Restaurant Hanul lui Manuc

Vizualizari 49.037 Vizualizari 
Comentarii 33 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Steak & grill
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 63 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Piata Unirii, BUCURESTI


021.313.14.11, 0769.075.844

Site detalii

Galerie Foto

Autoportret

Cu o istorie de peste doua veacuri, bogata si tumultuoasa, martor tacut al evenimentelor care au marcat istoria romanilor, loc de intalnire al drumetilor prin Bucuresti, dar si al elitei societatii romanesti, Hanul lui Manuc a fost si va ramane, cu siguranta, un han ca niciun altul.

Pe scurt39344

Hanul lui Manuc e unul dintre "numele grele" din lumea restaurantelor bucurestene, cu faima cu atat mai mare cu cat ne intoarcem mai mult in timp. Si pe vremea comunistilor era un loc cunoscut si frecventat, desi nu era pus, totusi, pe "lista scurta" a marilor restaurante de atunci. Dupa Revolutie a ajuns totul o ruina - si vorbesc aici si de cladire, dar si de mancare. In urma cu cativa ani familia Cantacuzino a recuperat celebrul complex, iar spatiile pentru restaurante l-a inchiriat unui turc, cu exceptia, se pare, a extremitatii dinspre marea intersectie de la Unirii, in care e restaurantul Zattara, care ocupa si ceva din curtea interioara. Turcul, Murat Demiray, e vechi pe piata gastronomiei bucurestene: a fost asociat la Uptown, in tineretile acestul local, cand avea si alt nume, se pare (Micul Print?), dupa care avut un restaurant cu o oarecare faima pe vremea lui, Pasha, in locul in care acum e restaurantul Heritage. Hanul lui Manuc e un restaurant turistic, asa cum era si de asteptat, tinand seama de brand si de pozitie. Nu si-au propus sa fie cel mai bun restaurant romanesc din Bucuresti, cu siguranta ca nu ar fi rentabil. Cred ca au ales cea mai buna strategie din punctul lor de vedere, adica cea prin care se poate ajunge la un profit maxim: nu-si bat capul sa caute cine stie ce produse traditionale romanesti din alta parte decat de la supermarket, insa pe acelea le pregatesc cu grija, le dau o prezentare cu priza la turisti si la oamenii fara prea multe pretentii, afiseaza niste preturi rezonabile, si asta face ca restaurantul sa fie tot timpul plin (de terasa e vorba, ca inauntru nu vrea nimeni sa stea vara, evident). Ba mai mult, trebuie sa stai si la coada ca sa se elibereze o masa... Mai sunt si ceva insertii neromanesti in meniu, insa, in mare masura, Hanul lui Manuc poate fi considerat unul ditre restaurantele de referinta cu bucatarie romaneasca din Bucuresti. Deocamdata restaurantul ocupa doar terasa de la etaj (un balcon mai larg, de fapt), urmand ca din 15 iunie sa fie redeschisa si celebra curte interioara a Hanului, unde dl Murat promite sa se intample lucruri rar vazute in restaurantele romanesti din Bucuresti: taraf, gratare in aer liber etc. Tot atunci va fi redeschisa si celebra poarta de pe partea cu Curtea Veche (acum se intra direct de pe bulevard). Restaurantul romanesc va ocupa ceva mai mult de o treime din marea curte, aceasta urmand sa fie impartita cu restaurantul libanez Levantin si cu inca unii, probabil cei de la restaurantul Zattara. Serviciul e destul de bun, oamenii aceia fac eforturi iesite din comun sa faca fata atator clienti, insa nu cu mare succes. Hanul lui Manuc nu e pentru oameni grabiti, o masa acolo poate trece usor de o ora, o ora si jumatate. Unii chelneri sunt mult mai ceremoniosi decat e cazul, mai ales ca multi clienti sunt cu pantaloni scurti si cu hartile in buzunar, si nu cred ca e exat modul de abordare care s-ar potrivi situatiei. Am vazut si pe multi venind in grupuri, unele destul de mari. Dl. Murat a impartit spatiul Hanului lui Manuc in trei, in care a facut restaurantul propriu-zis (adica cel care a pastrat numele initial) cu specific romanesc, alaturi deschizand de curand si un restaurant libanez (Levantin), ultima treime fiind ocupata de o cafenea - Cafe Manuc - in care nu se mananca, insa care nici clienti nu prea are. Cu siguranta, Hanul lui Manuc e unul dintre restaurantele turistice de referinta ale Bucurestiului, chiar daca nu are vreo mancare romaneasca pentru care sa vreti sa reveniti, si e de pus pe lista cand vreti sa vedeti oameni multi in jur, atmosfera de vacanta si veselie. (GB)

