda cu aceasta destinatie precisa. Acesta e un mare avantaj pentru un restaurant, fiindca majoritatea sunt facute in case sau cladiri cu care proprietarii trebuie sa faca multe compromisuri ca sa iasa ceva functional. Am primit o intampinare destul de ceremonioasa si de teatrala, care ne-a prins putin pe picior gresit. Am inteles repede despre ce era vorba, de cum am pasit inauntru. Decorurile sunt opulente, de restaurant cu pretentii mari. Nu tocmai pe gustul meu, insa par de calitate, destul de scumpe, sunt coerente, se vede ca au fost facute de catre un arhitect care a avut o idee clara si unitara in minte. Terasa, semiacoperita, e impresionanta: larga, aerisita, frumos amenajata, cu foarte multe plante adevarate si mari, fotolii de gradina comode. Imi inchipui ca s-au investit multi bani acolo si ca miza e o afacere serioasa, de la care se asteapta un ROI substantial, nu pare deloc genul de local facut doar din pasiunea cuiva pentru gastronomie sau din orgoliu.

Era destul de multa lume la mese, mai mult de jumatate din locurile de pe terasa erau ocupate, ceea ce rar am mai vazut in ultimii ani la restaurantele autopozitionate ca sofisticate sau, pe limba lor, “de lux”. O parte dintre clienti erau din businessurile cu costum si cravata; o alta parte din businessurile la care markerii sociali sunt lantul de aur si uitatul cu sictir la cei fara. Completarea pe partea femeiasca era facuta aproape exclusiv din exemplarele cele mai distinctive si reprezentative ale genului, interesate in egala masura de ambele tipuri de business.

Noi faceam nota discordanta la Marco Polo. Probabil ca ni s-a facut un “profil” si au inteles rapid ca nu suntem “clienti recurenti”. Prin urmare, nu meritam sa se “investeasca” prea mult in noi, asa ca ne-au asezat la o masa cu o fata de masa “reciclata”, adica ramasa de la clientii precedenti. Cu o pata mare in mijloc, inca umeda, pe care nici macar nu s-au obosit sa o acopere cu o farfurie, asa cum mai fac altii. Si nici macar nu era o fata de masa, ci o traversa, adica ceva pus peste fata de masa tocmai ca sa fie mai usor de schimbat si spalatul lor mai ieftin. Tacamurile erau deja in aranjament complet pe masa, pentru patru persoane. Nu s-au deranjat sa le ia pe cele nefolosite, de la locurile ramase libere, desi stiau ca le puteam murdari (fara sa vrem asta, evident!).

Meniul e imens, cu vreo 200 de feluri, aproape toate italienesti, cu cateva mici “insertii” de mancare romaneasca (ciorbe, mici, tochitura, papanasi etc.). Sunt multe lucruri deosebite la Marco Polo: bruschette, carpaccio, prosciutto, crostini, ficatei, ciupercute, orez, penne, lasagna, tortellini, tagliatelle, spaghetti, pizza, pui, vita, porc, salate, tiramisu, clatite, inghetata si cate si mai cate… Ma asteptam sa vad mai multe feluri de peste si fructe de mare intr-un meniu atat de gros, insa subiectul nu pare sa fie de mare interes pentru ei. Chiar cand l-am intrebat insistent pe chelner ce imi recomanda, mi-a spus despre orice, numai despre peste sau fructe de mare nu.

Personalul a intrat rau in alerta cand au vazut ca tot scriu uitandu-ma la meniu. A venit imediat un chelner si m-a intrebat ce fac acolo. I-am spus ca notez si mi-a atras atentia ca nu mi se permite asa ceva, ca acelea sunt retetele sefului bucatar si ca nu am voie sa le duc la alt restaurant (sic!). S-a dus sa vorbeasca cu cineva care parea sa fie sef sau patron, pe care sef sau patron l-am auzit cerandu-i indignat sa-mi ia urgent meniul. Il luase deja alt chelner, dar tare as fi fost curios sa vad ce s-ar fi intamplat daca i-as fi spus ca inca nu m-am horatat si ca vreau sa-l mai studiez. Cred ca mi l-ar fi smuls din mana, cel putin asa pareau sa sune directivele venite dinspre seful cel suparat.

