Restaurant Maxim (inchis)

Vizualizari 11.619 Vizualizari 
Comentarii 27 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 320 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Stimati clienti, dragi consumatori de mancare buna,

Ne inclinam voua cu cel mai nou si elegant restaurant cu specific mediteranean italienesc din centrul capitalei. Restaurantul Maxim s-a nascut intr-o casa boiereasca de pe strarda General Berthelot, a XLIV-a mai exact, din dorinta de bun gust, amestecata cu savorile mediteraneene. Am picurat ospitalitate pentru fiecare client ce ne-a trecut pragul, din dragoste pentru mancarea plina de savoare si arome. Iubim mancarea de calitate, ne incanta diversitatea mancarii gustoase si sanatoase, acesta este motivul pentru care am deschis restaurantul Maxim. Existam din respect pentru savoare, arome, gust si mancaruri de calitate.

Va asteptam cu drag,

Nikky si Mary

Pe scurt43589

E un nou restaurant acum acolo, Chez Marie Garden.

-------------------

Restaurantul Maxim e unul dintre ultimii intrati pe piata gastronomica bucuresteana, cu aspiratii la statutul de restaurant de top si, am eu o banuiala, si la cel de "fine dining". Doua doamne, care isi spun Nikky si Mary, s-au gandit ca daca au succes cu afacerea lor cu mobila din lemn masiv (Mobila Maxim), vor avea si cu un restaurant pentru fete subtiri (a se citi "fetze"). Asa ca au luat o casa frumoasa de pe General Berthelot, chiar vizavi de Biserica Popa Tatu, in zona cu farmec a Bucurestiului, si s-au pus pe treaba. Le-a iesit destul de bine, mai ales ca au chiar fabricile lor de mobila la indemana. Interiorul e bine amenajat, conceptul e unitar, construit in asa fel incat sa se potriveasca bine mobilierul lor din lemn masiv. Mesele sunt destul de indepartate una de alta, ceea ce da locului un plus de eleganta. Totul e nou la Maxim - de vreme ce a fost deschis abia in martie 2011 - asa ca atmosfera de bunastare aristocratica e asigurata, cel putin deocamdata. Terasa e si ea foarte bine amenajata. In fata, la intrare, e una destul de mare, acoperita, iar inspre spate (de fapt, in continuarea acestei terase) e o curte mare, cu un copac batran, in care am vazut amenajat un podium pentru prezentari de moda si un perete pe care se pot proiecta si filme. Mi-au spus ca o vor acoperi si pe aceea, cat de curand. Doamnele au adus si un chef indian. Nu stiu daca intai a fost decis conceptul gastronomic si apoi a fost cautat un chef pe masura, sau invers, daca intai l-au gasit pe indian, care le-a sugerat tipul respectiv de meniu si de abordare, insa cred ca si-au asumat un mare, foarte mare risc. Lista e destul de lunga la Maxim, si gasesti de toate acolo: si diverse feluri din meniurile internationale, si paste, si pizza... Din felul in care sunt denumite, descrise si prezentate felurile de mancare, eu il banuiesc pe cheful indian ca vrea sa pozitioneze Maximul celor doua doamne ca haute cuisine. Sunt sigur ca stie bine indianul ce se intampla intr-o bucatarie de restaurant bun, insa ce ne-a dat noua nu avea nicio legatura cu fine dining, dar chiar niciuna. Doar preturile ce se apropie, insa ce am mancat noi nu a facut atatia bani cat am lasat acolo, din pacate. Au niste chelneri foarte prietenosi, chiar se vedea ca isi dau tot interesul sa faca lucrurile cum trebuie si sa ne faca pe noi sa ne simtim bine, si le-a reusit asta, chiar daca nu stiau ei prea bine ce ar mai fi trebuit sa faca si sa ne intrebe. Nota de la servicii e mai mare decat ar fi cazul, insa... Clienti sunt putini la Maxim si sunt convins ca cele doua doamne pun asta exclusiv pe seama tineretii locului. Insa cred ca vor fi foarte dezamagite, eu nu cred ca vor avea vreodata multi clienti intr-un astfel de loc si, mai ales, cu un astfel de concept gastronomic. Nu cred ca poti vinde meniuri atat de scumpe la o terasa atat de mare, nu vad cine si-ar putea permite (si timp si bani) sa vina acolo la pranz, iar pentru seara va trebui sa-i convinga pe bucuresteni sa se suie in masina si sa vina special pana acolo. Poate doar prezentarile de moda sau alte happeninguri sa-i aduca, pentru ca doar mancarea indianului nu o va face, cred eu. Sper sa fiu in eroare, chiar as vrea ca Maxim sa aiba succes, pare un loc in care s-au investit si bani si dorinta de lucru bine facut. Sa vedem... (GB - Jun 2011)

Localizare Restaurant Maxim (inchis)

Gen. Berthelot 44, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




cred ca s-a inchis, am trecut ieri pe langa..

