Restograf – Monografia Restaurantelor Bucurestene

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Restaurant Mamma Leone

Vizualizari15.615 Vizualizari 
Comentarii26 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Peste & fr. de mare
Pret/meniu: 100-150 RON
Chef:  
Proprietar: Ion (Nelu) Anca
Evaluarea Restograf
(May-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor 
(26 voturi)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Povernei 22, BUCURESTI

Parcare: Dificultate medie

021.311.46.06, 0743.072.008

www.mammaleone.ro

Galerie Foto


Pe scurt

Mancare buna, dar inegala; gradina frumoasa; Atentie la nota!

Am revenit la Mamma Leone dupa exact patru ani. Interiorul pare neschimbat, terasa cred ca nu a fost deschisa inca. Din cate imi aduc aminte, e atractia principala a locului. Muzica mult prea tare, mai ales ca era si prost aleasa, deranjanta. Meniul cred ca e si el acelasi: lung, cu mult peste si fructe de mare, de toate felurile, Mamma Leone recomandandu-se ca un restaurant pescaresc. Au si diverse alte carnuri, si chiar o sectiune de bucatarie italiana in meniu, in special paste. Antreurile au fost bune si foarte bune toate, unele mai deosebite, rar gasite in alte restaurante. Felurile principale si desertul, insa, au fost destul de banale, nimic deosebit.

Preturile nu sunt deloc mici la Mamma Leone, mai ales ca te trezesti cu nota umflata daca nu esti atent. Nu s-au putut abtine sa nu ne pacaleasca cu doua bucatele de peste obisnuit pe care ne-au luat 104 lei. Dar, daca sunteti atent, ramane rezonabil pana la capat. Clienti erau, si cred ca vor fi si mai multi cand se deschide terasa.

Mamma Leone este, asadar, unul dintre restaurantele pescaresti de referinta din Bucuresti, cu bucatarie traditionala si urbana romaneasca, in principal. E acolo de multi ani, pe Povernei. Casa e frumoasa, zona centrala eleganta, gradina foarte frumoasa - e de asteptat sa ramana multa vreme de acum inainte. Atentie, doar, la socoteli. (GB - mai 2014)

------------------------

Mamma Leone e un restaurant la care altii se pare ca au avut noroc sa manance mai bine decat mine, desi am fost de vreo zece ori acolo inainte de a scrie. A luat locul defunctului Thalassina, probabil prin 2008 si a ramas tot un restaurant cu specific pescaresc, insa romanesc, de aceasta data, spre deosebire de Thalassina care aducea totul din Grecia. Casa de pe Povernei e frumoasa, insa gradina imensa, in care sta toata lumea vara, e de-a dreptul spectaculoasa (prin marime, ca amenajarea e obisnuita). Mancarea e destul de inegala la Mamma Leone, am auzit ca au cateva feluri de peste si alte cateva bucate destul de deosebite. Mi-au spus asta oameni de incredere si de nadejde, care stiu bine ce mananca. Eu am mancat de fiecare data destul de banal acolo, de cateva ori chiar am lasat mancare in farfurie. Se prea poate sa faca mancare diferita pentru anumiti clienti, nu m-ar mira, par genul. Oricum, merita incercata Mamma Leone, mai ales cand se incalzeste afara, ca sa stati in gradina. Va doresc noroc! (GB - mai 2010)

Recenzii & Articole

Diesmal aber richtig, Fisch! Die sensationelle Gastwirtschaft Mamma Leone   
Alex Todericiu (Apr 2011)

Ein rumänischer Kellner, vormals beim Hamburger Atlantik – Hotel serviert.

Benotung: 9/ 10

Warum lieben so viele Bukarester Intelektuelle diese Mamma Leone mit Öffnungszeiten: Mo – So, von 12 bis zum letzten Kunden? Nelu Anca´ s Restaurant aus der Povernei ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Mamma Leone

Povernei 22, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise


Ospatarii infecti, mancarea scumpa si fada.

Reply

O experienta pe care nu vreau sa o mai traiesc!