Ni s-a permis, totusi, sa ramanem. Am luat mai intai o supa crema de legume mult prea groasa si cu un gust nedefinit. Apoi am cerut vita pe care o iau intotdeauna cand ma duc intr-un nou restaurant. Nu avea gust, desi nu era nici rea si parea sa fi fost gatita cu grija. Insa nu cred ca se putea scoate mai mult din carnea aceea de slaba calitate, indiferent cum ar fi fost preparata si cu ce sos. Cartofii la cuptor au fost foarte buni; si sosul de branza a fost, desi unul destul de obisnuit. De legume, insa, nu prea te puteai atinge: broccoli era facut praf de la atata fiert, morcovii erau facuti atat cat trebuie insa nu aveau niciun gust, iar de cartofi fierti m-as fi lipsit bucuros intr-o portie de legume sote cu doar trei sortimente. Am mai luat spaghetti din care am mancat doar putin, cred ca erau cele mai ieftine (si mai proaste, pe cale de consecinta) pe care le-au gasit la supermarket. Nici desertul nu a iesit cu nimic in evidenta si sunt convins ca nu s-au obosit sa il faca la ei in bucatarie (poate de aceea portiile erau neasteptat de mari): tiramisu, prajitura cu ciocolata si inghetata si panacotta cu ceva siropos.

Serviciul a fost destul de rapid si de eficient, ba chiar unul dintre chelneri a si zambit de cateva ori. Preturile sunt rezonabile, cele mai mari sunt la vita si la dorada, de cate 55 de lei. Cu 100 de lei poti avea un meniu complet, cu gustare, fel principal, desert si un pahar cu vin, si sanse sa gasesti ceva foarte bun in cele 200 de feluri, pentru care sa vrei sa te reintorci la Marco Polo. Insa pentru asta trebuie sa fii constantean si sa te duci acolo timp de cateva luni, luand de fiecare data altceva, ca sa le poti incerca pe toate. Eu nu am avut, insa, norocul acesta in viata…

Cred ca cheful (adica bucatarul sef – ca mi se tot atrage atentia asupra “jargonului”) de la Marco Polo-ul onstantean e din categoria – foarte larga – a celor care isi inchipuie ca reteta e cheia succesului culinar. Il si vad cum cum pune o lista lunga in mana soferului de la aprovizionare si il trimite unde vede el cu ochii ca sa cumpere carne, legume si condimente. Si pe sofer, care se opreste la primul supermarket intalnit in cale. Oricum, la meniul acela imens nici nu prea imi imaginez cum ar putea face altfel. De aceea sansele ca mancarea sa fie mai mult decat mediocra sunt reduse, chiar si cu cele mai originale si ingenioase retete, die ele din bucataria traditionala sau de haute cuisine.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Cu toate ca sunt constantean n-am mai fost de mult la Marco Polo….atunci am mancat o pizza(nu se mai poate servii) f delicioasa….in seara asta am ajuns dintr-o intamplare in locatatie si mi-am comandat niste penne cu fructe de mare….si surpriza…mult sos de rosii si niste urme scoici prin farfurie si cu un crevetel mediu mot sus pe paste…ospatarul foarte rigit…pe mine m-au pierdut de client.Ptr amatori”POFTA BUNA”

Reply

George, data viitoare sa incerci niste tagliatele cu somon cu un vin alb demi sec sau sec :) si niste papanasi cu dulceata de visine cu stafide si smantana (preferam un iaurt gros, dar cica nu aveau :)) ). Sunt de-a dreptul deliciosi :) . Ambianta face totul. Ma refer la aceeasi terasa.

Reply

ha ha ha ce frayer

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


four − = 1