Restaurant Prime (Hotel Radisson)

Vizualizari78.164 Vizualizari 
Comentarii31 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Americana
Dominanta: Steak & grill
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Oct-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor 
(378 voturi)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt

Cei mai buni chelneri din Bucuresti

Chiar daca sunt indecent de scumpi, trebuie sa recunosc ca e unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti. Mancarea e foarte buna, locul e elegant, serviciul excelent, dupa cum am spus, cu oameni care stiu sa zambeasca, si chiar cu un zambet natural si sincer. Stiu sa faca recrutarile, pentru ca asta nu se invata la training... (GB - oct. 2015)

Pe larg

E imoral sa mananci la Prime!

Am revenit la Prime dupa aproape patru ani si mi-a parut rau, pentru ca am lasat acolo aproape 1000 de lei pentru doua persoane, ca sa mananc niste carne cu cartofi prajiti, sa beau vin la pahar, si sa primesc desertul din partea lor (cateva bucatele de ciocolata), pentru ca imi pierise pofta de dulce cand am inceput sa ma gandesc la ce ma asteapta la sfarsit. Prime e restaurantul premium al hotelului Radisson, in interior la parter. E mai mic decat celelalte, intunecos, ferestrele dau catre holul mare. Am stat mult pe ganduri inainte de a da nota maxima la ambianta unui restaurant atat de intunecos, insa a fost unul dintre rarele cazuri in care aceasta atmosfera intunecata nu parea deloc sumbra, ba dimpotriva. Cu siguranta, un decorator foarte bun a lucrat acolo, toate materialele sunt de calitate, culorile inchise se potrivesc cu cele deschise si te fac sa te simti intr-o alta lume, pe care nu des o vezi in Bucuresti. Prime e un restaurant cu specific american, iar atmosfera este si ea din acelasi scenariu, te ajuta sa te imaginezi pentru doua ceasuri un american bogat. Bucataria e la vedere, despartita de salonul unic printr-un mare geam colorat, semitransparent. M-am uitat de cateva ori acolo, mi-a placut tot ce am vazut, fac lucrurile asa cum trebuie. Si mai au si o sala cu vinuri intr-o parte, in care poti intra si (cred) ca iti poti scoare direct sticla de pe raft. Prime e un restaurant cu specific american, dupa cum am spus, adica un restaurant de carne, un steakhouse “fine dining”, daca aceasta alaturare de termeni este permisa. Au vita, evident, ceva miel, pui si fructe de mare. Cred ca nu au nimic de porc, si nici nu e nevoie, la urma urmei. Vita e Hereford din Irlanda, cel putin la fel de buna ca Black Angusul din America si mai gustoasa decat cele mai multe vite din Argentina. Noi am luat niste Saint Jacques destul de bune, insa cu niste trufe oribile deasupra, care nu aveau niciun gust si niciun miros, dar absolut deloc! Vita a fost... citeste tot

-------------------

Prime este restaurantul cu meniu de tip american din hotelul Radisson, cu putine feluri, cele mai multe din si in jurul carnii. Poate rivaliza cu oricare dintre restaurantele hotelurilor de top din marile capitale ale lumii. Au spus-o, in primul rand, multi clienti straini ai Radissonului, care stiu bine despre ce vorbesc. Chiar daca specialistii vor putea gasi diverse imperfectiuni la mancare sau servicii, clientii obisnuiti, chiar si cei mai avizati, cu greu le vor sesiza. Preturile sunt foarte mari (e printre cele mai scumpe restaurante din Bucuresti), insa primesti in schimbul lor lucruri pe care le poti cumpara in putine alte locuri in Bucuresti. Merita drumul pana acolo, mai ales atunci cand vrei sa mergi la sigur cu o masa importanta. (GB - octmbrie 2010)
Localizare Restaurant Prime (Hotel Radisson)

Calea Victoriei 63, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?


