Bistro Jaristea (inchis)

Vizualizari 21.615 Vizualizari 
Comentarii 24 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Jan-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 82 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt33138

Bistro Jaristea e noul restaurant al dnei Nicolau, deschis in noiembrie 2010 intr-o frumoasa vila de pe bv. Dacia, aproape de Piata Romana, unde a fost o ambasada sau un consulat inainte. Dna Nicolau are bune reflexe de business, in general, si de marketing in special, si stie sa faca lucrurile cum trebuie. Spun asta chiar daca eu am avut o experienta memorabila cu celalalt Jaristea al ei, brandul principal, despre care am si scris mai in detaliu. Insa asta nu a facut ca restaurantul sa-i fie plin zi de zi - e drept, si pentru ca multi din competitorii dnei Nicolau mai au inca mult, mult de invatat. Deci, cu experienta de la celalalt Jaristea inca proaspata in minte (nu o voi uita cat voi trai...) am intrat cu inima stransa in noul restaurant. "Bistro" e un fel de a-l alinta, ca e un restaurant in toata regula, pe doua niveluri, cu multe sali, camere, camarute si salite. Ba, mai are si un Jaristea Express, unde dna Nicolau le vinde mancare ieftina celor care vin cu sufertasul. Vila e bine renovata si foarte frumos amenajata, aproape de stilul vechiului Jaristea. Atmosfera e deschisa, foarte placuta si ea, am vazut destul de multi clienti pentru un restaurant deschis de mai putin de doua luni. Meniul romanesc e bine gandit si incape pe o singura pagina. Mancarea e destul de buna si bine prezentata, se vede ca dl Nicolae, cheful bistroului Jaristea, a luat lucrurile foarte in serios. Probabil ca majoritatea felurilor sunt facute de la un capat la altul la ei in bucatarie, asa arata in farfurie si la gust. Cateva au fost foarte bune, foarte aproape de adevarata bucatarie romaneasca traditionala, altele mai "de oras" au ramas in farfurie, in buna parte pentru ca mancaseram destul. Serviciul a fost si el bun, cu niste chelneri tineri si infinit mai placuti decat cei cu mutre de interlopi de la Jaristea celalalt. Preturile sunt bune la Bistro Jaristea. Nu vad niciun motiv pentru care dna Nicolau nu ar avea si acest restaurant plin in fiecare zi, mai ales cand stiu care sunt celelalte optiuni in materie de gastronomie bucuresteana. (GB)

Localizare Bistro Jaristea (inchis)

Henri Coanda 5, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




O fanfaronada ieftina, buna pentru straini sau parveniti. M-am incapatanat sa merg in vechiul local…nu pot spune ca am mancat rau, dar nici nu m-a dat pe spate. Si-au dat grav cu firma in cap cand mi-au bagat pe gat aperitive…chipurile facute chiar de patroana. Iar circul cu Bucurestiul de altadata este fals si penibil. Cat despre decor…nu e greu sa pui pana le refuz mobile vechi pline cu vase si farfurii. Doamna vrea ceva, dar nu ii iese. Cuvinte din trecut, decor aglomerat si cam atat.

Reply

Salutare,un comentariu succint, BISTRO JARISTEA CA SI JARISTEA condus de COANA cum ii spune ca pseudonim ca cel cel va mai putea auzi ii va plange curul in lacrimi…..o familie mama si fiu de parveniti dornici de imbogatire fara nici o pregatire totul e mascarada si cel care s-a prins de acest lucru cu privire la arta gastronomiei a doua oara nu s-a mai pacalit.
totul este o circoteca ieftina…..sigur si-au strans un cheag de la fraieri dar cat sa tina…..
Daca traia CEAUSESCU ii baga la mititica de mult pentru evaziune fiscala.
RUSINEEEEEE SA VA FIE NEAM DE …………..

