Restaurant La Doi Lei (inchis)

Vizualizari 10.845 Vizualizari 
Comentarii 11 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Oct-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 24 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Delea Noua 32, BUCURESTI


0728.555.355, 0768.556.315

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt37527

In locul lui e acum restaurantul Delea Noua, cu alti proprietari.

Pe larg

Am mers cu multa speranta in suflet la restaurantul acesta "cu specific romanesc" si cu nume antebelic din Delea Noua, pus intr-o casa frumoasa, intre bulevardele Decebal si Matei Basarab. Insa cred ca ar fi mai cinstit fata de clienti daca in loc de "specific romanesc" ar scrie "specific bucurestean - veacul supermarketurilor, 2011". Restaurantul e frumos, spatios, facut tot din lemn masiv, brut, bine luminat, cu multe decoruri reusite si bine potrivite in context. Spatiul e mare, incap multi oameni acolo, mai ales daca fac vreo nunta sau o cumetrie, ceva, mai ales ca unul dintre punctele forte pe care cei de La Doi Lei le scot in fata e taraful cu lautari care canta in fiecare seara si care - am auzit - atrage multi clienti.

Insa mancarea de La Doi Lei e de doi bani, si asta spus cu multa, multa ingaduinta... Nu am putut sa mancam mai nimic de acolo, desi am luat multe feluri, toate descris pompos si bombastic in meniul kilometric, cu un numar imens de feluri "traditionale romanesti". Aiurea! Au luat cele mai proaste produse de la supermarket, semipreparate oribile, si le-au pus direct in farfurie! Din faimoasa-de-acum "gustare calda" cu care sunt intoxicati bucurestenii la aproape orice restaurant, nu am putut sa mancam mai nimic; "creierul pane", in special, a fost oribil, ma urmareste gustul acela de sapun si dupa jumatate de zi dupa ce am plecat de acolo. "Ficateii si ciupercutele" proaste rau, "cascavalul pane" de nemancat! "Carnaciorii" aveau orice mizerie si resturi si grasime in ei, numai carne nu! Doar dintr-o jumatate de mic ce am mancat o bucatica, si de acolo mai putin de jumatate din jumatate... In alta farfurie se vede ceea ce in meniul de La Doi Lei se numeste o "scaricica". Adica niste coaste de porc puse din congelator direct in tigaie, fara nimic altceva, de ajunsesera atat de tari si de insipide incat doar cineva amenintat de moartea prin inanitie s-ar fi putut atinge de ele. Painea, usturoiul, mamaliga si muraturile au fost bune, ce-i drept, si numai si numai pentru ele cei de La Doi Lei au primit de la Restograf o nota atat de mare la mancare. Ba nu, si pentru cele doua placinte, cea cu mere si cea cu branza, care au fost mai rezonabile; nu cine stie ce, insa care ni s-au parut o intoarcere la civilizatie dupa teribila experienta cu "mancarea traditionala romaneasca". Si din ciulamaua cu pui si ciuperci de conserva si cu ceva-care-ar-fi-trebuit-sa-semene-cu-smantana am mai mancat ceva. Nu de alta, insa pe acelea nu ai cum sa le faci sa fie de nemancat decat daca chiar ti-ai pune mintea serios la contributie. In putine cuvinte spus, mancarea a fost lamentabila La Doi Lei - asa cum e la cele mai multe restaurante bucurestene "cu specific traditional romanesc", de altfel. Nu ca ar fi fost prea mare surpriza, deci...

Cu toate acestea, am vazut clienti destului La Doi Lei. Oameni veseli, in grupuri, cu familie si copii. Si singura scuza a celor care isi hraneau plozii cu asa ceva trebuie sa fi fost vreo pierdere brusca si temporara a uzului ratiunii, pentru ca mi-e greu sa cred ca un om normal la cap ar putea sa se razbune pe niste biete fapturi in felul acesta, si cu atat mai mult pe propriile lor odrasle.