Da…tot vad foarte multe comentarii la adresa serviciilor si stiu ca majoritatea sunt intemeiate, exceptand poate cretinii care nu pot inghiti pana nu comenteaza ceva la adresa personalului. Tin sa mentionez ca am lucrat timp de 14 ani in domeniu, majoritatea in restaurante “de top”. Foarte mare atentie, aceste servicii proaste sunt datorate in mare parte faptului ca angajatii sunt nemultumiti de conditiile de munca si salarizare, in plus sunt injurati si batjocoriti de toate scursurile umane, incepand cu patronii , sefi de sectii si mai stiu eu ce manageri si terminand cu clientii, care din punctul meu de vedere sunt majoritatea niste cretini si parveniti. Multe din aceste “recenzii” sunt facute in necunostiinta de cauza…am observat insa cateva aspecte interesante, de mentionat cele ale domnului GB, care are numai cuvinte de lauda. Domnule GB, eu am avut marele ghinion de a ma ocupa de una din “degustarile” dumneavoastra si spun ghinion dintr-un motiv lesne de inteles: in primul rand creati o agitatie in randul patronatului…care evident este resimtita de personal…o agitatie si un stres exagerat. Inafara faptului ca am fost injurat ca la usa cortului de paron, mi s-a mai aplicat si o corectie fizica datorita faptului ca am indraznit sa il contrazic (am demisionat imadiat ce am terminat cu masa dumneavoastra). Am insa o sugestie, cand mentionati cat costa meniul de persoana in dreptul fiecarui restaurant, specificati va rog si cat procentajul exact din tips pe care chelnerii in dau afara, de obicei tot patronilor (exemplu: caru’ cu bere si toate restaurantele city grill- peste 50%, si sunt nenumarate restaurante). In concluzie: nu stiu cum va puteti rezerva dreptul de a da sfaturi in legatura cu mancarea sau serviciile din restaurante de vreme ce sunteti tratat cu totul altfel decat ceilalti clienti, nu aveti nici un drept sa dati calificative, poate doar o parere care oricum nu poate fi luata in considerare de cunoscatori;).

Reply

cumpar retetar si’mi fac acasa… eu n’am cetatenia romaneasca ca sa’ngras strainii in tara mea!…

Reply

Buna,
Cam cat costa sa mananci la acest restaurant pt 2 persoane?
merci

Reply

M-ati facut curioasa cu atatea laude si controverse :) Cred ca voi da o tura pe acolo, mai ales ca am auzit ca au niste deserturi fabuloase :)

Reply

    Deserturile sunt intr-adevar fabuloase.
    Carnea de vita, desi excelenta, mi s-a parut totusi pe locul doi, dupa JW Steakhouse.
    Lista de vinuri e f bogata si profesionist alcatuita, desi preturile……

    Reply

cam scump pentru buzunarele noastre. am mancat mai ieftin la restaurante de nivel inalt din afara tarii…

Reply

Exagerat de scump pentru Romania. Preturile sunt asemanatoare sau poate un pic mai mari decat la restaurante bune in NY, Paris sau Toronto. Sa nu uitam ca este totusi Romania. Poate doar mafiotii locali si ceva manageri corporatisti. Si bineinteles putini curiosi cu gusturi culinare fine ce poate incearca o data, max doua ori meniul lui Prime.

Reply

    Ai fi surprins sa afli cati “manageri corporatisti” (ce termen iesit din frustrarile unui calic!) sunt in Bucuresti si-n Romania. Probabil esti tare ofuscat pe toti cei pe care-i vezi la costum purtand un diplomat, caci ii vezi ca pe niste “corporatisti” execrabili. Nu te opreste absolut nimeni sa mananci ieftin si sa te holbezi cu jind prin geamurile restaurantelor scumpe. Pofta mare!

    Reply

Informatii interesante despre George Butunoiu, cel viteaz, care primeste 1000 Eur pt. o cronica pozitiva http://www.simplybucharest.ro/?p=7643

Reply

    Andreea
    Articoul respectiv e o aberatie plina cu injuraturi unde toti frustratii se simt lezati ca a indraznit cineva sa-si faca un mic bistro si ii doare rau la cap ca omul a indraznit sa-si lase si cainele in restaurant (lui!)
    Eu personal daca as fi ala care a scris articolul m-as uita in oglinda bine de tot

    Reply

      cum a primit autorizatie de functionare? Are asa ceva? Nu exista asemenea bucatarii de restaurant sa fie autorizate

      Reply

Cred ca cei care postati pe aci ar trebui mai intai sa inavatati sa si scrieti corect romaneste ..totusi ….

Reply

Un restaurant excelent, de departe cel mai bun steak-house din Bucuresti. Cum o fi ajuns steak-house-ul de la Mariott castigator, numai Dvs Dle Butunoiu stiti. Steakhouse-ul de la Mariott este neingrijit, cu ospatari care “dont give a damn”, cu niste flacai care nu isi inteleg rolul in bucatarie, iar rezultatele sunt dezastruoase. Prime de la Radisson rules!

