Restaurant Museum

Vizualizari 12.797 Vizualizari 
Comentarii 14 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 77 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Restaurant din 1999.

Un pranz rapid si elegant. O cina intima sau de afaceri.

Pe scurt28648

O terasa care ar fi putut fi foarte frumoasa, insa nu e...

Am revenit la restaurantul Museum din Cotroceni dupa aproape patru ani si l-am gasit cam la fel cum il stiam. De aceea si notele de acum sunt aceleasi cu cele pe care le-am pus in 2010.

Am stat pe terasa, de data aceasta, si nu prea mi-a placut. E cam neingrijita, cu niste flori firave, neingrijite si ele. E o terasa destul de mica, ingusta. Insa cel mai neplacut lucru pe aceasta terasa de la Museum este ca are gardul zidit pana sus, tip fortareata, si asta de cand stiu eu acest restaurant. Mi se pare cea mai stupida idee care poate veni cuiva: sa ai o casa frumoasa intr-un loc cum e Cotroceniul, adica unul dintre cele mai elegante si mai nostalgice locuri de Bucuresti vechi si nealterat si tu sa pui o fortareata in fata, ca sa nu mai vezi nimic in jur. Cei care sufera de claustrofobie ar trebui avizati: esti inchis intr-o cutie, cu ziduri inalte intr-o parte si in alta si cu umbrele mari deasupra, de nu iti vezi decat comesenii de alaturi. Noroc de un nuc pe terasa, ca mai salveaza ceva, cat de cat.

Meniul e lung, cu de toate. Mancarea asa si asa, probabil ca le-am pus o nota mai mare decat era cazul. Rata a fost foarte buna, restul nimic deosebit: Camembert pane, o salata banala cu telemea ieftina si proasta, legume mult prea fierte.

Preturile sunt destul de mari la Museum, sari usor de 300 de lei cu o masa in doi, daca iei si un vin bun. Serviciul a fost foarte rapid si eficient, atent. Daca ne-ar fi dat si vin la masa, le-am fi pus nota maxima fara rezerve. Clienti erau destui, mica terasa era plina. Interiorul intunecos era gol, asa cum ne si asteptaseram.

Museum e, asadar, un restaurant rezonabil de bun al Cotroceniului, constant si previzibil. Nu imi aduc aminte sa fie alte restaurante mai bune in cartier, asa ca, vrand-nevrand, Museum e de luat in calcul daca locuiti in zona sau daca viata va duce cu trebuiri pe acolo. (GB – iunie 2014)

----------------------

Museum pare sa fie un restaurant in declin, care a avut mica lui glorie in urma cu multi ani, cand si bucataria italieneasca era la mare pret si concurenta era cu totul alta. Ocupa o vila foarte frumoasa in unul dintre cele mai elegante cartiere ale Bucurestiului, pe strazile linistite ale Cotroceniului. Amenajarea a ramas in urma vremurilor, doar mica terasa din fata ce mai salveaza situatia, in timpul verii. Meniul a apetisant, insa realitatea nu tine prea bine pasul cu scriitura. Nu e rea mancarea, insa nici ceva foarte deosebit si iesit din comun nu am gasit (la gust ma refer, ca la denumiri stau bine), si nici altii nu cred ca vor avea acest noroc. Clientii nu sunt multi, dar nici atat de putini ca la Silviu's, vecinul de pe strada alaturata. Serviciul a fost bun la Museum iar preturile normale. E un loc ce merita vizitat macar o data, ca sa va faceti propria parere. (GB - noiembrie 2010)

Recenzii & Articole

Museum - o alta cronica subiectiva   
Ileana Marinescu (Jun 2010)

Fac parte dintre acele persoane care iubesc plimbarile in locuri linistite (mersul pe jos chiar ne face bine, in general) iar daca pe traseurile respective mai intalnesc si un restaurant retras situatia este cu atat mai incantatoare. Pentru ca stau aproape de zona Cotrocenilor nu odata m-am oprit la...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Museum

Dr. Clunet 15, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am plecat dezamagiti de la Museum. Veniseram special pentru melci (care au inceput sa se gaseasca greu in Bucuresti, nu inteleg de ce) – dar au fost preparati stangaci. Nici mielul confiat nu a fost deosebit.Iar zidurile terasei sunt destul de apasatoare.