Insa partea frumoasa de La Doi Lei, pe langa amenajarea si decorurile foarte potrivite unui astfel de loc, au fost cele doua chelnerite care au avut grija de noi, cele din poza. Au fost absolut adorabile, si cu totii, cei de la masa, am fost de acord ca ne-au facut cea mai placuta sedere la un restaurant din memoria colectiva activa. Si asta in situatia in care am mancat cum am scris mai sus si am plecat aproape flamanzi de La Doi Lei. Si pentru niste oameni pretentiosi si carcotasi ca noi nu e putin lucru...

Preturile de La Doi Lei ar fi fost normale si rezonabile, poate, daca mancarea ar fi fost ceea ce ar fi trebuit sa fie. Insa asa ai senzatia ca platesti mai mult decat face, chiar daca portiile sunt destul de mari.

Asadar, La Doi Lei e un restaurant bucurestean "cu specific traditional romanesc" tipic, la fel ca toate celelalte care au ales varianta cu munca putina a luatului de produse si semipreparate proaste de la supermarket. Puteti merge La Doi Lei pentru mamaliga, usturoi, muraturi, paine, chiar ceva placinte si alte deserturi, insa nu pentru a manca serios. Pacat de locul acela frumos, de atmosfera si de chelneritele inimoase... (GB)
Localizare Restaurant La Doi Lei (inchis)

Delea Noua 32, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




DE EVITAT!!!!!!!!!!!!

Reply

Restaurant localizat in centrul Bucurestiului, cu specific traditional romanesc dar in care maneaua si tigania sunt la ele acasa. Fumul de tigara intrece limita pe care o poate suporta orice nefumator deoarece nu exista sistem de ventilatie. Acest local este de evitat, nu are nicio caracteristica pozitiva de mentionat. Denumirea “Restaurant la 2 lei” era cea mai potrivita.

Reply

REVELION RATAT
Restauranr cu specific RRoma-nesc.
Un restaurant de “2 bani” 2 parale este prea mult. Raport pret calitate tinde spre infint in conditiile in care calitatea este zero!!!. TIGANIE si MANELE. COCALARI SI OAMENI FARA NICI UN FEL DE CULTURA.
Din pacate am citit mult prea tarziu aceste postari pr forum. Sper insa sa-i ajut pe altii sa nu ma pice in plasa.
Nici macar cu troleibuzul nu merita sa treceti pe langa acest restaurant.
Sugerez PATRONIILOR SA PUNA LA LOC R DIN FATA ROMANESC. Altfel e reclama falsa!!!!!!!!

Reply

Sa va povestesc! Am incercat si eu, sa fac o rezervare pentru citeva persoane, inca de dis-de-dimineata la acest restaurant. Dupa multe incercari nereusite mi-a raspuns o domnisoara care m-a intrebat din start pina la ce ora stau!..nu mi s-a parut normal, fiind prima oara cind mi se intaimpla asa ceva, dar tinind cont de faptul ca ne intilneam mai multe familii are aveam copii mici, am trecut peste “ghiorlanie’ si am spus ca pina la ora 22.
Spre surpriza mea cind am ajuns la restaurant cu toti prietenii, mi s-a spus ca am masa rezervata pina la ora 21, ba chiar mi-a fost aratat registrul de rezervari in care era trecuta ora 21, ca fiind ora pina la care am acceptat sa stau!…O mare magarie, pt. ca la ora aceea nu mai aveam cum sa fac rezervari la alt restaurant, drept pt care, am “infulecat-o”!..in plus, am fost asezati la o masa murdara si cu scaune rupte, undeva intr-o zona periferica!..cum ne-am asezat la masa, chelnerul ne-a dat un “sfat': sa alegem dintre platourile specifice restaurantului, care erau deja preparate, deoarece, pt ca in acelasi timp mai era un botez in plina desfasurare, nu au timp sa pregateasca alte feluri pt noi!!!! …despre bautura si mincare,..slabut!..mult prea “umflate” preturile pt ceea ce au oferit!…bautura,..mi s-a parut un pic cam “diluata” iar atmosfera,..groaznica!…inghesuiala, fum de tigara din greu si mai ales….muzica data mult prea tare, de nu am reusit sa ne intelegem intre noi!..singurul plus, ar fi totusi, muzica….bunicica, pe specific romanesc!
Per total, ar fi bine sa ocoliti cit puteti aceasta spelunca si sa spuneti si altor prieteni s-o ocoleasca, ca sa nu aveti o experienta urita!..TZEAPA SI NESIMTIRE!..astea sunt cuvintele care o caracterizeaza!