Reply

Dezastruos , lissa din meniu a preparatelor!

Reply

Am fost la restaurantum Maxim impreuna cu familia mea de mai multe ori in vara si am fost foarte incantati de mancare, desi lipseau multe din meniu.Am ramas tare dezamagita cand am revenit saptamana trecuta impreuna cu prietenii mei de felul in care am fost serviti iar mancarea…….din pacate parca am gresit restaurantul! nimic din ce am servit in urma cu cateva luni !!!!iar din meniu lipseau aproape toate !nu o sa ne mai intoarcem niciodata desi locuim in preajma

Reply
de ici colo.. din vazute nu din auzite May 23, 2012 at 10:25 pm

dragi critici, stimati clienti si potentiali clienti. cum nimeni nu a mai adus o actualizare referitoare la restaurant Maxim, asa zisul “de lux” va aduc eu la cunostinte ultimele informatii. Atmosfera nu e rea, insa sunt multe restaurante de top din bucuresti in care te vei simti mult mai bine si in care nu se vede un tapet vechi si imbacsit pe pereti. Servirea.. depinde de ospatarul care iti ia comanda pentru ca unii dintre ei nu stiu meniul.Mancarea.. bunicica, asta pana sa afli ca produsele nu sunt atat de proaspete pe cat se afirma: carnea, inclusiv pestele congelate si dezghetate la microunde ( ” la un restaurant de lux?” ar spune unii.. DA e chiar adevarat), sosurile facute cu vin la 5 lei sticla( si nu de Porto si altele care mai apar in meniu). Daca alegeti bufetul.. va sfatuiesc sa nu alegeti inceputul saptamanii pentru ca probabilitatea sa mancati ce a ramas de la brunch-ul de Duminica e destul de mare.Iar preturile.. exagerat de mari pentru ceea ce ofera acest restaurant si mai ales la bautura. ( vin la 30 ron sticla la pret de 40 ron paharul, etc). Evident ca toate acestea nu erau posibil fara un manager cu o cariera profesionala de invidiat (un fost ospatar pe vas de croaziera care nu stie sa vorbeasca corect romaneste). Va doresc POFTA BUNA.

Reply

    as dori sa fac cateva remarci vis-avis de articolul sus mentionat!
    domnule A nu cred ca stiti cu adevarat ce inseamna o bucatarie, caci daca ati fi stiut, atunci dezghetarea in cuptorul cu microunde nu este un lucru atat de grav ,bine ca nu ai spus ca se gateste la cuptorul cu microunde, asta ar fi fost GRAV.
    Sincer,nu stiu cum se intampla dar am sevit masa de mai multe ori la acest restaurant si daca bucatarul a stiut sa faca dintr-un vin de 5 lei sticla gustul celui mentionat in meniu este meritul lui.Probabil ca dvs nu ati acordat atentie la detalii.
    Va doresc dvs sa aveti pofta si mancare pentru gustul si buzunarul dvs,