Recenzii & Articole

Zattara Bistro (Hanul lui Manuc)   
(Oct 2015)


........................................................................................................ citeste tot


Hanul lui Manuc redeschide celebra curte interioara   
(Jun 2011)

Hanul lui Manuc va redeschide celebra curte interioara pana pe 15 iunie, dupa lucrari lungi de renovare. Deocamdata restaurantul ocupa doar terasa de la etaj (un balcon mai larg, de fapt) si cateva sali interioare de pe partea cu bulevardul a complexului. Tot atunci va fi redeschisa si celebra ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Hanul lui Manuc

Piata Unirii, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Pe scurt: mancare foarte proasta, am asteptat o ora sa soseasca si era si mai putina la gramaj decat era descris in meniu, serviciu foarte slab, organizare proasta. NU VA IROSITI BANII AICI!!! AVOID!!!

Reply

Am plecat destul de dezamagita si de mancare si de servicii.

Reply

Am fost si eu in seara asta pentru prima data la Hanul lui Manuc pe terasa. Mancarea este sub nivelul unui restaurant de tip impinge tava.Nu recomand.

Reply
minodora covor June 8, 2015 at 4:40 pm

Mancare mizerabila, servire mizerabila, nu comandati saramura de crap, imposibil de mancat!!

Reply

execrabil: mancare, servicii, personal. nu recomand.

Reply

Execrabil, mizerabil. O bodega de tara cu pretentii de local de lux. Nimic de genul asta. Se pare ca se lucreaza la negru, cu angajati luati din strada si platiti la ora. Dezordine, lipsa de profesionalism, lipsa de respect fata de clienti . Te simti ca si cind cineva te-ar intreba “ce cauti aici”. Greu de descris in alte cuvinte.

Reply

Am mancât la hanul lui manuc levantin și Mi-A fost servita lipie mucegaita. nu recomand. Atenție maxim la mâncare.

Reply

    Stai sa vezi gandacii din bucatarie, shobolanii mari cat pisica, purecii si plosnitzele. Vazand numai mucegaiul zic c-ai fost norocos.

    Reply
Stefan Gheorghe July 7, 2014 at 4:45 pm

Am fost la acest restaurant (in gradina interioara) de mai multe ori, dar ultima data mi-a lasat un gust amar.
Am avut cativa invitati, am comandat un peste Dorada si mi s-a adus unul cat jumatate din farfurie, adica ff mic. Ospatarul a fost OK, l-a returnat. la bucatarie si mi-a adus unul cu putin mai mare. EU doream sa mananc si sa platesc un peste mai mare. PLATA ERA PE BUCATA , nu pe greutate.
Am cerut sa vina responsabilul si a venit sefa aprovizionarii care imi vorbea despre faptul ca asa AU FOST ADUSI DE FURNIZORUL LOR. Nu ma intereseaza furnizorii lor, vreau sa vina responsabilul.

A venit in final doamna Dana SCHITELEA, manager, care nu mi-a rezolvat problema. Eu am refuzat pestele, altul nu mi-a mai fost adus, ca nu aveau, iar invitatii mei s-au simtit ca Dracu pt scena la care au luat parte.
Mergeti sa va convingeti!

