Restaurant Parma in Tavola (inchis)

Vizualizari 15.562 Vizualizari 
Comentarii 11 Comentarii 
Tip: Cafe/Pub/Club; Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Italiana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 32 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
George Enescu 2, BUCURESTI


031.437.06.12, 0772.238.835

Site detalii

Galerie Foto

Autoportret

Parma: Parma este recunoscuta pentru mancarurile specifice si pentru gastronomia dezvoltata in regiune, mai ales datorita produselor precum Parmiggiano Reggiano, salamul, Coppa sau Pancetta. Toate acestea se afla sub tutela unor consortii care au datoria de a proteja calitatea si puritatea si totodata sa certifice provenienta acestor alimente.

Parma este, in mod special, un centru comercial important, de o notorietate internationala, obtinuta datorita succesului inregistrat in industria alimentara. Insusi numele ne poarta spre antica si prestigioasa traditie culinara, la inclinatia catre o gastronomie de un deosebit rafinament, in jurul careia au luat fiinta mai multe linii de productie in domeniu, precum Consortiul Parmiggiano Reggiano. Atractia orasului catre zona gastronomica se regaseste, de asemenea si in realizarea a Prosciutto di Parma, a carui dulceata provine din aerul ce dainuie pe colinele ce inconjoara regiunea unde poti adulmeca aroma pinului de Versilia sau a castanului. Si mai poate fi regasita totodata si in felul in care naste salamul de Felino, ce este lasat la maturat in pivnite cu un climat optim, intr-o zona restransa din sudul Parmei.

Parma nu este ca orice alt oras de marime medie ce atrage turistii in Italia. Este un oras cu radacini nobile, pe strazile caruia se regasesc importante monumente si nestemate opere de arta. Numai la o scurta privire se intrezaresc deja nume importante ale unor oameni de o valoare inegalabila, precum si ale unor artisti cunoscuti care, impreuna, au contribuit la construirea gloriei acestui oras: Benedetto Antelami, Correggio, Parmigianino, Bodoni, Bottesini, Verdi sau Toscanini. Parma a inspirat, de asemenea si scriitori – in capatul listei numarandu-se insusi Stendhal, care a descris frumusetea acestor locuri in opera sa "La Chartreuse de Parme".

In aceasta regiune sunt intalnite la tot pasul ramasite ale unor importante institutii civile si vestigii ale fiecarei mari perioade din istoria artei. Parma s-a bucurat de o celebritate pe intreg teritoriul european, atragand atat dinastia Farnese, cat si pe cea a Bourbonilor. Pe cand se asternea secolul XIII, Parma era deja considerata un fel de "Atena a Italiei", era guvernata de prealuminata Marie Louise de Austria si ajunsese cunoscuta pentru eleganta vietii sociale si fervoarea culturala ce se regaseau pe strazile sale.

Orasul este caminul unui spirit antreprenorial dinamic ce se evidentiaza in intreprinderile locale si in centrul de conferinta. Locuitorii din Parma au un simt al gustului extrem de rafinat si apreciaza cu adevarat placerea unei mese bune servite intr-o companie placuta. Multe din fantasticele produse alimentare italienesti sunt produse in Parma si in imprejurimile ei. Toate acestea ii redau acel caracter unic.

Bucataria noastra: Un meniu ce inspira simplitate, dar cu un aer impresionant, o experienta unica ce combina gust, miros si culoare, toate asociate cu cele mai bune vinuri alese chiar de El, pentru a se contopi spre perfectiune cu preparatele existente in meniu.

CHEF: Maurizio Morini – L-am definit "Chef Parmiggiano" intrucat iubeste gastronomia tipica a culturii italiene, in special pe cea natala, din Parma. Presedinte timp de 12 ani al Asociatiei Italiene Sommelier (AISParmense), este un excelent cunoscator al universului vinului si a asocierii acestuia cu diferitele preparate.

Un bucatar desavarsit si un caracter sociabil, iubeste sa comunice deschis cu invitatii sai si sa raspunda la orice intrebare, detaliu vital pentru a fi bucatar la nivel inalt, iar de la Parma In Tavola acest lucru nu lipseste!

