Restaurant Casa Doina (La Sosea)

Vizualizari 43.167 Vizualizari 
Comentarii 13 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 79 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Pozitionat pe soseaua Kiseleff, restaurantul Casa Doina este unul dintre edificiile istorice ce se bucura de o arhitectura aparte, purtand semnatura marelui arhitect Ion Mincu.

De peste un veac „Bufetul de la sosea” isi trateaza oaspetii regeste, punand la loc de cinste rafinamentul si serviciile ireprosabile.

Procesele de restaurare si renovare din anul 2000 l-au pregatit pentru transformarea in actualul restaurant „Casa Doina”, insa valorile au ramas aceleasi.

Va invitam asadar sa pasiti in timp, intr-o atmosfera cu adevarat speciala unde eleganta si bunul gust se imbina perfect cu traditia si parfumul Bucurestiului vechi.

Pe scurt27962

Am revenit de mai multe ori in ultima vreme, in special pentru gradina foarte frumoasa, probabil cea mai spectaculoasa gradina de restaurant din Bucuresti. Casa Doina e un restaurant cu mancare romaneasca, atat taraneasca, traditionala, cat si boiereasca. E destul de buna, au si cateva feluri pe care le gasesti mai rar in alta parte. (GB - iunie 2015)

----------------------------

Luxos, foarte frumos, mancare obisnuita, preturi foarte mari

Casa Doina de la SoseaAm revenit la Casa Doina dupa patru ani si am vazut cateva schimbari semnificative. In primul rand, au reamenajat gradina, e imensa, spectaculoasa, plina de verdeata, mesele nu sunt una langa alta. E, probabil, cea mai spectaculoasa gradina de restaurant din centrul Bucurestiului.

Au umblat si la meniu, l-au extins de la bucataria romaneasca adaugand diverse feluri, multe din bucataria italiana, dar si altele. Asa ca am trecut Casa Doina la specific international acum. Mancarea romaneasca e buna, produsele par de calitate, insa cea "internationala" e destul de comuna, nu prea are de-a face cu bucataria fina, chiar daca e sofisticat asezata pe farfurie si prezentata.

Serviciul a fost diferit fata de ce mi s-a intamplat data trecuta la Casa Doina, cu un chelner dezinvolt si sigur pe el, rapid si eficient si cu o chelnerita stresata si bagata in sperieti, nu stiu de cine. Ma gandisem sa le pun o nota mai mica la servicii cand am vazut un chelner fumand de fata cu clientii, dar le-am lasat nota maxima, totusi, nu stiu de ce...

Preturile sunt foarte mari la Casa Doina, mai ales ca au o mancare mai degraba obisnuita. Clienti au destui, atrasi mai mult de frumusetea locului, presupun.

Casa Doina de la Sosea e, asadar, unul dintre cele mai frumoase si luxoase restaurante din Bucuresti, fara mancare sofisticata insa foarte scumpa. (GB - august 2014)

----------------------------

Casa Doina e, in primul rand, o afacere imobiliara pe picior mare; un mic palat cu una dintre cele mai impresionante gradini din Bucuresti. Meniul romanesc e adaptat unei prezentari mai pretentioase decat e nevoie. Mancarea e destul de elaborata, in niciun caz nu e luata direct din spupermarket si pusa apoi in farfurie dupa o minimala interventie. Poti face bucatarie romaneasca in 2 feluri: 1. aduci prousele de la tara, direct din curtea taranului, de undeva cat mai departe de oras, si le pregatesti exact cum o fac taranii acasa la ei, sa spunem de Craciun sau de Paste. 2. iei produsele de la un producator de incredere (nu de la Metro sau de la vreun supermarket), iei o carte de bucate si incerci un fel de "haute gastronomie a la roumaine". Acum, orice ai face si oricat te-ai chinui in varianta 2, gustul mancarii nu va iesi niciodata la fel cu ce ar iesi in varianta 1. Casa Doina a ales varianta 2, evident, ca de ce sa se complice cu cealalta, atata vreme cat lucrurile merg bine si asa? Prin urmare, a iesit o mancare rezonabil de buna la casa Doina, insa nu una cu care un strain chiar ar putea sa inteleaga ce e aceea buctarie traditionala (taraneasca) romanasca. Insa el (strainul) nu stie, si pleaca incantat, considerandu-se si imbogatit "cultural", pe deasupra. Prezentarea mancarii si afectarea chelnerilor nu au nimic de-a face cu traditia romaneasca. Serviciul e cam arogant, afectat si impersonal, ca sa nu spun plictisit. Preturile sunt mari, nu merita daca se raporteaza doar la mancare. Daca consideri ca platesti si bucatica de natura nebucuresteana din jur, poate se mai justifica. Merita incercata o vizita la Casa Doina, mai ales vara, cand puteti sta in gradina. (GB - octombrie 2010)

Recenzii & Articole

Topul restaurantelor din Bucuresti pe 2011   
George Butunoiu (Dec 2011)

Saptamana trecuta au fost anuntate si inmanate Premiile Restograf pe 2011 restaurantelor din Bucuresti cu cea mai buna mancare. Spun “cea mai buna mancare” pentru ca acesta a fost singurul criteriu de evaluare si de departajare. Fara a tine seama, deci, de amenajare, decoruri, atmosfera, ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Casa Doina (La Sosea)

Bv. Kiseleff 4 (prin Ion Mincu), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Acum citiva ani am fost la Doina. Ne-au dat ciorba cu otet si apoi la felul doi era carne cu sos tot cu otet in el. A fost recodrul de otet pe care l-am mincat vreodata.

O super mizerie de local. Nu am mai revenit de atunci si nici nu mai revin.

