Restaurant Crama Domneasca

Vizualizari 26.124 Vizualizari 
Comentarii 40 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Oct-10)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 50 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Selari 13, BUCURESTI


021.314.67.37, 0722.291.195

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt28031

Crama Domneasca - Restaurant Voievodal e un restaurant turistic, bine plasat intr-o zona turistica a Bucurestiului, daca putem spune astfel Centrului Istoric/ Vechi. Dupa cum bine va aduceti aminte din vizitele in locurile turistice din alte orase sau chiar tari, nu in astfel de restaurante se mananca cel mai bine, insa te simti ca in vacanta si mancarea nu prea mai conteaza, daca e rezonabila la gust si la pret. Cam asa au gandit si cei de la Crama Domneasca si au facut lucrurile cu cap, adica in asa fel incat sa aiba cat mai multi clienti si un profit maxim. Casa e impresionanta si e foarte bine renovata si amenajata, cu mare priza la public. Tot conceptul e bine gandit, unitar, realizat cu multa cheltuiala, efectul e garantat. Mancarea e buna si, mai ales, prezentabila. Chiar daca multe produse nu par sa fie chiar de acolo de unde ar vrea ei sa te faca sa crezi ca sunt, ci de la supermarket, se vede ca s-a muncit mult la ele ca sa se scoata maximum de efect, adica de gust si prezentare. Asta spre lauda lor, pentru ca majoritatea asa-ziselor "restaurante traditionale romanesti" nu fac decat sa ia semipreparatele de la Metro si sa le bage putin la microunde. Nici nu prea ar avea cum sa fie mai bine de atat la Crama Domneasca, e aproape imposibil sa faci "haute cuisine" intr-un restaurant cu sute de locuri si nici tipul de clientela nu prea se preteaza la asa ceva. Musterii sunt destui, atmosfera e deschisa si zgomotoasa (in sensul turistic al termenului). Cu siguranta ca e de mers la Crama Domneasca. Surprizele neplacute par sa fie aproape excluse, cele placute si foarte placute destul de probabile. E bine de mers acolo mai ales cand vreti sa impresionati pe un oaspete strain. (GB)

Recenzii & Articole

Crama Domneasca & Restaurantul Voievodal Baneasa (prezentare)   
George Dumitrescu (Dec 2013)

Cand a fost deschis Restaurantul Voievodal Crama Domneasca? In urma cu 5 sau cu 6 ani? Restaurantul din Centrul Vechi a fost inaugurat la sfarsitul anului 2008. Ansamblul de incaperi care formeaza Crama Domneasca a gazduit pentru prima data un restaurant in anii '70? Da, mai exact, ...
........................................................................................................ citeste tot


Bucataria neoromaneasca   
George Butunoiu (Nov 2010)

Cine a fost chiar si o singura data la tara si a mancat acolo, mai ales de sarbatori, la Craciun sau la Paste, stie ca nu va gasi asa ceva in restaurantele bucurestene, si nici macar nu-si mai bate capul sa caute. De ce nu copiaza cineva pas cu pas ce se intampla la o astfel de masa taraneasca (e un...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Crama Domneasca

Selari 13, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am fost acum cateva zile cu cativa colegi si nu vom reveni, din cauza raportului cantitate/calitate/pret. Clar nu merita, preturi enorme si portii extrem de mici (pui la ceaun cu tot cu pene si asta nu e gluma)!
Ca au adus ceea ce am comandat in intervale de zeci de minute, fara salate, am fost nevoiti sa asteptam ba sa avem cu toti mancare, ba sa avem toti salatele, ba sa avem toti bautura comandata!
Sarbatoream ceva si a fost interesant sa ciocnim trei cate trei intre noi, paharele cu vin deoarece nu le-am avut toti in acelasi timp ci la interval de minute….
Restul concluziilor le trage fiecare!

Reply

Servirea este ok, felurile de mancare sunt aduse repede, scrumiere schimbate des, ospatarul destul de atent. Servirea si comunicarea = extrem de rece.
Restaurantul arata f bine in interior, foarte aglomerat in weekend seara, mesele sunt prea apropiate, mai ca iti dai coate cu “vecinii”.
Apreciez diversitatea gamei de vinuri. Vinul la carafa este destul de bun si are un pret acceptabil.
Mancarea in schimb este slabuta ca si gust, nume sonore (de, marketing – “fasole batucita”, “tochitura Dracula”) si are un pret destul de mare pt calitatea ei. Taraful este in regula atata timp cat sunt asezati intr-un colt al unuia dintre saloane. Cand incep sa se plimbe printre mese…este jale. Sunt foarte agasanti si enervanti cu insistenta de a se posta langa masa ta sa cante pana te induri sa le dai ceva doar sa plece.
Nu il recomand. Nu este nimic wow, este comun si supraevaluat.
Acum depinde ce asteptari are fiecare.

