Restaurant Caru cu Bere

Vizualizari 35.917 Vizualizari 
Comentarii 24 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Aug-10)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 149 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Stavropoleos 5, BUCURESTI


021.313.75.60, 0726.282.373

Site detalii

Galerie Foto

Autoportret

Beraria din Strada Stavropoleo este un loc incarcat de traditie unde fiecare obiect are propria poveste. Este unul dintre putinele locuri ale Bucurestiului unde parca nu s-a schimbat nimic, iar arhitectura aminteste celor care-i calca pragul de ce Bucurestiul a fost considerat odata Micul Paris. Pe langa berea fabricate dupa o reteta originala secreta, Caru’ cu Bere este faimos si pentru cele mai gustoase specialitati culinare. Specialitatea casei au reprezentat-o mult timp crenvurstii cu hrean, din care se consumau zilnic tone întregi si pentru al caror hrean, trecut prin razatoare,au lacrimat multe generatii de ospatari. Frankfurterii, salata de boeuf, ridichea neagra si maslinele oferite gratuit langa bacteria de vin au dat multora o placuta dependenta. Cladirea care gazduieste restaurantul este declarata Monument de Istorie si Arhitectura, nu degeaba fiind considersata o emblema a orasului Bucuresti.

Pe scurt27943

Caru cu Bere e afacerea care l-a imbogatit cel mai mult pe Dragos Petrescu. Si nu din greseala sau printr-un mare noroc, asa cum li s-a intamplat multora, ci pentru ca dl Petrescu face lucrurile foarte diferit de felul in care le fac cei mai multi patroni de restaurante din Bucuresti, adica foarte logic. Ba, chiar banal de logic, as putea spune. Sa tii zi de zi plin-ochi un restaurant cu 500 de locuri nu e la indemana oricui... Dragos Petrescu stie ca daca atmosfera e buna (si la Caru cu Bere e o atractie mult mai mare decat mancarea), atunci ce mai ai de facut e doar sa fii atent ca mancarea sa nu fie prea banala. Foarte putini cauta "fine dining" in Bucuresti, oamenii vor mancare rezonabil de buna, deosebita intr-o oarecare masura (ca meniu, preparare si prezentare) si la preturi mici - si toate acestea intr-o atmosfera foarte destinsa, informala, vesela, galagioasa (sic!). Or, chiar asta le da Dragos Petrescu sutelor de clienti in fiecare zi. (GB)

Recenzii & Articole

Cine este cel mai longeviv ospatar din Romania si in ce restaurant lucreaza   
(Jun 2016)

Caru' cu Bere este unul dintre cele mai vechi restaurante din Romania si cel mai vechi restaurant functional din Bucuresti. Istoria locului si felul in care arata face ca restaurantul Caru' cu Bere sa fie si unul dintre cele mai populare localuri din Centrul Vechi si primul pe lista must see a...
........................................................................................................ citeste tot


25 de localuri din Bucuresti pe care orice turist ar trebui sa le viziteze   
Restograf (Feb 2016)

In ultima perioada am tot descoperit articole in presa straina care recomandau turistilor unde sa manance sau ce localuri sa viziteze cand ajung prin Bucuresti. Acest lucru ne-a facut sa ne gandim ce locuri am recomanda noi turistilor din Bucuresti. Am pus pe hartie 25 de locuri, dupa urmatoarele...
........................................................................................................ citeste tot


Caru' cu Bere, restaurantul cel mai reprezentativ pentru Romania   
(Feb 2016)

Site-ul american Thrillist.com a realizat o lista cu cele mai reprezentative restaurante pentru tarile din Uniunea Europeana. Criteriile folosite pentru realizarea acestei liste nu sunt foarte clare, dar s-a specificat ca "nu au contat stelele Michelin", ci doar ca localurile respective sa fie ...
........................................................................................................ citeste tot


Care sunt restaurantele din Bucuresti in care s-au dat cele mai multe checkins   
(Dec 2015)

Din pacate sau fericire, smartpohne-ul a devenit unul dintre accesoriile cele mai folosite atunci cand iesim la masa. Astfel, am fost curiosi sa vedem care sunt localurile din Bucuresti unde s-au dat cele mai multe checkins. Ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la ...
........................................................................................................ citeste tot


10 restaurante din Bucuresti unde poti sa bei must   
Restograf (Sep 2015)