    Reply

…si indianu,,,cu amandoua? asa am auzit

Reply

Nu am fost pana acum la Maxim din cauza autoportretului…restaurant elegant…de bun gust si macare de calitate (de 2 ori in 2 fraze alaturate) , gustoasa si sanatoasa + savoare si arome ( tot de 2 ori). In afara ca nu spune nimic despre ce e de fapt, cam suna a lauda. Pe site esti invitat sa faci: “rezervari la cel mai frumos restaurant din Bucuresti”!!!
Am ajuns totusi in urma unei recomandari.
Zona e foarte frumoasa, plimbarea pe stradutele cu sens unic si case vechi a fost partea cea mai frumoasa a dupamiezii de duminica.
Cand am intrat, desi se apropia de ora trei, se mai servea inca brunch-ul. Ne-a fost oferit si noua dar am preferat a la carte.
Casa e frumoasa insa amenajarea ar fi necesitat mai multa atentie. Am citit ca patronii se ocupa de mobila…cu atat mai putin pot intelege de ce intr-un restaurant elegant pui mese cu balat din doua foi de pal. (Aveti grija ca au inceput sa se umfle!)
Alt exemplu: tocaria e cea veche, parchetul e nou.Cand montezi parchet nou si se inalta podeaua trebuie sa ajustezi si usile, adica sa le tai…eventual la fabrica de mobila a doamnelor pentru ca altfel ies stramb. Ceea ce s-a si intamplat.
Peste parchetul lacuit lucios e pusa o mocheta. Nu-i inteleg rostul si e si urata (chestie de gust).
Am fost trei la masa. Am comandat salata de andive cu ricotta apoi ton la gratar cu fenicul / tartar de somon urmat de tagliatele cu cerneala de sepie si calamari si parfait de ciocolata / consome de cocos urmat de seabass.
Eu am fost cel cu andivele si tonul. Salata mi-a placut, aromele au fost echilibrate ricotta dulce,sosul de miere (aducea a balsamico) dulce acrisor, un pic de ardei picant, andivele amarui. Prezentarea buna.
La felul doi mi-a facut pofta Somon caramelizat in portocala si burbon cu piure de brocoli .
Chelnerul mi-a spus ca somonul e “cel pe care il stie toata lumea”…si daca vreau ceva deosebit atunci sa iau ton. Somonul “cel pe care il stie toata lumea” nu exista. Exista insa multe varietati si calitati.
Am dedus ca “somonul …toata lumea” e cel de slaba calitate si am mers pe sugestia chelnerului.
M-a intrebat daca vreau tonul bine facut sau medium – rare, adica sa fie un pic rozaliu la mijloc. Eu i-am spus ca imi place cat mai putin fript. Nu stiu cum se spune tonului gatit mai spre sashimi…
Tonul a venit dar fara rozaliu la mijloc, adica si fara gustul aferent. Feniculul a dat o aroma incantatoare.
Am mai gustat din tartarul de somon care mi-a placut, cu condimentele echilibrate astfel incat sa lase aroma somonului sa se simta.
Pastele miroseau bine dar nu le-am gustat. Sea bass-ul a avut cea mai frumoasa prezentare si a primit aprecieri.
Desertul a fost bun.
Bauturile: Am inceput cu o bere si apoi, la peste, am cerut un pahar de vin alb care a fost bun. Imi place cand e disponibil la pahar un vin decent.
Servicul…aici e aici…nu prea au nimerit echilibru intre discretie, grija fata de client si insistenta.
De noi s-a ocupat atat seful de sala cat si un chelner tanar si dragut. Chelnerul ne-a intrebat dupa fiecare fel daca ne-a placut. Seful de sala ne-a intrebat imediat dupa aducerea fiecarui fel daca totul e in regula si ne place, la sfarsitul fiecarui fel daca ne place si la sfarsitul mesei daca ne-a placut si ce ne-a placut mai mult… Aproape mi se facuse frica ca mai vine inca o data sa ne intrebe daca ne place.
Dupa felul intai, cand inca nu stiam ce ma asteapta, la intrebarea sefului de sala am vrut sa raspund cu o propozitie…dar dupa “da, salata a fost bine…” domnul trecuse la urmatoarea intrebare.
In rest – la intrebarea noastra – ne-a explicat putin reteta tartarului de somon si chiar s-a oferit sa schimbe tagliatellele. Dar cum nemultumirea fata de paste era legata de niste pete de sos de rosii pe camasa meseanului, nu a fost cazul.
Preturile sunt conforme cu ceea ce primesti, cam 100 Ron de persoana daca mananci 2 feluri si bei un pahar de vin si apa.
Surpriza de pe nota de plata a fost ca au trecut tartarul de somon de doua ori. Le-am atras atentia, au modificat si si-au cerut scuze. Nu se face…la pretentiile voastre…intrebati de zece ori cum e mancarea si nu va obositi sa aruncati un ochi pe nota!
Impresiile au fost impartite, mai degraba pozitive, cred ca vom reveni.

Reply

Mancarea foarte buna si rafinata,ambianta eleganta,program artistic-pian in fiecare seara iar raportul calitate pret excelent!Recomanda acest restaurant pentru o cina romantica sau un pranz avantajos – 26 de lei pentru un meniu.