Reply

Revin pentru a va recomanda cu caldura sa evitati aceasta spelunca(termenul este cat se poate de band).Nu credeam ca mai este așa ceva in oraș pe post de restaurant.Recomand a merge numai pleava societății deoarece ei se vor simțit in elementul lor.

Reply

Petrecere de 8 Martie – o farsa de prost gust pe banii noștri.Mancarea rece, băutură praf- apa plata =apa de la robinet,atmosfera tiganie 100%,loc de dans nu este.Daca vrei sa danseze o poti face printre mese daca esti fan tiganie( manele si vaicareli tiganesti).Urlete pe post de muzica,grohaieli guturale de la marii muzicieni ai restaurantului.wc-ul o mizerie de nedescris,un miros umbietor de flori de trandafir evident cu ghilimelele de rigoare.Barul unde se prepara băuturilor este pe culoarul cu wc-ul,acesta neavând ușa.Toti tiganii cu cefe late, cucruci de 5kg la gât cu

Reply

O spelunca cum rar am vazut! Mancarea e o mizerie! -Am fost la un eveniment- Totul era reincalzit! Aperitivele parca fusesera mancate si vomitate. Localul e neingrijit si prafuit, Wc-ul e ca la gara…Pacat de constructie . E un fel de Wana-be-Cabana schiorilor… Ar trebui sa se numeasca ,,La doua parale” Nu recomand sub nici o forma ! Nici la parastas! E un loc unde se aduna interlopii noaptea sa bea…

Reply

Buna ziua!
Tot citind articolele, constat ca va indrepati fara ezitare spre o noua specilizare: specialist in mancare proasta!:))
Ati devenit un cunoscator al mai tuturor artificiilor, fie ca e vorba de un preparat congelat, de unul de la supermarket ori ceva ce a stat prea mult in frigider dupa ce a fost preparat!
Cred ca e timpul sa va ganditi la un part-time la OPC!:)

Reply

    Da, asa e… :) :) :) :) Pe unele am inceput sa le ghicesc inca de cand citesc in meniu despre ce e vorba si cu ce sunt facute. De pilda, eu nu am intalnit inca, in Bucuresti, o “gustare calda” cinstita, facuta din lucruri bune la gust si de calitate. Toate, dar absolut toate, fara exceptie, sunt facute cu produsele si cu semipreparatele alea de la supermarket, care te baga invariabil in spital, pana la urma…

    GB

    Reply

      Am fost la restaurantul La 2 lei sambata seara, am vrut sa petrecem o seara in stil traditional romanesc, dar am facut o mare greseala alegand acest restaurant! La inceput a fost ok, sa zicem, am asteptat foarte mult sa ne aduca mancarea (aproximativ o ora si jumatate). Au venit lautarii pe la ora 21.00, au cantat ceva muzica de petrecere, lautareasca, apoi pe la ora 23.00 a inceput cosmarul : manelele!!!!! A fost oribil, si nu s-au mai oprit! Nu mi se pare normal, in centrul Bucurestiului, sa platesti atatia bani, vrei sa te simti bine si sa ai parte de manele!!! Nu se poate asa ceva, a fost un cosmar!! Evitati acest restaurant!!! Ar trebui sa se interzica manelele in spatiile publice, in restaurantele cu specific romanesc!!!
      Rusine sa va fie!!!!! Manelistilor!!!!! Ati uitat de traditiile romanesti, de muzica romaneasca!!!V-ati tiganizat de tot!!!

      Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


2 + = nine



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,