Reply

Hanul lui Manuc are un aspect placut.
Am comandat un platou mofturos.Cand l.am vazut am ramas impresionanta,pana sa.l gust.Carnea nu era facut bine,cartofii prajiti nu erau defapt prajiti,mai mult fierti.Pestele era cam ars,nici nu se putea manca.Mancarea libaneza m.a impresionat in totalitate,felul in care e asezata mancarea in farfurie este spectaculos.As reveni cu drag la Hanul lui Manuc,Levantin.Mancarea romaneasca,lasa de dorit cel putin la acest restaurant.Va recomad sa mergeti cu drag la Restaurantul Levantin

Reply

Mancarea foarte buna dar locatia si servirea lasa mult de dorit…mese inchesuite, resturi de carute vintage, fumul de la gratar se mai intoarce si ramane prins intre peretii hanului, saci cu gunoi aruncati langa un perete, din care se scurge zeama scarboasa, pe care ii vezi langa un perete, ospatari imbracati care cum vrea de nici nu ii recunosti…pacat…

Reply

Restaurant frumos , mancare destul de buna , dar personalul lasa de dorit ! O chelnerita ciubucarita rau de tot ne-a stricat masa de duminica !

Reply

unde frate la han unde nu se fac cartii de munca si personalu e tratat ca si sclavi mai vrei sa fi primit si bine………..sa’si bage in fund jegu de han turcu ala chel si span dimpreuna cu celalalt mitocan si agaricii lor

Reply

ambianta placuta, serviciu la fel, mancare (cel putin cea libaneza) foasrte buna. meniul este incomplet si te trezesti cu chestii in plus – las sis taouk scria doar pui, castraveti si ardei si am comandat o portie de cartofi libanezi. am primit o portie generoasa de sis taouk cu orez, varza, morcovi, ardei, ceapa plus potia de cartofi libanezi. cam mult pt o singura masa. e ok sa primesti in plus dar dupa aceea te trezesti ca nu poti sa mananci tot.
in rest foarte placut.

Reply

Am fost de curand la acest restaurant si am fost multumit de servicii,normal pentru anumite persoane care vor sa manance ieftin bun si mult exista autoservire,daca ati intra in fiecare terasa sau restaurant din tot centrul istoric veti vedea ca sunt acelasi preturi exceptand bodegile de rokari.Ma declar multumit de personal(in special de un baiat brunetel(Eugen)parca)

Reply

da o imagine frumoasa la intrare dar am plecat toti dezamagiti si cu parere de rau . am mers cu un grup de straini gandind ca este un restaurant bun, ne-a surprins faptul k painea era de super market ,cotletul foarte uscat ,micii reci si unflati palinca era ( votca super merk.) ciorba nu aveau de nici un fel 1 chelner la 200 de pers si foarte stresat am fost serviti foarte greu. f urat dezamagitor domnule Murat

Reply
Vincent van Gogh June 18, 2012 at 9:57 am

Hanul a fost probabil bine restaurat, insa asta nu tine de foame sau sete. Am luat traditionalii mici, care nu au fost deloc gustosi. Ne-au cauzat tuturor dureri de stomac si hiperaciditate. Personalul se misca in reluare si pe fiecare pagina a meniului scrie ca serviciile nu sunt incluse in pretul produselor mentionate acolo. Eu am interpretat mesajul ca: “- Nu uita sa dai bacsis chelnerului !”. Eu personal nu recomand acest restaurant pana nu se schimba bucatarul sau mentalitatea gazdelor.

Reply

Mediocru!!! Am venit cu o delegatie din Israel si am sunat cu circa 4-5 ore inainte si am cerut o masa in zona unde pot asculta muzica. Am primit o masa unde nu am putut asculta muzica si nu am putut respira pentru ca se fuma. Personalul a fost suparat ca am reclamat acest lucru si mi-au spus ca si fara asta au destule probleme. Personal eu cred ca singurele lor probleme sunt ale noastre, ale consumatorilor. Mancarea nu-i grozava, servirea la fel. Cuvantul potrivit pentru ce este acolo este MEDIOCRU.

Reply

Buna ziua! Am citit saptamana asta un interviu cu Domnul Cantacuzino despre retrocedarea si stradania dansului de restaurrare a hanului si m-am bucurat ca toti bucurestenii nascuti mai demult!!Asteptam redeschiderea! Am citit si ca proprietarul cauta mobila veche pt. a mobila asa cum a fost initial hanul iar cum noi avem in casa mobila de 70-80 de ani din lemn masiv, nuc sau stejar ma intreb daca nu ar fi
interesat de achizitionarea acesteia. Ne-am bucura de 2 ori odata ca mobila ar fi pretuita de cineva si a doua oara ca am scapa-o de griji pe fiica noastra plecata din tara care nu o vrea!
Cu stima ing.Viorica Petroniu