Reply

mancarea este SENZATIONALA si foarte deosebita de tot ceea ce se gaseste in restaurantele din Bucuresti.Se cunoaste ca felurile de mancare sunt pregatite atunci si nu sunt congelate iar gustul este delicios.Recomand acest restaurant nu numai din perspectiva mancarii,care este de nota 10,ci si a ambiantei placute si elegante in acelasi timp.Merita sa incercati!Voi reveni cu siguranta deoarece am multe de testat din meniu!

Reply

Saptamana trecuta am facut botezul micutei mele. Am ales acest restaurant datorita vecinatatii sale cu biserica Popa Tatu. Nu am nimic de reprosat , oamenii sunt foarte prietenosi si promti. Mancarea exceptionala, au chiar meniu special pentru micuti. Au fost exceptionali am numai laude…

Reply

Foarte frumos chiar il recomand. Interiorul este desprins din filme la propriu, nu mananc des in restaurante dar de cand am descoperit Maxim , am inceput sa-mi schimb acest obicei.
Inca odata… recomand!

Reply

Am fost si eu la acest restaurant, la invitatia primita pe LinkedIn si am ramas placut impresionat. Am comandat chiar meniul saptamanii, care este de fapt rezultatul unui concurs intre bucatari la sfarsitul fiecarei saptamani. Sunt un devorator de peste, iar somonul la gratar a fost excelent. Nota zece pentru bucatar.

Reply
    de ici colo.. din vazute nu din auzite May 23, 2012 at 10:29 pm

    somonul la “gratar” = facut in tigaie la cuptor

    Reply

      somon la gratar=tigaie la cuptor, daca nu stii cum sa gatesti un somon,care sa fie gatit excelent,, vino te rog sa-l degusti la restaurant Maxim.
      Invidia asta mare mai este!!!!!!!

      Reply

Acest restaurant este al firmei Maxim Design srl avand sediul in zona militari, este o firma de tepari si evazionisti fiscali prin neplata taxelor la stat si pt ca angajeaza muncitori la negru fara contracte de munca legale , ex cele 2 patroane Nikky si Mary prin dl inginer Nicu. Tot ce am zis in acest comentariu este 100% adevarat deoarece am colaborat cu aceasta firma acum 1 an zile in urma, aviz amatorilor si viitorilor colaboratori !!!

Reply
    de ici colo.. din vazute nu din auzite May 23, 2012 at 10:31 pm

    subscriu. fara nici un alt comentariu pentru ca nu are legatura cu destinatia site-ului

    Reply

    nu are nici o relevanta, cu ceea ce implica site-ul respectiv.
    totul este o calomnie la adresa firmei din invidie .
    Pai invidiosi sa tot avem!!!!!!!!!!

    Reply

Mi-a placut la nebunie , seara de tango este super!

Reply

Superba locatie! Chiar m-am indragostit de locul asta.

Reply

andrei m= hoinar= remus i= andaluzia f
sinteti penibil(a) de-a dreptul!

Reply

    Lolo penibilitatea este virtutea ta se pare, acest spatiu este destinat comentariului asupra articolului sau restaurantului. dut-e si mananca la o shaormerie , pare stilul tau.

    Reply

Ieri cu ocazia unui buissnes lunch am vizitat restaurantul in spetza. sincer mi-a placut preturile sunt rezonabile servirea ireprosabila. Nu stiam ca bucatarul este indian , insa mie chiar mi-a placut cum a gatit.
Cred ca o sa-mi fac un obicei din acest restaurant . merita….

Reply

Mi-am dus prietena acolo ca sa-i dau inelul si sa o avansez in rang de logodna.Un ospatar a ne-a observat si ne-a facut o atmosfera super!
Cu siguranta am sa mai revin.

Reply

Am fost de curand pe acolo si am ramas impresionat. Toata lumea este mai mult decat binevoitoare, mancarea excelenta iar locatia este divina la fel ca si atmosfera. Se merita pe deplin

Reply

Mancare este superba , locatie de asemenea, pentru faptul ca exista in bucuresti un local cu adevarat desavarsit si creat pentru eleganta nu pot decat sa aplaud initiativele doamnelor.

Reply

“…cel mai nou si elegant restaurant..” ..lauda de sine… :)

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


9 − two =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,