Restaurant La Jaratic

Vizualizari 8.526 Vizualizari 
Comentarii 10 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 43 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Pe larg

Colonelul Rosu De La SRI Care A Scris Si O Carte


Ma duc intr-o zi la un restaurant al carui nume m-a facut sa visez la cum as face eu un restaurant daca as avea cu ce. Cum mi-am format reflexul sa spun si altora ce vad eu prin localurile bucurestene, mi-am notat una-alta, dupa care il intreb pe un chelner daca pot sa fac si niste poze in restaurantul respectiv. Localul, foarte mare de altfel, era aproape gol, doar doi barbati, intre doua varste, se zareau la o masa, intr-un colt, cu niste sticle in fata. Fac eu vreo doua poze, cand aud o voce tunatoare, care in imensitatea locului mai facea si un ecou lugubru:
- Baaaa, ia treci aicea!

Ma uit in stanga, ma uit in dreapta si, cum nu mai era nimeni altcineva in restaurant, logica mea de fizician ma face sa cred ca sunetul nu putea veni decat de la masa celor doi. Intr-adevar, ipoteza se confirma:
- Ia vino, ma, incoace…
… si vad pe unul dintre cei doi cu degetul aratator indreptat spre podea, catre un punct apropiat de piciorul lui drept, probabil desemnand locul exact in care trebuia sa ma opresc si sa stau apoi.
- Si de ce vreti sa vin eu acolo?
- Cuuuuuum? Comenteeeeeezi? Da’ cine esti tu, ba? Ia vino incoace si spune!
- Dar nu credeti ca ar trebui sa-mi spuneti dumneavoastra mai intai cine sunteti?
- Cuuuuuum? Ma intrebi tu, ba, pe mine cine sunt? Vii in localul meu si ma intrebi cine suuuuuuuuuuuunt? Ia stai asa…

Dupa un moment de uluiala si de perplexitate da sa se scoale de la masa si sa vina spre mine, cu o mana pe o sticla despre care nu eram inca lamurit daca o foloseste doar ca sprijin sau sau ii vedea o alta intrebuintre… A fost un moment cu flashuri ca acelea despre care am auzit ca oamenii le au inaintea mortii: intr-o fractiune de secunda am incercat sa-mi aduc aminte cand m-am batut ultima oara, cum a fost, cati ani au trecut de atunci, ce efect ar avea cele 30 de kilograme suplimentare asupra capacitatii mele de riposta si a vitezei cu care as putea s-o rup la fuga…

Noroc ca l-a tinut celalalt de la masa, care m-a luat la rost, la randul lui, insa fara sa se oboseasca sa vrea sa se mai si ridice:
- De ce faci poze, ma, aicea? De ce nu vii sa ma intrebi daca e voie?
- Dar l-am intrebat pe chelner, si mi-a spus ca am voie sa fac!
- Ce chelner, ma? Pe mine trebuia sa vii sa ma intrebi! E restaurantul meu si eu spun ce ai voie si ce nu in restaurantul meu!
- Dar eu nu aveam de unde sa stiu cine sunteti. Daca chelnerul stia ca acestea sunt regulile, ar fi trebuit sa-mi spuna sa astept putin pana vine sa va intrebe…
- Ba, tu faci misto de mine? Cum adica, eu sunt aicea si tu il intrebi pe chelner?

… si discutia a mai continuat asa vreo zece minute, pe fundalul strigatelor si injuraturilor celuilalt, tras de maneca si asezat la loc de catre cel de-al doilea intrat in vorba, de cate ori incerca sa se ridice si sa puna mana pe sticla.

Intre timp au aparut si chelnerii, care imi faceau semne disperati sa plec. A mai fost un moment de suspans cand le-au spus chelnerilor sa ma dea afara “imediat”. Nu au precizat si cum sa o faca, asa ca atunci cand am vazut pe unul dintre chelneri apropiindu-se de mine m-am gandit la ce e mai rau! M-am mai linistit cand s-a aplecat si mi-a soptit la ureche:
- Haideti sa mergem, imi pare rau, nu va suparati, asa sunt ei… haideti pe terasa, nu le mai dati atentie…

Si m-am asezat pe terasa, nu fara sa incerc sa-i fac pe chelneri sa-mi satisfaca o curiozitate:
- Cine e domnul acela care spunea ca e restaurantul lui?
- Cum, nu stiti? – si se uita suspicios la mine, parca nevenindu-i sa creada…
- Nu stiu! De ce, ar trebui sa stiu?
- Pai cum? E o persoana publica, e un om important, cunoscut…
- ??? Da, asa e, si mie mi se pare cunoscut, dar iata, am un lapsus acuma…
- Ei, vedeti… e colonelul Rosu, de la SRI! – si se uita fix la mine sa vada efectul – Da, chiar el e, stiti, a scris si o carte…
- Aha, e clar acuma…