Anul acesta, toamna ne-a cam luat pe nepregatite. Astfel ca nici n-am avut timp sa ne gandim la bunatatile care vin odata cu aceasta, pentru ca gandul ne-a ramas la zilele insorite de vara. Insa, ca sa nu lasam astenia si melancolia sa ne intre-n oase, ar fi cazul sa ne tratam cu un pahar bun de...
........................................................................................................ citeste tot


Restaurantele castigatoare la HT&L Investment Conference   
(May 2013)

La Hotel Tourism & Leisure – Investment Conference au  fost premiate cele mai eficiente si inovative proiecte care au marcat evolutia industriei ospitalitatii si turismului din Romania. Castigatori editiei 2013: Restaurantul anului (restaurante selecte, de lux) / The restaurant of the year...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti pe 2011   
George Butunoiu (Dec 2011)

Saptamana trecuta au fost anuntate si inmanate Premiile Restograf pe 2011 restaurantelor din Bucuresti cu cea mai buna mancare. Spun “cea mai buna mancare” pentru ca acesta a fost singurul criteriu de evaluare si de departajare. Fara a tine seama, deci, de amenajare, decoruri, atmosfera, ...
........................................................................................................ citeste tot


Marile restaurantele comuniste dupa 20 de ani   
George Butunoiu (May 2011)

Astazi scriu despre cum se simt in capitalism marile restaurante ale lui Ceausescu. Daca s-ar apuca niste sociologi sa prinda intr-un volum gros ce avem noi acum pe Restograf despre gastronomia post-Revolutie, si sa completeze apoi cu istoria comunista si cu cea antebelica a restaurantelor ...
........................................................................................................ citeste tot


Bucataria neoromaneasca   
George Butunoiu (Nov 2010)

Cine a fost chiar si o singura data la tara si a mancat acolo, mai ales de sarbatori, la Craciun sau la Paste, stie ca nu va gasi asa ceva in restaurantele bucurestene, si nici macar nu-si mai bate capul sa caute. De ce nu copiaza cineva pas cu pas ce se intampla la o astfel de masa taraneasca (e un...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Caru cu Bere

Stavropoleos 5, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




In anul 2013 am laudat pe patronul restaurantului Caru cu bere ,daca cititi mai sus .Acum trebuie sa va spun ca restaurantul s-a degradat arata ca o hala plina de interlopi galagiosi si agresivi care stau chiar in mijlocul salii in picioare ci fac bascalie ca pe ferentari.
Sambata 17 oct.m-am dus din nou cu gandul sa ma simt bine dar am fost intampinat chiar la venire de un chelner agresiv si obraznic pe fata caruia se citea ura fata de romani.
Cum am intrat pe partea stanga a terasei l-am intrebat pe chelner daca e ocupata masa la care vroiam sa stau dar mi-a raspuns mai mult decat obraznic chiar cu ura si n-am inteles dece vrea sa-mi strice dispozitia.Era tigan dar totusi n-am inteles dece atata ura pe fata lui.Am plecat inauntru si am gasit o masa libera la etaj si iar am intrebat civilizat daca este libera desi nu avea nicio carte de rezervare pe masa .La fel ,obraznicie de parca vor sa alunge clientii.La intrare deasemenea o fata urata si abraznica pazea intrarea ca un militian.
In fine ar fi mult de spus dar ma opresc si marturisesc ca am jurat sa nu mai vin la Caru cu bere deoarece nici mancarea nici serviciul nu mai e ce a fost iar atmosfera este de sala de intalnire a interlopilor.
Pacat domnule patron atunci am laudat acum dezaprob hotararea Dv de a angaja o gasca de tigani care fac bishnitz cu locurile dela mese.

Reply

Am ales anul trecut acest restaurant pentru o aniversare si mare mi-a fost dezamagirea. Nu imi mai aduc aminte exact ce am comandat…la felul intai o ciorbita care nu a fost extraordinara ci doar comestibila si la felul doi sarmalute cu mamaliguta. Acestea au fost o mare dezamagire foarte uscate si aproape reci. Unele dintre cele mai proaste sarmale pe care le-am mancat vreodata. Desertul a fost si el mediocru. Aceste restaurant nu mai are mancarea gustoasa pe care o avea mai demult. La masa alaturata am putut observa doua doamne care venisera sa manance una dintre ele comandase ciolan afumat cu fasole cand acesta a venit a trebuit sa il returneze pentru ca nu era facut. Sper ca v-ati facut un pic o idee despre restaurant din acest review cu precizarea ca nu sunt deloc o persoana pretentioasa la mancare.