Incepandu-si cariera cu o vasta experienta mai intai la Parizzi, la doar 23 ani deschide "Spiga d'oro" in Sorbolo, primul sau restaurant; dupa cativa ani mai inregistreaza un succes gestionand impreuna cu prietenul Parizzi faimosul Locanda della Moiana in Castelul Felino, tot in provincia Parma, unde se perfectioneaza intr-un stil de gatit cu o abundenta de feluri de mancare rafinate si exclusive.

Un meniu ce inspira simplitate, dar cu un aer impresionant, o experienta unica ce combina gust, miros si culoare, toate asociate cu cele mai bune vinuri alese chiar de El, pentru a se contopi spre perfectiune cu preparatele existente in meniu.

(...) si era un munte de Parmezan gratinat deasupra caruia stateau oameni care nu aveau nimic altceva de facut; faceau macaroane si ravioli si ii gateau in supa de clapon. (Boccaccio, 1348)

Pe scurt67536

Am revenit toamna tarziu la Parma in Tavola, in noiembrie, cu amintirea gradinii nebucurestene in care am stat in vara, cand am ajuns pentru prima data la ei, despre care am scris cu un neobisnuit mie entuziasm. Fara acea gradina, cu greu mai iese in evidenta cu ceva Parma in Tavola. Mancarea e buna, au un bucatar italian care se straduieste sa faca ce stie el mai bun, mancare italiana traditionala spre urbana. Nu e bucatarie fina, nici nu isi propune asa ceva, vor sa fie un restaurant cu mancare accesibila dar gustoasa - ceea ce si reusesc, in mare parte. Preturile sunt normale, serviciul foarte bun. (GB - noiembrie 2014)

Pe larg

Una dintre cele mai frumoase gradini din centrul Bucurestiului Parma in Tavola a fost deschis de niste italieni la sfarsitul lui mai 2014 in fosta casa a lui Nicu Ceausescu din spatele Bisericii Albe, acum sediul Uniter, unde a fost inainte un alt restaurant, Le Theatre, despre care nu am auzit vorbindu-se cat a fost in viata. Parma in Tavola ocupa parterul si gradina vilei, etajele fiind ocupate de Uniter. Interiorul pare sa fi ramas la fel cu cel de la Le Theatre, nu cred ca au schimbat mare lucru, din cate imi aduc eu aminte. Cel putin nu mobilierul, pentru ca se vede ca e folosit, pe alocuri chiar uzat. Nu le-as fi pus nota maxima la ambianta, in niciun caz, daca nu ar fi fost gradina, pe care Parma in Tavola cred ca a luat-o asa cum era, de fapt. E o gradina mare, cu copaci si cu foarte multe flori, e plina de verdeata si de flori. Si mai au si un foisor foarte frumos, in spate, pe acoperisul unei magazii sau asa ceva, si acela inconjurat si plin de verdeata. Acolo au un bar, mese ceva mai mici, de terasa, si un ecran in spate, pe care se pot proiecta filme sau cine stie ce vor mai planui italienii sa faca. E o terasa acoperita, se poate sta acolo si pe ploaie mare, presupunand ca au gasit o metoda de a duce mancarea in conditii acceptabile pana sus. Cred ca pot spune, fara sa gresesc prea mult, ca Parma in Tavola e un restaurant care are nna dintre gradinile mari ale Bucurestiului. Parma in Tavola are un bucatar italian care a ales bucataria italiana traditionala. Nu stiu daca se pricepe si la... citeste tot
Localizare Restaurant Parma in Tavola (inchis)

George Enescu 2, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Locatia buna, mancarea ff proasta. Burgerii sunt mai degraba niste sandwich-uri nereusite, fara niciun gust, iar cartofii (congelati) groaznici. Mai rau decat la un fast-food. Nu recomand.