Reply

S-a inchis de aprox 2 luni. :)

Reply

    Tu cine esti Tudorele??? Te bucuri??? Nu gasesti loc ca Bistro in zona…. Asta e…. 2 pareri proaste din toate comentariile…. Deci? Uitati-va la celelalte pareri…. Cele adevarate…

    Reply

      Terchea-berchea esti tu…. Ma intreb daca ai terminat o facultate sau daca stii sa vb si in engleza sau italiana sau spaniola!!!!! Ospatarii de la Bistro stiau sa vb o limba straina iar sefii de sala au lucrat unde tu nici nu visezi sa ajungi vreodata, poate doar sa stergi geamurile sau sa parchezi masinile (asta daca ai carnet!!)….. Tarile straine unde au lucrat sefii de sala tu le vezi televizor 😛

      Reply

Buna,

Mai exista acest restaurant? La aceeasi locatie? Nr de tel de pe site nu este valabil iar la adresa de mail sau pe facebook, nu raspunde nimeni. Pot sa merg acolo la o cina cu 3 pers fara rezervare?

Reply

Inspirat de Restograf si Tripadvisor am rezervat saptamana trecuta o masa la Bistro Jaristea. Proasta inspiratie!.. Invitatii mei la masa erau 4, ne-am ridicat de la masa nesatisfacuti in 5!
Pe scurt: zacusca si salata de vinete erau in mod clar din “galetuse” cumparate la supermarket (in plus vinetele nu aveau nici un gust); am cerut si niste vinete coapte cu branza de capra: am mancat tot insa sincer cu fiecare inghititura pe care o dadeam pe gat am avut tentatia de a ma opri.. Ne era foame insa asa ca am terminat toata painea (niste chifle din faina integrala care cu doua zile in urma trebuie sa fi fost delicioase,erau moi si ti se lipeau de dinti dar in momentul ala era tot ce aveam mai bun pe masa).
Felul principal a venit dupa ce ni s-au lungit uechile de aproximativ 5 coti fiecaruia dintre noi. Rezumat: 1. curcan cu pere (curcanul ok, nimic special, para in momentul in care a fost taiata a rezultat a fi stricata 80% la interior); 2. rasol cu cartofi: carnea comestibila dar nesuculenta, in mod clar provenea de la congelator, insa partea cea mai proasta erau cartofi presarati cu branza: cartofii aproape reci iar branza se intarise deja pe cartofi; 3. parjoale cu pure: parjoalele uscate, iar in pure nu exista urma de unt sau lapte; 4. limba cu masline: ni s-a spus ca e prajita in tigaie, de fapt era o tocana cu sos de rosii, comestibila pt cineva caruia ii e foame doar; 5. muschi de porc umplut cu cartofi: si aici cartofii reci prajiti impreuna cu sunca afumata (cand pui afumatura in meniu tre’ sa o scii d-nul “chef”, sunt o multime de oamenti carora afumatura nu le place); de la descrierea din menu muschiul parea umplut cu cartofi, insa era umplut cu un fel de kaizer; carnea de porc era tare, aproape rece.
Aproape toti au refuzat sa ceara si desertul (loc mai era destul avand in vedere resturile din farfurii si faptul ca am saltat primul fel): au fost comandate doar o protie de tort Jaristea (specialitatea casei, un fel de dulce de cofetarie comunista cu gust de margarina) si o placinta cu mere (care la prima vedere si degustare parea chiar buna, insa a doua zi dupa ce toti 5 am pus la socoteala ce am gustat si ce nu facand taote combinatiile necesare, se pare ca durerile de stomac – pe care, va jur, eu le am inca si acum dupa 2 zile – ni le-a provocat fie salata de vinete de la supermarket fie placinta cu mere..)
Concluzie: un pic peste 550 RON de plata (dintre care ce e drept 2 sticle de Feteasca neagra de o calitate excelenta ce ne-au ajutat substantial in a trimite in jos pe gat nodurile de mancare ce ni se formau in gura); Inutil a spune cat de rau mi-a parut ca dupa 3 zile minunate in Bucuresti cu prieteni care nu mai vazusera niciodata capitala sa trebuiasca sa inchidem micul sejur cu o atat de proasta experienta..