Reply

1879 – ‘La Caru cu bere’ mergi ca la muzeu, e un loc de poveste, au inca un chelner din vechea echipa a restaurantului, in crama canta la nai un baiat care a vazut multe la viata lui, etc, etc. E restaurantul in jurul caruia s-a construit pana la urma toata povestea cu Centrul Vechi – street bar si epicentrul distractiei in Capitala.

Reply

Ma intreb daca toti cei multumiti de serviciile oferite de aceasta unitate ar fi fost opariti cu un ibric de apa fierbinte, scapat din greseala de un chelner afumat,ar fi fost tot asa de incantati?
Eu asta am patit intr-o zi de vineri, februarie 2015.
Dar am fost linistit de d-na brand manager Cocias Cristina: „Domnule si eu am fost arsa si stiu cat costa un tratament de arsura, cu 1-2 sute de lei va putem recompensa!” Restul este stiut. de ce dracu ai plecat de acasa!
Poate cineva o sa constate ca spatiile dintre mese si de acces sunt ca-n cimitirul vesel, te împiedici la tot pasul

Reply

Mancare scumpa, servire slabutza, portii mici … Nu SE MERITA !

Reply

Am fost de nenumarate ori aici, de multe ori era f aglomerat si cu toate acestea servirea a fost ireprosabila. Mancarea este foarte buna, ciorbele printre cele mai gustoase din Buc si preparatele traditionale la fel. Stiu din surse sigure ca folosesc legume de la mici producatori si asta e o dovada ca se respecta. Fiecare are dreptul la o parere insa mi se par deplasate comentariile negative atata timp cat nr de clienti vorbeste de la sine. Restaurantul e plin chiar si in cursul saptamanii, au niste meniuri foarte avantajoase si cred cu tarie ca este unul din putinele restaurante din Buc care are un management bun si care isi respecta clientii.

Reply

Sigur cel mai faimos restaurant din Bucuresti, din Romanaia . Cea mai grozav raport pret – calitate – atmosfera – servicii. Cea mai deosebita locatie de prin centrul si estul Europei. Ciolanul nu are concurent cunoscut de mine sau cel putin aflat.
Sunt fericit ca exista in Romania – Bucuresti si ca ne putem mandri cu el.
Bravo !

Reply

am citit comentariile deja publicate si sunt surprinsa, cred ca nu fac dreptate restaurantului si nici mancarii! Parerea mea e ca merita incercat!

Reply

Nu ma așteptam ca un restaurant cu tradiție și pretenții- “CARU’ CU BERE” sa ceara sa se plătească punga de hârtie în care se ia acasă ce nu poți consuma din comanda! 1 LEU! Argumentație: “Si la Mega Image plătiți punga”. Jenant! oare managerii restaurantului știu acest lucru?

Reply

    Horia,

    In mod normal oamenii mananca atat cat pot si cu rare exceptii este frumos sa-ti iei mancarea la “punga”. Mai stiu unii nesimtiti care se invita la masa, comanda cat nu pot manca si apoi pun chelnerii sa le dea mancarea la punga (iar cel care a facut gresala sa-si invite “prieteul” plateste. Totusi este dreptul fiecaruia sa faca acest lucru de vreme ce plateste (sau li se platste da catree vreun prieten naiv). Dar trebuie sa intelegi ca “punga’ costa. sau vroiai sa o iei direct pe tipsie de argint ?
    Carul cu Bere ramane un loc bun de petrecut in Bucuresti !

    Reply

acum cativa ani, la o plimbare pe jos de la inter spre patria, undeva pe o straduta in dreapta , am gasit un local- chelsea; arata bine, stil englezesc, mancare buna.

Reply

Este un oarecare Adrian care spune ca e mai norocos si a fost servit nu stiu cum dar este tipul de mitocan care se gudura pe langa cineva pentru a avea prioritate fata de altii.Este marlanul care incearca sa combata criticile altora care sunt indreptatite,un nou fenomen care a patruns in societatea romaneasca odata cu invazia calicilor.

Reply

Pe vremea comuniscmului se manca bine si ma duceam ori de cate ori aveam cumparaturi de facut pe Lipscani,sinberea era buna.Dupa restaurare am fost imediat sa vad cum e .A fost la inceput bine si muzica era aleasa si discreta i-mi placea si chiar l-am felicitat pe patron pentri atmosfera placuta mai ales muzica placuta de toate genurile dar mai ales discreta.Am fost mai tarziu si am vazut o schimbare in rau,fete obraznice si arogante,nu itelegeam dece i-si permit asta caci erau puse acolo sa fie delicate mai ales ca multe scapasera de munca dela tara.