Reply

Locație superba,mâncare mediocra, servirea ca la noi la romani…Orchestra nu se potriveste deloc cu locația. ..de la mine, nota…hm. .. 5 cu indulgenta

Reply

Interesant restaurant, intr-adevar merita vizitat mai ales in scopuri turistice. Se poate sta in salonul cu taraful, mai la liniste in zona din fata sau mai ales in gradina unde apropierea de zidurile Curtii Domnesti este de mare efect.
Mancarea ok si frumos prezentata, chelnerii amabili dar uneori neatenti. Gama foarte buna de vinuri.

Reply

Păcat o locaţie foarte Frumoasa mancarea foarte proasta personalul foarte arogant muzica Buna dar solista lasa de dorit nici ea singură cred ca Nu se aude este ceva enervant

Reply

DE EVITAT !
Locatie frumoasa dar servirea este execrabila, cel putin la chelnerul peste care am dat noi. Mancarea este undeva de nota 6-7. Lista de vinuri este buna, dar asta nu compenseaza, calitatea slaba a mancarii si aroganta fara margini a chelnerilor. Preturile putin cam piperate. Formatia este departe de ceea ce se vrea a fi “un taraf de lautari”, iar pentru un restaurant elegant mi se par a fi cam agasanti. Se aseaza in jurul mesei tale si incep sa cante, indiferent daca tu vrei sau nu chestia asta, iar apoi asteapta sa ii platesti pentru ca ti-au intrerupt conversatia si asa greoaie din cauza muzicii prea tare, cantata mult prea prost.
Nu recomand locul pentru o cina relaxanta sau de afaceri, dar din pacate nici pentru o seara traditionala. Eventual pentru o TEAPA traditionala.
Parerea mea.

Reply

O singura opinie despre Crama Domneasca,in ciuda mancarii excelente am dat peste un ospatar cu un serviciu excretabil(un baiat slab tuns scurt care servea la terasa).Sunt atatea restaurante bune unde sa alegi,asa ca acolo nu ma mai intorc

Reply

I-am vizitat de curand in cadrul unei cine de afaceri. Calitatea preparatelor este deosebita, lista de vinuri foarte bogata, serviciile sunt peste medie ( am fost in multe alte locuri unde preturile erau duble iar baietii nu cunosteau nici macar meniul ).
Restaurantul are trei saloane bine delimitate cu o crama la demisol iar decoratiunile medievale sunt realizate cu gust.

Reply

Am fost azi 7 Mai 2013. Restaurant foarte placut ca aspect/ amplasare, chelneri ok, mancare aspectuoasa si destul de ok (platourile cu gustari, carnatii romanesti, pestele). Salata de rosii, castraveti, verdeturi mult prea mare. Muzica de pe teresa nu se prea auzea, dar nu parea sa avem de ce sa regretam. Lume multa si straini.Concluzia: merita vizitat.

Reply

    Si eu tot pe 7 mai am fost intradevar un restaurant foarte frumos am fost cu sotia si ink 2 prieteni mancarea nemaipomenita in schimbi chelneri arogantii ,muzik buna da cam tare in special tambalul este putin deranjant in rest totul ok

    Reply

Am fost acum cateva zile impreuna cu toata firma, ne-am simtit extraordinar, ospatarii au fost foarte atenti, mancarea exceptionala. Muzica, violonistul si acordeonistul ne-au incantat cu melodii din toata lumea, exceptie facand cel cu chitara care ne-a refuzat,noi oferind-i si o mica atentie, pe langa faptul ca nu intelegem nimic din ce-a ce canta . Am vrut mai multa atmosfera, am inteles ca mai este un solist care nu prea dorea sa cante, credeam ca este bodyguard. In rest super ok

Reply

    Sunt cantareata de opera am fost la crama domneasca cu un grup de cologii mancarea chiar a fost foarte buna taraful la fel de bun in special chitaristul ne.a impresionat cu mai multe genurii de muzica

    Reply

Mancare de impinge-tava cu preturi imense. Chelnerii ne-au furat de ne-au rupt.Fiind o masa de 10 persoane am pus banii la gramada si nu am citit nota.Am platit salate pe care nu ni le-a adus nimeni(8,5 lei o salata de ardei copti).Chelnerii sateau la masa de langa noi si faceau socoteli…Bucatarul e cel mult bucatar de cantina!Saramura de peste avea 2 cani de lichid si in lichid plutea si mamaliga :O. Tochitura era servita pe paine si desupre avea mamaliga. Locatia superba, WC de 3 stele. Daca vreti beti ocafea sau un ceai! NU MERITA SA MACATI AICI!!!!Portii mici, mancare proasta si scumpa!-14 martie 2013

Reply

Oamenii de la Crama erau pusi pe jegmaneala de la inceputul anilor 90, cand patron era tot Marian Chiata. Nu arata atat de fain locul si poate mancarea era ceva mai buna, dar jegmaneala e aceeasi.