Reply

Am fost aseară la localul cu pricina sa-mi întâlnesc un prieten. Nu mi-era foame și eram mai mult interesat de conversația cu prietenul asa ca nu m-am uitat în meniu pana sa vina ospătarul. Când a venit ospătarul, înțelegând ca e un restaurant cu specific italienesc, în principal, am cerut o pizza Margherita (sunt vegetarian și nu am foarte multe opțiuni la restaurante). Aici a intervenit personalitatea puternica a ospătarului, un ins pe la 45 de ani, aranjat, care mi-a atras atenția pe un ton ironic-superior ca nu au pizza și nici mici! Mi-am păstrat calmul și am spus ceva de genul “Data viitoare o sa comand semințe”. La care prietenul meu ușor jenat a simțit nevoia “sa ma scoată” spunând ca abia m-am întors din Malta și nu știu sa comand. Am trecut peste episod și am comandat paste cu trufe. Ca sa scurtez la sfârșit nota ne-a venit foarte mare fără sa comandam mare lucru. Ultima data când am mâncat paste cu trufe eram în centrul Romei, iar pastele erau făcute în casa și aveau gust, spre deosebire de pastele care mi s-au servit aici peste care am pus disperat sare și piper ca sa le pot manca. Nu mai zic ca în Roma patronul ne canta la masa și ne întreba din 5 în 5 minute dacă avem nevoie de ceva, iar la plecare a ajutat-o pe companioana mea să-și pună haina pe ea, curtenitor. Nu pentru ca am fi fost noi deosebiți, asa trata pe toată lumea și seara a fost o bucurie, spre deosebire de seara de la “Museum” unde mi-am adus aminte de stilul de servire romanesc unde ospătarii se comporta ca și cum ti-ar face o favoare ca te servesc și nu ai vrea sa-i superi ca sa nu-ți scuipe în mâncare. Noi greșim, asa cum avem politicienii pe care ii meritam, pe același model, avem serviciile pe care le meritam.

Reply

Sunt o persoana gurmanda care aprecieaza calitatea si nu cantitatea. In Bucuresti precum si in Romania restaurantele devin populare dupa decor, locatie si elementul “fitza”. Acest ultim fiind vreun Botezat venerat de curvasarimea Romaniei. Persoana care a scris articolul nu are nicio treaba cu gastronomia. Museum nu este cel mai bun restaurant din Bucuresti, nici de aproape, dar modul in care este descris de catre aceasta persoana il face sa para a fi ultima bodega. Mananc adesea la acest restaurant din 3 motive:
1. Mancarea si servirea sunt mereu calitative si constante
2. Locatia este linistita, intima si se gasesc locuri de parcare usor
3. Preturile sunt foarte bune. Nu inteleg remarca cum ca ar fi un restaurant scump. In comparatie cu ce e scump. Cu McDonalds? Serios, nici macar vita cu garnitura inclusa si sos nu sare de 80 Ron (si e vita buna, de import) iar daca mergem si la un banal Il calcio sau la o tratorie platesti cu mult mai mult.

Decorul este saracacios si ieftin dar nu merg la Museum pentru decor. Merg pentru mancare.
Pe langa decor, singura alta remarca este ca portiile sunt putin cam mari pentru a putea manca o masa cu aperitiv, fel principal si desert. Adesea ma satur doar din felul principal.

Reply

Am fost în ianuarie cu prieteni noi, de la o Ambasadă din zonă. Au fost extrem de plăcut surprinşi şi au devenit clienţi permanenţi la prânz şi nu doar. Aşa este, Restograful este în declin,clar! Tocmai am citit recenzia făcută restaurantului Şarpele roz, unde de cum am intrat, acum ceva vreme, din greşeală, căutând Istria, care se închisese, din păcate, aşa am şi ieşit. O speluncă cu decor kitch, cu miros greu de mâncare. Restograful laudă această bombă şi critică Museum.