Reply
Missbichler Adriana June 23, 2015 at 10:10 am

Buna ziua,

Seful meu, dl.Renner, a fost la dumneavoastra in data de 20.06.2015/ 15:06, si a avut o masa de protocol in valoare de 595 lei, cf. NOTA PLATA nr.5185/Masaa 2 / 20.06.2015. Din pacate, nu mi-a adus nici bon si nici facture fiscal, sa pot deconta valoarea acestei mese.Ma puteti ajuta, va rog, cu trimiterea unei facturi, pe adresa de email mentionata mai sus ? Daca imi dati o adresa de email, va pot trimite scan dupa NOTA DE PLATA ,precum si datele companiei pentru intocmirea facturii.
Astept pe email un raspuns de la dvs si va multumesc anticipat.
Cu stima,

Reply

am avut incrredere in ce ati scris voi aici si am fost aseara. dezamagitor. oare sunteti platiti pentru articol sau aveti gusturi culinare indoilelnice?
am comandat paste carbonara atat de uscate ca imi ramaneau lipite de cerul gurii si abia alunecau pe gat, bolognese – tot relativ unse cu sos de rosii si putine carne si escalop de curcan slab aromat si cu niste fasole verde care parea doar decongelata si pusa in farfurie.
va invit la mine acasa si sunt convins ca veti fi mai multumiti.
va rog atentie ce mai recomandati in viitor.

Reply

Un restaurant. Indecis ca positionare. Decor ieftin atomsfera la fel. Pastele ok dar putine. Desert am comandat tiramisu care spearm sa fie ceva similar imaginii de aici de pe site, am primiti un pahar cu un Lichiid laptos cald, impanat cu bomboane de ciociolata ca la ingherata mc flurry si..decorat cu un biscuite si o felie de kiwi. Necomesribil. Vazand ca nu am mancat, cherul, amiabili, a intrebat: nu v-a placut, nu? Am zis nu. El a zambit amiabil si a adus nota:) nu recomand – decor, personal, bai, meniu. Desi pastele cu prosciutio crudi Prajit au fost ok:)

Reply

    Draga Ramona, iti multumim ca ti-ai facut timp pentru a scrie despre experienta ta. Ne cerem scuze ca nu ai fost pe deplin multumita de preparatele noastre. Poza cu tiramisu care apare pe restograf.ro prezinta prajitura care le-a fost servita si pe care o serveam de fiecare data, poza (nu este facuta de catre noi) ne cerem scuze daca ai primit altceva, dar te asiguram ca a fost un incident izolat si ne vom asigura ca acest lucru nu se va mai repeta. Am aprecia daca ne-ai da mai multe detalii despre problemele specifice pe care le-ai avut. Pentru orice intrebare, nelamurire sau sugestie ne poti contacta si pe Facebook https://www.facebook.com/parmaintavola.bucharest

    Reply

Meniu exagerat de scump,lipsa gramajelor si pe alocuri a ingredientelor, mancare extrem de proasta (salata Caesar contine doar salata verde, paine prajita, o feliuta d parmezan si atat,nici macar sosul Worcestershire nepuntand fi depistat; pennele Amatriciana servite reci, tavalite printr-o urma de sos rosu si cateva fragmente de carne greu de recunoscut), o doamna manager extrem de nepoliticoasa care a incercat sa dea vina pe angajati pentru serviciile proaste. Desi nimeni nu s-a atins de salata, aceasta fiind dusa la bucatarie pentru o indelungata analiza, a fost trecuta pe nota de plata, dar scoasa dupa ce am anuntat ca dorim stampila pe bon si ca nu o vom achita. Dezamagitor..pacat ca o asa locatie este ocupata de un restaurant atat de prost..

Reply

    Iti multumim pentru recenzie si ne cerem scuze ca experienta ta nu a fost una tocmai placuta. Trebuie sa mentionam ca salata Caesar este adaptata dupa reteta originala si nu contine pui, poti consulta meniul aici https://www.facebook.com/download/preview/705943959495714. Ospatarul iti poate oferi cu drag toate detaliile legate de preparatele noastre. Speram ca ne vei oferi posibilitatea de a-ti schimba parerea.

    Reply

Dificil de gasit, parcare zero… Meniu ok. Personalul se poate mai bine

Reply

    Ne bucuram ca iti place meniul nostru, te invitam sa incerci si noile preparate. Pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/parmaintavola.bucharest vei gasi o harta care te va ajuta sa ne gasesti mai usor. Din pacate este o problema cu locurile de parcare in zona, poti gasi in Piata Revolutie – 3 min pana la noi, pe strada Intrarea Sibioara sau la Piata Amzei – 3-4 min pana la noi.

    Reply
Cosmina Radutz June 9, 2014 at 4:30 pm

Doar numar de telefon au…site nu, meniu nu…slabutz

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− two = 7



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,