Restaurant Sharkia (Hotel Radisson Blu)

Vizualizari 17.781 Vizualizari 
Comentarii 4 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Libaneza; Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Sep-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 15 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

East Mediteranean Cuisine la parterul hotelului Radisson

Pe scurt56030

Unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucuresti

Am scris un articol acum cateva zile despre Sharkia, e cel de mai jos, in sectiunea "Pe larg". Intamplarea a facut sa ajung din nou la ei si sa vad ca au o sala frumoasa la etaj, cu pereti de sticla, luminoasa, care da spre curtea si gradina interioare ale Radisson-ului si catre piscina, o priveliste frumoasa, care m-a facut sa le ridic nota la ambianta. Acolo, sus, era aproape plin cu clienti. De ce nu mi-or fi spus si mie ca au o sala mai frumoasa sus, cand am venit prima data, nu stiu...

Mancarea chiar mai buna decat prima data, acum salata avea tot ce trebuie in ea, cand am venit acum cateva zile au socotit ca nu merit si sosul (dressingul) cu ulei de masline si zeama de lamaie, imi pusesera legumele direct in farfurie si gata, au facut economie la ulei si lamaie. Atunci crezusem ca asa trebuie, altfel le-as fi scazut nota la mancare.

Sharkia e un restaurant libanez foarte bun in Bucuresti, printre cele mai bune, si sunt sigur ca se vor gasi destui care sa spuna ca e chiar cel mai bun. Chiar merita, desi e foarte scump, poate chiar cel mai scump. Bine, macar, ca portiile sunt marisoare... (GB - septembrie 2015)

---------------------------------

Sharkia e un nou restaurant in Bucuresti, deschis in septembrie 2012 in locul lui Le Bistro Centreville din complexul Radisson, de pe latura din spate, pe Luterana, langa biserica. Am scris intr-un articol despre fostul Le Bistro ca il vad cam gol si ca nu ii inteleg prea bine logica si conceptul, probabil ca au realizat si cei de la Radisson ca se poate face mai mult si mai bine cu locul acela. Noul Sharkia a preluat, in mare parte, amenajarea si decorurile de la Le Bistro - si logic din punct de vedere economic, pentru ca fusese renovat complet cu putin timp in urma si investitia parea foarte consistenta - cu mobilier de buna calitate, insa facut fara prea multa originalitate, impersonal, de institutie publica sau ceva de acest fel. Sa aveti doar grija sa nu va asezati pe canapelele rosii de pe margine pentru ca sunt atat de incomode incat iti strica instantaneu cheful de stat in acel loc. Si muzica e data la maximum, pe noi ne-a deranjat foarte tare si nu am avut succes in a-i convinge sa ne lase sa mancam mai linistiti. De aceea nu le-am pus nota maxima la servicii.

Meniul de la Sharkia prezentat ca arabesc, "East Mediterranean cuisine". Mancarea e buna, chiar foarte buna in cateva cazuri, cu multe dintre felurile obisnuite pe care le gasesti in cele mai multe restaurante arabesti si libaneze din Bucuresti, dar si cu cateva feluri facute cu mai multa grija, de bucatarie mai fina. Prezentarea e si ea mai studiata si mai pretentioasa decat la alte restaurante de acest fel, ceea ce ne-a facut sa ne gandim mult daca sa nu pozitionam Skarkia ca "top". L-am lasat la "medie", pana la urma, pentru ca aranjamentul mesei e mai degraba informal, cu presulete de plastic, si ne-am gandit ca vor, totusi, sa comunica ceva cu asta.

Serviciul a fost bun si el, cu mai multi chelneri decat clienti. Preturile nu sunt mici deloc, mai ales raportate la marimea portiilor, asa ca Sharkia poate fi pus in partea de sus a listei cu restaurantele arabesti din Bucuresti din acest punct de vedere.

In concluzie, Skarkia e un restaurant arabesc, cu bucatarie mediteraneana de buna calitate, o alegere comoda pentru cei care stau in zona, mai ales la pranz, insa pe care nu il vad ca o destinatie de weekend sau de seara pentru cei care stau mai departe si care ar trebui sa ia masina pana in centrul centrului Bucurestiului, si cu riscul de a nu gasi niciun loc de parcare, chiar si seara tarziu. (GB - octombrie 2012)

Pe larg

Un restaurant bun si serios; poate prea serios... S-a redeschis Sharkia, restaurantul hotelului Radisson din complexul din spate, de langa Biserica Luterana. A fost multa vreme inchis pentru renovare, si mi-e greu sa inteleg de ce, pentru ca era nou, arata foarte bine si inainte, si nu am vazut acum schimbari atat de mari incat sa fie nevoie de atata timp. Insa, cine stie… Interiorul arata foarte bine, am incercat sa surprind cate ceva in pozele facute acolo. Nu au terasa pe Luterana, nu stiu daca o vor face, si nu stiu nici daca exista vreo terasa in curtea interioara, probabil ca nu. Nu le-am pus nota maxima la ambianta pentru ca era gol. Nici conceptul culinar si meniul nu par sa fie prea schimbate la Sharkia dupa redeschidere. E tot preponderent libanez si arabesc, in general, cu diverse insertii din bucataria internationala. Meniul e lung, si asta da de gandit. Noi am luat doar mancare libaneza, care a fost foarte buna, cu ceva arome si gusturi in plus fata de cea pe care o gasim peste tot in Bucuresti, si cu o prezentare diferita, e asemenea. Maslinele au fost excelente, humusul cu carne si muguri de pin... citeste tot
Localizare Restaurant Sharkia (Hotel Radisson Blu)

Luterana 3 (Complex Radisson Blu), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Un restaurant la care, in afara de amabilitatea personalului, nu prea ai nimic de apreciat.
Restaurant arabesc? Mancare mediteraneeana? Hai sa fim seriosi,e mai aproape de un fast food american.
Iar preturile sunt uluitoare, mai ales la bauturi.
La vin lucrurile sunt simple: pretul vinului din comert x 4

Reply

Chelneri atenti,simpatici si cu umor,mancare de buna calitate,servire ireprosabila.Am fost de mai multe ori si nu ne-a deranjat deloc muzica,iar ambianta foarte placuta.Mai revenim.

Reply

Mie mi-a placut foarte, foarte mult Sharkia Kebab.
Il recomand cu incredere.

Reply

Un super fals. Pretins libanez. Chiar prost. Bun de o cafea si cam atit. Un alt restaurant de hotel cu pretentii dar care nu ofera nimic.

Salata Cezar cu anshoa, humus nesarat, salate calde, un super fals de la A la Z.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


eight − = 1



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,