Reply

Am ajuns la Han de 2 ori. Prima oara am baut bere si am ascultat muzica live intrepretata la pian si vioara de doi domni simpatici. A doua oara am comandat si de mancare. Restaurantul nu era chiar plin si cu toate astea, berea a venit calda, iar macarea…rece. Pe langa asta, tot ce am vazut in farfurie era adus direct din supermarket, fara nicio adaugire din partea bucatarului. Ce sa spun…cam trist

Reply

Original Strings
Povestea trupei a luat fiinta inca de pe bancile Conservatorului pe care membrii trupei l-au absolvit. Original String este compusa din orga,percutie,tambal,vioara,acordeon si voce feminina,instrumente menite sa ofere seri linistite cu multa muzica buna si cel mai important,live.De la partituri de jazz, blues,bossa nova,ambiental,pana la anarhicul stil rusesc pe care Original Strings le abordeaza ,va vor face sa evadati din stresul cotidian,oferindu-va un ambient placut din care eleganta si rafinamentul fac parte.Show este cel mai important atuu al trupei ,schimbarea componentilor intre ei cat si situati ce par imposibile in muzica fac publicul sa distreze atat muzical cat si vizual! Nr contact 0785.601.608 Manager Impresar ELENA TOMA

Reply

Am incercat sa mancam acolo intr-o sambata seara – eram 4 persoane. Staful era extrem de stresat si ne-a repezit. Nu ne-a facut deloc o impresie buna. Am plecat si nu vom reveni. Va dorim succes!

Reply
Fratila Mircea Emil October 31, 2011 at 4:15 pm

“10. Cine duce pe altii in robie va merge si el in robie. Cine ucide cu sabia trebuie sa fie ucis cu sabie. Aici este rabdarea si credinta sfintilor.”
Apocalipsa Cap 13

Reply

Hanul a fost restaurat f bine. Ambianta este f placuta si serviciul bun.
Pc slabe:timp de asteptare mare si mancarea mediocra.Pastrama de berbecut este f sarata si plina de zgarciuri.Salata de muraturi asortate avea un gust ciudat(castravetii si gogonelele parca ar fi fost uitate de ceva vreme in castron).Snitelul xxl sa nu va inchipuiti ca e ceva ca cel vienez fraged si delicios(n-ar strica sa-l denumeasca altfel).
Desert nu am mai incercat caci am fost dezamagita.

Reply

As dori sa stiu cand se redeschide Hotelul hanul lui manuc…. am amintiri placute acolo si as vrea sa mai stau pe acolo
daca se poate sa imi spuna cineva cand se redeschide
va multumesc

Reply

Arkadas filfizon pai cum sa nu..,pasha pasha,giubuc falafel shistauk.

Reply

DA dA Da la Hanul Manuc ma duc ceva papanasi sanbuc….

Reply

Totul la superlativ, asa cum ma asteptam! Felicitari familiei Dinu Cantacuzino si dlui Murat pentru modul in care au restaurat acest monument unic. Nu stiu daca se mai pastreaza pana azi in lume un han medieval autentic, pus in valoare cu atata bun-gust si decenta. Se pare ca deja a intrat in topul interesului vizitatorilor straini din Bucuresti: cand am fost eu, era plin de oaspeti de peste hotare. Iar mancarea, bautura, servirea – sunt ireprosabile.

Reply

bukres okadar kucuk nedense 10 senedir karsilasamadik
gastranomi uzmani murat beyle herhalde cami avlusunda karsilasiriz imam hellalik istedignde !!!!

Reply

Iubesc acest loc!
Il recomand tuturor iubitorilor vechilor Bucuresti.

Reply

Un eveniment mult asteptat de bucuresteni!
Felicitari celor care s-au ostenit sa readuca in circuitul turistic si gastronomic acest loc.
Va doresc SUCCES!

Reply

I would like to book a room for two nights july 21st and july 22nd

please advise

Reply

    Hi, the hotel has been closed due the renovation and conversion into a boutique hotel , until the end of the next year.
    Waiting for you that time to be our guest.
    Manuc team

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 1 = five



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,