Reply

Locatia frumoasa, mancarea acceptabila, desi ma asteptam la mai mult…Muzica live insa ingrozitoare, in clipa cand a inceput sa cante taraful orice discutie la masa a fost intrerupta…Chelnerii neprietenosi, chiar nepoliticosi. Pacat de locatie…

Reply

Furmoasa locatie Crama Domneasca, pacat ca cei care lucreaza acolo sunt pusi pe inselat si aroganti. Ce-i drept am fost intr-o sambata seara de 3 Noiembrie 2012, destul de aglomerata. La inceput ne-au incurcat rezervarea, dar au rezolvat-o repede adaugand o masa la fumatori. Servirea a fost un dezastru iar bucatele nu au fost deloc alese. Oricum eram dupa o zi lunga de munca alaturi de cativa colaboratori, asa ca am fost ingaduitori. La sfarsitul mesei am avut senzatia ca au adaugat o portie in plus, insa nu aveam de gand sa pornesc o discutie, asa ca am lasat in jur de 10 euro in plus si am vrut sa plecam. Chelnerul vigilent a venit dupa mine si mi-a atras atentia ca spaga este de 10% si nu mai putin. Am facut cateva glume pentru ca daca vroia 10% ma asteptam sa imi schimbe cel putin de 2 ori scrumiera si nu sa o lase sa se umple si macar odata sa vina pana la masa noastra cand il solicitam. Din pacate a trebuit sa alergam dupa ei. Mai mult de atat, la un moment dat au venit un grup de cantaciosi colorati angajati ai localului, care vazand ca vorbim in alta limba la masa au dat pur si simplu navala cu ceva cantari ad-hoc fara sens si fara voce.. Dezastru, insa cireasa de pe tort a venit la final cand iesind cu un gust amar dupa o seara petrecuta in acest local, unul dintre invitatii mei au observat ca ii lipseste telefonul din buzunarul sacoului. Surprizele nu se mai terminau, localul nu are camera video iar chelnerii si cantaciosii colorati se jurau pe toate cele ca ei nu au vazut nimic. Din pacate asta este Crama Domneasca din punctul meu de vedere. Nu as alege niciodata acest loc de azi inainte si nu recomand. Pacat de locatie

Reply

Am avut si eu ghinionul sa aleg ca locatie Crama Domneasca unde sa petrec o seara cu un grup de colaboratori straini. La inceput a fost frumos (seara dinspre 3 spre 4 noiembrie 2012) aglomeratie, atmosfera calda. Era de asteptat ca sa asteptam sa fim serviti un pic mai mult, asa ca ne-am bucurat de ce ne putea oferi localul.. O atmosfera placuta, lumina placuta, fara muzica. A urmat meniul, preturi normale si am comandat. Bucatele nu au fost pe masura asyeptarilor

Reply

Niste MINCINOSI cei de la Crama Domneasca.
Nu am mancat niciodata acolo, deci nu pot zice nimic despre mancare, insa am negociat o masa festiva la un pret, iar cand sa semnez contractul au scumpit pe loc cu aproape 100%.
Oprea, seful de sala, este fie un mincinos, fie nu are autoritatea de a purta negocieri. Pacat de locatie, ca e condusa de niste oameni care se comport ca niste tigani.

Reply

Am fost la restaurantul dvs pentru o cina.. Ce speram a fi de neuitat… Si a fost… IN SENS NEGATIV…
Mancare EXECRABILA! Carnaciorii aveau in ei zgarciuri cat unghia! Mititetii – de neconsumat… Foarte condimentati… Sa fi mascat oare ceva atatea condimente?
Vinul…mla carafa… Deja lungit cu apa…
Nota 2!!
FUGITI DE ACEST RESTAURANT CAT VA TIN PICIOARELE!!!