Reply

Dragilor, ca in orice domeniu este foarte greu sa satisfaci pretentiile tuturor clientilor. Todeauna vor fi si oameni nemultumiti sau doar poate ghinionisti. Eu frecventez foarte des aceasta carciuma si nu am avut niciodata probleme, dar poate sunt eu mai norocos, eu si cei aproximativ 2-3 sute de oameni care se delecteaza acolo zilnic, caci poate ati observat ca este aproape plin in orice zi a saptamanii. In plus si strainii pe care ii duc acolo raman impresionati de atmosfera si servicii. Dar, fiecare cu parerea si experienta lui. Oricum la fluxul de oameni care se perinda pe acolo cred ca nemultumitii sunt in inferioritate.
Succes in continuare.

Reply

    Aiurea, strainii raman impresionati de cladire nu de servire/mancare. Mancarea este foarte proasta, cu ingrediente din cele mai ieftine, plina de zgarciuri si ulei din belsug. Painea casei este mizerabila, nu inteleg de ce se mai chinuie sa o faca. Merita de mers acolo la o bere, un spritz…cam atat.

    Reply

Admosfera placuta, decorul superb, o fata canta la vioara desi putin cam tare muzica pt gustul meu
Comandam doua ciorbe de fasole cu afumatura si un platou cu pastrama, carnati, cotlete, toate de oaie + garnitura de cartofi + o carafe de vin alb
Vin ciorbele repede, cam un polonic jumate portia, gust bun dar, fara carne, doar niste suvite ramase, probabil oala cu ciorba fiind pe sfarsite.
Urmeaza marele platou: un fel de carne ce nu am mai mancat pana acum, ceva gen cauciuc care se taia foarte usor dar, nu se putea mesteca, trebuia s-o inghiti asa cum o taiai, nu avea nicio aroma, era doar sarata. Doua cotlete de miel cu damf de incins, probabil vechi, si neprajite, am reusit sa mancam doar unul caci din al doilea curgea sange, un carnacior subtire cu acelasi damf de incins, sigur vechi, o mana de cartofi taranesti aruncati pe un tocator de lemn pe care erau si cele de mai sus. Spun chelnaritei ca nu-mi place comanda, in scurt timp vine un tip ce sa recomandat a fi sef de sala, ma intreaba, ii povestesc, recunoaste ca a verificat la bucatarie si ca asa e si, daca vreau imi pune din nou la prajit ceva, evident ca am refuzat, ne cam pierise cheful. Ne ofera doua cupe cu sampanie din partea casei pt deranj, il refuz politicos fiind pe finalul carafei de vin. In cateva minute apare cu doua deserturi din partea casei cu scuze etc etc. Pacat de istoria localului !
Cost total 128 RON, 2 pers.

Reply

Am fost de cateva ori pe la Caru cu Bere, dar mi se pare extrem de scump, portiile mici, iar la etaj nu ai aer conditionat.. ceea ce este extrem de neplacut… merita sa incerci.. doar ca sa zici ca nu ai fost si aici.

Reply

Am fost de mai multe ori la Caru cu bere, la invitatia prietenilor/colegilor. Am constatat probleme mari in ceea ce priveste servirea: ospatarii uita sa aduca ceea li se cere. In plus, am avut nesansa sa primesc un pahar folosit de la alta masa iar ospatarul sa nege un lucru evident. In cele din urma a spus ca a fost o gluma …. oare cine se amuza ???

Reply

Locul este minunat…
Am fost in ultimul an de cel putin 5 ori(cu grupuri de preteni din strainatate) si de fiecare data am promis ca nu mai revin.
Motive…
O data am primit ciolanul din fasole inghetat la mijloc.Ospatarul mi-a replicat ca se dezgheata greu la nu stiu ce cuptor…probabil microunde…
Alta data am cerut o portie de papanasi la 2 farfurii si pe langa faptul ca “desteptul” care ne-a servit a spus ca dureaza cam mult(20-25 min…ceea ce era o prostie)si ca ar trebui sa alegem altceva, ne-a spus de asemenea ca aduce mai bine o portie si doua furculite ca sa nu-l certe la bucatarie.
Aproape de fiecare data aduceau cate un lucru pe care nu-l comandam in locul altuia si aveau explicatii absolut stupide cum ca este aglomerat si nu face fata bucataria…
De doua ori am plecat lasand cam 2-3 lei tips(de nervi !!!) dar ospatarii nu au parut deloc suparati. Probabil ori sunt prea bine platiti sau sunt obisnuiti sa primeasca pe masura serviciilor pe care le ofera atat ei cat si “cantina”.
Managementul pare de mercenari care merg pe principiul ca sunt destul de multi straini care pot fi prostiti cu atmosfera intradevar speciala a locului si care oricum nu mai revin iar senzatia cu care pleci este ca ai fost “facut” de niste indivizi “smecheri” care vor sa faca bani cu orice pret.
Pacat de de asa locatie ajunsa pe mana unora care nu o merita…