Pana la urma am inteles ca patronul e cel de-al doilea, cel mai putin bataios. Fost SRI-st si el, acum la pensie. Iar Colonelul Rosu De La SRI Care A Scris Si O Carte a fost seful lui. Si ca, in cinstea acestei foste relatii de subordonare, vine tot timpul la restaurant ca sa manance si sa bea gratis si sa faca ordine printre civilii indisciplinati…
Recenzii & Articole

Colonelul Rosu De La SRI Care A Scris Si O Carte si-a deschis restaurant   
George Butunoiu (Jul 2011)

Ma duc intr-o zi la un restaurant al carui nume m-a facut sa visez la cum as face eu un restaurant daca as avea cu ce. Cum mi-am format reflexul sa spun si altora ce vad eu prin localurile bucurestene, mi-am notat una-alta, dupa care il intreb pe un chelner daca pot sa fac si niste poze in ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant La Jaratic

Alexandru Borneanu 24, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am fost o singura data la acest restaurant, in toamna anului trecut. Am gustat- ca de mancat nu puteau fi mancati-cei mai prosti mici de care am avut parte vreodata.Erau aproape cruzi si carnea avea un gust imposibil. Nu recomand.

Reply

Scopu’ acestui site cred ca este legat de restaurant in sine, nu de complexele unora ca .. George Butinoiu “intr-o fractiune de secunda am incercat sa-mi aduc aminte cand m-am batut ultima oara, cum a fost, cati ani au trecut de atunci, ce efect ar avea cele 30 de kilograme suplimentare asupra capacitatii mele de riposta si a vitezei cu care as putea s-o rup la fuga… ” …… eu as fi vrut sa citesc cu totul altceva aici, daca vreti sa va razbunati , puneti un articol pe undeva nu pe descrierea unui restaurant pentru ca nu este relevant ce spuneti .. am fost la o nunta in acest restaurant si a fost una dintre cele mai reusite nunti .. nu cred ca isi aveau rostul astfel de comentarii aici

Reply

Parerea mea este ca era mult mai simplu sa spuneti ca ati avut oarece divergente cu o anumita persoana intr-un restaurant din Bucuresti decat sa sustineti ca o persoana inpreuna cu patronul restaurantului” ar fi pus mana pe o sticla si v-ar fi amenintat in vreun fel” si in articol nu ati mentinut ca tatal meu ar fi venit sa isi ceara scuze pentru incidentul creat intru-cat eu nu am permis niciodata sa fie vreun incident de felul cum l-ati descris dumneavoastra la mine in locatie . Suntem cunoscuti totusi ca oameni pasnici si locatie este cunoscuta ca fiind o locatie de clasa medie . dumneavostra prin articolul publicat mi-ati o reclama foarte proasta . Nu sunt o persoana care imi place sa ma judec si sa ajung in proces cu alte persoane si solicit pe aceasta cale sa v-a cereti scuze public si sa nu imiplicati conducerea unitati noastre de alimentatie publica intr-un dialog vulgar care sustineti ca l-ati avut cu Domnu Colonel Rosu si mai mentionez ca dumnealui conform celor spuse de personalul angajat care a fost prezent la discutie nu a mentionat niciodata ca este ‘patronul restaurantului’

Reply

    Nu a fost “o divergenta”, ci un scandal in toata regula, cu injuraturi DE LA UN CAPAT LA ALTUL. Da, e adevarat, numai dl Rosu a injurat. Tatal dv a vorbit urat, insa nu a injurat. Si l-a oprit si pe dl Rosu sa sara la bataie, asa cum am mai spus. Si nu am scris ca tatal dv a venit dupa aceea sa-si ceara scuze doar din cauza modului in care a facut-o (cel descris in mesajul de mai sus) si ma gandeam ca i-as face mai mult rau decat bine. Eu pe dl Rosu voiam sa-l scot in evidenta, el a fost “personajul principal” de la un capat la altul. Si s-a prezentat tot timpul ca fiind patronul restaurantului, cu formulari de genul “asta e restaurantul meu… in restaurantul meu…” etc. Si nu o singura data, ci de mai multe ori. Am incercat pe cat am putut sa disociez restaurantul propriu-zis de personajul principal. Imi pare rau daca am facut un rau restaurantului, nu aceasta a fost intentia mea. Disputa mea e cu dl colonel, nu cu restaurantul La Jaratic, si nici macar cu tatal dv care a fost mai rezonabil si care, mai tarziu a vrut chiar “sa ne impacam”…