Reply

Am venit ieri la restaurantul dumneavoastra pe seara si nea intampinat un domn cu chelie pe care lam rugat sa ne ofere o masa pe terasa din spate la care el nea spus asa cu o voce rastita ca nu are mese pt doua pers si la masa de sase pers nu ne poate aseza daca vrem ne da o masa in interior am refuzat si tot el sa suparat si nea spus ca cautam sa il enervam Pacat pacat pacat de frumusetia restaurantului dar cu asa primire lasa de dorit

Reply

Pe data 22 iunie am servit pranzul la restaurantul dumneavoastra impreuna cu mai multi colegi in total am fost 11 persoane am stat pe terasa din spate am fost foarte incantati de locatie si de mancare in schimb neau invadat gandaci va rugam frumos faceti ceva pentru ca este un sentiment urat sa stai la masa si sa mearga gandaci pe langa tine in rest felicitari si tinetio tot asa si cu mancarea si cu personalul va multumesc

Reply

Un restaurant frumos cu o terasa frumoasa mancarea de nota 10 am avut un serviciu pe masura cu un ospatar pe nume mistretu care din 5in5minute ne intreba daca mai este nevoie de ceva si se asigura ca totul sa fie in regula DE RECOMANDAT acest RESTAURANT

Reply

Un restaurant frumos cu o terasa frumoasa mancarea de nota 10 am avut un serviciu pe masura cu un ospatar pe nume mistretu care din 5in5minute ne intreba daca mai este nevoie de ceva si se asigura ca totul sa fie in regula DE RECOMANDAT acest RESTAURANT

Reply

eu am fost ieri, 26 mai 2012 la acest restaurant si:
– chelnerii au fost extrem de gretzosi;
– in timp ce stateam la masa, la ora pranzului, chelnerii faceau aprovizionarea prin restaurant, pur si simplu treceau cu cofragele de oua, traistele cu ciuperci si bacon printre mese;
– am gasit o furnica vie pe platoul cu mititei.

Concluzia mea este una singura: nu recomand localul nimanui, in nicio situatie.

Reply

Decorul foarte frumos, bine amenajat, salonul mare are deschidere spre ruinele Cetatii de Scaun, seara e foarte spectaculos. Am fost cu niste colegi din strainatate si au fost incantati de spatiu.
Servirea asa si asa, chelnerii destul de repeziti (neatenti). Chiflele extrem de proaste aproape uscate), carnea din tigaia picanta mai mult uscata.
Un loc foarte foarte galagios, cu lautari, deci recomandabil numai celor pusi pe “petrecareala”.

Reply

cel mai prost sef donul Nicu inkurca mesele nu stie sa vb cu clienti e capiat traieste intr-o lume ascunsa de apreciat un ospatar Radu e un ospatar amabil si cu bun simt

Reply

Am fost la acest restaurant duminica 20.11.2011 insotit de 3 prieteni la recomandarea unuia dintre ei care frecventa in mod curent aceasta locatie si care ne-a recomandat acest local. Pana sa ne hotaram ce comandam de mancare, am intrebat chelnerul daca ne poate aduce vin fiert. Raspunsul a venit sec, NU. Am cerut o carafa de vin rosu, la care am primit raspuns ca nu e bun, si mai bine alegem o sticla de vin. Dupa insistente am reusit sa primim carafa de vin. Am dorit apoi niste preparate la gratar, unde iar am primit acelasi raspuns “Nu avem”…cu toate ca in spatele lui un chelner servea un platou cu carne la gratar. Se pare ca era o nunta/botez ceva in seara aia. Ok, nu mai intru in amanunte, a fost o seara total proasta pentru noi, iar in momentul in care am intrebat daca putem plati cu card raspunsul a fost “Nu se poate”. Dupa doua minute apare cineva si ne spune daca vrem sa platim cu cardul sa-l urmam. Pacat de locatie, care arata foarte bine, dar serviciile sunt extrem de proaste. Se pare ca aici merita sa vii doar daca ai noroc. A fost prima si ultima data cand am trecut pe acolo, si prima impresie a fost total dezamagitoare pentru mine.

Reply

Am fost de doua ori la restaurant, de fiecare data cu colegi din strainatate. Gasesc ca ca descrierea lui George e cat se poate de corecta.

Reply

O mica “corectura”….numele patronului este Chiata, nu Cheata.