Reply

    Nu te grabi… Prime are cea mai buna vita europeana (Hereford – irlandeza, pe care unii o considera cea mai buna vita comerciala din lume (in afara celei japoneze, care nu e in categoria “comerciala”), si sunt singurii din Bucuresti care o au, se pare), pe cand JW Steakhouse de la Marriott si cele doua Red Angus Steakhouse au Black Angus din SUA, pe care altii o considera, de asemenea, cea mai buna vita din lume, alaturi de cea argentiniana. Asadar, cele 4 restaurante din Bucuresti au cea mai buna carne de vita din lume, fie ea cea americana sau cea irlandeza, si nicio afirmatie de genul “… de departe mai bun…” nu poate sta in picioare daca ne referim exclusiv la mancare. Ca or fi diferente de servicii, de ambianta, de preturi sau de alta natura, e posibil, insa nu cred ca la ele te rerereai. De aceea si toate cele 4 restaurante au aceeasi not la mancare pe restograf, si anume nota maxima. GB

    Reply

      Domnule Butunoiu,
      Exact la serviciile deplorabile ma refeream. Pe langa faptul ca”carnea”la care faceti referire, si pe care o cunosc din desele-mi vizite in Statele Unite, era gatita deplorabil. Vacutele acelea au murit degeaba, ajungand pe mana unor neaveniti. JW Mariott, de altfel nu are nici un restaurant care sa merite sa fie intr-un hotel de 5 stele, parca.
      In continiare, Prime de la Radisson, este DE DEPARTE cel mai bun steak din Bucuresti. Parerea mea umila de client gurmand care manaca cam 90 % din timp in restaurante caci cariera nu-mi mai lasa timp si de bucatarie.

      Reply

      Aveti dreptate. Kobe sau Hida beef sunt insa “de departe” mai bune ca rasele mentionate (valabil probabil si pentru multe alte soiuri ce poarta nume de regiuni din Japonia).

      Pacat ca in Bucuresti se gasesc asa de rar, acum s-a inchis si Maiko (nu ca ar fi fost top quality dar macar era un Wagyu mai de doamne ajuta).

      Referitor la JW si Prime, am fost de cateva ori in fiecare locatie si parerea mea este ca JW Steakhouse este superior dpdv al mancarii.

      Reply

MANCAREA ESTE FOARTE BUNA, SERVICIUL ESTE BUN.
SA NU INTELEGETI CA VETI AVEA VRE-O AVENTURA GASTRONOMICA FABULOASA, DAR VETI MANCA PROBABIL CEA MAI BUNA ‘FRIPTURA’ DIN ORAS.

NU TIN MINTE SA MA FI DERANJAT LISTA DE VINURI, DECI AM BAUT BINE…

DESIGNUL ESTE UNUL CORECT, FACUT DE NISHTE PROFESIONISTI.

ATMOSFERA NU A FOST PE GUSTUL MEU DAR ASTA ESTE STILUL, DEPINDE DE MOOD SI PROBABIL DE CE VECINI NIMERESTI PE LANGA.

(APROPOS DE VECINI DE MASA, ODATA LA BENIHANA, LA O MASA DE TEPAN INVECINATA, ERA ADI MINUNE DACA VA VINE SA CREDETI… TARE NU? :) )

Reply

felicitari NICU Dragnea(menager)pentru minunata ta echipa!!!!

Reply

Sunt ceva mai circumspect in a lauda acest restaurant al unui lant hotelier simandicos. Restaurantul nu are specificitate. Chelnerii, oameni tineri, cam fara stil si maniere elegante. Mancarea este mangeabila pentru a folosi un barbarism specific lipsei de personalitate si fantezie in alcatuirea meniului. Nu va recomand acest restaurant decat daca aveti vre-un unchi cu bani si papile gustative vestejite. Multi bani pentru o calitate pe care o gasesti la jumatate de pret la mai putin de un km. pe Calea Victoriei. Lista de vinuri este cam scurta pentru o carciuma cu pretentii. Vae Victis!

Reply

    Daca o lista de vinuri cu 150 etichete este scurta, inseamna ca tu nu sti despre ce vorbesti, mai documenteazate inainte sa faci aprecieri idioate pe aici. Referitor la mancare probabil ca, tu ai fost si ai mancat o salata dupa care ai tras alta concluzie idioata.

    Reply

Extraordinara friptura de vita irlandeza Hereford Rib-Eye!
Impresionanta colectia de vinuri!
Ca o mentiune, Executive Chef-Bernd Kirsch si Sous-Chef-Sorin Bontea.

Reply

Pur si simplu extraordinar!

Reply

felicitari bucatarului sef!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


4 × five =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


6.866.132 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE

Fii la curent cu noutatile despre
cele mai tari restaurante din Bucuresti.
aboneaza-te