Reply

Local incarcat de istorie. Admirabil restaurat. Parfum de epoca de la primii pasi facuti in local. Toate premisele unei seri placute. Si totusi… Aici, in Romania, omul porceste locul. Chelneri cu mintea scurta, prea scurta pentru a tine minte de sus de la etaj, pana jos la bar, ceea ce li s-a comandat. Sau prea obositi sa urce de cate ori e nevoie scarile inguste in spirala. Oameni incapabili sa inteleaga ca pe canicula nu se poate bea apa calda. Clienti care vor gheata? Niste mofturosi. Si, in plus, mofturosii insista. Fraierii insista. Ce daca e o masa de 12 persoane la care sigur, la sfarsitul seriii, se vor decarta mai mult de 15 milioane? Da-i la dracu’ cu aniversarea lor cu tot! Ce daca n-or sa mai vina prea curand pe aici? Ce, e localul meu? Sunt eu patron? Ma doare-n cur! Cam asta e mentalitatea ospatarilor. Am cerut in repetate randuri apa minerala, pentru ca ni se adusese numai plata si comandasem altceva. In plus, apa era calda! Gheata: doua pahare umplute pe jumatate la 12 oameni!!! Abia dupa o ora ni s-a adus ceea ce am cerut.
Oricum, o bila neagra pentru lipsa de ventilatie de la etaj, acolo unde se aduna toata caldura si tot fumul din local. O seara ratata, un gust amar…

Reply

Locul este impresionant! Mancarea este banala, de cantina…evitati sa comandati painea casei, este o uscaciune scumpa, fara gust si culoare! Serviciul este bun.

Reply

Mergeam des cu ai mei la Caru cu Bere pe vremea lui Ceasca, era un loc unde se manca bine. Am amintiri placute, ambientul era “sofisticat” pentru vremea aceea.
A ramas un restaurant demn de vizite culinare. Papa bun, diversificat, atmosfera placuta, servicii bune, chelneri simpatici, bere imbietoare :) Se pare ca si papilele gustative au un limbaj.

Reply

merg adesea la Caru cu Bere; cam de fiecare data cind am vreun furnizor din alte tari prin preajma, parca ma simt impins sa-l aduc aici sau la mai controversata Jaristea; nu e un loc unde vii neaparat ca sa maninci, desi mincarea e decenta, meniul sub forma de ziar interesant, iar portiile generoase, ci pentru atmosfera, pentru redecorarea care trebuie sa fi costat mult si care reuseste sa te faca sa te simti bine, sa te imbii la vorba si la o halba de bere (desi eu unul sint convins ca vinul are mai multa personalitate, dar nu e locul lui aici); nu e nimic de recomandat in special, nu poti gresi cu nici un articol din meniu, e ceea ce scrie, nimic mai mult si nimic mai putin; mincare neaosa, sa fie masa plina; dar atmosfera si programul artistic din fiecare seara vor fi apreciate de orice musafir strain aveti, credeti-ma ca am testat pe virste si educatii diferite… spectacolul lumii e intotdeauna incitant si aici vei fi, involuntar, in egala masura voyeur si actor; o nota in plus pentru ca ultima oara mi-am uitat la masa, prins de conversatie, telefonul fara de care numai stim sa traim; mi-am amintit vreo jumatate de ora mai tirziu, dupa ce mi-am debarcat musafirii la hotel si m-am intors intr-un suflet la locul faptei, convins fiind ca e un demers inutil, la sutele de meseni ce intra si ies… am fost surprins sa constat ca telefonul meu era bine pus deoparte de seful de sala, dupa ce-i fusese predat de chelner si m-am bucurat ca mai e un loc in centrul vechi unde nu risti sa fii furat; sau ne-au plecat “specialistii” la Barcelona, unde pe rambla e mai profitabil…

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× two = 8



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,