Reply

      totul e o minciuna… un om care habar nu are sa scrie isi da cu parerea in privinta unui restaurant si a preparatelor culinare? 1.rasolul nu este cu cartofi – poate acest specialist in arta culinara a comandat haotic.
      2.muschiul de porc IMPANAT – asta este cuvantul, nu ,,umplut cu cartofi”.
      3.toate deserturile sunt de casa, precum si preparatele de la gustari.
      In privinta painii PERFECTA DREPTATE…
      Apoi GOGUSHOR esti un cretinoid sa crezi ca ai avut dureri de stomac din cauza Bistrolui…. Poate de la romana invatata cu femeia de servici sau de la cursurile si scolile din Franta…
      Mentionez ca sunt un fost angajat, din pacate pentru Bucuresti acest local isi cauta o relocare poate si din cauza acestor oameni care nu stiu sa aprecieze valoarea… sau sunt RAU INTENTIONATI…
      Apropo ,,gugustiuc murat,, serviciile sunt de 7 stele…

      Reply

        1.muschi de porc IMPANAT, servit cu cartofi TARANESTI…. asa apare in meniu SPECIALISTULE….
        Daca esti atat de cunoscator facand o analiza COMPLETA a preparatelor trebuia sa stii reteta pentru muschi de porc impanat, durata de preparare, precum si cartofii TARANESTI – TARANOI INCULT…
        ITI DORESC CA SA TE DOARA STOMACUL DE CATE ORI TE GANDESTI SA SCRII ASEMENEA PROSTII PENTRU BANI SAU PENTRU CA ESTI VREUN CONCURENT OBOSIT CU MANCARE LA PUNGA….
        2.in cazul in care nu stiai exista Gurmand Express cu mancare take away – consulta dictionarul – in fiecare zi de luni pana vineri. Asadar mancare proaspata , NU EXISTA MANCARE CARE SA RAMANA DE PE O ZI PE ALTA.

        Reply

am fost recent la bistro cu niste prieteni si am fost surprins sa vad ca au schimbat meniul cu unul mai variaqt zic eu. am incercat rulada de cascaval afumat si pieptul de curcan cu pere, o combinatie neobisnuita dar buna, cu carne f frageda. recomand!

Reply

E alegerea mea preferata si il recomand in special strainilor veniti in Bucuresti, apoi pentru intalniri oficiale si nu in ultimul rand sa merg impreuna cu cei apropiati, chiar potrivit pentru intimi. Am fost de curand sa vizitez pentru viitoare organizari de mici evenimente si am fost impresionata…are tot ce isi doreste un pretentios sau obisnuit al localurilor de lume buna! Si am fost in aceste zile in aceasta superba amenajare si reunire de arta antica, decorativa si culinara, unde serviciile au fost la inaltime, personalul se intrece pe sine iar arta culinara este la ea acasa.In plus imbina oferte unice de vin specifice si traditionale…brand “Jaristea” sau unele doar aici pot fi savurate….

Reply

am ajuns si eu aici in urma unei campanii pe pagina lor de facebook, auzisem de mult de ei, insa m-am ferit pt ca auzisem si ca au preturi exorbitant de mari… mare mi-a fost mirarea cand am ajuns si am vazut ca au preturi normale pt bucuresti, insa felul in care arata locul si servirea sunt EXCEPTIONALE. rar intalnesti asemenea conditii! foarte bun!

Reply

am fost cu ai mei aici si a fost dragoste la primul gust!!! am baut un vin alb exceptional, o limonada super-buna si am mancat o rulada de branzeturi ardeleneasca si mancarica de gutui!!! f.f.f.buna! va recomand cu caldura!

a, personalul e f. amabil, am ramas profund impresionata!!