Reply

Limonada avea si un gust de lamiie usor stricata. Neplacut foarte neplacut!!!
Ma voi stradui ca acest restaurant sa fie inchis!
MERITA!!!

Reply

Praf, am plecat dezamagit. este prima data de mult timp cand sunt tazat la suta de grame.
Practic eu nu stiu cat e grame are in realitate portia. am platit pe doua carafe de limonada 80 de lei. De aici rezulta ca mai ieftina e berea.
Intr-adevar, atitudinea este mizerabila si comportamentul ospatarului a fost mai mult decat infatuat. Cred ca trebuie sa se sesizeze si altcineva. E prima dar si ultima data cand mai calc acolo. Am discutat si cu patronul si a fost absolut dezgustator. Mi-a spus ca el da 70 de lei pe kilogramul de lamai. Absolut infecta atmosfera. Prefer orice altceva. Nu fac recomandari, dar mi-au stricat seara. Astfel de oameni trebuie sa platesca cu varf si indesat pentru porcariile pe care le fac. NU MAI VIN NICIODATA!!!

Reply

    atmosfera creata de tine mai infecta nu a fost nici o data .odata ce preturile sunt afisate nu vad care este problema ,sa stricat si limonada cand ai vazut nota .

    Reply

In ciuda terasei frumoase pe care o au, SE FURA ENORM LA NOTA DE PLATA!!!! in special pentru ca gramajul pestelui este mult supraevaluat. un peste de 200-250 g maxim ni s-a trecut un gramaj de 450 de grame! pentru ambele portii pe care le-am luat!
O carafa de vin + doua portii de peste + garnitura = 178 ron!!! la sfarsit, chelnerul nici n-a cutezat sa ne aduca restul de la 200 de lei ci si-a oprit singur cei 22 de ron diferenta. a trebuit sa-i cerem de la obraz iar bacsisul pentru ei a fost 0 caci si asa ne-au furat minim 40-50 ron prin gramajul pestilor! Un jeg de restaurant, n-o sa mai calc in veci pe acolo!

Reply

Niste jepcari.iti baga mancare pe gat dupa care fac tot posibilul sa pleci de la masa pentru a lasa loc la alti fraieri…..de bon fiscal nici nu mai vorbim.

Reply

Asteptam de mult un prilej pentru o noua vizita la Mama Leone ,si o zi calduroasa pare o ocazie numai buna pentru asa ceva. Zis si facut! Ne-a intampinat un nene ospatar cu oferte care mai de care… Priceput nenea la vanzare, asa ca ne-a imbarligat cu o gustare, buna de altfel, dar cu preturi corespunzatoare.
Pe scurt: gustare de cabanos de somon, pastrama de peste, icre si zacusca, urmate de 5 buc Hanus + 2 saramuri ( nesarate!!!) de zargan ( destul de pitici) si o portie de Calcan = 538 RON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi s-au inmuiat genunchii si nu numai…
Super furt!
La pretul asta aveam parte de o masa super decenta si super delicioasa la Mesogios ( macar aduc marfa proaspata din Grecia )…
Desi pe meniu apare pretul pt saramura , pe nota de plata apare si pestele si mamaliga si ardeiul iute si saramura separat ( ma refer la saramura efectiv, fara peste)…
JAF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

Cine vrea restaurant pescaresc , sa mearga la Osho Fish sau la Tasty Fish, unde mancarea este intr-adevar buna !!!

Reply

DEZGUSTAT !!!
Aceasta este impresia mea…precum si a celorlalti ,se pare…Eu merg la un restaurant sa mananc ce am pofta , nu ce are chef ospatarul sa-mi bage pe gat cu forta !!! Macar daca ar fi fost bune, dar am dat o gramada de bani si nici mancarea nu mi-a placut !!!