Reply

Angajati isi plimba amantele cu taxi si platesc cu vouchere pe care ar trebui sa le folosesca doar ei. Atentie domni patroni. Asti va maninca banii.

Reply

Am fost saptamana trecuta cu niste colegi dupa o absenta de vreo 5-6 ani. Fie mi-au crescut mie standardele intre timp, fie au scazut ale lor, pentru ca mancarea este absolut mediocra, ca sa nu spun proasta si costa exagerat de mult pentru ce ofera. Diferenta este cu atat mai frapanta daca iei in considerare ambianta si modul in care esti servit, te-ai astepta la calitate Michelin…

Bucataria de la Torna Fratre sau Zexe este mult superioara, pana si Caru cu Bere mi s-a parut sa aiba mai mult gust, iar daca vrei si ambianta Lacrimi si Sfinti este o alegere infinit mai buna. Toate astea la o fractiune de pret.

Reply

Am fost de curand. Rezumat: preturile piperate bine, chelnerii afectati de-a dreptul, am comandat un proseco si ne-au adus cea mai scumpa sampanie, micii puteau fi mai bine rumeniti fiindca erau doar facuti-nu cruzi, painicile si untul ne-au fost aduse foarte tarziu, odata cu felul principal, am asteptat tot felul principal ca sa primim si apa plata comandata, desertul a fost nereusit-cel putin, din punctul meu de vedere-profiterol. Poate ca, daca as fi optat pentru tiramisu, as fi mancat macar jumatate de portie. Intr-adevar, e un miros greu de mancare care se gateste, desi spatiul este foarte generos-insa nu persista. Nota 10 pentru spatiile mari intre mese, pentru zona verde creata, pentru arhitectura superba a cladirii, pentru terasa reusita. Mai trebuie lucrat insa si la muzica, astfel incat sa nu fie gen muzica de toaleta sau de lift, cum i se spune. Nu am simtit miros de tei-si nu eram racita-nici eu, nici persoana in compania careia am fost.

Reply

Un restaurant minunat. Am fost de curand si este prima oara cand am prins gradina deschisa. Absolut superb. Mancarea, atmosfera, vinul. Tot. Si acum ca s-a incalzit vremea nu as putea recomanda un alt loc pentru cei care vor sa se bucure de preparate gustoase si raze de soare :)

Reply

Cum echipa bombing.ro s-a ferit sa intre in aceasta bomba exclusivista, fotografiile folosite in articol au fost imprumutate pe datorie de pe site-ul Restograf, iar recenzia lor o puteţi citi aici. [http://bombing.ro/casa-doina-bodega-de-care-ne-ferim-mai-rau-ca-de-apa]

Reply

Locatia este superba, preparatele variate, internationale precum si preparate pe baza de peste romanesc si mediteranean. Chiar am avut de unde alege. Personalul mi s-a parut foarte bine pregatit, intrucat am fost impreuna cu familia, si tuturor ni s-a parut ca a fost foarte atent si grijuliu. Recomand!!!

Reply

Am decis cu un grup de prieteni sa petrecem revelionul la acest restaurant avand in vedere ca ma leaga amintiri de tinerete de aceasta locatie. Am fost foarte dezamagita de ceea ce ni s-a oferit acolo. Muzica prea tare, fum de tigara peste limita suportabilului, spatiu de dans mic, mancare mediocra si nici aceea oferita conform meniului. Am platit un pret prea mare pentru putinul oferit de acest restaurant. Discutiile cu ospatarii si seful de sala pe care unii din grupul meu le-au avut m-au indispus si mai mult si m-au facut sa-mi fie rusine de vesnicul furt care se practica in tara asta sub toate aspectele. Nu voi reveni niciodata in acest restaurant care a fost locul amintirilor placute din alte vremuri…

Reply

Mara pacat! O locatie cu traditie de care chelnerii, administratorii si patronii isi bat joc. Asa cum isi bat joc si de clienti. Voi mai incerca peste 10 ani, poate se schimba ceva, sunt optimista.
Pana acum, ceea ce pot spune: nu ti se aduce mancarea comandata, iar la nota apar lucruri ce nu au fost servite.

Reply

O explicatie succinta a localului ar fi o mizerie comunista. Desi cladirea este draguta, serviciile sunt absolute deplorabile. La intrare am dat de un mosulet care manifesta o atitudine usor inapoiata din punct de vedere psihic ce sustinea ca e patronul localului si ca vrea el sa si parcheze masina langa intrare.Bineinteles ca era fie un angajat nesimtit, fie un “manager deosebit”. Oricum atitudinea generala este egala cu zero.

Reply

Tocmai am fost…Cafeaua americana o veritabila spalatura de vase, stiu un loc la Intorsura Buzaului unde e mai buna….Mirosul insuportabil de mancare (cu usturoi) din sala mi-a taiat orice pofta de mancare (si aveam!!!), am intrat mirosind a curat si am iesit mirosind a usturoi. Chelneri amabili, usor aroganti, lume…oameni de afaceri, ziarista cu Vettovaglia…Pacat de cladire, tocmai am aflat de ce o sa-l ocolesc….

Reply

    tocmai am fost si eu citind-uti reviw-l am comandat cafea americana , si mi-au zis ca nu au si asa era nu era trecuta nicaieri in meniu , cat tine de miros nu exista asa ceva atata timp cat am luat cina in aer liber sub niste tei care miroseau fenomenal

    Reply

Cel mai frumos restaurant din Bucuresti cu cei mai draguti chelneri si cea mai buna mancare!
Ca sa vezi ca sant cei mai buni trebuie sa mergi de mai multe ori si te vei simti nu la fel de bine ci din ce in ce mai bine!
Daca vrei un loc ideal pentru o nunta ca in povesti asta e locul!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


seven − = 2



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,