Reply

Am fost o singura data aici si am mincat impreuna cu familia mea placinta cu creier care a fost excelenta, budinca cu brocoli , deasemenea f bun dar si o tuslama care nu mi-a placut deloc fiind fara gust si chiar gretoasa. Personalul este amabil dar nepriceput in a recomanda un fel de mincare, de vin nu mai vorbesc. Mi s-a parut cam scump pt ceea ce ofera dar este central, ambianta placuta si per ansamblu mincarea nu e rea daca stii ce sa comanzi.

Reply

pentru mine bistro e locul perfect pentru iesit cu colegii sau pentru o seara romantica.au o ambianta perfecta,chelnerii sunt zambitori iar mancarea este buna de fiecare data!

Reply

Merg la Jaristea cam o data la 2 luni.M-a frapat servirea impecabila,ospatarii sunt foarte amabili,adevarati profesionisti.Imi place cum au renovat si decorat vila.Baia e superba!Felurile mele preferate de la ei sunt ciorba de salata cu afumatura (care acum am inteles ca e scoasa din meniu) si crapul cu mamaliguta si usturoi.10 cu felicitari din partea mea.Cu siguranta voi reveni pentru ca e restaurantul meu favorit!

Reply

Am fost si a treia oara la Bistro Jaristea cu ocazia unei onomastici in familie. Am avut parte de o servire buna si prompta, de ospatari care au facut tot posibilul sä ne faca vizita acolo cät se poate de placutä si doresc sä le multumesc incä o datä pe aceasta cale. Mäncarea a fost forte buna si acest lucru l-au confirmat toti invitati. Meniul este bine structurat, contine doar atätea feluri de mäncare incät fiecare sä pota mänca ceva pe gustul lui, nu sunt mai mult de 25 de feluri din care poti alege si exista un meniu separat cu friptura la gratar. Noi am mäncat din fiecare cäte ceva: friptura de vita, jumäri de somn, vräbioarä de vitel, crap la cuptor, piept de berbecut. Cäteva persoane au servit si gustare de care au fost deasemenea incantate. Preparatele servite sunt gatite dupä parerea mea in totalitate in bucataria restaurantului, acestea arata si au gustul mäncärii proaspät preparate, iar acest lucru incänta cel mai mult pe oaspeti. Atmosfera restaurantului este foarte placutä si nobilä, de la ora 19:00 se canta live la pian. Din iunie preturilie au fost majorate cu ca. 25%, dar sunt incä bune in raport cu calitatea, aici nu trebuie sä uitäm ca ne aflam in inima Bucurestului. Vizita noastra la Bistro Jaristea a meritat pe deplin chieltuiala si voi reveni cu mare placere in speranta cä acest local foarte placut sä-si pastreze calitatea. Nu pot decät sa va sfatuiesc sa vizitati aceest local.

Reply

o mancare intr-adevar extraordinara, dar si extraodinar de scump

Reply

am fost pana acum de doua ori la bistro jaristea. mi-a placut atat ambianta deosebita, o vila veche, renovata si aranjata simlu dar cu gust, cat si mancarea. raportul pret calitate este foarte bun. ospatarii sunt bine scoliti, dar mai trebuie sa castige experianta in relatia cu clientii. la ultima vizita am fost poftiti mai mult sau mai putin sä parasim localul cu toate ca era o zi de vineri la ora 23. dar mancarea este cum am spus buna, cu specific romanesc traditional vechi si aceasta ma facut sa uit de micile neplaceri. am gasit in meniu cateva feluri de mancare pe care le credem disparute din bucatariile restauranterlor din romania : ghiveci , mancare de bame, limba de vitel cu masline. eu am mancat o friptura de vita la cuptor foarte frageda si buna. la a doua vizita am probat,la indrumarea ospatarului, friptura de berbecut la gratar, care a foast deasemenea foarte buna. prajitura la desert a fost si ea gustosa. in speranta ca voi reveni curand la bistro jaristea,va sfatuiesc sa incedrcati acest local cu partenera, prietenii sau partenerii de afacere.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five × 1 =



Taguri: , , , , , , , , , , , ,