Reply

Am mancat de nenumarate ori la Mama Leone si de fiecare data am plecat multumita. Singurul lucru pe care-l pot reprosa este ca o singura data ciorba nu era asa de acra pe cat mi-as fi dorit. (si in doi ani de cand am descoperit restaurantul ajung circa o data pe luna acolo, deci cred ca sunt in masura sa comentez). Mancarea a venit tot timpul repede, indiferent ca erau mai multe mese sau nu ocupate, inclusiv cand era vara si terasa era plina. Cel mai simpatic chelner e un mosulica tare serviabil si atent la cerintele clientilor. Cat despre preturi si produse, tot timpul am avut parte de peste proaspat, bine gatit, inclusiv specialitatile care sunt excelente, dar ceva cam scumpicele ce-i drept. Nu mi-am luat luat niciodata peste pane de niciun fel, dar nici nu o sa ma duc vreodata la un restaurant sa mananc pane si nici nu o sa-i inteleg pe cei care o fac. Iar meniu, am avut tot timpul la masa. Ca ne-a recomandat si chelnerul cate ceva, da se poate, dar tot timpul ne-a fost adus meniu. Eu chiar va recomand Mama Leone, in special pentru pestele la gratar (chefal, zargan, dorada), barbunul prajit, ciorba Mama Leone si prajitura casei cu nuca si lamaie.

Reply

Ce pot spune este ca a plecat “cu un gust amar” de la …vestitul restaurant “Mama Leone”. Pe langa atitudinea agasata in prima faza…la final am primit o atitudine ignoranta. Spun agasanta pentru ca seful de sala ne-a oferit efectiv ce a dorit, nu am avut un meniu din care sa putem comanda si…sa vedem preturile. NU VA RECOMAND ACEST RESTAURANT…

Reply

Totul este proaspat si deosebit de bun…mananc acolo in fiecare zi.!!nush de ce comentatii negativ daca nu ati fost….foarte ok terasa mai ales,servicii bune,recomand!!

Reply

Oribila experienta! Am citit recenzii negative ale restaurantului, dar am crezut ca se exagereaza! Nu inteleg cum au existat pareri pozitive cu preparate atat de slabe (chiar daca scumpe – nu se poate sa platesti 50 RON pe un peste, chefal care nu aiba nici un gust) si servicii de foarte proasta calitate. In ceva exceleaza restaurantul : in recomandarile proaste ale chelnerilor catre produsele cele mai scumpe, recomandari parca facute doar sa-ti scoata banii din buzunar fara sa-ti ofere nici un fel de calitate. Atentie la rapana: doua persoane care au ales preparatul s-au simtit foarte rau (e posbil sa fi fost preparatele vechi)
Concluzie: daca nu vreti sa dati o caciula de bani pe mancare proasta, ocoliti restaurantul!

Reply

Intr-un singur cuvant: Oribil!

Reply

Tocmai ne-am intors de la Mamma Leone, iar impresiile sunt cele mai proaste posibile!!! Incepand de la servire si continuand cu mancarea. A durat 30 min pana ne-a adus apa…apoi inca 30 min pana am cedat noi si am cerut sa ni se ia comanda. Mancarea…ce sa zic…. pestele salau pane – ars, somonul la gratar – prea facut, saramura de peste – fara niciun gust. Nu o sa mai calc pe acolo niciodata si de cate ori o sa am ocazia, o sa ii sfatuiesc si pe altii sa nu mearga acolo. Foarte dezamagitor! Iar preturile sunt mari!

Reply

Fratilor este sub orice critica acest restaurant…nu am timp sa scriu dar va recomand sa nu calcati in acest restaurant.Mancare proasta si foarte scumpa. Am luat o un platou de icre care au fost jalnice , eu cumpar de la Bila si acolo sunt mult mai bune!Am comandat o ciorba a”la mama leone”, care parca scapase o solnita de sare in ea..groaznica!Dupa aceea am comandat un peste la gratar..cica sturion pe care am platit 134 lei portia…scump si prost!Iar la vin ce sa mai zic …90 de lei pe sticla care a fost groaznica,un vin alb prost…ce sa mai zic de vinul casei….doamne este incredibil…acum ma gandesc cum am avut rabdarea sa stau acolo si sa mananc…!

Reply

Doua cuvinte: scump si prost!