Reply

Am fost aseara la acest restaurant dupa ce am cautat 20 min un loc liber la terasele din jur. Aglomeratie mare si 34 grade desi soarele apunea. In restaurant, aer conditionat si mesele libere toate. M-am speriat initial insa la recomandarea cuiva care mancase acolo cu cateva zile inainte am zis sa incerc totusi. Am trecut prin cateva sali mari si am iesit in curtea din spate, asezandu-ma la o masa langa zidul Curtii Vechi. Felinare, iarba uda, armuri, un decor reusit. Meniul este ok cu preturi acceptabile. Am comandat preparate de porc la gratar (foarte bine facute) iar unii dintre noi au luat ciorba de fasole cu afumatura servita in coaja de paine. Ceea ce m-a impresionat insa au fot muraturile. De mic copil cand mergeam in zona de nord a Moldovei nu am mai macat castraveti in saramura, varza alba care scartaie cand o musti si conopida ‘proaspat’ murata (si asta in mijlocul verii. Servirea a fost ok, chelnerul raspunzand prompt si la nevoie (un chelner tanar spre deosebire de cei mai in varsta care erau in sala mare. La iesire am remarcat borcanele mari cu pere murate, gutui si alte fructe puse frumos in saramura. Nota 10 pentru muraturi.

Reply

Am trait o experienta noua…nu comentez mancarea(acceptabila), dar de serviciul am ramas PERPLEX.In momentul in care ospatarul a venit cu nota de plata (430 RON) am pus 450 RON lasand 20 RON pentru serviciu, dupa care vine ospatarul si imi spune cu un TUPEU NESIMTIT ca legea nescrisa a serviciului este de 10% din nota.Si uite asa am fost obligat sa-mi iau restul si sa nu mai las nimic.Nu recomand acest loc mai ales ca in zona sunt multe restaurante interesante.

Reply

Tiganie si la propriu si la figurat, de la chelneri pana la lautari, tipa de la intrare si seful de sala sau ce-o fi fost ala care a venit la noi cu o falca in cer si una in pamant ca nu i-am dat toate datele pt a ne completa factura pentru nota. Tiganie la telefon cand am sunat sa facem rezervarea.

Am comandat o pastrama de berbec care a fost orice numai pastrama de berbec nu; era friptura chioara toata ziua si din cuburile alea de “pastrama”, nici macar jumatate n-au avut gust de berbec, bag mana in foc ca jumate era vita in care aproape mi-am si rupt dintii. Pretul a fost in schimb de pastrama de berbec, adica 34 de lei.

Vinul era cald si chelnerii calare tot timpul pe noi sa ne tot toarne in pahare din 30 in 30 de secunde, sa nu care cumva sa ne deshidratam.

Lautarii au venit de vreo 2-3 ori la masa si ne tot bagau cozile de chitara in ochi cu apropo, sa vedem ca-i o bancnota de 100 de lei agatata acolo.

Toate astea au eclipsat lejer decorul si privelistea care mie unul mi-au placut.

Preturi mult prea mari pt cat merita mancarea. De aratat arata bine in farfurie, dar gustul e banal.

Reply

Site mincinos, ce surpriza! Dupa ce am fost ocolit de chelnet juma de ora, am comandat cartofi copti cu smantana si costita. Mi s-au adus doi cartofi mai mult cruzi, o lingura de smantana si niste kaizer cubulete aruncat pe deasupra. 200 RON. Mai bine ocoliti locul

Reply

va sfatuiesc sa ocoliti acest restaurant. mancarea este incredibil de proasta si chelnerii sunt din epoca veche comunista.

Reply

Am fost in weekend in intervalul 13-15 aprox. Relativ putina lume si cu toate astea cautam disperati o chelnerita. Vinuri de import proaste. Mai bine un Cotnari sau Murfatlar cinstit decit pseudo vinuri italienesti si frantuzesti. Pacat de aspectul restaurantului care e decent.

Reply

Am facut rezervare si am intrebat daca pot plati cu cardul. Totul OK pana am ajuns acolo. Am comandat carne pe sabie si a pus 2 bucati de muschi de la Aldis (le-a desfacut tipla acolo si le-a incalzit putin la foc). Dezastruos ! La final ce sa vezi…nu acceptam plata cu cardul.
Daca vreti sa va stricati ziua, puteti manca aici… mai bine recomand shaorma din colt.

Reply

Nu pot sa cred, cand am fost aici am avut parte de cea mai mare jecmaneala de cand ma stiu. Vin gresit, comanda adusa gresit, pana si rezervarea a fost incurcata. The cherry on top, nota inflorita.

Reply

Foarte adevarat. Mie imi place si de domnul Nicu, sef de sala, isi simte bine clientii si ii si tine minte. Cereti si o vizita la subsol, veti vedea borcane cu carnati in untura ( trebuie neaparat comandati) si vinuri asezate pe podgorii, fiecare cu firida ei.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ one = 6



Taguri: , , , , , , , , , , , ,