    GB

    Reply

Buna ziua . Sunt profund intrigat de ceea ce se discuta pe acest site despre restaurantul a carui patron sunt . As dori sa aduc cateva argumente la cele spuse de acest “domn jurnalist” . In primul rand restaurantul a fost construit pe bani mei personali si nicidecum pe bani tatalui meu , iar referitor la domnul colonel Rosu sau oricine alcineva nu intra in restaurant sa consume fara a plati decat dak sunt invitati de mine . Parerea mea este ca ai auzit ca este acolo sau l-ai vazut si ai intrat inauntru pentru al provoca sa intre in dialog contradictoriu cu dumneavoastra (totu a fost premeditat) si vis-a-vis de injurii nu a fost asa , am intrebat toti angajatii si mi-au spus ca v-a permis sa fotografiati salonul dar dumneavoastra ati fotografiat special acel colt unde erau dumnealor la masa deci sustin ca totu a fost premeditat special PENTRU A FACE O RECLAMA PROASTA RESTAURANTULUI. INTREBAREA MEA ESTE CINE V-A PERMITE SA FACETI ACESTE LUCRURI FAPT PENTRU CARE MA VAD NEVOIT SA VA DAU IN JUDECATA.

Reply

    Toate informatiile au fost primite de la chelneri: nume, cine sunt sau cine au fost, ca mananca acolo pe gratis, inclusiv altele, despre care nu am mai pomenit (cum ca nu e prima data cand dl Rosu a facut asta etc.). Eu nu stiam cine sunt cand am facut fotografii; si, oricum, eu nu pozez niciodata clientii din restaurant – puteti sa va uitati la toate pozele de pe site ca sa vedeti “patternul”. Pozez numai locurile goale.

    Si inca un lucru despre care nu am scris in articol, unul pe care cele trei doamne si-l aduc aminte cu toate detaliile si, sunt sigur, si-l vor aduce aminte si la proces: cel in care tatal dv a venit la noi la masa, dupa vreo jumatate de ora, si M-A SARUTAT! La uimirea mea si a doamnelor a explicat ca nu stia ca suntem clienti, ca a crezut cam am venit sa facem sau sa spionam nu mai stiu eu ce si ca sa nu-l bagam prea mult in seama pe celalalt (pe dl Rosu, adica) fiindca asa e el la manie etc. etc. – explicatia a fost lunga, cu multe detalii despre dl Rosu…

    Sigur, o sa punem toate acestea pe hartie, ca sa nu uitam vreun detaliu pana la proces.

    Si nu, nu a fost nici premeditat, nici “trimisi de altcineva” si nici facut cu rea intentie. Nici nu stiam cine sunteti sau cine erau cei doi pusi pe harta. Si o mica dovada a bunei-credinte: Nota de la “servicii” trece cu vederea incidentul respectiv, in mare masura, in ideea ca nu oricarui client i se va intampla la fel, totusi…

    GB

    Reply

inteleg ca patronul restaurantului ala e un mojic ordinar care injura clientii… o sa am grija sa nu calc pe acolo…

Reply

    Am inteles ca lucrurile stau cam asa: Restaurantul e facut pe numele fiului (cel care apare si aici, mai sus), prababil cu banii tatalui, care a fost in SRI. Din cate spuneau chelnerii, fiul e un om civilizat. Tatal e unul dintre cei doi descrisi in articol, cel care a intervenit mai tarziu in discutie si care a fost mai putin violent. “Razboinicul”, cel care a inceput primul tot scandalul, e fostul sef al tatalui patronului, adica al celui cu care statea la masa. Cam asta e… Daca ai nesansa sa fie cei doi “seniori” pe acolo, va trebui sa ai mare grija cum te porti, sa nu ii superi cu ceva. Daca nu sunt, si e numai fiul, de pilda, cred ca te poti simti in siguranta.

    GB

    Reply

Vreau pe aceasta cale sa le multumesc organizatorului STUDIO LYORA cat si restaurantului LA JARATIC, pentru serviciile oferite sambata 16.07.2011 la evenimentul la care am participat.
Va recomand cu caldura sa apelati la serviciile acestui organizator de evenimente STUDIO LYORA cat si restaurantului LA JARATIC pentru servirea impecabila pe care au prestat-o ospatarii si multumiri celor de la bucatarie pentru mancarea extraordinara.

Multumiri tuturor!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


eight − 7 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,