Reply

intrebati la masa va rog sefu restaurantului ce mincare serviti retur

Reply

Salutari gurmanzilor,
Prima data cand am luat masa in acest local, si am luat-o de ceva ori, 7 / 2 ani, am fost placut impresionat sa gasesc un restaurant cu meniu pescaresc in Bucuresti care sa fie si diversificat si gustos, sau, asa mi s-a parut mie.
Dupa alte cateva vizite aici, m-am hotarat sa nu mai le calc pragul si mai jos va exemplific motivele mele:
1. chelnerii, aspectuosi ca tinuta, cu pretentie de a fi joviali cu clientii, au prostul obicei sa se ocupe numai de cerintele “personalitatilor” marcante ale vremurilor, ignorandu-ne pe noi ceilalti, cu privirile pline de pofte in surda tanguiala a burtii, ca sa nu zic de nonsalanta cu care iti satisfac poftele cu resturile aburinde de mancare ale mesenilor vecini in timp ce tu savurezi un tort de casa, ca doar masa ta e prea mare pentru tine
2. Ion, eii, daca se nimereste ca in preajma mesei tale sa se afle patronul acestui stabiliment, un fapt cat se poate de natural si pe care nu-l intalnesti in multe alte localuri, pregatit fiind sa lansezi un atac in forta asupra meniului in ideea gadilarii orgoliului papilelor gustative si indestularea camarii de alimente aflata la purtator => Fii VIGILENT!!! in ce-ti va fi recomandat, caci trist, dar adevarat, in >65% din cazuri vei lua TEAPA, ori vei plati mai mult decat face, ori vei manca ceva fad cu pretentia de specialitate.
3. si nu in ultimul rand bucataria, caci despre ea vorbim aici, cu pretentia de mare bucatar amator si aprig gurmand, am gasit-o si buna cateodata

Parerea mea sincera despre mama LU’ leone, Branza buna in burduf de caine!!! = bodega, o locatie cu potential, ambient placut atat la interior cat si la exterior, dar cu un sef “sofer”.

In cinstea gurii si a matului, dar mai ales a mainiilor care fac acest lucru posibil, va urez,
Bon apetit dragilor!

Reply

DRAGILOR CARE PREFERATI RESTAURANTUL MAMA LEONE INTRATI SI IN BUCATARIE SI APOI SA VA DATI CU PAREREA DESPRE DELICATETURILE DE ACOLO

Reply

SA NUMAI MANCATI LA MAMA LEONE ,DE MULTE ORI MANCARE ESTE STRICATA SI O SERVESTE A MANCARE BUNA ,PESTELE DUPA O BAITA LA CHIUVETA DE VASE ESTE TARE PROASPAT ,LEGUMELE STAU LA O LALTA CU CAZANELE DE GUNOI ,OAMENI BUNI PANA SI ICRELE ARE O DOZA MARE DE PESMET SI VI LE SERVESTE A ICRE DE STIUCA , PORTIILE VAI DE MINE SUNT ASA NEMANCAT , GRATARUL NUMAI SPUN CAT ESTE DE IMPUTIT IAR MARFA ESTE DE O SUTA DE ANI CU IZ DE STRICACIUNE

Reply

    Invata sa scri mai intai!

    Reply

    Am lucrat acolo acum o buna bucata de vreme.ICRELE NU AI NICI MAIONEZA NICI PESMET,SUNT PUR SI SIMPLU ICRE SI ULEI…(se vede canu stii ce sunt alea).Gratarul,draga consumatorule daca nu e curatat pestele vine la masa fara piele asa ca….vrei nu vrei macar de dragul aspectului a ceea ce iti aduce la masa, e curatat indeajuns,stai linistit.Cat despre mancare stricata…oameni buni,stiti cum e intoxicatia cu peste?INFORMATI-VA!!!!!Apoi va ganditi daca VOI ati risca sa vindetipeste stricat.Mai sunt oameni si cu urme de constiinta!!!Despre servire nu comentez,insa produsele….nu va temeti.Va salut o zi buna…

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


eight − 2 =




Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


4.889.803 vizite
din 1 martie 2011