Reply

In declin e Restograf. Muzeum este mult peste medie de multi ani si sper sa ramina. Mincare deosebita la preturi accesibile. Serviciu ireprosabil. Prima alegere intotdeauna.

Reply

Am scăpat cuvântul “maximă”, referitor la “nota”.

Reply

Am fost la Museum a doua oară, deja, în acest an. Aceeaşi părere din ultimii muuuulţi ani: Mâncarea şi serviciul excelent, într-o ambianţă şi atmosferă la fel. Din nou, nota cu felicitări.

Reply

Si eu sunt uimita de descriere. Mancarea de la Museum este cu totul iesita din comun. Este adevarat ca nu au scaricica la jar si mici; este mai mult un restaurant pentru gusturi rafinate, pentru cei carora le plac combinatiile surprinzatoare. Recomand cu multa incredere. Singurul punct slab este decorul, destul de simplu, insa mancarea este excelenta.

Reply

Am revenit la Museum, a patra oară în acest an. Duminică am participat la o aniversare, cu multă lume. Excelentă mâncarea, serviciul, ambianţa, de data asta la nefumători. Chiar observam cu toţii că persoana care era un fel de şef de sală este aceeaşi de ani buni. La fel a rămas şi mâncarea, de foarte bună calitate, la preţuri rezonabile. Probabil au acelaş bucătar. Sau un manager meseriaş, care menţine linia. NOTA 10 PLUS.

Reply

De acord, chestia cu “declinul” şi chiar la începutul recenziei este cel puţin ciudată. Mergem la Museum în grup mare de câteva ori pe an şi de ceva ani. Mâncarea şi serviciul au fost şi sunt excelente şi nu este doar părerea mea, ci a tuturor celor din grup sau chiar a unor persoane foarte pretenţioase, prieteni din vestul Europei.

Reply

Mergem, nu des, la acest restaurant, dar de câteva ori pe an, de câţiva ani de zile. Nu am observat “declinul” de care vorbeşte articolul şi nici mediocritatea gustului mâncării. Dimpotrivă, am fost acolo cu persoane din diaspora, foarte sau chiar extrem de pretenţioase. Am fost, de fiecare dată, atat noi, cât şi invitaţii noştri, foarte mulţumiţi!

Reply

Numai cuvinte de lauda. Ii recomand dlui Butunoiu o noua evaluare. Meniul este exclusivist, contine doar cateva feluri deosebite, si ceea ce este mai important, se schimba integral periodic. Mereu se poate descoveri ceva nou.

Reply

Am fost si eu la Museum. Mancarea este chiar excelenta , MULT peste alte carciumi cu staif din Bucuresti. Nu inteleg remarcile rautaciase ale dl-ui GB. Recomand restaurantul.

Reply

Un restaurant unde mananc destul de des si unde chiar si meniul zilei la 24 de lei are savoare, iar calamarul umplut cu orez negreu este intr-adevar o delicatesa. Sunt uimit cum dl GB, considera gustul mancarii mediu. Am mai scris un review si la “Bonne Bouche”, unde am avut ocazia sa mananc si eu vad lucurile tocmai invers. Museum mult superior Bonne Bouche-ului. Intr-adevar cand vine vorba de ambianta este invers. Ce observ la domnul Butonoiu, ca il intereseaza mai putin mancarea cat culorile si scaunele din restaurant. Va dau in cazul asta in sfat : mergi la Ikea sau Mobexpert si comandati o shaorma la lipie, astept cu sufletul la gura review-ul. Deh: ipocrizia si parvenitismul sunt la mare rang in randul celor care dintr-un motiv sau altul au gasit niste bani in buzunar. NU am sa mai frecventez acest site pt ca dupa cele cateva zeci de review-uri citite e clar: nu mancarea este cea urmarita ci mobila restaurantelor. O seara buna.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five × 1 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,